TISDAG 12 NOVEMBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ecorub övertar kunder från Nordpolymer AB

Nordpolymer håller på att avveckla sin verksamhet på grund av pensionering.
Sven-Eric Svensson som ägt och drivit verksamhet i 27 års tid har sålt sina maskiner till sin största kund. Men det finns en rad produkter som inte ingår i den försäljningen. Ett antal av dessa överlämnas nu till Ecorub AB.

Ecorub har maskiner för att kunna tillverka dessa produkter. Denna verksamhet beräknas till en början motsvara upp till ½ tjänst, men det finns utvecklingsmöjligheter.

Sven-Eric Svensson är styrelseledamot i Ecorub. Han har en gedigen bakgrund inom plastindustrin med 15 år i laboratoriearbete för utveckling av plaster i det bolag som idag heter Borealis AB. 4 år som produktionsansvarig för Uniplast AB i Gällivare, samt 27 år som egenföretagare med bolaget Nordpolymer AB. Han har också 15 års erfarenhet av samarbete med Kinesiska företag och har bland annat utvecklat ett kinesiskt företags formsprutor med en marknadsledande produktionssäkerhet. Han arbetar också med kinesiska företag kring utveckling av formsprutningsverktyg.

Sven-Eric ska nu trappa ned och fokusera på utveckling av produkter på konsultbasis åt andra och vidareutveckla arbetet med import av formverktyg och insatsprodukter till plastindustrin och ”slippa” arbetet med att producera.

Första ordern till en av hans f.d kunder har nu kommit och det är Sortify och deras produkt Papaya. Det är en källsorteringskorg för hotellrum. Order är på 3 000 enheter.

- Miljöaspekten i produktionen är viktig för oss. I synnerhet nyproduktion av återvunna material, i detta fall plast. Därför ser vi fram emot ett tätt och givande samarbete med Ecorub där vi tillsammans ska jobba för att skapa nya plastprodukter ur gammal plast, säger Viktoria Strömbäck på Sortify, www.sortify.se 070-5856666

- I Ecorub´s material med dess många möjligheter ser jag en stor potential för många produkter. Nu ges vi möjlighet att succesivt testa och erbjuda våra kunder nya intressant materialalternativ såväl tekniskt, miljömässigt som ekonomiskt. säger Sven-Eric Svensson, vd för Nordpolymer AB. 0970-144 00.

- Jag ser Sven-Eric som en mycket stor tillgång för Ecorub med ett kontaktnät inom plastindustrin och kunnande inom produktutveckling som kommer att bli mycket värdefull för Ecorub. Samarbetet med Sortify är mycket spännande och helt i linje med vad vi vill åstadkomma med ett partnerskap med andra företag som är verksamma med ”circular economy”, säger Åke Paulsson, vd för Ecorub.

Åke Paulsson

CEO

ake.paulsson@ecorub.se

+46 70 66 34 174

EcoRub AB (publ):
EcoRub är ett miljöteknikföretag.

Bolaget har ett hybridmaterial TPRR - ThermoPlastic Recycled Rubber- som är patenterad. Bolaget blandar termoplaster, gummipulver och ibland organiska fibrer som trämjöl, rörflen, mm för att skapa ett nytt material – ekologiskt gummi - med unika materialegenskaper. Egenskaperna är bland annat utmärkt åldringsbeständighet, slagtålighet och att materialet lätt kan återvinnas. Materialet är avsett för formsprutning i den typ av formsprutningsmaskiner som används inom plastindustrin. Materialet finns även i form av gummiduk, mattor och skivor.

Ecorub’s affärsidé är att vara ledande i omvandling av återvunnen gummi- och plast till nya hybridprodukter med vår TPRR® teknologi.

Genom denna kan återvunnet material ges egenskaper som på vitala områden är bättre än det ursprungliga materialet.

Vi hjälper företag på en global marknad att öka sin konkurrenskraft genom att delta i en cirkulär ekonomi.

EcoRubs affärsidé är att för den europeiska marknaden tillhandahålla miljöriktiga samt tekniskt och prismässigt konkurrenskraftiga produkter baserade på återvunnet gummi och återvunnen plast.
Kontaktinformation
Postadress
Hökmark 114
93293 Lövånger
Besöksadress
Hökmark 114
93293 Lövånger
Region
Piteå
Norrbottens län
Sverige
Orgnr:
556438-0284
Grundat: 1991
Anställda: 4
Välkommnen till EcoRub AB !

Vi gör gummi grönt igen!
Nya, unika materialegenskaper med återvunnet vulkaniserat gummi!

EcoRub har utvecklat material och produkter av återvunnet gummi i mer än 20 år. Vår kunskap och ackumulerade erfarenhet inom detta område har resulterat i en rad patenterade tekniker där vi bearbetar återvunnet gummi och återvunnen plast till nya, kostnadseffektiva gummimaterial.

Vi utvecklar skräddarsydda material på uppdrag av kunder inom en rad olika branscher, samt standardprodukter för våra tre helägda företag. Vi är också navet för ett växande nätverk av extern produktionskapacitet om en kund föredrar att lägga ut den faktiska tillverkningen av komponenter eller produkter.

Medan Ecorub huvudsakligen fokuserar på forskning och utveckling av olika TPRR®-material, tillverkas produkter baserade på denna teknik och med unika egenskaper under tre oberoende varumärken:
Arbergo, Ecoelast och Profarma

Sedan juni 2010 är Ecorub noterat på den svenska aktiemarknaden och har sina B-aktier noterade på Aktietorget med kortnamnet ECO B.


Vill du veta mer om oss ? Klicka på vår logotype som tar dig direkt till vår hemsida.

Välkomna att kontakta oss !

Certifieringar

ISO 9001:2016

Kontakter

Åke Paulsson
VD
0706634174
0706634174
Oscar Mikaelsson
070-3997107

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-11-06
VR-glasögon nytt verktyg för lackprogrammerare i Väderstad
2019-11-05
Trelleborg lanserar unikt tätningsmaterial för dynamiska applikationerGuidelines för bearbetning ska få fler att använda additiv tillverkningKort lösning som vinner i längdenHubSpot förvärvar PieSyncKan IT-säkerheten ta överhanden?Mareld Pro Lighting är först ut med en digital produkt­väljare för tillfällig arbets­belysning.Nytt forskningsprojekt arbetar med höghållfasta stål i bilindustrinSizes tecknar tioårigt avtal med RikshemBättre vägar med hjälp av autonom teknikBahco förnyar och breddar sitt sortiment av moment­nycklarNy och förbättrad version av bränslecells­systemet MS-100Framtidens personbils­tekniker stöttas av lokalt UppsalaföretagAirmee inleder cirkulärt samarbete med handels­plattformen YaytradeEwellix moduler ger industrirobotar större räckvidd
2019-11-04
CEJN rustar för tillväxtNy gascontainer för uppställning utomhus – Från DENIOSStora vinster i att bli av med stoppet!Experter på karosspluggar - tack vare återvinning av gummiStark höst för Volvo Cars i SverigeNya Polarshine® 45 polermedelDigital signering ökar säkerheten inom industrinQuality Innovation Award 2019Företag söker studenter för problemlösningFörsta elbilen i Circle K:s hyrbilssortimentMILWAUKEE® MX FUEL™Världens första SIL/Pld2 radarsystem från InxpectMakita lanserar multitoolblad med STARLOCK-fäste​Ny koncernchef i Hydroscand Group
2019-11-01
Mångsidigt alternativ för djupare spår YstaMaskiner har åter större diagonalplogar i vårt sortiment. Shape Corp. utnämnd till finalist i Swedish Steel Prize 2019Polygon Sverige AB förvärvar Saneringsfirman Hedberg AB i BorlängeMilwaukee Tool utökar utbudet av M12 fuel™ spärrskaftÖver 5.000 besökare samlas för att starta och driva företag!Happy at Work utvalda i flera kategorier till Europas största tech-konferensGreen Cargo etablerar ramverk för grön finansierinAPI uppgraderar bränslesparkrav för att klara ny motordesign, problem och politiska utmaningarPrefabricering – En enklare, smartare och säkrare vardag för hela byggbranschenVärldens säkraste dosa för korttidsmätning av radon fyller 20 årSchneider Electric och NetApp presenterar unik infrastruktur för hybrida IT-molnmiljöer
2019-10-31
Lennart Ekdal och Simone Giertz på Elmia Subcontractor med Gnosjö AutomatsvarvningWM Press pressar på och investerar i ytterligare en snabb kantpress. Tre nya säljare hos Iscar SverigeDePalma Workwear i samarbete med Polartec®Sizes utser Niklas Andersson till VDArbesko genomför förändringar i produktionenSlangExpress växer i StockholmAndreas lär algoritmerna göra jobbetHyundai accelererar utvecklingen av vätgas­teknologi genom investering i svenska Impact CoatingsPeab bygger ut SCAs pappersbruk i Obbola”Yes” för Jess Schakt AB om KomatsulastarenAMV ökar kapaciteten med ytterligare en fiberlaserRoofit.solar utnämnd till finalist i Swedish Steel Prize 2019DBT växlar upp och stärker teamet
2019-10-30
Världsledande i dubbel bemärkelse!Koos kompass för kreativitet och detaljer visar vägenEurobattery Minerals går med i European Battery AllianceHållbara startups belönas med 100 000 kronorStarkt konjunkturläge för ingenjörstäta företagInterroll och Logstore levererar helautomatiserat reparationscenter för mobiltelefonerHMB gör fastighetsaffär och bygger nytt i Falun
Annonser