SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Effektiv drivtransmission med norelems kilremssystem

norelems sortiment av kilremmar och kilremsskivor säkerställer att transmissionssystem fungerar smidigt och effektivt med hög effektöverföring.
Sortimentet tål och överför högt vridmoment och friktion och är utformat för att användas med rem- eller kedjedrivning.

norelems sortiment av kilremmar är lätt att installera och underhålla och finns i flera storlekar. De är lämpliga för tillämpningar där kraften måste överföras till maskiner, inklusive fordonsdelar, hushållsapparater som tvättmaskiner samt industrimaskiner.
norelems kilremmar har alla ett trapesformat tvärsnitt, vilket ger högt kontakttryck för att möjliggöra överföring av högre vridmoment i ett mindre utrymme än vad som är möjligt med platta remmar. Förmågan att minimera spänning gör det möjligt för tekniker att minska underhåll och byte av lager som används i tillämpningen över tid.

norelems sortiment av kilremmar är tillverkade av neopren med en polyestersträngskord och finns i två olika former - DIN 2215 och DIN 7753. DIN 2215 finns med utvändiga längder från 463 mm till 5038 mm och tre olika versioner. norelems sortiment av kilremmar uppfyller ISO 1813-standarderna grund av deras elektriska ledningsförmåga och tål temperaturer mellan -55°C till +70°C. Även om de är motståndskraftiga mot olja rekommenderas att man undviker permanent kontakt med mineraloljor och fett för längre livslängd.

För tekniker som kräver högre kraftöverföring är norelems smala kilremmar (DIN 7753) en idealisk lösning med sitt större djup-till-breddförhållande och fler tänder, och placerar mer av skivan direkt under förstärkningen av remmen. norelems smala kilrem finns i tre olika bredder, med externa längder från 524 mm till 5022 mm och tre olika versioner. Den smala kilremmen tål temperaturer från -55°C till +70°C.

Det sista elementet i norelems sortiment inkluderar kilremskivor. Dessa komponenter är gjorda av grått gjutjärn och har ett koniskt hål för koniska spännbussningar som krävs för att montera kilremskivorna på en axel. De är konstruerade för en maximal omkretshastighet på 35 m/s och finns i 12 olika former.

Marcus Schneck, VD för norelem, säger: ”Kilremsdrivenheter har länge använts av tekniker på grund av sin unika form, vilket gör det lättare att hålla snabba remmar på plats när de är fastkilade i skivspåret. Vårt sortiment av kilremmar och kilremskivor är lätta att installera och underhålla för att hålla kraftöverföringssystemen smidiga och effektiva.”

Konstruktörer kan hitta komponenterna i norelems katalog, THE BIG GREEN BOOK. Datablad och CAD-ritningar finns tillgängliga online och kan beställas direkt via norelems webbshop.

För mer information om norelem, besök www.norelem.se
Kontaktinformation
Postadress
Wenngarn 443
19391 Sigtuna
Region
Sigtuna
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
559071-4795
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Alla framgångar börjar med en idé. Därför vill norelem hjälpa dig att förverkliga dina mål inom maskin- och anläggningskonstruktion med ett enastående urval av standarddelar. I THE BIG GREEN BOOK finns ett omfattande och överskådligt sortiment av kvalitetsdelar för konstruktörer och tekniker.

Vi är med i ditt projekt redan från början – med kompetent rådgivning, en fullständig CAD-databas och snabb leverans. I mer än 60 år har norelem utvecklats dynamiskt inom allt, från att ständigt utöka sortimentet till att kontinuerligt optimera logistiken.

Kontakter

Kontakt
08 14 15 00
Joel Bodén
Country Manager Sverige
0703618447

Nyheter med koppling till företaget

Filmer

norelem

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-09-10
Varner expanderar sitt distributionslager och Inhouse Tech är med igen!Bjelin tar produktionen av trägolv till en ny nivå
2021-09-09
Koncernsynergier ger globala leveranser till elbilstillverkareTeleskoplastare – ett perfekt val för skidanläggningenMycket prestanda i litet format – poc datorserie från neousysFramtiden är härTingstad Rörinstallationer får Higabs EntreprenörsprisNy tjänst från Greenely gör det billigare att köra elbilVindskyddsskivan Glasroc X Storm tillverkas på Gyproc i BålstaBalanserade godsflöden öppnar vägar för svensk exportNovedo förvärvar VE Sten AB samt Valter Eklund Stenentreprenader ABRedClean lanserar tvättsystem för rengöring av komponenter till elfordon
2021-09-08
SFDA – Smidigt bakterie­filter med hög reningsgradSchneider Electric lanserar nästa generation motor­startare i serien TeSys Deca ABB presenterar banbrytande ABB Ability™ eMine för snabb övergång till helt eldrivna gruvorMöjlighet till miljardvinster tack vare ökad “reshoring”, visar ny rapport Vi kundanpassar din tryckknappslådaSnart tar tusentals robotar över 100,000 svenska jobbNy serie fordonskopplingar hos HydroscandKraftringen erbjuder lokalproducerad el från Örtoftaverket i EslövProjektstart för bioflyg­bränsle av skogsrester vid SandviksverketFortum och Uniper inleder samarbete inom nedmontering och rivning av kärnkraftPeab Asfalt asfalterar med 97,6% återvunnen asfaltEmballator lanserar monotub i 100% aluminiumGratis startpaket till UF – unga företagareParker Hannifin presenterar ett nytt 2-dagars online­evenemang om olja och gasUtan kvinnor stannar industrinCamptoo slår sig samman med konkurrenten Out2Camp för fortsatt tillväxt i SverigeRejlers hjälper Gävle Energi i unikt fjärrvärmeprojektTillgänglighet byggs in i verktyg för redaktörer
2021-09-07
Den minsta ytmonterade plinten från Sauro CMM-laserskanning 70 % snabbare inspektion och ultrahög noggrannhetSkanska tecknar nytt rikstäckande avtal med AhlsellVägservice centralen i Norden AB InvesterarABB moderniserar schweizisk pappersmaskin som modell för energieffektivitetInvestera i innovation och säkra ditt företags konkurrensfördelarSkyddande luftrenare från KärcherDana Lim stärker personal­styrkan och storsatsar på svenska industrinEldriven Mercedes-Benz G-Klass på vägHORSCH och Swedish Agro satsar på gemensam Roadshow för att visa årets nyheter5G router för proffsEaton och Microsoft hjälper datacenter minska koldioxidutsläppen och förbättra systemstabilitetenSverige får fortsatt skattebefrielse för flytande biodrivmedel
2021-09-06
Borret som blivit en legend – 20 år med A002Styrka och säkerhet förankras med rostfria komponenterVolvo EW160E - Henriks blå drömmaskinEtt upplyftande samarbeteVertiv presenterar lösningar när utrymmeskrisen slår till i datacentretScanStar till Boxon för briljant förpackningslösningDuni Group först i världen med biogasol i pappersproduktionen Procurator och Supplies Direct introducerar - nya generationens städrobotMicroGroup rekryterar i en spännande branschBara tre av tio småföretagare har en hållbarhetsplanNytt smidigt eldrivet arbetsfordon ser dagens ljus - PRO Litium CarrierFrån konsultaffär till mjukvarubolagMareld lanserar frostade ledslingor som är skonsammare för ögonen Samarbetet mellan Maskin Väst och Söderberg & Haak återupptas
2021-09-03
Kabel efter dina behovSvenskt, innovativt och hållbartHüllert Maskin ser fram emot att träffa kunder på Entreprenad LiveElmässan Stockholm arrangeras den 19-20 oktober 2022