MÅNDAG 01 MARS 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Element förvärvar kalibrerings­verksamheten hos LEAX Quality AB

Element Metech AB (Element) har förvärvat kalibreringsverksamheten hos LEAX Quality AB i Köping
LEAX väljer samtidigt Element som partner för kalibrering genom ett 5-årigt avtal.

Element Metech tar över den interna kalibreringsverksamheten hos LEAX Quality i Köping från och med den 1 januari 2021 inklusive externa kalibreringsuppdrag. På sikt kommer verksamheten att integreras med Elements närliggande ackrediterade kalibreringslaboratorium i Arboga.

LEAX Quality har under 30 år framgångsrikt drivit ett ackrediterat kalibreringslaboratorium i anslutning till huvudkontoret i Köping, främst för interna behov men även mot den externa marknaden.

Joacim Blomberg är Vice President och CTO för LEAX Group:
”Vi är väldigt glada att kunna presentera Element som vår kalibreringspartner efter vårt beslut att inte längre bedriva intern kalibreringsverksamhet. LEAX kärnverksamhet är att producera avancerade komponenter och delsystem till våra kunder, medan Element Metech är experter på kalibrering med över 70 år i branschen. Vår personal inom kalibrering följer med över till Element och kommer att få nya kollegor inom det mättekniska området, och även våra externa kalibreringskunder lämnar vi i mycket goda händer”

Björn Kullman är General Manager för Elements verksamheter i Sverige:
”Vi tackar för förtroendet och välkomnar LEAX som kund. Vi hälsar också alla LEAX kalibreringskunder välkomna till Element och önskar kalibreringsteamet hos LEAX välkomna till Element-familjen. Element har under årtionden växt kontinuerligt genom långsiktiga partnerskap och även förvärv. Förvärvet av LEAX kalibreringsverksamhet tillför ytterligare kapabilitet och kompetens till vårt kalibreringslaboratorium i Arboga, som för bara något år sedan flyttade till nya, utökade lokaler.”

Element är en av världens främsta leverantörer av oberoende mättekniska och materialtekniska tjänster. Elements verksamheter i Sverige består av Element Metech AB (mätteknik och kalibrering) och Element Materials Technology AB (materialteknik och provning).

I Sverige har Element åtta kalibreringslaboratorier och fyra provningslaboratorier. Globalt är Element fler än 6 000 medarbetare på ca 200 laboratorier.

För mer information, vänligen kontakta:
Björn Kullman
General Manager Element Sweden
010-279 47 25
bjorn.kullman@element.com
Kontaktinformation
Postadress
Box 1340
58113 Linköping
Besöksadress
Asj-­vägen 7
58254 Linköping
Region
Linköping
Östergötlands län
Sverige
Orgnr:
556080-0210
Grundat: 1961
Anställda: 177
Välkommen till Element Metech

Fullserviceleverantör inom mätteknik
Element Metech erbjuder ett av Europas bredaste urval av ackrediterade kalibreringstjänster och mätteknisk konsultation. Vi finns på 20 anläggningar i Sverige, Danmark Finland och Tyskland, samt on-site inom våra kunders produktion runt om i Europa.

Kalibrering
Som oberoende part kan vi kalibrera alla fabrikat och alla typer av mätdon och mätinstrument inom elektriska storheter, längd & geometri, kraft, moment, massa (vikt), tryck, temp, luftfuktighet, flöde, acceleration, akustik mm. Våra laboratorier är ackrediterade enligt ISO/IEC 17025.

Mätteknisk konsultation
Vi erbjuder mätteknisk expertis för t ex mätteknisk support, mätuppdrag, att tolka kvalitetsstandarder och krav, mätosäkerhetsberäkningar eller att ta fram kravspecifikationer och mätinstruktioner.

Kontrollmätning i CMM
Vi utför ackrediterad uppmätning av detaljer i koordinatmätmaskin för produktionskontroll, t ex prototyper, utfallsprov, fixturer mm.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015 – ISO/IEC 17025

Kontakter

Niall Sterling
Sales and Business Development
+46 (0)10-603 6119

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-02-17
Rikard Wiedenborg ny Affärschef Service & Reservdelar för Swecon i SverigeReparationsstation för industriell användning hos ConradDefa lanserar användar­vänlig laddkabel för extrema klimatDynatrace lanserar Cloud Automation-modul till sin Software Intelligence-plattformLängre räckvidd med kraftfulla och tysta stamkvistare från STIHLNordisk turnaround ger fördelar under oförutsägbart Corona-år
2021-02-16
Liedholms fortsätter att investeraMelin & Carlsson förvärvar Tranåsföretaget Tubex ABFa-Tec satsar på PEMA Svetsautomation från IntercutEn guide till glidstyrningar för robottillämpningarFörflytta mer till mindre kostnad med uppdaterade EC250E och EC300E från VolvoKomponenter för transport­band: sortimentet utökasTOSIBOX® lanserar nya Lock 200-serienYIT förstärker inom stadsutveckling med SpacemakerNu blir alla Harmony tryckknappar från Schneider Electric trådlösa och batterifriaNästan 90 procent av alla företag kommer att investera i NextGen-teknik till följd av COVID-19Hur påverkas medarbetarna av distansarbete?Vi har väntat på en maskin i den här storleken
2021-02-15
Hexagon lanserar R-evolution, en ny affärsenhet fokuserad på en hållbar framtidNy taxiaktör i Uppsala vill erbjuda snabba och prisvärda resorNytt Linde-försäljningsställe i KirunaMartin Evertsson ny vd för Norvatek och affärsområdeschef för Uniwater Pumping StationsNu tas nästa steg i utvecklingen av ny kärnkraft i SverigeVad gör en konstruktör på emb-papst?Arkitekt får teknisk-naturvetenskapliga fakultetens pedagogiska prisAbetong nyanställer i Falkenberg – rekordår följs upp med ytterligare satsning2020: Ett framgångsrikt år av tillväxt för arvalInbjudan till lanserings­evenemangNCC och Svenskt Vatten föreslår insatser för att modernisera Sveriges VA-system
2021-02-12
Repay Mitt AB i Köping expanderar med större lagerytor!Från transparent återvunnen ädelmetall till den finaste produkten för teknisk, industriell eller kemisk tillämpning.  Ny produktkatalog med spännande nyheter!Fulspola inte!Doosan och Hyundai Construction får samma ägareChefer tror att 5G kommer hjälpa den ekonomiska återhämtningen från COVID-19-pandeminDe okända skälen till att molnet tar över och konsekvenserna av detIvanti utser Erik Randles till ny global kanalchef SAS Institutes hackathons ska bidra till innovationer över hela världen – det startade i Norden för fyra år sedanKärleksfälgar till alla hjärtans dagHydroscand utökar sorti­mentet av spiralsugslangMECA+ i Östersund är nu en Godkänd BilverkstadKallt och torrt väder ger höga elpriserCroisette fortsätter växa inom Digital FörvaltningPonsse AB öppnar servicecenter i Uddevalla
2021-02-11
Vakuumpumpar för pneumatisktransportPOWERTEX lastsurrning – fri från Cr6+AFF/AM/AMD/AMK – Ledningsfilter i enlighet med ISO8573OLA driftsätter robot- och automationslösningar från ABB vid megafabriken för elmopeder i IndienRekordår för Combitech med kraftigt ökat resultatSå här övervinner du svårigheterna med pulverblandningLFV och Vattenfall i samarbete om den fossilfria flygplatsenFramgångar för Ouman AB trots ovanligt år: Utökad kundstock med 25 procent Veeam växte med 22 procent under 2020 då efterfrågan på moderna lösningar för dataskydd ökade bland företag av alla storlekar
2021-02-10
Cell Impact utökar maskinparken med avancerat matningssystemVi säkrar transporter och batterilivslängd i Sesam 800 sändarnaFörsta kunderna att beställa Volvos eldrivna kompaktmaskiner på bauma 2019 får sin leveransSCA deltar i stor satsning på autonom skogsföryngringNy simulator för bromssträcka förbättrar säkerheten och minskar nödvändigt robotutrymme med upp till 25 procentDynabook ansluter sig till IGEL ready-programmet som teknikpartner för klintenheterValeo förbinder sig att uppnå koldioxidneutralitet 2050Trenderna som påverkar företagen under 2021Solör satsar i Nora och levererar fossilfri fjärrvärme
Annonser