SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Elmia Produktionsmässor i maj

En innovativ teknikplattform för industrin
En arena fylld med nyheter och innovationer inom teknik och industri.

450 utställare på plats. Högaktuellt dagsprogram som sätter strålkastaren på utmaningar och lösningar för tillverkningsindustrin. Allt samlat för Sveriges produktionsstarka branscher inom tillverkande industri - på Elmia Produktionsmässor den 10–13 maj 2022.

Det fysiska mötets möjligheter får snart bekänna färg. Det är fyra år sedan sist och mycket har hänt i branscherna under dessa år. Det är på Elmia Produktionsmässor det sammanfattas – här hittar du alternativ på smarta investeringar för att ta nästa steg i utvecklingen av din produktion.

- Det är tydligt att utställare och besökare har siktet inställt på att träffas, inspireras och göra affärer. Både lanseringar och nyheter med teknikhöjd utlovas av våra utställare som kommer att fylla mässhallarna med sina maskiner och lösningar i drift, tekniker, tillbehör och material, säger Ulrika Elmersson, mässansvarig för de sex parallella mässorna under Elmia Produktionsmässor.

Ett helhetsgrepp kring branschernas brännande frågor
Ett 60-tal seminarier lyfter utmaningar och lösningar för tillverkningsindustrin. Förutom att arenan är en dynamisk marknadsplats för affärer mitt i det industriella Sverige – är det ett vitalt forum för industrins utveckling och starka framtid. 

- Vi ser att industrin utmanas på många olika plan, allt från rubbningar i globala värdekedjor till energitillgång och kompetensförsörjning. Det är komplexa frågor som inte har enkla lösningar – och därför känns detta viktigt att belysa i vårt program. På Stora Scenen där vi har vårt gemensamma program ser vi talare från bland annat Teknikföretagen, SÄPO, Scania, Volvo och Svenskt Näringsliv, berättar Ulrika Elmersson.  

På mässorna finns också specifika scener som fördjupar sig i branschunika frågor. På Scen Svets hålls föredrag om nya tekniker och metoder inom svets och fogning. På Automationscentralen görs nedslag i områden som framtida teknologier och robotikvana. Och du kan ställa frågor till experter inom automatisering, robotisering och digitalisering för att få rätt vägledning inför dina framtida investeringar.  

Nytt på mässorna

På Elmia Polymer lanseras Hållbaren, en plats för nätverkande, som under onsdagen och torsdagen också erbjuder ett seminarieprogram. Fokus är hållbarhet i plast- och polymerindustrin. Med i programmet är bland annat Svensk Plast, Trioworld, SPIF, Svensk Plaståtervinning och Reelab.

På Elmia 3D hittar du AM-arena, där intressanta seminarier fokuserar på nya metoder och material inom additiv tillverkning. Här kan samtalen leda till spännande innovationer.

På Elmia Automation kan du besöka en helt ny del av mässan - AGV-torget. Där visar sex olika företag sina AGV-er i drift. En unik möjlighet att ställa frågor och få förslag på nya lösningar. 

På Elmia Verktygsmaskiner genomförs Industriboost, ett samarbete med UF, Teknikcollege och MakerSquare. Högstadieelever möts i en monter för att delta i workshops och lösa teknikrelaterade utmaningar. En aktivitet för att öka intresset för svensk tillverkningsindustri bland ungdomar. 

På fredag är det Future Friday, med fokus på industrins framtid – ungdomarna. Till den dagen bjuds gymnasieskolor in till Elmia Produktionsmässor. På Stora Scenen finns programpunkter som är intressanta för de yngre besökarna och utställare är redo att möta framtidens medarbetare i sina montrar. 

En arena. Sex mässor. Fyra dagar.
Elmia Produktionsmässor är de sex parallella mässorna: Elmia 3D, Elmia Automation, Elmia Plåt, Elmia Polymer, Elmia Svets- och Fogningsteknik och Elmia Verktygsmaskiner.

Bra länkar
Här hittar du mer pressmaterial och information till din artikel. Eller om du rentav vill serva din läsare och lägga in några av länkarna i din digitala artikel.

Pressmaterial för nedladdning

Se dagsprogrammet här

Se utställarlista här

Registrera dig för fri entré här

Kontaktinformation
Postadress
Mäss­vägen 12
55454 Jönköping
Besöksadress
Elmia­vägen 11
55454 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556354-2413
Grundat: 1989
Anställda: 78
Om Elmia

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Som mötesplats har Elmia en offensiv position - mitt bland människor och företag som antingen har eller söker nya idéer, produkter och tjänster.

Vi nöjer oss inte med att bara vara uppdaterade med allt som händer i din bransch.

Vi vill inspirera, sporra och driva på utvecklingen. Räkna med Elmia som en aktiv partner i din värld.

Kontakter

Lotta Frenssen
+46 36 15 20 38

Filmer

Hur hittar jag nya kontakter inom tillverkningsindustrin?

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-06-15
Ny landschef för Ahlsell SverigeMimecast har köpts upp av riskkapitalbolaget Permira Sökmotorn för möbler och inredning i Sverige - FAVIFlyttstädning och annan städning för företagetHelsingborg startar Sveriges första kommunala AI-labbNy utbildning säkrar hållbara affärer i Sydsveriges näringslivElever på Järfälla gymnasium tilldelas BygmastipendietTranpenad förvärvar Eyes4workUltimo ledare inom EAM-teknologiNy Castrol studie i Norden kring nästa bilköpStor skillnad på epostskydd bland nordiska företag Peab utför renoverings­projekt för Helsingfors UniversitetssjukhusTaigatechs AI-lösning redo för marknadenJoanna odlar i ett Elfa-system!
2022-06-14
CAD-Design blir vanligare och vanligareVolvo CE påbörjar testning Ny lasertrackerplattform med ultralång räckviddBättre fiskelycka tack vare hållfast LesjöforsdetaljF-Secures nya allt-i-ett-skydd förenklar säkerheten Lambertsson etablerar nytt kundcenterNP Nilsson förvärvar och växer inom industriellt byggandeNu möts internationell gruvindustri i SkellefteåDigitaliseringen har fått yrkeshögskolan att satsa på fler programmerareOmedelbara offerter på CNC-bearbetningHydroscand Group AB förvärvar Anderstorp Hydraulik ABZipforce lanserar en ny generation portabla elmotorer för cyklarNya allroundmaskiner för effektiv palltransportVärldsledaren inom värmepumpar storsatsar på den svenska marknaden
2022-06-13
Optimal lösning – det är målet för varje projektABB visar upp framtiden för processautomationMöt en av våra anställda: Johan EdbomIndustrirör från Jernbro Företagsfinansiering med stöd av EUAnders utmanar traditionella sätt att utforma fabrikerVärldens första elbilspool med laddning utan sladdVälkommen till lanseringen av Elektronikmässan Stockholm!Ramirent tecknar ramavtal med SinfraFörsta spadtaget för NP Nilssons nya logistikcenter!Ta med hemmakontoret till mässan Advanced EngineeringGKN Aerospace deltar i nytt EU-projektNexer tilldelas ramavtal med IneraNu öppnar Norrbotten Stål
2022-06-10
Enklare att använda teknik för hållbara byggnaderKundcase med 3D-scanner från PhotoneoSchneider Electric tilldelas flera prestigefyllda designpriserTransportbandsreparation på rekordtidVerdion säkrar en ny spek­ulativ möjlighet i Sverige Fördubbling av antal bluff-sms Fortsatt tryck på försörjningstrygghetenABB och Börjessons Lastbilar stöttar utbyggnadenTekniska museets samling fyller 100 årNytt utgångsläge när Science Village ska växaBolist Emmaboda gjorde rekordartad ökning på 4 årDell Technologies i partnerskap med AI Sweden
2022-06-09
Ewellix Nordics expanderarLevererade anläggnings­maskin tillverkad med fossilfritt stål till kundSveriges största laddgata invigdDags att ta vara på industri 4.0-vågen Tysk förpackningstillverkare integrerar ABB:s automatiska pappersprovningStora klimatvinster med utvinning i SverigeXiaomi lyfter och inspirerar unga kreatörer i AfrikaNordomatic fortsätter sin europeiska expansion