En bilturné på 200 mil i norr med Jörgen Wedmark - industritorget.se
FREDAG 27 NOVEMBER 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

En bilturné på 200 mil i norr med Jörgen Wedmark

Jörgen Wedmark är säljare på LLENTAB, en jemte (jämtlänning) som utgår från Norrlands inland. Vi bad Jörgen att berätta hur det kan se ut för honom under en arbetsvecka.
Jag gjorde en bilturné på 200 mil förra veckan. En synnerligen välplanerad resa med många stopp. Lämnade Frösön på tisdag alldeles för sent med siktet inställt på Gällivare. Men halvvägs blev ett första stopp för övernattning hos svärföräldrarna utanför Lycksele. Efter en kopp kokkaffe på farstukvisten i ottan så fortsatte färden mot första delmålet.

Det blev en bensträckare vid polcirkeln och klockan var lunch när jag rullade in i Gällivare. Här har hänt grejer sedan sist jag var på plats, då som montageledare, för snart 4 år sedan. Det har byggts och det har flyttats hus. Första stoppet var trivsamt och gjorde ett gott intryck fick jag veta. Kunden tyckte minsann att det var fint som snus att jag åkte hela vägen upp bara för att få träffa honom. Vi tittade på geometrin på hans planerade bygge. Efter mötet och två koppar synnerligen gott kaffe så blev det en påhälsning hos YA Motor. Det blev en aha-upplevelse för mig. Trots att jag varit med om att leverera långt över 100 projekt så har jag aldrig sett detta. Vilken snygg interiör! Svart innertak och silver på väggarna i skoterbutiken. Wow!

Två timmar från Gällivare, i Junosuando var en av våra underentreprenörer igång med att montera ett oisolerat förråd åt Smedqvist Bil & Däck. De utför däckservice på lastbilarna som kör järnmalm från Kaunis Iron. Jag gjorde affär med Smedqvist över telefon i somras. Då var det på sin plats att åka upp och göra armbågsstöten och tacka för förtroendet kände jag. Jag fick erbjudande om att bada bubbelpool och sova över men eftersom jag hade ett möte inbokat kl 08:00 på Hotell Storforsen nästa dag så fick jag vänligt men bestämt tacka nej. Men jag kom inte undan att bjuda ut beställare, fru, dotter montörer på en middag på den lokala pizzerian.

Klockan blev alldeles för mycket och den hann bli långt efter midnatt innan jag landade på hotellet vid den mäktiga Storforsen. Efter en kort natts sömn så hade jag ett möte angående en padelhall. Sedan tog jag en välbehövlig friskvårdstimme genom en rundtur i Storforsen. Det gjorde mig gott i både hjärna och hjärta. Tänk om man tog sig tid att reflektera mera!

Det var nu dags att börja tänka på returen och eftersom jag hade möten inbokade längs med Norrlandskusten så gick kosan mot Piteå. Där blev det kaffe hos Fjärrtek, en återkommande kund där vi byggde ut för ett litet tag sedan. Kul att träffa så nöjda kunder! Det stärker självförtroendet och är en bekräftelse på att vi gör ett bra jobb. Dessutom så är det så jag blir bemött var jag än landar. Det här är något att fortsätta värna om.

Innan jag hann hem till Vallaskogen på Frösön så blev det ytterligare tre stopp. I Ånäset träffade jag en snickeriägare i en lägenhet i en pågående hyreshusrenovering. Han flyttade allt på sitt arbetsbord, borstade bort spån och damm så jag kunde rigga upp datan, kaffe och nybakta bullar från OKQ8. Vi justerade en 3D-skiss enligt önskemål som blir underlag för en skarp offert.

Näst sista stoppet blev vid pågående tillbyggnad på Rondellgatan i Umeå. På plats var Jens med crew. Tänk att just Jens var här och byggde Jannes första LLENTAB-hall 14 år tidigare.

Slutmålet var nära när jag gjorde sista anhalten i Örnsköldsvik för att besikta byggplatsen på en tillbyggnad hos Converflex. Det kontraktet har en alldeles egen historia. Det var nämligen så att Skanska ringde i början på sommaren och frågade om jag kunde hjälpa dem att ta fram pris på en tillbyggnad. De sa att tiden var vår vän här då kunden frågat flera men inte fått respons. Det blev min sporre. Jag ska minsann visa att det kan gå undan. Dessutom så behövde jag rensa hjärnan och titta på något konkret. Jag fick förfrågningsunderlaget sent på kvällen och strax efter midnatt så skickade jag anbudet. Och nu har vi levererat.
Kontaktinformation
Postadress
Hallinden­vägen 29
45634 Kungshamn
Besöksadress
Hallinden­vägen 29
45634 Kungshamn
Region
Sotenäs
Västra Götalands län
Sverige
Orgnr:
556302-5484
Grundat: 1987
Anställda: 232
Välkommen till Llentab AB!

LLENTAB levererar mer än bara stålhallar

LLENTAB designar, tillverkar och säljer multifunktionella stålhallar för flertalet olika branscher och användningsområden. Llentabhallen är vida känd för den effektiva konstruktionen, den höga kvaliteten och anpassningsförmågan till olika behov och krav. LLENTAB är ett flexibelt val för kunder med visioner: du berättar om din dröm, vi bygger den i stål. Att arbeta tillsammans med oss på LLENTAB ger dig som kund flera fördelar. Förutom vår erfarenhet har vi resurser att planera, tillverka och montera varje stålhall. Alla delar av konstruktionen är prefabricerade i våra moderna och effektiva produktionsanläggningar i Sverige och Europa vilket ger oss full kontroll över hela processen.

Historien sträcker sig tillbaka till 1972, och mitt i händelsernas centrum finns familjen Lindblad. Även Bohusläns vackra omgivningar på den svenska västkusten har spelat en viktig roll. Det är naturen och andan här som format oss till det vi är idag. Från vårt arv härstammar värden såsom kvalitet, pålitlighet, flexibilitet och hängivenhet. Nu finns de i varje produkt vi levererar. Här berättar vi historien om hur LLENTAB gick från ett litet byggbolag till en växande internationell koncern med dotterbolag i Norge, Polen, Tyskland, Tjeckien, Slovakien och Ukraina. En koncern i vilken familjen, den bohuslänska naturen och stålet står i centrum.

Tufft klimat ger tuffare lösningar

Bohuslän är Sveriges västligaste landskap. Här möter fastlandet havet i ett landskap som är stenigt och robust. Klimatet växlar i takt med årstiderna från varmt på sommaren till blött och blåsigt på hösten och kallt och snöigt under vintern. Det är vackert men samtidigt tufft. Vill man utveckla hållbara stålkonstruktioner av hög kvalité är detta det svårast tänkbara klimatet. Förutsättningarna här påverkar såväl oss som våra produkter. Frågar du oss, har vi de bästa testförhållandena. Tillverkad i Bohuslän, tillverkad för livet.
Strategi

Om du har träffat oss vet du att vi är ett jordnära företag, ett företag som fokuserar på att få saker gjorda. Vi arbetar ständigt för att förbättra vår verksamhet och våra processer. Vi går vår egen väg för att flytta fram positionerna. Vår strategi är lika tydlig som vårt dagliga arbete är effektivt. Koncernen strävar mot en marknadsledande position och vi vet att det är vårt starka produktkoncept och vårt engagemang för kvalité, flexibilitet och service som tar oss dit. Vi har modet att sikta högt och ödmjukheten att ta oss hela vägen.

Pålitlighet, tillgänglighet, flexibilitet och respekt är vår vägledning i hållbar utveckling

LLENTAB Group strävar efter att vara det självklara valet vid leverans av stålhallar, fackverk och sandwichpaneler. I allt vi gör vill vi skapa värde för våra kunder, ägare, leverantörer och medarbetare samt bidra till en hållbar utveckling. Vår företagspolicy baseras på de etiska riktlinjer, grundläggande värderingar och hållbarhetsambitioner som är vägledande för hela företaget.

Våra värderingar möjliggör långsiktiga affärsrelationer, medan vår framgång bygger på vår förmåga att uppfylla krav på kvalité, säkerhet och miljöprestanda vid försäljning, planering, projekthantering, produktion och leverans. Vi är lyhörda för våra kunders önskemål och gör vårt bästa för att, utifrån våra förutsättningar, hitta ändamålsenliga lösningar.

Välkomna att kontakta oss!Kontakter

Örjan Hedman
Försäljning Norra sverige
070-6944147
0670-12050
Tommy Andersson
Försäljning Örebro
070-6338099
019-127900
Niclas Moberg
Försäljning Värmland
0721-66 08 69
Peter Claesson
Försäljning Stockholm
0730-699901
08-58065070
Johan Skywell
Försäljning Kungshamn
0705-25 03 26
Erik Nordlander
Försäljning Skåne och Blekinge
0706-28 53 57
Stefan Eklund
+46(0)523-790 11
Torgny Johansson
052379055

Filmer

En lagerhall monteras

En lagerhall monteras
En stålhall från LLENTAB blir till
LLENTAB på 90 sekunder
Dina kvadrat 2020
Presentation av LLENTAB

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-11-16
Green Cargo och Schenker AS i samarbete med ny miljösmart lösning för tempererat godsABB tar hem priset för Bästa Elnyhet för andra året i radSkarpare lösning för rakelbladProtolabs nya e-handelsplattform ger utvecklingsingenjörer ännu snabbare service och ökad flexibilitetBäst i landet på klimatförbättrad betongDesignstolen ”Straw” - en hållbar uppstickare med skandinavisk touchZert skräddarsyr utbildningar inom riskbedömning och CE-märkningPandemin har snabbat på företags resa mot “IT-kanten”
2020-11-13
Spara energi med Intelligent VakuumteknikNCC undertecknar kontrakt för Lisebergs nya vattenparkKrandagarna 2020 – CERTEX med som föreläsareNya online-mätningar möjliggör effektivare och mer kostnadseffektiva uppstarter.Givande dialog om Sörgraninge mångfaldsparkBolt blir Europas största mikromobilitetsleverantör nästa år – siktar på att ha 130 000 elsparkcyklar i mer än 100 städer
2020-11-12
Fullspäckat digitalt seminarium om smarta industrilösningarDigitala checklistor underlättar vardagen100 gånger kvalitet med Trygg plåtMotala Verkstad Groups verksamhet i AB Motala Verkstad utser VD för framtidenSödra lanserar Wood Solutions för växande partnerskap inom hållbart träVälkommen till ett webbinarium om Trygg plåtDe utsågs till Svealands främsta entreprenörerArvals resultat för tredje kvartalet: +7% tillväxt för den finansierade vagnparken
2020-11-11
Smart Manufacturing och Logistics & Automation Malmö ställs in på grund av pandeminDurma Fiberlaser erbjuder tre olika optionerAnimation av digital flödesvakt för vatten - PF3WB/C/S/R Nu ska södra Sveriges främsta entreprenör utsesMimecast: Tre av fyra medarbetare äventyrar företagets IT-säkerhetCTEK E-Mobility lanserar nästa generations elbilsladdare Honeywell och Vertiv satsar på hållbara datacenter
2020-11-10
Den tunnaste rotationsenheten med elektrisk bromsHälften fortsätter permittera - stora variationer hos underleverantörernaVolvo presenterar F-generationens ECR50 - enastående mångsidighet och användarvänlighetSmart vattennät hjälper Anglian Water att förebygga vattenbristBoliden Rönnskär – världsledande på metallåtervinningFörpackningsändring och ny färgkodning på Q&E-ringarNy rapport: 2,6 miljoner laddbara personbilar kan rulla på svenska vägar inom tio årJönköping Energi investerar i företaget Primrock tillsammans med fyra energibolagNy rapport pekar på behovet av hybrida molnlösningar som möjliggör kontinuerlig drift
2020-11-09
Schuchardt Maskin AB är med och skapar nästa generations teknikerTAMTRON VANN UPPHANDLING OCH FÅR INSTALLERA ÄNNU ETT RFID-SYSTEMTruckar - Vilka regler är det som gäller, och vilka risker finns det?Hanterbara förpackningar för extraktionskåp.ComboExcelsior® - en ny hoppfällbar IBC anpassad internationell logistik.Industriell Switch med fiberopikVärldens största MarTech-grupp förvärvar AI-företagSå ställer du in rätt temperatur i dina olika rum hemmaDynabook lanserar portégé x30w-j – världens lättaste evo-certifierade 13-tums hybriddator med 11:e generationens intel-processor​
2020-11-06
Stranda AB har investerat i en bäddfräsmaskin av fabrikatet MTE från Mekana Maskin AB.Flexibla kylvätskeslangar hos ElesaAssemblin är märkesoberoende och säljer även nya elmotorer av önskat fabrikat. Tvåhandsdon med extra funktioner - S-2HAND-OAX00676 Snabb montering utan verktygBAGAs styrelseordförande är Blekinges kandidat till GuldklubbanLK Systems levererar till SkiStar Lodge Hundfjället, SälenLogistiksektorn efter Brexit
2020-11-05
E-handelsjätten Komplett effektiviserar internlogistikenFramtidens fordonsindustri - behöver ny kompetensABB använder återvunnen plast i tillverkningen av lock till installationsdosorDHL uppgraderade sin terminal i TrondheimÖkad effektivitet med visuellt planeringsverktygAD Plast – superautomatiserat med förarlösa truckar
Annonser