SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

En historia inom skärande bearbetning

Välrenommerad aktör inom metallbearbetningsindustrin
Ölme Mekaniska är en välrenommerad aktör inom metallbearbetningsindustrin, med särskilt fokus på skärande bearbetning. Företaget, som har sina rötter djupt förankrade i en tradition av högkvalitativt hantverk, har utvecklats till en modern och tekniskt avancerad anläggning som betjänar en rad olika industrier.

Företagets historia och utveckling
Ölme Mekaniska grundades för att möta behovet av precisionsbearbetning i den lokala industrin. Genom åren har företaget växt och anpassat sig till de teknologiska framsteg som präglar branschen. Denna utveckling har möjliggjort för Ölme att erbjuda avancerade lösningar inom skärande bearbetning, vilket har gjort dem till en pålitlig partner för många företag.

Skärande bearbetning hos Ölme Mekaniska
Skärande bearbetning är en tillverkningsprocess där material avlägsnas från ett arbetsstycke för att skapa en specifik form eller ytstruktur. Detta kan innefatta olika tekniker såsom svarvning, fräsning, borrning och slipning. Ölme Mekaniska har investerat i toppmoderna maskiner och verktyg för att säkerställa att varje del som produceras håller högsta möjliga kvalitet och precision.

Teknik och utrustning
Företaget använder sig av CNC-maskiner som möjliggör hög precision och repeterbarhet i bearbetningen. Dessa maskiner styrs av datorer, vilket minskar risken för mänskliga fel och ökar effektiviteten. CNC-tekniken är avgörande för att kunna hantera komplexa geometrier och täta toleranser som många moderna applikationer kräver.

Material och applikationer
Ölme Mekaniska bearbetar ett brett spektrum av material, inklusive stål, aluminium, mässing och plast. Varje material har sina unika egenskaper och kräver specifika bearbetningstekniker för att uppnå önskad kvalitet och prestanda. Företagets skicklighet inom skärande bearbetning gör det möjligt att tillverka komponenter för en mängd olika industrier, från fordonsindustrin till medicinteknik och flygindustrin.

Kvalitetssäkring
Kvalitet är en viktig del av Ölme Mekaniskas verksamhet. Företaget har implementerat strikta kvalitetskontrollprocesser för att säkerställa att varje komponent uppfyller kundernas specifikationer. Detta inkluderar inspektioner under och efter bearbetning, samt användning av avancerade mätinstrument för att verifiera dimensioner och toleranser.

Miljö och hållbarhet
Ölme Mekaniska strävar också efter att minimera sin miljöpåverkan. Företaget arbetar kontinuerligt med att förbättra sina processer för att minska avfall och energiåtgång. Genom att använda moderna och effektiva maskiner minskar de både kostnader och miljöpåverkan, vilket är en del av deras långsiktiga hållbarhetsmål.

Sammanfattning
Ölme Mekaniska har etablerat sig som en ledande leverantör av högkvalitativ skärande bearbetning. Med avancerad teknik, omfattande erfarenhet och en stark fokus på kvalitet och hållbarhet, fortsätter företaget att leverera pålitliga och innovativa lösningar till sina kunder. För de som söker expertis inom skärande bearbetning erbjuder Ölme Mekaniska en kompetent och pålitlig partner.

Kontaktinformation

RZ ÖLME MEKANISKA AB

Postadress
Hantverkar­gatan 6
68142 Kristinehamn
Besöksadress
Hantverkar­gatan 6
68142 Kristinehamn
Region
Kristinehamn
Värmlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556327-9404
Grundat: 1988
Anställda: 14
Välkommen till ÖLME MEKANISKA AB!

Vår affärside är att tillverka detaljer i moderna CNC maskiner inom svarvning och fräsning samt ge kunden en komplett lösning där tex. ytbehandling eller montering ingår.

För att säkerställa framtida utveckling bevakar och investerar vi både i tekniska hjälpmedel och kompetens.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 14001:2008 – ISO 9001:2008

Kontakter

Benny Svensson
VD
070-5605024
Niklas Österberg
070-457 58 00

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-07-02
Förenar krafter för att förbättra utbildningar Peab Asfalt i nytt forskningsprojekt Ny avfallskraftanläggning nära PragHertz och RedLocker på sommarturnéIVECO S-Way har tilldelats pris
2024-07-01
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsSäkerhetsnät
2024-06-28
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
2024-06-27
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
2024-06-26
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige