SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

En svetsmetod för nybörjare och proffs

Så fungerar MIG-svetsar
MIG-svetsning, eller Metal Inert Gas-svetsning, är en populär metod för att sammanfoga metall genom användning av en kontinuerligt matad trådelektrod och en skyddande gas. Denna teknik är känd för sin användarvänlighet och mångsidighet, vilket gör den idealisk för både amatörer och professionella. I denna artikel utforskar vi grunderna i MIG-svetsning, viktiga överväganden vid val av MIG-svetsar och dess olika tillämpningar.

Vad är MIG-svetsning?


MIG-svetsning involverar användningen av en trådelektrod som kontinuerligt matas genom en svetspistol. När tråden smälter, skyddas den av en inert gas som förhindrar att svetsfogen förorenas av atmosfäriska gaser som syre och kväve. Denna metod ger en ren och stark fog, vilket är avgörande för att säkerställa hög kvalitet på svetsen.

Fördelar med MIG-svetsning


En av de största fördelarna med MIG-svetsning är dess enkelhet. Till skillnad från andra svetsmetoder, som TIG-svetsning, kräver MIG-svetsning mindre skicklighet och tid att lära sig. Detta gör den till ett populärt val för nybörjare. Dessutom är MIG-svetsning snabbare och producerar mindre slagg, vilket minskar efterbearbetningstiden.

Viktiga överväganden vid val av MIG-svets


När du väljer en MIG-svets finns det flera faktorer att tänka på:

Strömstyrka: Strömstyrkan påverkar hur tjockt material du kan svetsa. För tunnare metaller räcker det med en lägre strömstyrka, medan tjockare material kräver högre strömstyrka.

Arbetscykel: Arbetscykeln beskriver hur länge du kan svetsa innan maskinen behöver vila för att undvika överhettning. En högre arbetscykel är fördelaktig för långa svetsjobb.

Trådmatningshastighet: En justerbar trådmatningshastighet är viktig för att säkerställa en jämn svetsning och minska risken för stänk.

Gas eller gaslös: MIG-svetsar kan användas med skyddsgas eller utan, beroende på vilken typ av tråd som används. Svetsning med gas ger vanligtvis en renare svets och är lättare att hantera för nybörjare.

Användningsområden


MIG-svetsar används i många olika branscher, inklusive bilindustrin, skeppsbyggnad, och konstruktion. Den är också vanlig i hobby- och gör-det-själv-projekt på grund av dess enkelhet och effektivitet. Metoden är särskilt lämplig för svetsning av tunnplåt och mindre konstruktioner.

Pålitlig leverantör av MIG-svetsar


MIG-svetsning är en mångsidig och användarvänlig svetsmetod som passar både nybörjare och erfarna svetsare. Genom att förstå de grundläggande principerna och de viktigaste faktorerna vid val av MIG-svets kan du säkerställa att du väljer rätt utrustning för dina behov. För att hitta högkvalitativa MIG-svetsar, besök Verktygonline.se och utforska deras breda sortiment av svetsmaskiner och tillbehör, från välkända varumärken såsom Jasic.
Kontaktinformation

Industriteknik i Eslöv/Verktygonline.se

Postadress
Traktor­vägen 8
24138 Eslöv
Region
Eslöv
Skåne län
Sverige
Organisationsnummer:
556141-0753
Grundat: 1970
Anställda: 5
Välkommen till VerktygOnline!

Hos oss kan du leta bland 100 000 artiklar i webshopen eller i 11 000 artiklar i butiken och finner du fortfarande inte det du söker har vi 300 000 artiklar i vår databas, vi hjälper dig gärna och beställer hem det du behöver. Vi tycker att det är viktigt att kunna erbjuda våra kunder ett brett sortiment av hög kvalitet till bra pris.

Vårt mål sen starten 1993 är att driva ett företag med tonvikt på kvalitet och god service. Sedan dess förser vi såväl företagare inom hantverk, industri, verkstad och även privatpersoner som ställer krav på kvalitet och hållbarhet. Idag är VerktygOnline.se en del av Industriteknik i Eslöv AB (ITEK).

För att du som kund ska känna dig säker med ditt köp erbjuder vi dig erfaren kundtjänst som kan produkterna.

Vi jobbar dagligen på att utvecka och förbättra vår verksamhet så att du som kund ska få högsta service. Har du synpunkter på hur vi kan göra vårt arbete bättre får du gärna höra av dig till oss.

Du är alltid välkommen in till vår butik i Eslöv eller handla direkt på webben och få dina produkter skickade direkt till dig.

Vår butiksadress är:
Industriteknik i Eslöv AB
Traktor­vägen 8
241 38 Eslöv
Öppet Mån-Fre kl 07-16

Kontakta oss gärna med dina frågor 0413 - 191 65 eller på order@verktygonline.se.
Vår kundtjänst är öppen mån-fre kl 08.00-16.00.

Välkommen att kontakta oss.

Relaterade sökord

Verktyg

Kontakter

Veronica Sjöholm
E-commerce manager
0413-19165
Mats Sjöholm
VD
0413-19165
Magnus Haellquist
Gasansvarig
0413-19165
Carina Sjöholm
Ekonomichef
0413-19165

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-07-02
Förenar krafter för att förbättra utbildningar Peab Asfalt i nytt forskningsprojekt Ny avfallskraftanläggning nära PragHertz och RedLocker på sommarturnéIVECO S-Way har tilldelats pris
2024-07-01
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
2024-06-28
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
2024-06-27
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
2024-06-26
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige