FREDAG 19 JULI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Enad förändringskraft bland utställare och besökare under årets Elfack

När 50-årsfirande Elfack på Svenska Mässan i Göteborg stängde i fredags, kunde man summera nästan 23 000 besökare.
Mässan bjöd på fyra intensiva dagar som resulterade i mycket positiv feedback från utställare och besökare.

– Vi har märkt en skillnad på besökarna under Elfack i år. Medvetenheten har ökat och man vet mer om energiomställningen. Vi har upplevt ett enormt intresse kring digitala och förnyelsebara lösningar på årets mässa, sa Katarina Porath, marknadsansvarig för eldistribution på ABB.

Torsdagen var mässans höjdpunkt rent besökarmässigt. Då blev det stundtals trångt i gångarna när 8 500 personer besökte mässan samtidigt.

”Förändringskraften du söker” var temat för årets Elfack – något som bland annat uppmärksammades på den nya innovationsarenan Switch. Här kopplades start-ups samman med etablerade företag, innovationer mötte kapital och många nya samarbeten såg dagens ljus. Erik Mårtensson, chef för Smart Infrastructure på Siemens var en av deltagarna under Switch:
– Det var otroligt spännande att vara där tillsammans med alla start-ups och andra aktörer. Mycket handlar om att dra nytta av digitaliseringen som sker just nu. Vi har mött jättemånga intressanta kunder och partners här på mässan. Det är därför vi är med på Elfack varje gång vi får möjlighet, tyvärr bara vartannat år…, sa han.
– Med Switch har vi sått ett frö till något riktigt bra att bygga vidare på. Det kommer helt klart att bli en fortsatt innovationsarena för Elfack, sa Ola Lundqvist, affärsansvarig för Elfack.

Seminarierna lockade många besökare och på Kraftscenen var det fullt under nästan alla programpunkter. Digitaliseringen och dess konsekvenser var något som diskuterades under flera programpunkter och bland många utställare:
– Digitalisering var ett hett tema i år. Elfack är den främsta mötesplatsen när det gäller elektrifiering, från högspänning till lågspänning. Alla våra målgrupper från industri, infrastruktur och fastighetsbolag till elinstallatörer fanns här. Vi ville sprida budskapet om den förändringsprocess Sverige är mitt inne i. Det upplever jag att vi lyckades med, sa Daniel Bodewall, affärsområdeschef på Siemens.

Även arenan Power Circle Summit befäste sin position som en stark mötesplats för energibranschen, något som invigningen av energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman, blev ett kvitto på.

Om två år är det dags för nästa Elfack.
– Fram till dess kommer vi att jobba vidare med hur vi kan skapa ännu mer värde för våra besökare. Vi kommer att utveckla Switch och få den att lyfta ytterligare. Dessutom ska vi fortsätta att driva frågor kring jämställdhet och kompetensbrist, frågor som branschen hela tiden brottas med, säger Ola Lundqvist.

Se bilder från Elfack 2019: www.flickr.com/photos/svenskamassan/sets/72157680381411418/with/47050063074/

För mer information kontakta:
Ola Lundqvist, affärsansvarig
031-708 82 45
ola.lundqvist@svenskamassan.se

Om Elfack
Elfack är Nordens största mötesplats där hela el- och energibranschen visar nya produkter och lösningar. Här träffas 25 000 aktörer inom el- och energibranschen för att göra affärer, knyta kontakter, hitta nya lösningar, få inspiration och kunskapsutbyte. Under Elfack arrangeras även strategikonferensen Power Circle Summit och innovationsfönstret Switch. Elfack arrangeras av Svenska Mässan i Göteborg.
Kontaktinformation

Svenska Mässan Mässor och Möten AB

Postadress
Mässans Gata/kors­vägen
41294 Göteborg
Besöksadress
Mässans Gata/kors­vägen
41294 Göteborg
Region
Göteborg
Västra Götalands län
Sverige
Orgnr:
556455-7725
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Svenska Mässan är en heltäckande partner. Med utgångspunkt från mässmediet erbjuder vi ett välintegrerat utbud av kraftfulla resurser för marknadsföring, kunskapsbyggande, information, kontaktskapande och försäljning.

Varje år hålls ett 30-tal mässor och 100-tals konferenser och andra arrangemang. Svenska Mässan är mötesplatsen för 7.000 utställare och cirka 1 miljon besökare från när och fjärran.

Med vår kompetens, vår erfarenhet och våra resurser finns vi redo att möta våra utställares, konferensarrangörers och besökares behov hela vägen - från mässplanering och genomförande till verkningsfull uppföljning.

Företagets tjänster/produkter

Konsultation: Mässkonsulter

Kontakter

Anna Jarnö
Underhållsmässan och Elfack
-
Ola Lundqvist
Scanautomatic och ProcessTeknik
-

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-07-05
Ett parkeringsgarage fullt med GARO-laddboxarUtveckla den applicerbara forskningen kring träbyggande – skapa frizoner
2019-07-04
Rudells blir AR Rackings enda återförsäljare i SverigeNCC tecknar rikstäckande ramavtal med RiksbyggenByggblock för högtryckshydraulik i hårda miljöerFordonsbesiktningens historiaReserapport från Z&I´s Roadshow"Därför är SunPine så centrala i omställningen"Telia kopplar upp E.ONs kunder i SverigeFler certifieras inom underhållsledarskapVärldens första batteridrivna modell med spadgrepp och KickBack ControlKlimatomställningen viktig fråga när näringsministern besökte Cementa i SliteOrkla väljer ledande energileverantör för sin värmeförsörjning i FilipstadEtt lyckat Vinnova-projekt under ledning av SSGMaskiner och människor testade knäckebrödLiqui Moly officiell partner för friidrotts-EM 2020Nya Opel Astra – nu ännu mer effektivJobba med Skyddsronder och checklistor i Zert RMWater&Wastewater – ny internationell VA-mässa 2021
2019-07-03
Säker med Kipp i 100 årNya Renault Captur som plug-in hybridFord levererar nyheter om Ford GT vid Goodwood Festival of SpeedSveriges nya forskningsfartyg levererat till SLU i SpanienMariestads kommun får ledande roll i Sveriges IndustrikommunerModellstyrd marksanering på Godisfabriken i GävleVärlden behöver inte fler plaggCapgemini blir en av Volvo Cars huvudleverantörer inom digital transformation och molnlösningarSvevia målar om HögakustenbronBlogg Almedalen 2019: Flexibilitet är det nya svarta – så vad händer härnäst?Nya BMW X6 - större, starkare och lyxigareSkellefteå Snickericentral får stororder på över 40 miljonerIndustri på frammarschMiljöreglering hotar nödvändig klimatomställningKompetensförsörjning i fokus på ME:s almedalsseminariumNya RIO:n i serien E-LineHyundai rankad i topp när det kommer till kvalitet
2019-07-02
Schneider Electric Foundation i partnerskap med Solar Impulse FoundationDigitala verktyg som skapar verklig affärsnyttaKontrollera trycket i ditt hydraulik system med testnipplar från CEJNStavdal och Ramirent påbörjar sammanslagningenStena Recycling deltar i pilotprojekt för spårbarhet av farligt avfallProcessus projekterar för ett hållbart samhälle världen överAbacus produktionsstartar 131 studentbostäder i Ruddammen, centrala StockholmNuvarande åtaganden att avveckla kolkraft gravt otillräckliga för att vända klimatförändringen Smart Industriell ModerniseringFortsatt god konjunktur i Stockholm trots orolig omvärld Almedalen 2019 - Uppdämt behov av omställningPressinbjudan - Klimatsäkert vatten9 av 10 återvinner i SverigeLätthet och brandklass avgjorde valetITU-elever tävlar i Ungdoms-SM i CNC-TeknikEn av de första FSC-certifierade etikettproducenterna i NordenSSC Öhns Snickeri flyttar verksamheten till SävarErnströmgruppen förvärvar BS ElcontrolKGKs hållbarhetsarbete uppmärksammas av Svensk HandelFriendly Building nominerat till innovationspriset E-prize
2019-07-01
Volvo Car Sverige stärker rollen som marknadsledare i juniUtveckling inom fordonsindustrin kan ge stora möjligheter till svenska leverantörerNy rapport visar att vart tionde fastighetsbolag saknar kontroll på sin energianvändningMontico digitaliserar svetsutbildningVerizon förenas med Zoom för att utöka kundernas kommunikationsmöjligheter Berendsen investerar i Sveriges första eldrivna distributionsbil för mattor
Annonser