Enad förändringskraft bland utställare och besökare under årets Elfack - industritorget.se
TORSDAG 04 JUNI 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Enad förändringskraft bland utställare och besökare under årets Elfack

När 50-årsfirande Elfack på Svenska Mässan i Göteborg stängde i fredags, kunde man summera nästan 23 000 besökare.
Mässan bjöd på fyra intensiva dagar som resulterade i mycket positiv feedback från utställare och besökare.

– Vi har märkt en skillnad på besökarna under Elfack i år. Medvetenheten har ökat och man vet mer om energiomställningen. Vi har upplevt ett enormt intresse kring digitala och förnyelsebara lösningar på årets mässa, sa Katarina Porath, marknadsansvarig för eldistribution på ABB.

Torsdagen var mässans höjdpunkt rent besökarmässigt. Då blev det stundtals trångt i gångarna när 8 500 personer besökte mässan samtidigt.

”Förändringskraften du söker” var temat för årets Elfack – något som bland annat uppmärksammades på den nya innovationsarenan Switch. Här kopplades start-ups samman med etablerade företag, innovationer mötte kapital och många nya samarbeten såg dagens ljus. Erik Mårtensson, chef för Smart Infrastructure på Siemens var en av deltagarna under Switch:
– Det var otroligt spännande att vara där tillsammans med alla start-ups och andra aktörer. Mycket handlar om att dra nytta av digitaliseringen som sker just nu. Vi har mött jättemånga intressanta kunder och partners här på mässan. Det är därför vi är med på Elfack varje gång vi får möjlighet, tyvärr bara vartannat år…, sa han.
– Med Switch har vi sått ett frö till något riktigt bra att bygga vidare på. Det kommer helt klart att bli en fortsatt innovationsarena för Elfack, sa Ola Lundqvist, affärsansvarig för Elfack.

Seminarierna lockade många besökare och på Kraftscenen var det fullt under nästan alla programpunkter. Digitaliseringen och dess konsekvenser var något som diskuterades under flera programpunkter och bland många utställare:
– Digitalisering var ett hett tema i år. Elfack är den främsta mötesplatsen när det gäller elektrifiering, från högspänning till lågspänning. Alla våra målgrupper från industri, infrastruktur och fastighetsbolag till elinstallatörer fanns här. Vi ville sprida budskapet om den förändringsprocess Sverige är mitt inne i. Det upplever jag att vi lyckades med, sa Daniel Bodewall, affärsområdeschef på Siemens.

Även arenan Power Circle Summit befäste sin position som en stark mötesplats för energibranschen, något som invigningen av energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman, blev ett kvitto på.

Om två år är det dags för nästa Elfack.
– Fram till dess kommer vi att jobba vidare med hur vi kan skapa ännu mer värde för våra besökare. Vi kommer att utveckla Switch och få den att lyfta ytterligare. Dessutom ska vi fortsätta att driva frågor kring jämställdhet och kompetensbrist, frågor som branschen hela tiden brottas med, säger Ola Lundqvist.

Se bilder från Elfack 2019: www.flickr.com/photos/svenskamassan/sets/72157680381411418/with/47050063074/

För mer information kontakta:
Ola Lundqvist, affärsansvarig
031-708 82 45
ola.lundqvist@svenskamassan.se

Om Elfack
Elfack är Nordens största mötesplats där hela el- och energibranschen visar nya produkter och lösningar. Här träffas 25 000 aktörer inom el- och energibranschen för att göra affärer, knyta kontakter, hitta nya lösningar, få inspiration och kunskapsutbyte. Under Elfack arrangeras även strategikonferensen Power Circle Summit och innovationsfönstret Switch. Elfack arrangeras av Svenska Mässan i Göteborg.
Kontaktinformation

Svenska Mässan Mässor och Möten AB

Postadress
Mässans Gata/kors­vägen
41294 Göteborg
Besöksadress
Mässans Gata/kors­vägen
41294 Göteborg
Region
Göteborg
Västra Götalands län
Sverige
Orgnr:
556455-7725
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Svenska Mässan är en heltäckande partner. Med utgångspunkt från mässmediet erbjuder vi ett välintegrerat utbud av kraftfulla resurser för marknadsföring, kunskapsbyggande, information, kontaktskapande och försäljning.

Varje år hålls ett 30-tal mässor och 100-tals konferenser och andra arrangemang. Svenska Mässan är mötesplatsen för 7.000 utställare och cirka 1 miljon besökare från när och fjärran.

Med vår kompetens, vår erfarenhet och våra resurser finns vi redo att möta våra utställares, konferensarrangörers och besökares behov hela vägen - från mässplanering och genomförande till verkningsfull uppföljning.

Kontakter

Anna Jarnö
Underhållsmässan och Elfack
-
Ola Lundqvist
Scanautomatic och ProcessTeknik
-

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-27
Lyckeby valde Pegasus® Continuous Mixer från Christian BernerRobotföretag får experthjälp genom samarbete med Örebro universitetWibax – en trygg och säker leverantör!Makita lanserar kolborstfri grästrimmerNya e-tjänster för att söka bygglov ska ge snabbare beskedSvensk säljstart för Mercedes -Benz 8-sitsiga elbilPortabel markradar ger fullständig rapport över nedgrävda ledningarBillerudKorsnäs introducerar nytt verktyg för livscykel­analyser av förpackningarEn egen maskin var mer flexibelt och gav bättre ekonomi för Addes Mark & Bygg i Stockholm ABHallandsHamnar automat­iserar sin tullhantering – inför molnbaserad lösning från Descartes
2020-05-26
Schneider Electric och EcoDataCenter vidareutvecklar klimatpositivt samarbeteNya broschyrer om Din tryckluft i fokus Nytt sortiment av teleskopskenorLackerare lär sig hantera riskerBeijer Byggmaterial tecknar avtal med JM kring byggförnödenheterProduktionstekniska dagen 2020 blir digitalt eventAdvenica får ny order på datadioder värd 1,7 MSEK från svensk myndighetSALTO Systems fortsätter växaZinc Booster - finlir för hållbara kamaxlar och ventilerSkyLine vinner ännu ett internationellt pris - design och ergonomi är nyckelfaktorerEn ny generation kablarIndustriella gateways får sensorstödNordic Capital förvärvar Max MatthiessenPeab bygger Sundsvalls nya logistikpark Starkt första kvartal för lokalbyggandet 2020Extrema förhållanden för maskinerna på smältverk
2020-05-25
Förnyade kvalitetscertifikat för Hydroscand Special HosesWidriksson investerar i nya elfordon - på väg mot klimatneutralitetBemanningsbranschen får godkända betyg men osäkerheten är storVeidekke bygger vindkraftpark åt Stena RenewableTele2 har lanserat Sveriges första publika 5G-nätAllblästring AB förvärvar Britab ABRenta certifierar sin verk­samhet för kunder och miljöSvebio nöjda med Klimatpolitiska vägvalsutredningen men avvisar två av utredningens förslagBolt lanserar elsparkcyklar i Stockholm
2020-05-22
Technima NORDIC har utvecklat säkerhetshattar för sina aerosoler för säkrare och enklare användning28 nya Volvo hjullastare redo för tjänstgöringABB erbjuder skräddarsydda digitala verktyg och uppstartsservice i takt med att världen återvänder till arbetetSvårigheterna kring finansiering under den fjärde industriella revolutionenDanska personsökarsystem ger säkerhet och snabbare åtkomst till ramperna vid produktions- och logistikplatser.Färsk data från HubSpot visar positiva tecken på återhämtning i SverigePeanta Inventions AB ökar omsättningen med flera miljoner efter juridisk storsegerVattenfall tecknar avtal om klimatsmart fjärrvärme i London5G kommer revolutionera tillverkningsindustrin och driva digital transformation Från problem till lösning – Östersjöns alger ska förädlas till en biobaserad råvara för hygien- och rengöringsprodukter100 dagar med corona - antalet cyberhot har ökat med 33 procentKavli väljer Rejlers som helhetsleverantör av IT-tjänster
2020-05-20
Väderstad lanserar ett nytt innovativt stopphjul till TempoLyckade tester med Litiumjonbatterier Gnosjö Automatsvarvning nomineras till årets klimatprisNu lanseras Verizon Business Data Breach Investigations Report 2020 ABB Power Grids och Stena Recycling i cirkulärt samarbete kring transformatorerFörhoppningsfulla grabbar som investerar för framtidenOKQ8 hjälper Fastighetsägarna MittNords medlemmar till en grönare vardag Ohlssons är den enda certifierade aktören i Skandinavien för underhåll av hydrofilter Dränerande isolerskiva miljövarudeklarerad för ökad transparensLeica Geosystems satsar på uthyrning genom Leica RentalMirola lägger produktionen i SverigeMakita lanserar ny bilningshammare LXT®SeaTwirl får patent i USADells nya Precision Workstations: Mindre, Snabbare, CoolareAtt bygga med limträ har aldrig varit enklare
Annonser