LÖRDAG 25 MAJ 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Enad förändringskraft bland utställare och besökare under årets Elfack

När 50-årsfirande Elfack på Svenska Mässan i Göteborg stängde i fredags, kunde man summera nästan 23 000 besökare.
Mässan bjöd på fyra intensiva dagar som resulterade i mycket positiv feedback från utställare och besökare.

– Vi har märkt en skillnad på besökarna under Elfack i år. Medvetenheten har ökat och man vet mer om energiomställningen. Vi har upplevt ett enormt intresse kring digitala och förnyelsebara lösningar på årets mässa, sa Katarina Porath, marknadsansvarig för eldistribution på ABB.

Torsdagen var mässans höjdpunkt rent besökarmässigt. Då blev det stundtals trångt i gångarna när 8 500 personer besökte mässan samtidigt.

”Förändringskraften du söker” var temat för årets Elfack – något som bland annat uppmärksammades på den nya innovationsarenan Switch. Här kopplades start-ups samman med etablerade företag, innovationer mötte kapital och många nya samarbeten såg dagens ljus. Erik Mårtensson, chef för Smart Infrastructure på Siemens var en av deltagarna under Switch:
– Det var otroligt spännande att vara där tillsammans med alla start-ups och andra aktörer. Mycket handlar om att dra nytta av digitaliseringen som sker just nu. Vi har mött jättemånga intressanta kunder och partners här på mässan. Det är därför vi är med på Elfack varje gång vi får möjlighet, tyvärr bara vartannat år…, sa han.
– Med Switch har vi sått ett frö till något riktigt bra att bygga vidare på. Det kommer helt klart att bli en fortsatt innovationsarena för Elfack, sa Ola Lundqvist, affärsansvarig för Elfack.

Seminarierna lockade många besökare och på Kraftscenen var det fullt under nästan alla programpunkter. Digitaliseringen och dess konsekvenser var något som diskuterades under flera programpunkter och bland många utställare:
– Digitalisering var ett hett tema i år. Elfack är den främsta mötesplatsen när det gäller elektrifiering, från högspänning till lågspänning. Alla våra målgrupper från industri, infrastruktur och fastighetsbolag till elinstallatörer fanns här. Vi ville sprida budskapet om den förändringsprocess Sverige är mitt inne i. Det upplever jag att vi lyckades med, sa Daniel Bodewall, affärsområdeschef på Siemens.

Även arenan Power Circle Summit befäste sin position som en stark mötesplats för energibranschen, något som invigningen av energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman, blev ett kvitto på.

Om två år är det dags för nästa Elfack.
– Fram till dess kommer vi att jobba vidare med hur vi kan skapa ännu mer värde för våra besökare. Vi kommer att utveckla Switch och få den att lyfta ytterligare. Dessutom ska vi fortsätta att driva frågor kring jämställdhet och kompetensbrist, frågor som branschen hela tiden brottas med, säger Ola Lundqvist.

Se bilder från Elfack 2019: www.flickr.com/photos/svenskamassan/sets/72157680381411418/with/47050063074/

För mer information kontakta:
Ola Lundqvist, affärsansvarig
031-708 82 45
ola.lundqvist@svenskamassan.se

Om Elfack
Elfack är Nordens största mötesplats där hela el- och energibranschen visar nya produkter och lösningar. Här träffas 25 000 aktörer inom el- och energibranschen för att göra affärer, knyta kontakter, hitta nya lösningar, få inspiration och kunskapsutbyte. Under Elfack arrangeras även strategikonferensen Power Circle Summit och innovationsfönstret Switch. Elfack arrangeras av Svenska Mässan i Göteborg.
Kontaktinformation

Svenska Mässan Mässor och Möten AB

Postadress
Mässans Gata/kors­vägen
41294 Göteborg
Besöksadress
Mässans Gata/kors­vägen
41294 Göteborg
Region
Göteborg
Västra Götalands län
Sverige
Orgnr:
556455-7725
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Svenska Mässan är en heltäckande partner. Med utgångspunkt från mässmediet erbjuder vi ett välintegrerat utbud av kraftfulla resurser för marknadsföring, kunskapsbyggande, information, kontaktskapande och försäljning.

Varje år hålls ett 30-tal mässor och 100-tals konferenser och andra arrangemang. Svenska Mässan är mötesplatsen för 7.000 utställare och cirka 1 miljon besökare från när och fjärran.

Med vår kompetens, vår erfarenhet och våra resurser finns vi redo att möta våra utställares, konferensarrangörers och besökares behov hela vägen - från mässplanering och genomförande till verkningsfull uppföljning.

Företagets tjänster/produkter

Konsultation: Mässkonsulter

Kontakter

Pia Nyzell
Mässansvarig
031-708 80 83
Anna Jarnö
-
Alexandra Fjällman
-

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-05-21
Redskaparna premiärvisar stödkantläggare på MaskinExpoNytt sortiment av diamantklingor hjälper dig att kapa som en superhjälte och känna dig oövervinnerlig! Världspremiär för självkörande lastbil – med belysning från StrandsUtvecklare växlar upp med ny serie cylindriska kugghjul av plast Astra Hybrid från Idromatic ger högtryck och ånga på MaskinExpoCatrinelunds Gård går på djupet med gps-lösningar från Ag LeaderMagnus Hall ny ordförande för Eurelectric100 procent koldioxidfritt i alla större norska städer​Finjas golv ger elever en stabil grund att stå påRobot med känsla för skrotHastig ökning av gastankstationer för tung trafik i SverigeEnergiEngagemangs VD utsedd till årets företagarePiteå kommun satsar på elbussar
2019-05-20
CompuLab presenterar UCM-iMX8M-Mini Hemma hos Värmlands största spannmålsbondeVi hjälper Vitacon att hjälpa urinblåsepatienter.Ny online-auktion med Hilco IndustrialOEM Automatic presenterar världens första SIL 2/PLd radarsystemMatavfall lyfter flyget i ÖstersundDHL Express lanserar sin första regelbundna helautomatiska och intelligenta leveransservice via drönare i KinaSuccé-helg hos Märsta Förenade 4-5/5Andelen fossilt minskar i transportsektorn Tänker JAFO på miljön?Hon blir regionchef för Wästbygg AB i StockholmKompakta centrifugalfläktar för ventilationssystem med krav på höga tryck Power Circle i Almedalen​Mählers lanserar kraftfull sopvals för lastbil och hjullastare“Vi måste alltid kunna hålla oss rullande”Swegon vinner Stora Inneklimatpriset 2018 Schneider Electric går in som partner i ny centrumbildning - KTH Live-In LabNy försäljningschef för Purus SverigeRookie-VM och Champions Trophy i extremsporten Timbersports Profibus PA till Profinet
2019-05-17
Global hållbarhetssuccé besöker EmpackAffischer i egen design hos SkyltmaxSveriges ledande fönstertillverkare Elitfönster använder TOUGHBOOK för smidigare lagerhanteringLantmännens spannmålsanläggning i Hargshamn är invigdJohan Söderström utsedd till Europachef för Power GridsSTEMMER IMAGING AG firar framgångsrik debut på Deutche Börse inom marknadssegmentet Prime StandartLekang Group utser Logent till nordisk partner för Inbound Transport Management Global Safety DayRusning efter nya motorsågen MS 500iKlätterteknik investerar i fritid Stölder på byggarbetsplatser har ökat med 60 procentAnslut kablar upp 185 mm2 med Power-Turn-anslutningFord Mustang firar 55 år som nummer ett Samarbete med Citroën i samband med deras 100-årsjubileum för att leverera självkörande elektrisk mobilitet Comfort-bolaget Wiiks Rör i Storvik – utsedd till Sveriges bästa VVS-företag!Starka resultat under första kvartalet i Schneider Sustainability ImpactIKEA går med i Solelkommissionen Förvaltning av elnätstillgångarScandbio förhandlar om upphörd verksamhet vid fabriken i VaggerydHöga personalkostnader en stor utmaningLivsmedelsindustrins fem viktigaste frågor inför EU-valetNy VD och koncernchef i GAROPeter Flyckt tillträder som ny vd för Midroc MechanicalNytt samarbete mellan Funkwerk och Malux har etableratsAssemblin bakom unik cleantechanläggningInternationell gruvkonferens till SkellefteåHydroscand finansierar en bättre IT-miljö för elever i Sydafrika
2019-05-16
Wåhlins Skärteknik AB investerar i en laserskärmaskin från Bystronic.Nu rullar den självkörande lastbilen på allmän väg
Annonser