Endast 1 av 4 globala företag håller kortinnehavarnas betalningsuppgifter säkra - industritorget.se
TORSDAG 22 OKTOBER 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Endast 1 av 4 globala företag håller kortinnehavarnas betalningsuppgifter säkra

Verizon Business Payment Security Report (PSR) 2020 belyser globala företags brist på långsiktiga säkerhetsstrategier. Företag fortsätter att bli sämre på att uppfylla betalsäkerhetskraven, för tredje året i rad.
Viktiga slutsatser från rapporten:
• Endast 27,9 procent av de globala organisationerna kunde helt uppfylla kraven på PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard)
• Häpnadsväckande nedgång med 27,5 procentenheter sedan 2016 kring hur företag har levt upp till säkerhetskraven, vilket rapporterades om i PSR 2017.
• Bristen på långsiktiga strategier och ledarskapsengagemang anges som huvudorsak
• 10-årsjubileumsupplaga av Verizon Business Payment Security Report

Globala organisationer fortsätter att äventyra säkerheten för sina kunders betalkortsdata på grund av brister i sina långsiktiga betalningssäkerhetsstrategier och utförande av dessa, visar Verizon Business Payment Security Report (PSR) för 2020 . När många företag kämpar för att behålla kvalificerade CISOer (Chief Information Security Officer) eller säkerhetschefer påverkar bristen på långsiktigt säkerhetstänk allvarligt deras utsikter att leva upp till kraven på PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard).

Betalningsdata är fortfarande ett av de mest eftertraktade och lukrativa målen för cyberbrottslingar, då 9 av 10 dataintrång är ekonomiskt motiverade, vilket framgår av den senaste Verizon Business 2020 Data Breach Investigations Report. Bara inom detaljhandeln var 99 procent av de säkerhetsincidenter som analyserades av DBIR 2020 inriktade på att komma över betalningsdata för kriminellt bruk.

PSR 2020 fann att i genomsnitt endast 27,9 procent av globala företag helt levde upp till PCI DSS-kraven, som utvecklades för att hjälpa företag som erbjuder kortbetalningslösningar att skydda sina betalningssystem från intrång och stöld av kortinnehavardata. Ännu mer oroande är att detta är tredje året i rad med en nedgång på 27,5 procentenheter i företagens uppfyllelse av säkerhetskraven, sedan toppnoteringen 2016 (vilket framgick i PSR 2017).

”Tyvärr ser vi många företag som saknar resurser och engagemang från seniora företagsledare för att stödja långsiktiga initiativ kring datasäkerhet och för att uppfylla kraven på denna. Detta är oacceptabelt.” säger Sampath Sowmyanarayan, VD, Global Enterprise, Verizon Business. ”Den senaste coronaviruspandemin har drivit konsumenter från traditionell kontantanvändning till kontaktlösa betalningsmetoder med betalkort och mobila enheter. Detta har genererat mer elektroniska betalningsdata och konsumenter litar på att företagen skyddar deras data. Betalningssäkerhet måste ses som en kontinuerlig affärsprioritet av alla företag som hanterar betalningsuppgifter, då de har ett grundläggande ansvar gentemot sina kunder, leverantörer och konsumenter.”

Ytterligare resultat från PSR 2020 belyser säkerhetstester, där endast drygt hälften av organisationerna (51,9 procent) framgångsrikt testar såväl säkerhetssystem och processer som oövervakad systemåtkomst, samt där cirka två tredjedelar av alla företag spårar och övervakar åtkomst till affärskritiska system på ett adekvat sätt. Dessutom upprätthåller endast 7 av 10 finansinstitut (70,6 procent) nödvändiga säkerhetskontroller.

”Denna rapport är en välkommen väckarklocka för organisationer om att starkt ledarskap krävs för att åtgärda misslyckanden i att hantera betalningssäkerheten på ett adekvat sätt. Verizon Business-rapporten stämmer väl överens med Omdias uppfattning att en anpassning av säkerhetsstrategin till organisationsstrategin är avgörande för att organisationer ska kunna leva upp till kraven, som i detta fall för PCI DSS 3.2.1, för att tillhandahålla lämpliga nivåer av betalningssäkerhet. Detta klargör att långsiktig datasäkerhet, och att leva upp till denna, kombinerar ansvarsområdena för ett antal olika roller, inklusive Chief Information Security Officer, Chief Risk Officer och Chief Compliance Officer, som Omdia instämmer med”, kommenterar Maxine Holt, senior research director vid Omdia (tidigare känt som Ovum).

Att inte uppfylla kraven påverkar alla företag, oavsett storlek
Små och medelstora företag flaggades som att ha sina egna unika kamper för att säkra betalningsdata. Medan mindre företag i allmänhet har mindre kortdata att bearbeta och lagra än större företag, har de färre resurser och mindre säkerhetsbudgetar, vilket påverkar de tillgängliga medlen som krävs för att leva upp till PCI DSS-kraven. Ofta upplevs de åtgärder som behövs för att skydda känsliga betalkortsdata som alltför tidskrävande och kostsamma för dessa mindre organisationer, men eftersom sannolikheten att de drabbas av ett dataintrång är fortsatt hög är det absolut nödvändigt för dem att leva upp till PCI DSS-kraven.

Den pågående CISO-utmaningen
Rapporten undersöker också de utmaningar som CISOer står inför kring utformning, implementering och upprätthållande av en effektiv och hållbar säkerhetsstrategi och hur dessa i slutändan kan bidra till uppdelningen av kravuppfyllelse och datasäkerhetshantering. Dessa problem fanns inte vara av teknisk karaktär, utan som ett resultat av organisatoriska svagheter som kunde lösas genom mer mogna ledaregenskaper, inklusive att skapa formaliserade processer; utforma en affärsmodell för säkerhet, samt att definiera en sund säkerhetsstrategi med verksamhetsmodeller och ramverk.

För ytterligare information, kontakta:
Björn Dahlgren, PR för Verizon Business via NLPR
bjorn@nlpr.se
+46 76 160 37 60


Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

Nyheter med koppling till företaget

2020-10-15HCL Technologies lanserar 1PLMCloud för att snabba på digital transformation inom tillverkande industri
2020-10-12Endast 1 av 4 globala företag håller kortinnehavarnas betalningsuppgifter säkra
2020-10-09Veeam och Kastens datahanteringsplattform ska snabba på införande av container-baserade applikationer
2020-10-07Everest placerar HCL Technologies som ledare inom Digital Workplace Services
2020-10-07HCL och IBM utökar sin allians för att hjälpa organisationer med digital transformation
2020-10-02eeam utser sina 50 främsta EMEA-samarbetspartners och belönar dem med en Accredited Service Partner-utmärkelse
2020-09-28HCL Technologies lanserar MINTVIZOR för att möjliggöra smidig distribution av analyser för smart tillverkning
2020-09-23Verizon avancerar säkerheten i 5G-nätverk
2020-09-23Netatmos Smarta Videodörrklocka finns tillgänglig i Sverige
2020-09-21Covid-19-spam och nätfiske plågade oss under första halvåret 2020
2020-09-21HCL och Google Cloud i Business Intelligence-samarbete
2020-09-18HCL Technologies tilldelas ‘SAP on Microsoft Azure Advanced Specialization’
2020-09-15HCL Technologies blir NVIDIA-partner och lanserar AI-satsning
2020-09-14Veeam utses till Nutanix Go-To-Market-partner för 2020
2020-09-11HCL samarbetar med PTC och HPE kring RMI-lösning för tillverkande industri
2020-08-27HCL lanserar en COVID-19-riskbedömningsapp för att hjälpa företag att tryggt återföra personalen till sina arbetsplatser
2020-08-24HCL lanserar ett globalt hackathon för att hitta långsiktiga tekniklösningar på COVID-19-pandemin

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-10-08
Utmärkelsen Busch Innovation in Vacuum Award tilldelas DiloSwerock vinner Nordbyggs Guldmedalj för satsningen på ECO-BetongMed nytänkande om hantering ger edgelösningar stora fördelarEnklare nätverk i molnet med EquinixArval Beyond - den nya strategiplanen för 2020-2025
2020-10-07
Bättre arbetsmiljö i sjukvården tack vare samarbetsrobot från ABB Därför ska du återvinna ditt guldStora Enso sponsrar världsmästerskapen i nordisk skidsport i Planica 2023 och Trondheim 2025Skräddarsydda spänningslösningar nu tillgängliga från norelemLyftanordningar och lyftredskap - CE-märkning och riskerSCA erhåller tillstånd för ett bioraffinaderi på ÖstrandNya helt eldrivna passagerarfartyg med teknik från ABB tas i trafik vid NiagarafallenEverest placerar HCL Technologies som ledare inom Digital Workplace ServicesHCL och IBM utökar sin allians för att hjälpa organisationer med digital transformation
2020-10-06
Därför kommer autonoma transporter till stenbrott och lättare gruvdrift förstKärnkraftverk berömmer Askalons serviceteknikerMidroc Automation huvudleverantör av tekniska system till VarbergstunnelnL&W Tearing Tester – en ny automatisk rivstyrkeprovare från ABB - ger säker, digital och snabb mätning av rivstyrka​Produktionen i Ystad uppgraderar maskinparken väsentligtSynsam Group flyttar produktion från Asien till Sverige – bygger fabrik med cirka 150 arbetstillfällen i OckelboArbetsmiljöverket inspekterar belastningsskadorFlexibel infrastruktur för IT blir absolut avgörandeAI-startupen Spacemaker säkrar rekordinvestering från Innovation NorgeMassiv breddning av Oracles affärssystem i molnet
2020-10-05
Första SPINNER-Maskinen med SIEMENS ONE GibbsCAM lanserar version 14Plåt & Ventföretagen beklagar utebliven LAS-överenskommelseABB slutför idrifttagning av världens mest kraftfulla transportsystemEnergifabriken förvärvar Vegoil Energy Provider ABB förvärvar Codian - utökar portföljen med industriella höghastighetsrobotarFamiljerätt för företagare med Marcus Bäckström på Enkla Juridik
2020-10-02
SMC presenterar sitt resultat och förväntar sig en stabilt ökande efterfråganI centrum av Sveriges postordertätaste bygdPMH International AB breddar sitt produktområde av lyftvagnarNy katalog för Machincal Face SealsNytt nordiskt klimatprojekt ska minska plåtspilletBlack Friday kommer till Helge NybergSvenskar saknar personliga möten på sin arbetsplatseeam utser sina 50 främsta EMEA-samarbetspartners och belönar dem med en Accredited Service Partner-utmärkelseFixa ett nätverk snabbt – utan utrustning
2020-10-01
Ny punktsvetsmaskin snabbar upp produktion i Lettland ännu merBinar Quick-Lift Systems AB byter namn ABB sätter nytt riktmärke för automation av renrumsapplikationerJaxal AB tillverkar formpressade släpvagnskåpor med hjälp av tryckluft och vakuum från Atlas CopcoBanbrytande verktyg för beräkning av kostnader för 3D-printing utvecklat av EtteplanMastercam 2021 levererar effektiva nyheter för ökad produktivitet och minskade produktionskostnader Ökad driftsäkerhet med ny investering på UddeholmLångsiktigt arbete ligger bakom de mest hållbara fabrikerna
2020-09-30
PICE AB Investerar i en Fiberlaser med rör laser del från MOVS AB Industrisamarbetet SUM förstärker med ny partner​Veldi – ny leverantör av tjänsten Stöd och matchning (STOM)BlueJeans by Verizon effektiviserar back-to-office-planering med molnbaserad videosamverkan för Microsoft Teams​Beijers nya logotyp sätter hantverkaren i fokusAhlsell ny huvudsponsor till Vasaloppet
2020-09-29
Unik metod renar förorenad mark i TeckomatorpABB lanserar virtuellt event om smarta byggnaderSCA beslutade idag om att tryckpapperstillverkningen avvecklas Rätt kompetens inom svets och maskinbearbetning avgjorde valet för LKAB MekaniskaDen nya digitala arbetsplatsen kringgår begränsningar som tid och platsHär är lösningarna på de digitala utmaningarna för tillverkande företagIvanti förvärvar Mobileiron och Pulse Secure
Annonser