MÅNDAG 25 JANUARI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Endast 1 av 4 globala företag håller kortinnehavarnas betalningsuppgifter säkra

Verizon Business Payment Security Report (PSR) 2020 belyser globala företags brist på långsiktiga säkerhetsstrategier. Företag fortsätter att bli sämre på att uppfylla betalsäkerhetskraven, för tredje året i rad.
Viktiga slutsatser från rapporten:
• Endast 27,9 procent av de globala organisationerna kunde helt uppfylla kraven på PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard)
• Häpnadsväckande nedgång med 27,5 procentenheter sedan 2016 kring hur företag har levt upp till säkerhetskraven, vilket rapporterades om i PSR 2017.
• Bristen på långsiktiga strategier och ledarskapsengagemang anges som huvudorsak
• 10-årsjubileumsupplaga av Verizon Business Payment Security Report

Globala organisationer fortsätter att äventyra säkerheten för sina kunders betalkortsdata på grund av brister i sina långsiktiga betalningssäkerhetsstrategier och utförande av dessa, visar Verizon Business Payment Security Report (PSR) för 2020 . När många företag kämpar för att behålla kvalificerade CISOer (Chief Information Security Officer) eller säkerhetschefer påverkar bristen på långsiktigt säkerhetstänk allvarligt deras utsikter att leva upp till kraven på PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard).

Betalningsdata är fortfarande ett av de mest eftertraktade och lukrativa målen för cyberbrottslingar, då 9 av 10 dataintrång är ekonomiskt motiverade, vilket framgår av den senaste Verizon Business 2020 Data Breach Investigations Report. Bara inom detaljhandeln var 99 procent av de säkerhetsincidenter som analyserades av DBIR 2020 inriktade på att komma över betalningsdata för kriminellt bruk.

PSR 2020 fann att i genomsnitt endast 27,9 procent av globala företag helt levde upp till PCI DSS-kraven, som utvecklades för att hjälpa företag som erbjuder kortbetalningslösningar att skydda sina betalningssystem från intrång och stöld av kortinnehavardata. Ännu mer oroande är att detta är tredje året i rad med en nedgång på 27,5 procentenheter i företagens uppfyllelse av säkerhetskraven, sedan toppnoteringen 2016 (vilket framgick i PSR 2017).

”Tyvärr ser vi många företag som saknar resurser och engagemang från seniora företagsledare för att stödja långsiktiga initiativ kring datasäkerhet och för att uppfylla kraven på denna. Detta är oacceptabelt.” säger Sampath Sowmyanarayan, VD, Global Enterprise, Verizon Business. ”Den senaste coronaviruspandemin har drivit konsumenter från traditionell kontantanvändning till kontaktlösa betalningsmetoder med betalkort och mobila enheter. Detta har genererat mer elektroniska betalningsdata och konsumenter litar på att företagen skyddar deras data. Betalningssäkerhet måste ses som en kontinuerlig affärsprioritet av alla företag som hanterar betalningsuppgifter, då de har ett grundläggande ansvar gentemot sina kunder, leverantörer och konsumenter.”

Ytterligare resultat från PSR 2020 belyser säkerhetstester, där endast drygt hälften av organisationerna (51,9 procent) framgångsrikt testar såväl säkerhetssystem och processer som oövervakad systemåtkomst, samt där cirka två tredjedelar av alla företag spårar och övervakar åtkomst till affärskritiska system på ett adekvat sätt. Dessutom upprätthåller endast 7 av 10 finansinstitut (70,6 procent) nödvändiga säkerhetskontroller.

”Denna rapport är en välkommen väckarklocka för organisationer om att starkt ledarskap krävs för att åtgärda misslyckanden i att hantera betalningssäkerheten på ett adekvat sätt. Verizon Business-rapporten stämmer väl överens med Omdias uppfattning att en anpassning av säkerhetsstrategin till organisationsstrategin är avgörande för att organisationer ska kunna leva upp till kraven, som i detta fall för PCI DSS 3.2.1, för att tillhandahålla lämpliga nivåer av betalningssäkerhet. Detta klargör att långsiktig datasäkerhet, och att leva upp till denna, kombinerar ansvarsområdena för ett antal olika roller, inklusive Chief Information Security Officer, Chief Risk Officer och Chief Compliance Officer, som Omdia instämmer med”, kommenterar Maxine Holt, senior research director vid Omdia (tidigare känt som Ovum).

Att inte uppfylla kraven påverkar alla företag, oavsett storlek
Små och medelstora företag flaggades som att ha sina egna unika kamper för att säkra betalningsdata. Medan mindre företag i allmänhet har mindre kortdata att bearbeta och lagra än större företag, har de färre resurser och mindre säkerhetsbudgetar, vilket påverkar de tillgängliga medlen som krävs för att leva upp till PCI DSS-kraven. Ofta upplevs de åtgärder som behövs för att skydda känsliga betalkortsdata som alltför tidskrävande och kostsamma för dessa mindre organisationer, men eftersom sannolikheten att de drabbas av ett dataintrång är fortsatt hög är det absolut nödvändigt för dem att leva upp till PCI DSS-kraven.

Den pågående CISO-utmaningen
Rapporten undersöker också de utmaningar som CISOer står inför kring utformning, implementering och upprätthållande av en effektiv och hållbar säkerhetsstrategi och hur dessa i slutändan kan bidra till uppdelningen av kravuppfyllelse och datasäkerhetshantering. Dessa problem fanns inte vara av teknisk karaktär, utan som ett resultat av organisatoriska svagheter som kunde lösas genom mer mogna ledaregenskaper, inklusive att skapa formaliserade processer; utforma en affärsmodell för säkerhet, samt att definiera en sund säkerhetsstrategi med verksamhetsmodeller och ramverk.

För ytterligare information, kontakta:
Björn Dahlgren, PR för Verizon Business via NLPR
bjorn@nlpr.se
+46 76 160 37 60


Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-01-15
Entreprenad Live försiktigt positiva trots pandeminKundtidningen Grävlingen är härSå ställer fordonsbranschen om till elektrifieringSvenska företag behöver enhetliga EU-regler för digital handelLKAB väljer IFS som stöd i resan mot den digitala gruvan
2021-01-14
SSAB utser Lindab till GreenCoat® PartnerKrönika: Säkerheten måste prioriteras ännu mer!ABB tillhandahåller den elektriska framdrivningen Azipod® till hållbar superjaktNy rapport: Växande elfordonsflottor förväntas generera betydligt fler laddningsmöjligheter under 2021 HCL Technologies och Bobble AI i partnerskap Elbilar laddades två varv runt jorden - 55-procentig ökning: ”Fellingsbro seglar upp på topplistan”GK Gruppen väljer ekonomisystem från Unit4
2021-01-13
Möt framtiden med smart automation från EwellixNu är vi ett bolag!Kompakt och lätt vridbord med hög precision - MSQ Passa på att få in vardagsmotion på jobbetMatrox® AltiZ, högkvalitativa 3D-profilskannersABB är med på hållbarhetståget med världens första utsläppsfria fordon för järnvägsunderhållExportexperten ska importera finsk expertis till SverigeDynabook meddelar lanseringen av nya 11:e generationens Intel Core vPRO-processorer till X-seriens premiumenheter
2021-01-12
Assemblin Elverkstäder fortsätter att leverera till kunder under 2021. Rekordleveranser av plantor från SCAPrecisa, robusta, och verktygssäkrade vattenpass från Luna ToolsElförsörjningslösningar från ABB stödjer Asiens största vattenreningsverkChargePoint: Är vårt elnät redo för den elektriska revolutionen?Nätverk får ekonomin på nätet att växaNutanix tar in tidigare VMware-chef som ny VDDynabook uppdaterar utvalda enheter med 11:e generationens Intel Core-processorer
2021-01-11
FC Maskin ny leverantör av Mitsubishi edmStora snömängder ökar betydelsen av att alltid anlita licensierade takskottareABB lanserar ytterligare ett ställverk med lägre miljöpåverkanSTARK Group välkomnar CVC Capital Partners Fund VII som ny ägareNy Quick & Easy koppling och fördelare till ISO-sortimentetOptimera din ventilationsapplikationNytt rekordår i Sverige – nästan var tredje såld lätt transportbil var en VolkswagenHCL och Claim Genius i samarbete – ska tillsammans utveckla AI-lösningar för hantering av försäkringsanspråkMambu samlar in 110 miljoner euro i finansieringsrunda ledd av TCV
2021-01-08
Sedan starten på 60-talet har Knutwall tillverkat märkning främst mot byggsektornSå här blir cirkulär ekonomi och återvinning en lönsam affär för tillverkande företag 2021Veldi godkänd nu som leverantör av Stöd och matchning även i Malmö och Göteborg! Ny samarbetsmodell kan underlätta återbruk av byggmaterialFem funktioner att tänka på när du ska köpa en bärbar datorEquinix säkrar flera nya etableringar under det gångna åretVeeam: Så blir teknikåret 2021
2021-01-07
Wallåkra mekaniska gasar sig igenom corona-tiderVår koncern står pall även i orostider Största robot­säkerhets­standarden för robotsystem på remissVad väger du egentligen?Utbyggnaden av laddinfrastruktur behöver påskyndas för att klara omställningen från dagens 11 000 laddpunkter till 250 000 år 2030Manovi Varberg utbildar personal under permitteringAllt inom positionering: Bygg en bättre framtid med fixering och positioneringCyberspionage träder fram ur skuggorna och in i rampljusetSkurup får högteknologisk biltvätt med medlemskap
2020-12-23
God Jul och Ett Gott Nytt År!CERTEXs Julhälsning!
2020-12-21
Kipp Scandiinavia AB önskar En God Jul och Ett Gott Nytt År!
2020-12-18
VD-skifte vid årsskiftet | Helge Nyberg ABNCC:s och Volvos digitala tjänst för schaktmassor har under första året sparat 1 600 transporter i GöteborgHögpresterande produkter från elesaKör du små cylindrar med snabb frekvens? - JASVABB leder elektrifiering och automationsinnovation för framtidens gruvdrift i Sustainable Underground MiningHelge Nyberg tar historiskt rekord i orderingång
Annonser