TORSDAG 06 MAJ 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

EOS ska leda vägen mot global ansvarsfull tillverkning med industriell 3D-printing

3D-printingföretaget EOS har som mål att bidra till en mer hållbar framtid.
Företaget har blivit utsett att representera 3D-printingbranschen inom det globala hållbarhetsinitiativet 50 Sustainability and Climate Leaders. 3D-printingteknologin från EOS är ansvarsfull redan i sig själv och är även drivkraften bakom EOS övergripande mål att främja hållbarhet.

EOS är en ledande leverantör av ansvarsfulla tillverkningslösningar som bygger på industriell 3D-printingteknologi, och hela deras verksamhet präglas av en vilja att tillgodose kundernas behov utan att tumma på omsorgen om vår planet. Som en del av engagemanget i hållbarhet inför EOS nu en övergripande hållbarhetsstrategi för att bana väg för utveckling av nya tillverkningsmetoder som säkrar framtidens planetvänliga produktion.

EOS-teknologin har haft en inneboende ansvarsfullhet redan från början. Marie Langer, CEO för EOS säger: ”Hållbarhetstänk finns i vårt företags DNA. Vi har den innovativa kraft och övertygelse som gör skillnad.” Hon fortsätter: ”Allt detta har åstadkommits genom gemensamma insatser, och vi välkomnar våra partners och kunder att följa oss på resan och stödja vårt mål att göra ansvarsfull tillverkning till den nya normen.”

För EOS betyder det att använda företagets expertis och långa erfarenhet inom banbrytande teknologi för att föra världen vidare mot ansvarsfull tillverkning och göra det lättare för företagets kunder att nå sina egna hållbarhetsmål. EOS ger sina medarbetare handlingsutrymme att jobba för att uppnå ökad energieffektivitet, mindre avfall och ett medvetet resursutnyttjande i varje steg av tillverkningsprocessen.

Ett bevis på att EOS är på rätt spår är att företaget har utsetts att representera 3D-printingbranschen inom det globala hållbarhetsinitiativet 50 Sustainability and Climate Leaders. Initiativet innefattar internationella företag som visar önskan, ledarskap och vilja att vidta effektiva åtgärder mot klimatförändringen.

Björn Hannappel, Head of Sustainability för hela EOS GROUP, tillägger:
”Vår jord är den mest värdefulla resurs vi har, och ändå är det en utmaning att bevara balansen mellan levnadsstandard och respekt för naturresurserna. Ansvarsfull tillverkning är vår strategi för att bidra till en mer hållbar framtid. Vårt mål är hållbara ekonomiska resultat samtidigt som vår verksamhet har en positiv inverkan på samhället och miljön.”

Viktiga fördelar
3D-printade produkter har ett inneboende mervärde när det gäller ansvarsfull tillverkning: lätta konstruktioner, funktionell integration och produktdesigner som löser komplexa tillverkningsutmaningar samtidigt som avfallsmängden minimeras. På materialsidan jobbar EOS för biobaserade och biologiskt nedbrytbara material, med nollavfall som vision.

Tillsammans med kunderna utvecklar EOS allt fler skräddarsydda applikationer som bygger på 3D-printing och som minskar både materialåtgång, överproduktion och avfall. Dessutom visar studier som genomförts med utvalda kunder och forskningsinstitut att additiv tillverkning har potential att minska koldioxidutsläppen jämfört med konventionell produktion för lämpade applikationer. Samtidigt förbättrar EOS kontinuerligt sina egna system och processer för att minska energianvändningen och göra driften effektivare.

En av de viktiga fördelarna med industriell 3D-printing är att den ger möjlighet till lokal on demand-produktion. Under pandemin har det gjort stort skillnad genom att additiv tillverkning har tillåtit decentraliserad produktion av bland annat medicintekniska produkter som efterfrågats akut och har kunnat fylla luckor i avbrutna leveranskedjor. Utanför pandemisammanhang ger decentraliserad produktion som baseras på additiv tillverkning och integreras i digitaliserade leveranskedjor ökad resiliens och möjlighet till anpassning till externa påverkande faktorer och avbrott.
EOS ser även att ett växande antal kunder investerar i industriell 3D-printing för att underlätta digital on demand-produktion av reservdelar, vilket minskar behovet av både lagerhållning och transport globalt.

Marie Langer tillägger: ”På EOS tror vi att produktion generellt behöver bli mer digital, decentraliserad och flexibel för att gå att anpassa till kund- och marknadsbehov som ständigt förändras, och där är additiv tillverkning en perfekt lösning.”

En kombination av banbrytande innovation och hållbara metoder kommer att forma framtiden inom ansvarsfull tillverkning. Marie Langer avslutar: ”Ansvarsfull tillverkning är en resa – även vi som organisation förändras när vi inför det för att bli en mer måldriven och mångsidig organisation.”

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-04-26
norelem fastställer säkerheten med spänndorn med sidklämningHon blev Årets byggkvinna 2021Den 14 april reviderades vi för en uppgradering av vårt EN 1090-godkännande till EXC3.Verizon och Honda testar hur 5G kan förbättra säkerheten för uppkopplade och självkörande fordonDENIOS Webinar belyser riskerna kring brandfarlig varaEquinix förenklar för globala Azure-kunder som satsar på hybridmolnModulära datacenter nästa steg för snabbare byggenTech startup inleder samarbete med RISE - Sveriges största forskningsinstitutNy starkare serie av bits från Makita
2021-04-23
Med tanke på robotikHållbarhet i fokus när Lesjöfors rustar för tillväxtFiat Ducato- Europas bästsäljande kommersiella fordon nu med 100 % eldriftBejö AB investerar i ny svarvSuccé för studsmattor med välbalanserade svenska kvalitetsfjädrar Förbättra noggrannheten och processekonomin med våra nya dubbelskruvpumpar för lägre flödePalo Alto Networks satsar på konsulttjänster inom cybersäkerhet
2021-04-22
Rörick El. verkstad utför jobb för en av deras kärnkraftskunder. Läs om Gnosjöregionen i vårt magasinNya Blåspistoler från UnoflowABB har släppt Sheet Break PerformanceNy kvartalsrapport från Unit4 visar ökad tillväxtNya smarta serviceplugg från HydroscandAlgeco lanserar ny webbplats: ”Väldigt stolta”Merlo lyfter Skellefteås nya kulturhusiktigt att skydda kundernas data – men företagen lever inte upp till sina höga ambitionerItello byter namn till Lumera och förbereder europeisk expansion
2021-04-21
ISCAR sumocham Viktiga upphandlingarSpännande nyheter i PMHs nya sortilogFranska industrijättar bildar öppet ekosystem för smart och hållbar mobilitetDeliverect tar in 65 miljoner dollar i ny investeringsrundaSailGP seglar vidare på Oracles moln – tävlingarna blir bättre och fansen gillar detSödra levererar stabilt resultat efter gynnsam prisutveckling i skuggan av pandeminLeca Tur & Retur ett nytt hållbarhetskoncept.Logistic Contractor bygger åt Swedish Logistic Property i HelsingborgÅrets Värnamo Industriexpo blir digitalt, arrangeras online den 26–27 maj
2021-04-20
Effektiva insikter för den moderna verkstadsindustrinISCAR threading handbookTacton introducerar fullständig CAD-automatisering för att eliminera manuella uppgifter i försäljnings- och teknikprocessenNya gångjärnen CFM-TR i SUPER-TeknopolymerGör din tryckluftsinstallation mer energieffektivSCAs Christian Kugge får Sundbladsfondens pris på 700 000 krRejlers tecknar nytt ramavtal med Vattenfall
2021-04-19
Rak bom omvandlar 38-tonnaren Volvo EC380E till en kompetent rivningsmaskinF-Secure: 72 % av CISO:er känner sig utmanövrerade av cyberkriminellaNCC utvecklar KY Building i Helsingfors till moderna kontorslokalerNär de anställda på Kongskilde Industries fick välja nytt CRM-system föll valet på FreshworksTester för tyngre transporter på MalmbananSLP byggstartar sitt fjärde nybyggnadsprojekt - förvärvar mark från Helsingborgs StadNyutexaminerade YH-studenter anställs trots pandeminFjärrvärmen breder ut sig i LandvetterFortsatt uppåtgående trend: Allt fler unga startar företag
2021-04-16
HCL utökar globalt samarbete med Intel för att påskynda digital transformationABB:s innovativa system för energilagring och traktionskonverterare ska driva tåg i TysklandAS-X778 – Flödesreglering för varje tillfälleCrouzet välkända relä-serie GN är tillbaka i ny tappningÄnnu en automatisk fordonsvåg från TamtronSM-guld i plåtslageri till Elias KarlssonChargePoint: Fordons­flottans framtid är elektrisk Automation i fokus hos ConradVårnyheter från CERTEX
Annonser