FREDAG 30 JULI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Epokgörande resultat för Dachser Sweden

Trots kristider uppvisar Dachser Sweden AB ett resultatrekord i 2020.
Årsredovisningen 2020 för Dachsers svenska bolag visar en ökad nettoomsättning till 751 miljoner kronor och ett resultat på 26 miljoner kronor före skatt.

”Vi fortsätter på den positiva kurva där Dachser Sweden har befunnit sig under senaste åren och behåller den tillväxttrend som vi har byggt upp”, säger René Sidor, Managing Director för Dachser Nordic. ”Det positiva resultatet för 2020 präglas av att vi har hållit vårt löfte om att vara en stabil logistikpartner för våra kunder under hela coronakrisen.”

Enligt René Sidor beror det positiva resultatet för Dachser Sweden bland annat på en kombination av flera faktorer:

”Krishantering i samband med externa kriser är inte något nytt för Dachser, vilket är en av anledningarna till att vi har lyckats uppnå så goda resultat trots den försvagade globala ekonomin”, förklarar René Sidor. ”För det första har vi haft en stabil grund att bygga vidare på tack vare starka resultat under 2019. För det andra har vi haft en imponerande anpassningsförmåga och flexibilitet i vårt nätverk, vilket visar att vårt styckegodsnätverk är en av våra största marknadsfördelar – också i Skandinavien. Vi följer vår etablerade strategi och fortsätter att stärka vår marknadsposition inom vår kärnverksamhet”, säger René Sidor.

Båda divisionerna inom Dachser Sweden har kunnat fortsätta sin positiva utveckling både vad gäller omsättning och resultat. De fyra filialerna inom affärsområdet Dachser Road Logistics och Air & Sea Logistics-filialen har alla bidragit positivt till att öka den totala omsättningen för Dachser Sweden.

Den svenska sjö- och flygfraktorganisationen har upplevt en uppgång under 2020 där de har nästan fördubblat omsättningen, mer än fördubblat antalet sändningar jämfört med år 2019 och ökat tonnaget avsevärt.

Flera av de svenska filialerna för vägtransport har också presterat starka resultat under 2020, där särskilt filialen i Jönköping levererade sitt bästa resultat någonsin. ”Jag vill rikta ett stort tack till våra kollegor i Jönköping samt interim Branch Manager Thomas Wennborg som alla har bidragit till detta fina resultat,” säger René Sidor.

Strategiskt fokus på framtiden

Under 2020 har Dachser Sweden haft ett tydligt mål om att vara en stabil och pålitlig logistikpartner för organisations kunder och samarbetspartners. En förutsättning för detta är en nära dialog med företagets samarbetspartners på en volatil marknad.

”Tack vare medarbetarnas stora insatser har vi satt ett epokgörande rekord i Sverige. Alla 162 medarbetare i Sverige har gjort en extraordinär insats under 2020 – utan dem hade resultaten sett annorlunda ut”, säger René Sidor. ”Jag är tacksam för den flexibilitet, lojalitet och uthållighet som alla har gett prov på. Det har krävt mycket energi att ständigt anpassa sig till en pandemi. Mot bakgrund av dessa erfarenheter kommer vi nu att fortsätta att hålla den kurs vi har tagit ut.”

Med tillsättningen av en Branch Manager European Logistics i Malmö under våren 2021 har man stärkt organisationen ytterligare och säkerställt Malmökontorets framtida utveckling.

”Jag är mycket glad att välkomna Pierre Nilsson som Branch Manager i Malmö och till vår svenska ledningsgrupp,” säger René Sidor. ”Med sin omfattande professionella erfarenhet kommer han att vara en värdefull spelare i södra Sverige. Därför är vi ännu ett steg närmare att förverkliga vårt strategiska mål att vara den mest eftertraktade styckegodspartnern i Sverige och resten av Norden.”

Dachser Nordics totala tillväxt

Under 2020 genererade Dachser Nordics 477 medarbetare på 9 filialkontor i Sverige, Danmark och Norge en total nettoomsättning på 1,7 miljarder kronor. Under året genomförde logistikleverantören totalt 2,2 miljoner leveranser med en total vikt på 799 024ton.


Maria Andersen
Communications Coordinator Nordic
maria.andersen@dachser.com
+45 36 34 99 06

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-07-01
Accelerera digitaliseringen genom “the power of integration”Förlängt partneravtal med HV71Infinidat lanserar storage-as-a-service (STaaS) som förenklar och effektiviserar AIOps i stora IT-miljöerSweco blir teknisk rådgivare för utformning av energiö i NordsjönJessica Öberg ny vd för CombitechSolör Bioenergy Group förvärvar framgångsrikt fjärrvärmeverksamhet från Veolia NordicMVS ansluter sig till nätverk för smart elektrifieringSciety-nätverket och Segulah Medical Acceleration investerar 106 MSEK i SAGA DiagnosticsBOLIST Svedala byter ägare
2021-06-30
Semi-automatiserade plocktruckar effektiviserar plockprocessernaSwedish Agro Machinery blir ny återförsäljare för MetsjöEcoStruxure Security Expert från Schneider Electric nu SSF-certifierat i samtliga larmklasserHybrit har producerat världens första vätgas­reducerade järnsvampNexans Aurora: Byggd för framtiden, redo för världs­haven, nyss namngiven i NorgeVerizon och Digital Catapult lanserar Retail Accelerator-program med uppslukande 5G-teknologi Företags- och privatlån under pandeminCTEK stärker sin styrelse och utser två nya medlemmarMålbilder för miljöhänsyn utvärderasEn företagscykel har många fördelar!Coronapandemin har gjort svenskarna mer hygienmedvetna
2021-06-29
Överväg gärna keramiska standardkomponenter för att minska nötning och slitageVolvo EC530E och EC550E - 50-tons grävmaskiner med idéer som är större än deras storleksklassKaeser förvärvar Kompressorservice i SkövdeHållbarhet är kärnan i Mirkas verksamhetFyra fällor att undvika när du vill lånaSensor Control Nordic AB har tecknat ett partneravtal med RealWearHelene Åsander tillträder som inköpschef på Wästbygg GruppenAdvenica får order värd 19,2 MSEKVolvo Cars utökar sitt samarbete med BluJay W3 Energy ska förvalta Fu-Gens första vindkraftparker i SverigeNy tvätthall i Sjöbo med klimatsmart uppvärmningTECE lanserar prefabskåp för golvvärmeFörändrade krav i spåren av pandeminNya Ducato 2021Scandinavian Carbide Company – Ny aktör med lång erfarenhet på hårdmetallprodukter
2021-06-28
I datacentren är det ingen som vill ha varmt väder – så här går kylning till på bästa sättSkanska investerar cirka 540 miljoner kronor i logistikprojekt i HelsingborgMSB ska bidra till ökad kontroll över explosiva varorWorld Trade Center Göteborg expanderar – tar över top floor på Mässans gata 10Halmstad digitaliseras – väljer AddMobile som leverantörIngenjörsstudenter vidareutvecklade Skövdeföretagets prototypKlimatpåverkan en viktig fråga i utvecklingen av Frihamnen i GöteborgTelia testar livestreaming för drönare
2021-06-24
SMC Automation tecknar avtal med Bravida CoolingNy generation plasma­skärare från SPARTUS!Binar och Standby sponsrar Trollhättan City Trail96 % av svenska företag planerar fortsatt hybridarbeteDuroc Machine Tool utökar i Västra Götaland.David lämnar över till PeterSchneider Electrics koncernchef Jean-Pascal Tricoire har utsetts till “Glassdoor Top CEO” 2021Sweco förvärvar Boydens EngineeringTidernas investeringslyft i MoelvenMinskade energileveranser av fasta biobränslen 2020Veeam stärker sitt ProPartner-nätverk i EMEA med nya strategiska rekryteringar
2021-06-23
Elektronikföretaget som vågar ta plats Nya kulrullar och rullöverföringsenheter i teknopolymerSå kan du jobba mer aktivt Ahlsell förvärvar Kartecon OyHon ska öka intresset för ventilation HCL Technologies uppmärksammas av Great Place to Work Institute Stora utsläppsminskningar vid återvinning av plastförpackningar Connect Companies växer – anställer två nya experter på integration och systemutveckling