SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ett energieffektivt och grönt alternativ

Optimerad kylning och befuktning med evaporativ teknik
Evaporativ kyla är ett effektivt och energisnålt koncept som revolutionerar temperaturstyrning i industrier. Denna naturliga kylteknik erbjuder betydande energibesparingar och förbättrar arbetsmiljön. Utforska fördelarna med evaporativ kyla och dess användning inom olika branscher.

Evaporativ kylning


I många industriella miljöer stiger inomhustemperaturen ofta, särskilt på sommaren, vilket skapar utmaningar för arbetsmiljön och luftfuktighetskontrollen. Evaporativ kylning, ett grönt och energisnålt kylningskoncept, har blivit en viktig komponent för att reglera temperaturen. Tekniken har reducerat elförbrukningen för kylning för vissa företag med upp till 90%. Kort återbetalningstid och imponerande energibesparingar gör det till ett komplement till traditionell ventilation, och är samtidigt mer miljövänligt.

Tekniken förklarad


Evaporativ kylning är en naturlig kylprocess som bygger på principen om vattenavdunstning för att sänka lufttemperaturen. Processen är baserad på de fysikaliska egenskaperna hos vatten och dess förmåga att absorbera värme när det övergår från vätskeform till gasform (avdunstning).

Kontrollerad luftfuktighet för optimal arbetsmiljö


Luftfuktigheten i produktionslokaler bör vara konstant på 50–55% RF för att skapa en trivsam och hälsosam miljö för människor och produktion. Enbart ventilation räcker inte, särskilt när luften blir för torr och riskerar att sjunka till kritiska nivåer, som 7% under vintern. Aktiv tillförsel av fin vattendimma med evaporativ kyla återskapar inte bara ett optimalt inneklimat utan möjliggör även betydande temperatursänkningar.

Evaporativ kyla som banbrytande teknik


Evaporativ kyla är inte en ny uppfinning, men dess popularitet ökar snabbt. Condair är ledande inom utnyttjandet av denna beprövade teknik. Även känd som fördunstningskylning, vattenfinfördelning eller kylning med vatten, skapar evaporativ kyla en energieffektiv process genom att avdunsta vatten i luften och därmed kyla den. Fördelarna med Condairs evaporativa befuktare är många, och däribland: energieffektivitet, ett användarvänligt system som dessutom har låga driftkostnader, befuktaren kan monteras direkt i eller utanför ventilationsaggregatet och hög kontroll av energiförbrukningen.

Värt att tänka på


Evaporativ kyla minskar behovet av mekanisk kylning och erbjuder en kostnadseffektiv lösning. Minskade kylkostnader, korta återbetalningstider (1–2 år), 100%fördunstningseffektivitet och minimalt underhållsbehov gör tekniken fördelaktig för olika branscher.

Upptäck hur Condair använder evaporativ befuktare för att kyla datacenter och andra lokaler för att skapa energieffektiva och hälsosamma produktionsmiljöer. Kontakta Condair idag för skräddarsydda lösningar och expertrådgivning som optimerar din arbetsmiljö och sparar energi under tiden.
Kontaktinformation
Postadress
Söderbymalms­vägen 6b
13644 Handen
Region
Haninge
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
5591655567
Grundat: 1948
Anställda: 7
Välkommen till Condair AB

Om Condair Group
Condair är världens ledande producent av energivänliga anläggningar och system inom evaporativ kylning, avfuktning och luftbefuktning. Vi exporterar till mer än 50 olika länder runt om i världen. Ett stort antal välkända företag har valt våra system, bland annat Danfoss, Novo Nordisk, Siemens, Ericsson, IKEA, ARoS, Vestas, Arla, Volvo m. fl.

Energivänliga lösningar inom evaporativ kylning, befuktning och avfuktning
Condair levererar befuktning, avfuktning och kylning till små, medelstora och stora verksamheter runt om i världen. Våra lösningar styr luftfuktigheten med stor precision och är extremt energi- och miljövänliga, både vad gäller ström- och vattenförbrukning. Condair-gruppen har en bred uppsättning av tekniska lösningar och exporterar våra ledande varumärken ML System, Defensor, Condair, Draabe samt JS Humidifiers till över 70 länder. Condairs produktionsanläggning i Danmark har ett hygien- och ISO-certifierat luftbefuktningssystem (ML System) som täcker hela kedjan – försäljning, produktion, installation och service. Varumärkena Draabe och Condair är godkända för befuktning i hälsomiljö.

Condair har stor erfarenhet av fuktregleringslösningar
Vi har levererat kylning och luftbefuktning till bl.a. Facebooks datacenter i Luleå och vi sänker temperaturen med 10 grader vid vallfärdsorten Medina i Saudi-Arabien med hjälp av världens största kylanläggning utomhus.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 2200 – ISO 9001:2015

Kontakter

Condair Marketing
08-38 83 00
Mette Juul
+45 29 40 47 28

Filmer

Befuktning inom trä produktion

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-07-02
Förenar krafter för att förbättra utbildningar Peab Asfalt i nytt forskningsprojekt Ny avfallskraftanläggning nära PragHertz och RedLocker på sommarturnéIVECO S-Way har tilldelats pris
2024-07-01
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
2024-06-28
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
2024-06-27
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
2024-06-26
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige