SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ett sanslöst traktorpar valsar vidare

Inte bara ett hänförande plojprojekt
Nej, du ser inte dubbelt. Nils Ekelunds traktorbygge, med två ihopsatta BM Victor-traktorer, formar en dubbel i tandemtraktor som är unik i sitt slag. Nu flyttar klenoden in på museum efter auktionen på Klaravik.

I många år hade en tanke, och längtan, gnagt hos Nils Ekelund. Tänk om han kunde bli en fordonsägare i det utdöende tandemtraktor-släktet.

– ”Då får du bygga en själv”, sa folk jag kände. Då det begav sig tillverkades en del tandemtraktorer från Bolinder-Munktell och andra. Men de flesta verkade ha plockats isär eller kasserats under årens lopp – för jag hittade ingen som passade. Så till sist gjorde jag slag i saken på egen hand, konstaterar hemmabyggaren Nils, som hör hemma i skånska Åstorp.

Inte bara ett hänförande plojprojekt
Vilka traktormodeller Nils drömprojekt skulle bildas av, det var lika självklart som hans skorrande r-skånska.

– Jag har alltid haft en förkärlek för BM Victor-traktorerna. Och efter att ha hittat två välhållna exemplar var det bara att sätta igång.

2007 gjorde det färdiga ekipaget sin jungfrutur.
– Det var inte bara ett ”plojbygge” utan den har kunnat få jobbet gjort och funkar i praktiken också, det är jag stolt över. Får också tacka min granne till smed som hjälpte mig på traven.

Sedan dess har han och BM Victor-vännerna haft sina glansdagar.
– Jo, nog har man känt sig lite som en kung på Borgeby Fältdagar och andra tillställningar när vi visat upp den. Den har stått ut, haha.

Drömbygget blir museiföremål
Men efter mer än ett decennium i ladan i Åstorp kände Nils mer och mer att det var dags. Dags att vinka hejdå till skapelsen han hållit så kär.

– Jag har samlat på mig så många grejer och behöver tänka på framtiden. Och att få se traktorn få ett nytt liv är också en tillfredställelse. Att gissa pris på en sådan här handlade mest om gissning, men jag är mycket nöjd med hur allt föll ut.

Till sist landade priset på 219 000 kronor efter att en norsk köpare, som driver ett traktormusuem, kammat hem budgivningen på Klaravik.

– Det känns fint att den blir ett museiföremål som förhoppningsvis fler kan fascineras av. Det får nog bli en resa till Norge framöver när jag tänker efter.

Kontaktpersoner
David Kvicklund
Content Manager
david.kvicklund@klaravik.se
054-774 52 31
Kontaktinformation
Postadress
Tynäs­gatan 10
65216 Karlstad
Besöksadress
Tynäs­gatan 10
65216 Karlstad
Region
Karlstad
Värmlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556881-8693
Grundat: 2012
Anställda: 190
Välkommen till Klaravik - marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon.

Klaravik är marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon. Vi ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Klaravik Sverige & Danmark har 190 anställda, 390 000 registrerade budgivare och varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion. 2021 omsatte Klaravik drygt 3 miljarder svenska kronor.

Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

Åsa Albinsson
073-523 24 25
Klaravik Kundtjänst
Kundtjänst
054-151304
David Kvicklund
Content Manager
054-774 52 31

Filmer

Klaravik - Så funkar det

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-16
Studenter hjälper energibolagen i DalarnaNy unik metod kan visa risk för hjärt-kärlsjukdom14 aktörer ger 4%+ på rörliga sparkontonÖkat intresse för att köpa företag i SverigeEn stigcyklists landsvägscykel
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga