ONSDAG 13 NOVEMBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

ETUX2019 | Fakta - Inspiration - Nöje

20'e träffen för Edgecam-användare!
Nyköpings gästabud utspelade sig i december 1317 på Nyköpingshus. Drygt 700 år senare var det dags för ETUX att arrangeras i Nyköping, en tillställning som arrageras för att frigöra snarare än fängsla, som var fallet på 1300-talet.

ETUX är ett årligen återkommande evenemang där Edgecam-användare möts för att ta del av och dela med sig av erfarenheter och nyheter inom CAD-världen.

I år hade ca 100 personer slutit upp på Sunlight Hotell i Nyköping. Två intensiva och trevliga dagar med program från morgon till kväll.

Hotell Sunlight är på sitt sätt en historisk plats. Tidigare tillverkande bland annat tvål i byggnaden.

Nyheter presenterades inom de områden där Edgecam är ett stöd och viktig komponent i den intelligenta fabriken. Kärnan i Edgecam är att ge effektiva program till i första hand svarvar, fräsar och flerfunktionsmaskiner.

Hexagon som äger och utvecklar Edgecam driver produktens utveckling för att matcha den utvecklingen som sker inom skärande bearbetning, en bransch där det är naturligt och vanligt att maskiner utvecklas för att kunna bearbeta på bästa möjliga sätt. Samtidigt sker mycket utveckling av verktyg och framförallt bearbetningsmetoder som ställer nya krav på system som Edgecam. De nya och moderna metoderna är ofta så komplicerade att programmera, att manuell programmering inte är ett alternativ.

Av lättförståeliga skäl är två dagar för kort tid för att gå igenom och förklara alla nyheter. Därför var fokus lagt på ett urval som ger många användare nya möjligheter att programmera de detaljer som ska produceras. Bland nyheterna kan vi nämna nya cykler inom svarvning, ny cykel för avstickning och en ny cykel för djuphålsborrning har tillkommit i fräsning sk Gun Drilling.

I Edgecam ingår även ett kraftfullt CAD-system kallat Designer. Några av nyheterna i Designer presenterades. Även här är utvecklingen inriktad på att göra det dagliga arbetet med programmering enklare. Designer är ett sk direkt modelleringssystem, utvecklat för att i första hand skapa fixturer och hantera CAD-modeller från andra system.

Vidare presenterades nyheter inom Inspection vilket är en del i Edgecam som används för att programmera mätsekvenser i en CNC-maskin. Det är ett viktigt område då många detaljer produceras mer effektivt om de kan mätas direkt i maskinen för att säkerställa en korrekt bearbetad detalj.

I år som vid de tidigare träffarna fanns representanter från leverantören (Hexagon England och Tyskland) på plats för att dela med sig av Hexagons vision om Framtidens verkstad.

På plats var även representanter för Hexagon Sverige, Sandvik Coromant och Seco Tools. De hade alla en liten utställning med mätutrustning respektive verktyg som alla kunde se på.

Deltagarna hade även förmånen av att lyssna till Hexagons presentation om mätning och måttsättning. Som avslutning på torsdagen höll Sandvik Coromant en presentation med fokus på verktyg och metoder. Båda var mycket intressanta och informativa presentationer.

Torsdagen avslutades i mer lättsam anda med en föreläsning av Erik Thyrell följt av middag och sedvanlig prisutdelning.

Fredagen innehöll även den såväl Fakta som Inspirerande information. Inte minst avsnittet där Christer berättade om de möjligheter till säker produktion som NCSIMUL ger. Allt oftare diskuteras den digitala tvillingen i det sammanhanget är NCSIMUL en viktig del i den digitala verkstaden.

Arrangören Edge Technology riktar stort tack till alla användare som tog sig tid att delta i årets träff. Allas engagemang bidrar till att träffen blir en interaktiv mötesplats för Edgecam användare.

Edgecam utvecklas av Hexagon MAnufacturing Intelligence i England.

Edgecam: www.edgecam.com
Edge Technology AB: www.edgetech.se
Hexagon: www.hexagonmi.com/sv-SE/

I de fall Ni önskar ytterligare information står vi gärna till tjänst med detta.

Edge TEchnology AB
0224-370 50
www.edgetech.se
Kontaktinformation
Postadress
Norrängs­gatan 4
73338 Sala
Besöksadress
Norrängs­gatan 4
73338 Sala
Region
Sala
Västmanlands län
Sverige
Orgnr:
556544-5821
Grundat: 1997
Anställda: 19
Välkommen till Edge Technology AB!

Vi skapar tid och rum.

Vi har kontor i Sala, Stockholm och Värnamo tillsammans är vi idag (januari 2019) 19 entusiastiska och kunniga personer som står till din tjänst. Vår expertkunskap tillsammans med marknadsledande produkter ger dig en tillförlitlig samarbetspartner. Vi har noggrant valt ut de produkter som bäst uppfyller våra högt ställda krav på bland annat användarvänlighet, kontinuerlig utveckling, kompetens och integrationsmöjligheter.

Vi erbjuder produkter och tjänster som skapar utrymme för ökad produktivitet inom tre områden:

- Verkstadssystem - CAM, DNC, driftuppföljning

- Lagerautomater - hissautomater, paternosterlager

- Produktionsteknik inom svarvning och fräsning

Agenturer

Edgecam, Storbritannien
Komplett CAM-systemet för all skärande bearbetning. Svarvning från 2 axlig till mångaxlig bearbetning inklusive subspindel och B-C och Y axel Fräsning från 2½ axlig bearbetning till 5-axlig simultan fräsning Trådgnistning 2 och 4 axligt Information om Edgecam på engelska finns på www.edgecam.com
Modula, Italien
Hissautomater https://www.modula.eu/
Supply Point, Storbritannien (Generalagent)
Lagerautomater för alla branscher

Certifieringar

SafeTrade

Kontakter

Anders Brunström
VD
070-673 04 01
0224-370 51
Nils-Erik Larsson
Marknadschef
070-673 04 03
Christer Martinsson
+46-703 642 250
Pierre Holmström
Säljare
0370-770306
Anders Lilja
tekniker
0370770307
Carina Karlsson
ekonomi
0224-37053
Johan Sjölund
Säljare
0224-37055
Gustav Berggren
022437050

Filmer

ETUX 2018 - Edge Technology Costumer Days

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-11-07
Årets VD 2019 utseddaElpriset i oktober lägre än förra åretParans VD på invigning av fabrik hos strategisk Kina­partnerPeab renoverar och bygger ut skola i NorgePrevas automatiserar Norge, stor order till PrevasCaverion och Byggdialog ingår partneringavtal när Västfastigheter bygger ut Skaraborgs sjukhus i SkövdeFluicell lanserar Biopixlar®Nytt projekt ska ge effektivare implementering av nya stål
2019-11-06
Rida på Black Friday-vågen? Pågen tar kliv mot mer klimatsmarta transporterEvelina Lindgren utsedd till Västsveriges främsta entreprenörFujitsu släpper framtidssäkra PRIMERGY-servrarFjärrstyrda fordon ska bli verklighet på virkes­terminalerSkanska bygger ut spårväg i delstaten Washington, USA för USD 778 M, cirka 7,3 miljarder kronorSjälvkörande vägvält testad i projektNytt projekt ska utveckla nya varmformningsverktygGöteborg Energi och Siemens i samarbete för fossilfri kraftvärme Fujitsu levererar nästa gen­erations lagrings­prestandaMidland lanserar ny hemsidaVolvo får Europas största order på elbussarVR-glasögon nytt verktyg för lackprogrammerare i Väderstad
2019-11-05
Trelleborg lanserar unikt tätningsmaterial för dynamiska applikationerGuidelines för bearbetning ska få fler att använda additiv tillverkningKort lösning som vinner i längdenHubSpot förvärvar PieSyncKan IT-säkerheten ta överhanden?Mareld Pro Lighting är först ut med en digital produkt­väljare för tillfällig arbets­belysning.Nytt forskningsprojekt arbetar med höghållfasta stål i bilindustrinSizes tecknar tioårigt avtal med RikshemBättre vägar med hjälp av autonom teknikBahco förnyar och breddar sitt sortiment av moment­nycklarNy och förbättrad version av bränslecells­systemet MS-100Framtidens personbils­tekniker stöttas av lokalt UppsalaföretagAirmee inleder cirkulärt samarbete med handels­plattformen YaytradeEwellix moduler ger industrirobotar större räckvidd
2019-11-04
CEJN rustar för tillväxtNy gascontainer för uppställning utomhus – Från DENIOSStora vinster i att bli av med stoppet!Experter på karosspluggar - tack vare återvinning av gummiStark höst för Volvo Cars i SverigeNya Polarshine® 45 polermedelDigital signering ökar säkerheten inom industrinQuality Innovation Award 2019Företag söker studenter för problemlösningFörsta elbilen i Circle K:s hyrbilssortimentMILWAUKEE® MX FUEL™Världens första SIL/Pld2 radarsystem från InxpectMakita lanserar multitoolblad med STARLOCK-fäste​Ny koncernchef i Hydroscand Group
2019-11-01
Mångsidigt alternativ för djupare spår YstaMaskiner har åter större diagonalplogar i vårt sortiment. Shape Corp. utnämnd till finalist i Swedish Steel Prize 2019Polygon Sverige AB förvärvar Saneringsfirman Hedberg AB i BorlängeMilwaukee Tool utökar utbudet av M12 fuel™ spärrskaftÖver 5.000 besökare samlas för att starta och driva företag!Happy at Work utvalda i flera kategorier till Europas största tech-konferensGreen Cargo etablerar ramverk för grön finansierinAPI uppgraderar bränslesparkrav för att klara ny motordesign, problem och politiska utmaningarPrefabricering – En enklare, smartare och säkrare vardag för hela byggbranschenVärldens säkraste dosa för korttidsmätning av radon fyller 20 årSchneider Electric och NetApp presenterar unik infrastruktur för hybrida IT-molnmiljöer
2019-10-31
Lennart Ekdal och Simone Giertz på Elmia Subcontractor med Gnosjö Automatsvarvning
Annonser