ETUX2019 | Fakta - Inspiration - Nöje - industritorget.se
TORSDAG 28 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

ETUX2019 | Fakta - Inspiration - Nöje

20'e träffen för Edgecam-användare!
Nyköpings gästabud utspelade sig i december 1317 på Nyköpingshus. Drygt 700 år senare var det dags för ETUX att arrangeras i Nyköping, en tillställning som arrageras för att frigöra snarare än fängsla, som var fallet på 1300-talet.

ETUX är ett årligen återkommande evenemang där Edgecam-användare möts för att ta del av och dela med sig av erfarenheter och nyheter inom CAD-världen.

I år hade ca 100 personer slutit upp på Sunlight Hotell i Nyköping. Två intensiva och trevliga dagar med program från morgon till kväll.

Hotell Sunlight är på sitt sätt en historisk plats. Tidigare tillverkande bland annat tvål i byggnaden.

Nyheter presenterades inom de områden där Edgecam är ett stöd och viktig komponent i den intelligenta fabriken. Kärnan i Edgecam är att ge effektiva program till i första hand svarvar, fräsar och flerfunktionsmaskiner.

Hexagon som äger och utvecklar Edgecam driver produktens utveckling för att matcha den utvecklingen som sker inom skärande bearbetning, en bransch där det är naturligt och vanligt att maskiner utvecklas för att kunna bearbeta på bästa möjliga sätt. Samtidigt sker mycket utveckling av verktyg och framförallt bearbetningsmetoder som ställer nya krav på system som Edgecam. De nya och moderna metoderna är ofta så komplicerade att programmera, att manuell programmering inte är ett alternativ.

Av lättförståeliga skäl är två dagar för kort tid för att gå igenom och förklara alla nyheter. Därför var fokus lagt på ett urval som ger många användare nya möjligheter att programmera de detaljer som ska produceras. Bland nyheterna kan vi nämna nya cykler inom svarvning, ny cykel för avstickning och en ny cykel för djuphålsborrning har tillkommit i fräsning sk Gun Drilling.

I Edgecam ingår även ett kraftfullt CAD-system kallat Designer. Några av nyheterna i Designer presenterades. Även här är utvecklingen inriktad på att göra det dagliga arbetet med programmering enklare. Designer är ett sk direkt modelleringssystem, utvecklat för att i första hand skapa fixturer och hantera CAD-modeller från andra system.

Vidare presenterades nyheter inom Inspection vilket är en del i Edgecam som används för att programmera mätsekvenser i en CNC-maskin. Det är ett viktigt område då många detaljer produceras mer effektivt om de kan mätas direkt i maskinen för att säkerställa en korrekt bearbetad detalj.

I år som vid de tidigare träffarna fanns representanter från leverantören (Hexagon England och Tyskland) på plats för att dela med sig av Hexagons vision om Framtidens verkstad.

På plats var även representanter för Hexagon Sverige, Sandvik Coromant och Seco Tools. De hade alla en liten utställning med mätutrustning respektive verktyg som alla kunde se på.

Deltagarna hade även förmånen av att lyssna till Hexagons presentation om mätning och måttsättning. Som avslutning på torsdagen höll Sandvik Coromant en presentation med fokus på verktyg och metoder. Båda var mycket intressanta och informativa presentationer.

Torsdagen avslutades i mer lättsam anda med en föreläsning av Erik Thyrell följt av middag och sedvanlig prisutdelning.

Fredagen innehöll även den såväl Fakta som Inspirerande information. Inte minst avsnittet där Christer berättade om de möjligheter till säker produktion som NCSIMUL ger. Allt oftare diskuteras den digitala tvillingen i det sammanhanget är NCSIMUL en viktig del i den digitala verkstaden.

Arrangören Edge Technology riktar stort tack till alla användare som tog sig tid att delta i årets träff. Allas engagemang bidrar till att träffen blir en interaktiv mötesplats för Edgecam användare.

Edgecam utvecklas av Hexagon MAnufacturing Intelligence i England.

Edgecam: www.edgecam.com
Edge Technology AB: www.edgetech.se
Hexagon: www.hexagonmi.com/sv-SE/

I de fall Ni önskar ytterligare information står vi gärna till tjänst med detta.

Edge TEchnology AB
0224-370 50
www.edgetech.se
Kontaktinformation
Postadress
Norrängs­gatan 4
73338 Sala
Besöksadress
Norrängs­gatan 4
73338 Sala
Region
Sala
Västmanlands län
Sverige
Orgnr:
556544-5821
Grundat: 1997
Anställda: 19
Välkommen till Edge Technology AB!

Vi skapar tid och rum.

Vi har kontor i Sala, Stockholm och Värnamo tillsammans är vi idag (januari 2019) 19 entusiastiska och kunniga personer som står till din tjänst. Vår expertkunskap tillsammans med marknadsledande produkter ger dig en tillförlitlig samarbetspartner. Vi har noggrant valt ut de produkter som bäst uppfyller våra högt ställda krav på bland annat användarvänlighet, kontinuerlig utveckling, kompetens och integrationsmöjligheter.

Vi erbjuder produkter och tjänster som skapar utrymme för ökad produktivitet inom tre områden:

- Verkstadssystem - CAM, DNC, driftuppföljning

- Lagerautomater - hissautomater, paternosterlager

- Produktionsteknik inom svarvning och fräsning

Agenturer

Edgecam, Storbritannien
Komplett CAM-systemet för all skärande bearbetning. Svarvning från 2 axlig till mångaxlig bearbetning inklusive subspindel och B-C och Y axel Fräsning från 2½ axlig bearbetning till 5-axlig simultan fräsning Trådgnistning 2 och 4 axligt Information om Edgecam på engelska finns på www.edgecam.com
Modula, Italien
Hissautomater https://www.modula.eu/
Supply Point, Storbritannien (Generalagent)
Lagerautomater för alla branscher

Certifieringar

SafeTrade

Kontakter

Anders Brunström
VD
070-673 04 01
0224-370 51
Nils-Erik Larsson
Marknadschef
070-673 04 03
Christer Martinsson
+46-703 642 250
Pierre Holmström
Säljare
0370-770306
Anders Lilja
tekniker
0370770307
Carina Karlsson
ekonomi
0224-37053
Johan Sjölund
Säljare
0224-37055
Gustav Berggren
022437050

Filmer

ETUX 2018 - Edge Technology Costumer Days

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-20
Lyckade tester med Litiumjonbatterier Gnosjö Automatsvarvning nomineras till årets klimatprisNu lanseras Verizon Business Data Breach Investigations Report 2020 ABB Power Grids och Stena Recycling i cirkulärt samarbete kring transformatorerFörhoppningsfulla grabbar som investerar för framtidenOKQ8 hjälper Fastighetsägarna MittNords medlemmar till en grönare vardag Ohlssons är den enda certifierade aktören i Skandinavien för underhåll av hydrofilter Dränerande isolerskiva miljövarudeklarerad för ökad transparensLeica Geosystems satsar på uthyrning genom Leica RentalMirola lägger produktionen i SverigeMakita lanserar ny bilningshammare LXT®SeaTwirl får patent i USADells nya Precision Workstations: Mindre, Snabbare, CoolareAtt bygga med limträ har aldrig varit enklareProtolabs utökar kapacitet för 3D-print investerar 12 miljoner euro Tre leveransutmaningar att hantera i CoronatiderLogistic Contractor har rekryterat Johanna Kindlund som teknisk chefMätverktyg för hållbarhetsdata nu tillgängligt för IT produkter
2020-05-19
Finansierings möjlighet för Sveriges industriMagnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
2020-05-18
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner alltLuxbrights tar in 12,5 Mkr och siktar på börsnotering!Inlandsbanan är först i Sverige med ny typ av fjärrmanövrering Vilka symboler vill du visa?GK rustar för hållbarhet och lönsamhetDell introducerar nya XPS 15 och XPS 17
2020-05-15
Nya verktygssystem till robotar ​Swecontekniker mötte framtiden i KonzEtt partnerskap som genererar innovationerVäxande marknad för elektroniklösningarNyanställda på Maskin AB FranssonVad kul att du är nyfiken på modern markbaserad rening!Veeam rapporterar fortsatt årlig tillväxt och ökade marknadsandelarABB och Metsä Fibre tecknar avtal för att leverera elektrifiering och drivteknik till nytt finskt bioproduktbrukSvensk Biogas levererar 100 procent förnybart bränsle till bussarna i NorrköpingRejlers satsar på Management Consulting inom energiSuccé för BioLyftet – utbildningen för företag som vill ställa om till hållbara materialKvinnor går ihop för att bygga och investera hållbartGemensam dataplattform ökar lönsamhet, hållbarhet och innovationRedan nu måste vi rusta för kommande kriser i industrin
Annonser