FREDAG 30 JULI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Eurobattery Minerals startar nya borrningar i Corcel-projektet i Spanien

Eurobattery Minerals AB (Nordic Growth Market: "BAT"; "Bolaget"), ett tillväxtföretag inom gruv- och prospekteringssektorn med visionen att hjälpa Europa bli självförsörjande inom etiska batterimineraler, startar nya borrningar vid sitt spanska projekt Corcel.
Den nya borrningskampanjen omfattar den mineraliserade zonen vid Castriz. I det större Corcel-projektet är Castriz en av tre primära fyndigheter tillsammans med Monte Mayor och Monte Castello. Målet med borrningarna är att få en uppskattning av mineralresurserna i enlighet med Australasian Code for Reporting of Exploration Results, Mineral Resources and Ore Reserves (JORC-koden). Borrningarna liksom JORC-coden kommer att färdigställas i december 2021. Corcel-projektet ligger i nordvästra Spanien ca 50 kilometer från La Coruña.

”Jag ser fram emot att inleda de nya borrningarna i vårt spanska batterimineralprojekt. Vi vet redan att Corcel-projektet har en betydande malmpotential. Årets borrning och efterföljande JORC ger oss en mer exakt beräkning av malmpotentialen. Med detta på plats kommer vi att kunna ta nästa steg i förberedelserna för att utvinna Europeiska batterimineraler igenom en dagbrottssgruva, vilket är vårt mål i Corcel”, säger Roberto García Martínez, VD för Eurobattery Minerals.


• Nya borrningar som inleds under juni 2021 kommer att rikta in sig på fyndigheten vid Castriz. I det större Corcel-projektet är Castriz en av tre primära fyndigheter tillsammans med Monte Mayor och Monte Castello.
• Målet är att till och med december 2021 borra totalt ca 1000 meter samt få en uppskattning av mineralresurserna i enlighet med den s.k JORC-koden.
• Tidigare borrningar som genomförts under 2019 har visat att den mineraliserade zonen är större än förväntat och på förekomsten av betydande Ni-Cu-Co anomalier med högre halter än vad som ursprungligen förväntades (speciellt gällande Ni).

Borrningarna kommer att inledas i juni och färdigställas i december 2021 med målet att borra totalt ca 1000 meter. Syftet med borrningarna är att uppskatta mineralresurserna genom att använda JORC-koden. Denna kod omfattar minimistandarder, rekommendationer och riktlinjer för värdering av prospekteringsresultaten samt hur mineralresurser och malmreserver ska offentliggöras.

De tidigare borrningarna som genomfördes under 2019 visade att den mineraliserade zonen är större än förväntat och på att det finns betydande anomalier av Ni-Cu-Co med högre halter än vad som ursprungligen förväntades (speciellt gällande Ni).

Borrningsresultaten visade att den potentiella resursen har en avsevärt ökad areell utbredning, halter och kvalitet kunde bekräftas och de visade också att det finns en god potential för storskalig utvinnning av mineraler.

SGS Lakefield i Kanada och ALS GLOBAL i Perth i Australien, som genomförde analyserna, bekräftar en ekonomisk nivå av nickelsulfid vid Corcel1:

• Resultaten från den analysmetod som använts av ALS Global (ME-ICP09) bekräftade att 75-85% av nickel i inlämnade prover är nickel från ekonomiskt uvinnbara sulfidmineraler.

• Mineralstudierna utförda av SGS Lakefield i Kanada (QEMSCAN och EPMA) klargjorde att det dominerande Ni-sulfidmineralet är pentlandit med mycket små halter av mineralen millerit och violarit. Järnoxider och kromit innehåller relativt låga nickelkoncentrationer.

2021 års borrningsarbeten kommer att koncentreras till den “västliga anomalin” i närheten av borrhål DDH COR003 (19DD0001) där bolagets tidigare prospekteringsaktiviteter kunde uppmäta geokemiska anomalier i jord på upp mot 0,33 % Ni, anomalier som sammanföll med den magnetiska responsen i underliggande berggrund. DDH COR003 (19DD0001) kunde bekräfta källan till anomalin i området med en genomsnittlig halt på 69m @ 0,30% Ni, 0,038% Cu, 0,01% Co från 78m, omfattande 21m @ 0,345% Ni, 0,045% Cu, 0.011% Co från 78m djup. Tack vara dessa resultat som framkom under den senaste borrningskampanjen, så är målet med 2021 års kampanj att fullt ut identifiera anomalin för att vid årets slut kunna erhålla siffror på mineralresursen i området. En överenskommelse har ingåtts med markägarna där anomalin ligger.

Den ledande infrastrukturentreprenören i området, GEONOR, kommer att genomföra borrningarna. GEONOR genomförde diamantborrningarna i Corcel-projektet under 2019 och känner väl till områdets markförhållanden.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Roberto García Martínez, VD
roberto@eurobatteryminerals.com
https://eurobatteryminerals.com/

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-07-01
Accelerera digitaliseringen genom “the power of integration”Förlängt partneravtal med HV71Infinidat lanserar storage-as-a-service (STaaS) som förenklar och effektiviserar AIOps i stora IT-miljöerSweco blir teknisk rådgivare för utformning av energiö i NordsjönJessica Öberg ny vd för CombitechSolör Bioenergy Group förvärvar framgångsrikt fjärrvärmeverksamhet från Veolia NordicMVS ansluter sig till nätverk för smart elektrifieringSciety-nätverket och Segulah Medical Acceleration investerar 106 MSEK i SAGA DiagnosticsBOLIST Svedala byter ägare
2021-06-30
Semi-automatiserade plocktruckar effektiviserar plockprocessernaSwedish Agro Machinery blir ny återförsäljare för MetsjöEcoStruxure Security Expert från Schneider Electric nu SSF-certifierat i samtliga larmklasserHybrit har producerat världens första vätgas­reducerade järnsvampNexans Aurora: Byggd för framtiden, redo för världs­haven, nyss namngiven i NorgeVerizon och Digital Catapult lanserar Retail Accelerator-program med uppslukande 5G-teknologi Företags- och privatlån under pandeminCTEK stärker sin styrelse och utser två nya medlemmarMålbilder för miljöhänsyn utvärderasEn företagscykel har många fördelar!Coronapandemin har gjort svenskarna mer hygienmedvetna
2021-06-29
Överväg gärna keramiska standardkomponenter för att minska nötning och slitageVolvo EC530E och EC550E - 50-tons grävmaskiner med idéer som är större än deras storleksklassKaeser förvärvar Kompressorservice i SkövdeHållbarhet är kärnan i Mirkas verksamhetFyra fällor att undvika när du vill lånaSensor Control Nordic AB har tecknat ett partneravtal med RealWearHelene Åsander tillträder som inköpschef på Wästbygg GruppenAdvenica får order värd 19,2 MSEKVolvo Cars utökar sitt samarbete med BluJay W3 Energy ska förvalta Fu-Gens första vindkraftparker i SverigeNy tvätthall i Sjöbo med klimatsmart uppvärmningTECE lanserar prefabskåp för golvvärmeFörändrade krav i spåren av pandeminNya Ducato 2021Scandinavian Carbide Company – Ny aktör med lång erfarenhet på hårdmetallprodukter
2021-06-28
I datacentren är det ingen som vill ha varmt väder – så här går kylning till på bästa sättSkanska investerar cirka 540 miljoner kronor i logistikprojekt i HelsingborgMSB ska bidra till ökad kontroll över explosiva varorWorld Trade Center Göteborg expanderar – tar över top floor på Mässans gata 10Halmstad digitaliseras – väljer AddMobile som leverantörIngenjörsstudenter vidareutvecklade Skövdeföretagets prototypKlimatpåverkan en viktig fråga i utvecklingen av Frihamnen i GöteborgTelia testar livestreaming för drönare
2021-06-24
SMC Automation tecknar avtal med Bravida CoolingNy generation plasma­skärare från SPARTUS!Binar och Standby sponsrar Trollhättan City Trail96 % av svenska företag planerar fortsatt hybridarbeteDuroc Machine Tool utökar i Västra Götaland.David lämnar över till PeterSchneider Electrics koncernchef Jean-Pascal Tricoire har utsetts till “Glassdoor Top CEO” 2021Sweco förvärvar Boydens EngineeringTidernas investeringslyft i MoelvenMinskade energileveranser av fasta biobränslen 2020Veeam stärker sitt ProPartner-nätverk i EMEA med nya strategiska rekryteringar
2021-06-23
Elektronikföretaget som vågar ta plats Nya kulrullar och rullöverföringsenheter i teknopolymerSå kan du jobba mer aktivt Ahlsell förvärvar Kartecon OyHon ska öka intresset för ventilation HCL Technologies uppmärksammas av Great Place to Work Institute Stora utsläppsminskningar vid återvinning av plastförpackningar Connect Companies växer – anställer två nya experter på integration och systemutveckling