SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Färger och framtidstro präglar Ebbepark i Linköping

Fokus på hållbarhet, trivsel och innovativa lösningar
Mitt i Linköping håller en helt ny och unik plats på att ta form - Ebbepark. Området som innebär en helt ny typ av innerstadsmiljö med fokus på hållbarhet, trivsel och innovativa lösningar, består av fyra kvarter med bland annat företagslokaler, caféer, bostäder och träningslokaler. Den 8 september invigdes delen som kallas Spektrum, som med sina 6 våningar, kontor, lounge och coworking utgör ett nav för områdets näringsliv. Rockfon har levererat sinnrika och flexibla akustiklösningar som i samklang med de arkitektoniska ambitionerna har resulterat i ljusa lokaler där färgerna skapar stämning.

Linköping är en stad som sjuder av liv, vilket befästs av Ebbepark där samtid och framtid strålar samman och erbjuder både företag och privatpersoner möjligheter att utvecklas och arbeta i en dynamisk miljö. Nyinvigda Spektrum är skapad för att stimulera till interaktion och därför har det varit viktigt att kunna lyfta inomhusmiljön genom innovativa val och lösningar. Rockfon har bland annat levererat Rockfon System Eclipse Island som är en ramlös akustisk undertakslösning i flera geometriska former. Hanna Ransjö på Winell & Jern Arkitekter som är ansvarig för projektet berättar om fördelarna:

- Det har fungerat väldigt bra att arbeta med akustiköar och det har gett oss stor frihet när vi har utformat lokalerna. En av de största fördelarna har varit att vi har kunnat välja fritt mellan olika NSC-kulörer vilket har gjort det lätt att kombinera undertakslösningen med andra material och kulörer.

Valet av färger har inte varit någon tillfällighet utan är en naturlig följd av visionen för platsen:

- Under processen har vi haft olika ledord för de olika delarna, både för att skapa miljöer som tjänar sitt ändamål och även för att de ska bli lättare för dem som är här att orientera sig. Till exempel Care Nature, där vi har valt grönt undertak från Rockfon och platser för Inspire, Combine och Make där vi har arbetat mer med kontraster.

Många möjligheter och få begränsningar
Kim Eklöf som är projektkonsulent hos Rockfon lägger vikt vid att kunden ska få det de vill ha och kunna vara trogna sin vision, vilket innebär både tillgänglighet och flexibilitet:

- Vi har stort fokus på att möta kundens behov och vara lyhörda för deras önskningar. Man har varit väldigt inriktade på färger i Ebbepark, som är en plats där kreativiteten ska flöda och vi har levererat 9 olika NSC kulörer. Dessutom kan vi ta fram helt specifika nyanser och färger om så önskas. Om kunden inte har en tydlig vision av exakt vad de vill ha på färg- och formfronten kan man få rådgivning hos Rockfon.

- Man kan få råd direkt från våra säljkonsulenter eller från kundtjänst som är väldigt kunniga. Vår tekniska chef som är väldigt nära marknaden står också gärna till tjänst, avslutar Kim Eklöf.

För ytterligare bildmaterial och koordinering av intervjuer, kontakta:
Evelina Sandberg | Kommunikationskonsulent, Perfekta PR | T +45 20 802 637 | E-mail: evelina@perfektapr.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-11-26
Premiär för MVS energi­lagringslösning på eCar Expo på Svenska MässanVetlanda får högteknologisk biltvätt med abonnemangBranschöverskridande storsatsning på spårbarhet för hållbar industriNya Alfa Laval PlusClean-rengöringsmunstyckeABS Wheels tilldelas utmärkelsen Årets Superföretag 2021Utsetts till Årets Super­företag
2021-11-25
Steglös tryck- och vakuumkontroll med IO-Link9 av 10 arkitekter blir nöjda med slutresultatet när de väljer byggnadsplåtFem myter kring snabb­laddning av elfordonÖver 5000 nya snabb­laddningspunkter till 2025Webers storsatsning – återvunnet material minimerar spillGARO lanserar IP65 kapslingarDATRON CNC-verktyg för bearbetning i många olika materialE.ON-bolaget Avacon beställer Gomeros kontrollutrustning SIPPI Uppsala blir spik till ark – vi flyttar!
2021-11-24
Det handlar om både bekvämlighet och lönsamhetSanco väljer en motpart som kan erbjuda allt inom tryckluft och kvävgasOCS hjälper Ljusgårda med automatiserad salladsodlingLär dig mer om nivåteknik Underhålls- och rengörings­kit för bästa prestanda och lång livslängdCM605 - En läckströmstång för mätning av likströmmarSäkerhetsutmaningarna med IIoT och Industry 4.0Rekordmånga företag på årets AutomationsdagVälkommen till Plastteknik Nordic 2021Dachser Norway levererar med ny eldriven batteri-lastbilDana Lim har växtvärk och bygger ut igenDescartes tar nästa innovationssteg 2021 det viktigaste året i företagets historiaValeo tar autonom mobilitet till nästa nivå med ny LiDAR-teknik
2021-11-23
Koaxiala elektriska rundmat­ningsbord för exakt position­eringAhlsell stärker sitt verktygserbjudandeBalansering CNC-bearbetning och 3D-utskrift för metalldelarLindab förvärvar den svenska taktillverkaren ProfilplåtRenova prisas för miljöriktig vattenreningÅrets kvinnliga stjärnskottFjärrvärmen i Borås – en guldklimp i klimat­omställningenRobotar tar jobb på H22 City ExpoStockholmarna bryr sig minst om att minimera vattenförbrukningenDEFA utbildar bostadsrätts­föreningar inom elbilsladdningEftermarknaden avgjorde valet för Björnens Entreprenad AB
2021-11-22
Dimgenerator skyddar butiker från inbrottABB levererar robot i guldfärgPeab förvärvar byggrätter på Lilla Essingen i StockholmIVECO levererar 1 064 gasdrivna S-WAY-lastbilarBravida etablerar sig i HälsinglandInstabox ställer om till eldrivetVi kvinnor behövs i techbranschen!Sveriges nöjdaste fjärr­värmekunder finns i KarlstadVad vill ni att er robot skall kunna göra?Han är Stockholms främste entreprenör 2021
2021-11-19
Smart depåladdning från ABB för Göteborgs nya elbussarNya spiralformade PTFE-slangen från Parker Varför är digitalisering så viktigt?HCL Technologies har utsetts till ledare i IDC MarketScapeFörsta spadtaget för Ottosson Truck /Hyundais nya huvudkontorMikael Anjou ny VD för SizesLogistic Contractor etablerar sig med eget kontor i LuleåAdvenica har fått en ny order på cybersäkerhetsprodukterKB Components dubblar sin kapacitet med nytt logistiksystem Formica Capital investerar i ChargeNodeFyra miljoner till forskning