Föråldrade teknologier hindrar IT-modernisering - industritorget.se
TORSDAG 09 JULI 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Föråldrade teknologier hindrar IT-modernisering

Veeam 2020 Data Protection Trends Report visar att globala företag omfamnar digital transformation, men att de brottas med föråldrade lösningar för att skydda och hantera sina data; dataskydd måste få en mer framträdande roll för att stödja transformationsbehov och hybrid/multi cloud-adoption.
transformationsbehov och hybrid/multi cloud-adoption.
– När företag blickar framåt mot att förändra sin affärsverksamhet och revolutionera sin kundservice, så hamnar digital transformation (DX) överst på de flesta CXO:ers agenda; i själva verket förväntas DX-utgifterna närma sig 7,4 biljoner dollar mellan 2020 och 2023, vilket innebär en genomsnittlig årlig tillväxttakt (CAGR) på 17,5%. Enligt färsk branschdata från Veeam® Software, det ledande företaget inom backup-lösningar för Cloud Data Management™, som presenterades idag, hindras nästan hälften av globala organisationer i sina DX-resor på grund av opålitliga och föråldrade teknologier, medan 44% uppger brist på IT-färdigheter eller expertis som ett annat hinder för framgång. Dessutom uppger nästan alla företag i studien att de har upplevt driftstopp, samt att 1 av 10 servrar har haft oväntade driftstopp varje år, med problem som har varat i timmar och kostat hundratusentals dollar. Detta belyser ett brådskande behov av att modernisera dataskyddet och fokusera på affärskontinuitet för att möjliggöra DX.

Veeam 2020 Data Protection Trends Report undersökte mer än 1 500 globala företag för att förstå deras nuvarande strategi kring skydd och hantering av data, samt hur de förväntar sig vara förberedda på de IT-utmaningar de står inför, inklusive att reagera på efterfrågeförändringar och serviceavbrott, liksom deras ambitionsmål för IT-modernisering och DX.

"Tekniken går ständigt framåt och är i konstant förändring, samt omvandlar hur vi gör affärer - särskilt i dessa tider, då vi alla arbetar på nya sätt. På grund av DX är det viktigt att alltid titta på det ständigt ombytliga IT-landskapet för att se hur företagen ligger till när det kommer till deras lösningar, utmaningar och mål, säger Danny Allan, CTO and SVP of Product Strategy på Veeam. ”Det är fantastiskt att se den globala drivkraften för att omfamna teknologi för att leverera en rikare användarupplevelse. Dock så tycks akilleshälen fortfarande vara hur man ska skydda och hantera data över hela hybridmolnet. Dataskyddet måste sträcka sig bortom föråldrade lösningar och få en viktigare roll för att kunna förutse behov och uppfylla ökade krav. Baserat på våra data, så kommer helt enkelt inte den digitala transformationen att fullt ut bli verklighet, om inte företagsledare erkänner och agerar på dessa data.”

Vikten av dataskydd och tillgänglighet
Respondenterna uppgav att data som levererats via IT har blivit både hjärtat och själen för de flesta organisationer, så därför borde vikten av dataskydd inom IT-team inte komma som en överraskning, inte bara när det kommer till säkerhetskopiering och återställning av data, utan även för ökade affärsmöjligheter. Många organisationer (40%) förlitar sig dock fortfarande på äldre system för att skydda sina uppgifter, utan att beakta den negativa inverkan detta kan ha på deras verksamhet. Det stora flertalet (95%) av organisationerna drabbas av oväntade driftstopp, som i genomsnitt varar 117 minuter (nästan två timmar).

Genom att sätta detta i ett sammanhang anser företag att 51% av deras data har "hög prioritet" framför "normal". En timmes driftstopp från en High Priority-applikation beräknas kosta 67 651 dollar, jämfört med 61 642 dollar för en normal applikation. Med en sådan balans mellan högprioritet och normal i procentsatser och påverkanskostnader är det tydligt att "alla data är viktiga" och att driftstopp idag är oacceptabla i alla tänkbara företagsmiljöer.

”Dataskydd är viktigare än någonsin för att hjälpa organisationer att fortsätta uppfylla sina operativa IT-krav, samtidigt som de går mot DX och en IT-modernisering. Data sprids nu över datacenter och moln via fildelningar, delad lagring och till och med via SaaS-baserade plattformar. Äldre verktyg utformade för att säkerhetskopiera lokalbaserade fildelningar och applikationer kan inte ge framgångar i hybrid/multi cloud-världen och kostar företagen både tid och resurser, samtidigt som de utsätter sina data för risker,” tillade Allan.

DX och molnet
Företag vet att de måste fortsätta att göra framsteg med sina IT-moderniseringsprocesser och DX-initiativ för att möta nya branschutmaningar och enligt denna rapport så bygger de mest definierande aspekterna av en modern dataskyddsstrategi fullt ut på att utnyttja olika molnbaserade funktioner - företags förmåga att göra katastrofåterställningar (DR) via en molntjänst (54%), förmågan att överföra workloads från on-premise till molnet följer (50%) och förmågan att flytta workloads från ett moln till ett annat (48 %). Hälften av företagen inser att molnet har en viktig roll i dagens dataskyddsstrategi och att den sannolikt kommer bli ännu viktigare i framtiden. För en fullt ut moderniserad dataskyddsplan, så behöver företag ha en omfattande lösning som stödjer molnbaserad, virtuell och fysisk datahantering för alla applikationer och all data, över alla molnmiljöer.

”Genom att redan under 2020 börja modernisera sin infrastruktur räknar organisationer med att fortsätta sin DX-resa och öka sin molnanvändning. Äldre lösningar var avsedda att skydda data i fysiska datacentra, men de är så föråldrade och komplexa att de kostar mycket pengar, tid, resurser och skapar problem än man inser. Modernt dataskydd, såsom Veeams Cloud Data Management-lösningar, sträcker sig långt bortom säkerhetskopiering. Cloud Data Management erbjuder en enkel, flexibel och pålitlig lösning som sparar både kostnader och resurser, så att de kan återanvändas för framtida utveckling. Dataskydd kan inte längre knytas till lokala, fysiskt dedikerade miljöer och företag måste idag ha flexibla licensalternativ för att enkelt kunna flytta till en hybrid/multi cloud-miljö, ” avslutar Allan.
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-06-26
Ford of Europe och DEFA ingår avtal – smarta laddlösningar genom FordFrån 300 till 450 snabbladdstationer för elbilar på två år
2020-06-25
EdmoLift fortsätter att leverera truckbord till Mitsubishi Logisnext Sweden!ABB presenterar industrilösning för trådlös tillståndsövervakning av roterande utrustningUtsläpp från industrin blir plast
2020-06-24
Rörlaserskärning – kompetens och kapacitet i världsklass Volvo befäster förstaplatsen som mest valda tjänstebilEfterlängtade monteringspastor - nu inom specialsortimentet GLEITMOAnimation av flerkanalig kontrollenhet med möjlighet till IO-Link Grundläggande faktorer för produktionseffektiviteten. CEVT kapar utvecklingstiden med 80% med hjälp av Ansys SPEOS
2020-06-23
Årets Hållbara Leverantör, 2019Sortimo lanserar mobil depå för att underlätta byggarbetarens arbetsdag​Hos Swecon snurrar hjulen fortfarandeLösningar för effektiv konstruktion av kopplingsskåpNya, slitstarka keramiska styr- och stödbultar nu tillgängliga från norelem Interroll och Modumaq ger maximal mångsidighet för Arvato Så kan ni mildra effekten av Corona på er försörjningskedjaVad bör du göra när hemmaarbete blir ett fenomen och risken för cyberattacker ökar?Solkompaniet växer med solelboomen
2020-06-22
Nu erbjuder Högskolan Väst fler korta kurser för industrin​DAF introducerar XF Unity EditionVågar man ansöka om omställningsstöd?​Näringsutskottets viktiga besked till gruvnäringenSchneider Electric levererar säkerhetslösningar till prestigeprojektet
2020-06-18
S-Rental blir en del av KH-Koneet GroupAGILOX Autonomous Mobile Robots sparar väsentliga kostnader genom Artificial Swarm IntelligenceSOTI gör företags IoT-ägande enklare med nytt enhetsstödVeeam visar hur de hjälper verksamheter att ta sina molndatastrategier till nya nivåer på VeeamON 2020 Logistik finns överallt - oavsett om du är logistiker eller inte Vindkraftsparken i Sunne tas i drift lagom till midsommarHär utvecklas nästa generations 5G-nät Henrik Johannesson ny styrelseordförande för Eurobattery MineralsNominera en gruvinnovation till Swedish Mining Innovation Award 2020
2020-06-17
Stor amerikansk efterfrågan på tråddetaljer i medicinsk utrustningMOTOMAN MH900Elfordon skapar nya risker för landets verkstäderSafe Control Materialteknik utökar sin ackreditering med två nya metoderAdvanced Engineering flyttar till våren 2021Ny VD på ELKO - Peter Wotz tar över från 1 juli Reviderad standard för bränslecellerFörnyat avtal resulterar i minskade utsläpp om 6 500 ton koldioxid årligenLEJS – Animation av elektrisk linjärenhet med korta cykeltiderMartin & Servera inför strategisk ruttplanering för optimerade transporter – tar hjälp av DescartesSäkra lasten lätt, snabbt och säkert med ErgolashWibax rengör för maximal produktionskapacitet på SunpineÅTERHÄMTNINGEN DRÖJER FÖR KEMI- OCH PLAST- OCH GUMMIINDUSTRINWibax fortsätter jobba för ett fossilfritt Sverige
2020-06-16
EDMOLIFT TILLKÄNNAGER NYTT DIGITALT KONCEPTPumpen som först skär sönder och sedan pumpar iväg, Netzsch såklart.Stålproduktionen minskade i majKonditionsanalys – Vad gäller egentligen?Framtidstron i handeln på väg tillbaka efter coronarasetSommarens största järnvägsarbeten – för punktligare tågresorPressinbjudan till Elmiadalen
2020-06-15
Energihantering allt viktigare i företagens hållbarhetsarbete, rapport från Schneider Electric​Miljonstöd för att nå helt fossilfria byggskivor och byggelement i träMRF justerar prognosen för tunga lastbilar (>16 ton)141 startup-bolag får dela på 42 miljonerAlgeco förvärvar WexusDEHNclip – ny klämma för armeringsjärn som halverar monteringstiden vid installation!Internationellt logistikföretag skapar hållbara transporter i Malmö hamn
Annonser