Föråldrade teknologier hindrar IT-modernisering - industritorget.se
TISDAG 20 OKTOBER 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Föråldrade teknologier hindrar IT-modernisering

Veeam 2020 Data Protection Trends Report visar att globala företag omfamnar digital transformation, men att de brottas med föråldrade lösningar för att skydda och hantera sina data; dataskydd måste få en mer framträdande roll för att stödja transformationsbehov och hybrid/multi cloud-adoption.
transformationsbehov och hybrid/multi cloud-adoption.
– När företag blickar framåt mot att förändra sin affärsverksamhet och revolutionera sin kundservice, så hamnar digital transformation (DX) överst på de flesta CXO:ers agenda; i själva verket förväntas DX-utgifterna närma sig 7,4 biljoner dollar mellan 2020 och 2023, vilket innebär en genomsnittlig årlig tillväxttakt (CAGR) på 17,5%. Enligt färsk branschdata från Veeam® Software, det ledande företaget inom backup-lösningar för Cloud Data Management™, som presenterades idag, hindras nästan hälften av globala organisationer i sina DX-resor på grund av opålitliga och föråldrade teknologier, medan 44% uppger brist på IT-färdigheter eller expertis som ett annat hinder för framgång. Dessutom uppger nästan alla företag i studien att de har upplevt driftstopp, samt att 1 av 10 servrar har haft oväntade driftstopp varje år, med problem som har varat i timmar och kostat hundratusentals dollar. Detta belyser ett brådskande behov av att modernisera dataskyddet och fokusera på affärskontinuitet för att möjliggöra DX.

Veeam 2020 Data Protection Trends Report undersökte mer än 1 500 globala företag för att förstå deras nuvarande strategi kring skydd och hantering av data, samt hur de förväntar sig vara förberedda på de IT-utmaningar de står inför, inklusive att reagera på efterfrågeförändringar och serviceavbrott, liksom deras ambitionsmål för IT-modernisering och DX.

"Tekniken går ständigt framåt och är i konstant förändring, samt omvandlar hur vi gör affärer - särskilt i dessa tider, då vi alla arbetar på nya sätt. På grund av DX är det viktigt att alltid titta på det ständigt ombytliga IT-landskapet för att se hur företagen ligger till när det kommer till deras lösningar, utmaningar och mål, säger Danny Allan, CTO and SVP of Product Strategy på Veeam. ”Det är fantastiskt att se den globala drivkraften för att omfamna teknologi för att leverera en rikare användarupplevelse. Dock så tycks akilleshälen fortfarande vara hur man ska skydda och hantera data över hela hybridmolnet. Dataskyddet måste sträcka sig bortom föråldrade lösningar och få en viktigare roll för att kunna förutse behov och uppfylla ökade krav. Baserat på våra data, så kommer helt enkelt inte den digitala transformationen att fullt ut bli verklighet, om inte företagsledare erkänner och agerar på dessa data.”

Vikten av dataskydd och tillgänglighet
Respondenterna uppgav att data som levererats via IT har blivit både hjärtat och själen för de flesta organisationer, så därför borde vikten av dataskydd inom IT-team inte komma som en överraskning, inte bara när det kommer till säkerhetskopiering och återställning av data, utan även för ökade affärsmöjligheter. Många organisationer (40%) förlitar sig dock fortfarande på äldre system för att skydda sina uppgifter, utan att beakta den negativa inverkan detta kan ha på deras verksamhet. Det stora flertalet (95%) av organisationerna drabbas av oväntade driftstopp, som i genomsnitt varar 117 minuter (nästan två timmar).

Genom att sätta detta i ett sammanhang anser företag att 51% av deras data har "hög prioritet" framför "normal". En timmes driftstopp från en High Priority-applikation beräknas kosta 67 651 dollar, jämfört med 61 642 dollar för en normal applikation. Med en sådan balans mellan högprioritet och normal i procentsatser och påverkanskostnader är det tydligt att "alla data är viktiga" och att driftstopp idag är oacceptabla i alla tänkbara företagsmiljöer.

”Dataskydd är viktigare än någonsin för att hjälpa organisationer att fortsätta uppfylla sina operativa IT-krav, samtidigt som de går mot DX och en IT-modernisering. Data sprids nu över datacenter och moln via fildelningar, delad lagring och till och med via SaaS-baserade plattformar. Äldre verktyg utformade för att säkerhetskopiera lokalbaserade fildelningar och applikationer kan inte ge framgångar i hybrid/multi cloud-världen och kostar företagen både tid och resurser, samtidigt som de utsätter sina data för risker,” tillade Allan.

DX och molnet
Företag vet att de måste fortsätta att göra framsteg med sina IT-moderniseringsprocesser och DX-initiativ för att möta nya branschutmaningar och enligt denna rapport så bygger de mest definierande aspekterna av en modern dataskyddsstrategi fullt ut på att utnyttja olika molnbaserade funktioner - företags förmåga att göra katastrofåterställningar (DR) via en molntjänst (54%), förmågan att överföra workloads från on-premise till molnet följer (50%) och förmågan att flytta workloads från ett moln till ett annat (48 %). Hälften av företagen inser att molnet har en viktig roll i dagens dataskyddsstrategi och att den sannolikt kommer bli ännu viktigare i framtiden. För en fullt ut moderniserad dataskyddsplan, så behöver företag ha en omfattande lösning som stödjer molnbaserad, virtuell och fysisk datahantering för alla applikationer och all data, över alla molnmiljöer.

”Genom att redan under 2020 börja modernisera sin infrastruktur räknar organisationer med att fortsätta sin DX-resa och öka sin molnanvändning. Äldre lösningar var avsedda att skydda data i fysiska datacentra, men de är så föråldrade och komplexa att de kostar mycket pengar, tid, resurser och skapar problem än man inser. Modernt dataskydd, såsom Veeams Cloud Data Management-lösningar, sträcker sig långt bortom säkerhetskopiering. Cloud Data Management erbjuder en enkel, flexibel och pålitlig lösning som sparar både kostnader och resurser, så att de kan återanvändas för framtida utveckling. Dataskydd kan inte längre knytas till lokala, fysiskt dedikerade miljöer och företag måste idag ha flexibla licensalternativ för att enkelt kunna flytta till en hybrid/multi cloud-miljö, ” avslutar Allan.
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

Nyheter med koppling till företaget

2020-10-09Veeam och Kastens datahanteringsplattform ska snabba på införande av container-baserade applikationer
2020-10-07Everest placerar HCL Technologies som ledare inom Digital Workplace Services
2020-10-07HCL och IBM utökar sin allians för att hjälpa organisationer med digital transformation
2020-10-02eeam utser sina 50 främsta EMEA-samarbetspartners och belönar dem med en Accredited Service Partner-utmärkelse
2020-09-28HCL Technologies lanserar MINTVIZOR för att möjliggöra smidig distribution av analyser för smart tillverkning
2020-09-23Verizon avancerar säkerheten i 5G-nätverk
2020-09-23Netatmos Smarta Videodörrklocka finns tillgänglig i Sverige
2020-09-21Covid-19-spam och nätfiske plågade oss under första halvåret 2020
2020-09-21HCL och Google Cloud i Business Intelligence-samarbete
2020-09-18HCL Technologies tilldelas ‘SAP on Microsoft Azure Advanced Specialization’
2020-09-15HCL Technologies blir NVIDIA-partner och lanserar AI-satsning
2020-09-14Veeam utses till Nutanix Go-To-Market-partner för 2020
2020-09-11HCL samarbetar med PTC och HPE kring RMI-lösning för tillverkande industri
2020-08-27HCL lanserar en COVID-19-riskbedömningsapp för att hjälpa företag att tryggt återföra personalen till sina arbetsplatser
2020-08-24HCL lanserar ett globalt hackathon för att hitta långsiktiga tekniklösningar på COVID-19-pandemin
2020-07-31Verizon Business effektiviserar utveckling och införande av IoT-lösningar med Microsoft Azure
2020-07-13Dynatrace förbättrar transparens över Kubernetes-miljöer med hjälp av AI

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-10-06
Därför kommer autonoma transporter till stenbrott och lättare gruvdrift förstKärnkraftverk berömmer Askalons serviceteknikerMidroc Automation huvudleverantör av tekniska system till VarbergstunnelnL&W Tearing Tester – en ny automatisk rivstyrkeprovare från ABB - ger säker, digital och snabb mätning av rivstyrka​Produktionen i Ystad uppgraderar maskinparken väsentligtSynsam Group flyttar produktion från Asien till Sverige – bygger fabrik med cirka 150 arbetstillfällen i OckelboArbetsmiljöverket inspekterar belastningsskadorFlexibel infrastruktur för IT blir absolut avgörandeAI-startupen Spacemaker säkrar rekordinvestering från Innovation NorgeMassiv breddning av Oracles affärssystem i molnet
2020-10-05
Första SPINNER-Maskinen med SIEMENS ONE GibbsCAM lanserar version 14Plåt & Ventföretagen beklagar utebliven LAS-överenskommelseABB slutför idrifttagning av världens mest kraftfulla transportsystemEnergifabriken förvärvar Vegoil Energy Provider ABB förvärvar Codian - utökar portföljen med industriella höghastighetsrobotarFamiljerätt för företagare med Marcus Bäckström på Enkla Juridik
2020-10-02
SMC presenterar sitt resultat och förväntar sig en stabilt ökande efterfråganI centrum av Sveriges postordertätaste bygdPMH International AB breddar sitt produktområde av lyftvagnarNy katalog för Machincal Face SealsNytt nordiskt klimatprojekt ska minska plåtspilletBlack Friday kommer till Helge NybergSvenskar saknar personliga möten på sin arbetsplatseeam utser sina 50 främsta EMEA-samarbetspartners och belönar dem med en Accredited Service Partner-utmärkelseFixa ett nätverk snabbt – utan utrustning
2020-10-01
Ny punktsvetsmaskin snabbar upp produktion i Lettland ännu merBinar Quick-Lift Systems AB byter namn ABB sätter nytt riktmärke för automation av renrumsapplikationerJaxal AB tillverkar formpressade släpvagnskåpor med hjälp av tryckluft och vakuum från Atlas CopcoBanbrytande verktyg för beräkning av kostnader för 3D-printing utvecklat av EtteplanMastercam 2021 levererar effektiva nyheter för ökad produktivitet och minskade produktionskostnader Ökad driftsäkerhet med ny investering på UddeholmLångsiktigt arbete ligger bakom de mest hållbara fabrikerna
2020-09-30
PICE AB Investerar i en Fiberlaser med rör laser del från MOVS AB Industrisamarbetet SUM förstärker med ny partner​Veldi – ny leverantör av tjänsten Stöd och matchning (STOM)BlueJeans by Verizon effektiviserar back-to-office-planering med molnbaserad videosamverkan för Microsoft Teams​Beijers nya logotyp sätter hantverkaren i fokusAhlsell ny huvudsponsor till Vasaloppet
2020-09-29
Unik metod renar förorenad mark i TeckomatorpABB lanserar virtuellt event om smarta byggnaderSCA beslutade idag om att tryckpapperstillverkningen avvecklas Rätt kompetens inom svets och maskinbearbetning avgjorde valet för LKAB MekaniskaDen nya digitala arbetsplatsen kringgår begränsningar som tid och platsHär är lösningarna på de digitala utmaningarna för tillverkande företagIvanti förvärvar Mobileiron och Pulse Secure
2020-09-28
Fredag den 2 oktober tävlar Sveriges bästa unga plåtslagare om SM-guldet!ÅTERVINNING OCH AVFALLSINSAMLING KRÄVER EFFEKTIV VÄGNINGRegeringsuppdrag om arbetsmiljön under covid-19-pandeminVallentuna Motor Fordverkstad i StockholmHCL Technologies lanserar MINTVIZOR för att möjliggöra smidig distribution av analyser för smart tillverkningEGENKONTROLL AV VÅGSYSTEM GER HÖG KVALITET PÅ VÄGNINGEN
2020-09-25
OilQuick öppnar dotterbolaget OilQuick UK Ltd i Storbritannien.industritorget.se lanserar ny produkt!Assemblin Elverkstad utför arbete ute hos kundVi lanserar InspoStora Enso startar produktion av formpressad fiber fri från plast och PFASVärldspremiär för ID.4 – Volkswagens första helt eldrivna SUVNy mjukvara från Vertiv för övervakning av små och medelstora edge-datacenter
2020-09-24
Tata Steel bidrar till en ansvarsfull ståltillverkning globalt genom medlemskap i Responsible Steel​Värdefull insikt i maskinens prestanda
Annonser