FREDAG 18 JUNI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Förbättra samarbetet för att driva Digital Acceleration

COVID-19 har lärt oss en hel del. För mig har det inneburit två större lärdomar. Den första är det faktum att pandemin har visat oss hur mycket av vår frihet och tid vi tar för givet och hur lätt det kan tas ifrån oss av något så “litet” som ett virus.
Den andra lärdomen är det faktum att vi människor är motståndskraftiga. Trots avstängningar, karantänåtgärder och allmän socioekonomisk omvandling, så har vi inte bara lyckats komma på fötter igen, utan dessutom anpassa oss och utvecklas under denna osäkra tid.

Detta illustreras bäst av den snabba digitala acceleration som har skett i en tid då störningar skakar om hela industrier i grunden. Låt mig dela ett exempel.

HCLs senaste Digital Acceleration for Business Resilience-rapport identifierade de olika graderna av störningar i leveranskedjan som ägt rum i olika geografiska områden. Bland dem verkar Asien- o Stillahavsområdet (APAC) ha drabbats mest med en betydande andel organisationer som rapporterat störningar över hela verksamheten och i försörjningskedjan. Samtidigt har de uppvisat mer acceptans av tekniska möjliggörare, som exempelvis big data och analys, än genomsnittet.

Likväl är även de mest väldefinierade och lovande strategierna för digitala transformation svåra att genomföra, särskilt vid en tidpunkt när de måste påskyndas. Att initiera och hantera företagsomfattande förändringar i stora organisationer, med rådande komplexitet i dess tekniska grund, kan vara en utmaning i sig. Enligt Boston Consulting Group misslyckas 70% av organisationerna att uppnå sina mål för digitala transformation och detta inkluderar även de toppresterande och marknadsledande organisationerna.

Att en strategi för digital transformation misslyckas kan ha flera olika orsaker. En av de vanligaste bakomliggande faktorerna är dock organisatorisk tröghet, för lika viktigt som tekniken är, så är människo-aspekten den faktor som antingen kan möjliggöra eller bryta alla initiativ för digital transformation.

Att nyttja tvärfunktionellt samarbete: Ett växande behov

Människo-aspekten är ett samlingsbegrepp som definierar områden som operativa modeller, processer, kultur och färdigheter. Ändå är det så att när det gäller hot mot digital transformation tenderar organisationer ofta att underskatta den kompetensnivå hos de anställda som krävs för att effektivt genomföra dessa strategier. Faktum är att Digital Acceleration-rapporten avslöjar att cirka 35% av organisationerna anser att deras brist på egen kompetens är ett av de största hindren för deras digitala tillväxt.

I ett digitalt ekosystem, där data har kommit att bli livsnerven som flyter genom organisationsstrukturen, kan endast en kompetenshöjning påskynda processen. Vad företag nu måste fokusera på är att korsa kompetensen bland de anställda och bryta ner silor som begränsar synligheten över hela företaget. Men är detta ändå inte grundprincipen för en digital revolution?

Oftast delar dock affärsfunktioner ett konkurrensförhållande snarare än ett samarbetsförhållande. Detta leder ofta till förlorade möjligheter, för att inte tala om friktionen mot digital tillväxt. Kedjereaktionerna av en sådan situation inkluderar negativa effekter på det finansiella slutresultatet och på varumärket, som båda leder till hämmad tillväxt i det nya normala.

Problem som dessa stärker bara behovet av tvärfunktionella samarbetsgrupper i en tid av digital acceleration, vilket tillsammans med samarbeten över silor är ett ovärderligt krav på den digitala transformationsresan.
En kraftfull samarbetsmiljö ger ett dubbelt uppsving för företagens digitala acceleration.

För det första ger det förbättrade flödet av information och tydlighet dem förtroende och insikter att investera i rätt teknik, vilket driver fram deras digitala resa. För det andra ger mer insiktsfulla investeringar i teknik dem en fördel som förbättrar deras intäktsvinster och tillväxt.

Bortom intraorganisatoriskt samarbete: Vikten av ett strategiskt partnerekosystem

Organisationer har traditionellt sett haft fullständig kontroll över leveransmekanismen för sina produkter och tjänster. Från analyser till kundbeteende, till produktinnovation, de flesta funktioner utförs internt, med ett minimalt transaktionsförhållande med sina partners.

Med den nuvarande trenden för digitala acceleration måste samarbete med partners bli en fråga om strategiskt samarbete som definieras av relationer utanför kontraktet.

Kanske är en av de största fördelarna med att ha ett strategiskt partnerekosystem tillgången till en multidirektionell strategi för digital transformation. Ett parallellt fokus på tvärfunktionellt samarbete (som beskrivs ovan) och nyttjande av teknikpartners för strategisk innovation kan avsevärt förbättra den operativa effektiviteten, öka lönsamheten och förbättra kundupplevelsen.

Läs mer i HCL Technologies undersökningsbaserade Digital Acceleration for Business Resilience-rapport.

Av: Sachin Bajaj, Senior Vice President, Digital & Analytics, HCL Technologies
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Henrik Aare | PR consultant
henrik@nlpr.se | +46 70 598 22 82
Northern Link PR
Banérgatan 12, 115 23 Stockholm
www.northernlinkpr.se
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-06-10
VBN Components får genombrottsorder från amerikanska försvaretFC Maskin har sålt ytterliggare 1 Mitsubishi trådgnist!ABB PixelPaint vinner prestigefulla IERA-priset för innovation och entreprenörskapGeomatikk lanserar GeoDig, appen för gräventreprenörerKAMIC Group förvärvar Talema Group, en global tillverkare och leverantör av magnetkomponenterGasellföretag inom V/A köpte unik Manitou teleskoplastare från Scantruck ABStörre möjligheter för årets nyexaminerade – ingångsjobben ökarTillverkare av akustik­lösningar vill öka trivsel med nytt sortiment av färgerSvenska företag bland de mest utsatta för cyberangrepp
2021-06-09
Robusta miniatyrtryckgivareAdvanced Engineering Göteborg flyttar mässan till 19–20 april 2023ABB lanserar ny skräddarsydd digital övervakningstjänst för prediktivt underhåll av transportbandNytt ljus över tillverkningen av ultratunna polymererHögskolan Väst digitaliserar och utvecklar utbildning inom elektriska fordonUltraplatt bakgrundsbelysningAttraktiv kontorsmiljö lockar efter pandeminElektronikmässan Göteborg flyttar till 2023Cisco tar steget in i fram­tiden med nya Webex SuiteNCC bygger ut vattenkraftverk i Skellefteå
2021-06-08
ifm tilldelas: Årets fabrik 2020Ny teknik och rätt personal är utställaren Hygaps framgångsfaktorer Spara pengar med noggrann CIP-övervakningBli certifierad ventilations­montör – på nätetFrån smarta komponenter till Industry 4.0 Hur kan stål bidra till ett hållbart samhälle?MTRX inleder samarbete med EuropcarMångmiljonsatsning med fossilfri ånga till Örtofta sockerbruk utanför Eslöv ger betydande klimatfördelarGunnebo Fastening lanserar - Nytt koncept Ny förpackningFlexibel och enkel att installera - det nya operatörsassistanssystemet ifm mateMats Norberg ny vd för SwerockDana Lim anställer säljexpert för att stärka närvaron i SverigeÅrets Tjänstebilsbarometer från LeasePlan
2021-06-07
Schneider Electric levererar automationslösning till svenska exportföretaget PrimozoneKonfigurera givarparametrar via en app med BluetoothSoftronic bygger upp nytt specialistområde inom IT-arkitekturVi bygger hållbarhet, tillsammans - Saint-Gobain Sweden ABSmidmek fortsätter sin satsning - My Becker ny projektchefOOF Group och Eleiko Group bildar joint venture och uppför 18 700 m² logistik i HalmstadMowida förenklar livet i fastighetsbranschenMoa hjälper Solör att arbeta än mer klimatsmart i Vilhelminaifm trotsar Coronaviruskrisen
2021-06-04
Större ytor i Tyskland tack vare ökade affärsvolymerSMC lanserar retardationskontroll som alternativ till stötdämpareVolvo förbättrar och utökar utbudet av hybrid­grävmaskinerSyntronic tillverkar kretskort med nitrogen från Atlas CopcoPlåt- och ventbranschen lanserar lärlingspremie för företagSchunk Rota THW3FlixMobility expanderar i Sverige, får ny investerare och backas med 650 miljoner dollarSvenskt företag i framkant inom PVD-coatingDavids Volvo är gjord av legobitarParkers högpresterande flänssystem får en ny certifiering för marina tillämpningarSvenskt HealthTech-bolag skapar coronafria miljöer
2021-06-03
Har du också sett fördelen med IO-Link?Serviceteknikern Emma gillar att vara ute i fältCertifierad ballåsning till Western BalvagnarHögre upplösning med nya boost-serienMicke stärker upp servicen av Merlo i Stockholms­områdetSmidig integration med kompletta verktygssystemABB stärker satsningen på att minska koldioxid­utsläppenEnormt intresse för 3D-printad elsparkcykelBosch lanserar ergonomiska excenterslipar för proffsEndress+Hauser utmanar den traditionella industrin
Annonser