SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Företagslån kan vara ett strategiskt verktyg

Hitta rätt företagslån för din verksamhets unika behov och förutsättningar
Företagslån är ofta en viktig del av affärsverksamheten, och för många företagare är det ett strategiskt verktyg för både tillväxt och överlevnad. I denna artikel kommer vi att utforska vad företagslån innebär, olika typer av företagslån, kostnaderna som är förknippade med dem, deras användningsområden och hur en pålitlig jämförelsetjänst kan hjälpa dig att hitta rätt lån för ditt specifika behov.

Vad är ett företagslån?


Ett företagslån är en finansieringsform som företag kan använda för att täcka olika ekonomiska behov. Det kan vara allt från att finansiera tillväxtprojekt till att övervinna tillfälliga likviditetsutmaningar. Företagslån kan erhållas från olika källor, inklusive traditionella banker, online långivare och andra finansiella institutioner.

Även sättet kostnaderna beräknas kan variera beroende på vilken långivare du väljer. En del tillämpar en konventionell räntesats, medan andra tar ut en fast månadsavgift. När det gäller prissättningen är den vanligtvis anpassad efter företagets specifika ekonomiska förhållanden, vilket betyder att räntan eller avgiften baseras på företagets ekonomiska förutsättningar.

Två olika typer av företagslån


Företagslån med säkerhet: Lån med säkerhet kräver en tillgång som säkerhet, vilket minskar långivarens risk och kan leda till lägre räntor för låntagaren. Exempel på säkerheter kan vara personlig borgen, företagsinteckning eller fastighetspant.

Lån utan säkerhet: lån utan säkerhet kräver inte säkerheten av någon specifik tillgång, men dessa lån har ofta högre räntor för att kompensera för den ökade risken långivare måste ta. Generellt sett brukar lån utan säkerhet inte kunna erbjuda samma höga lånebelopp, och återbetalningstiden hålls kortare.

Vad är kostnaden för ett företagslån?


Kostnaderna för ett företagslån varierar beroende på flera faktorer, inklusive räntesats, lånebelopp, återbetalningstiden och eventuella ytterligare avgifter. Det är viktigt för företagare att noggrant granska dessa kostnader för att förstå den totala ekonomiska påverkan av lånet och säkerställa att det passar deras ekonomiska situation. I detta skede är det viktigt att jämföra olika företagslån och hitta det som passar din situation bäst.

Vad används företagslån ofta till?


Företagslån används för en mängd olika ändamål, inklusive att finansiera utrustning (exempelvis industrimaskiner), expandera verksamheten, täcka driftskostnader, eller hantera tillfälliga kassaflödesproblem. Många företag ser företagslån som en möjlighet att investera i tillväxt och hållbarhet.

Hitta rätt företagslån för dig – med hjälp av Creddo


Upptäck fördelarna med att jämföra företagslån genom Creddo, din pålitliga låneförmedlare med över 20 samarbetspartners. Här kan du enkelt jämföra lån från 10 000 kr till över 10 miljoner kronor. Genom deras enkla och digitala ansökningsprocess sparar du värdefull tid, och du får flera låneerbjudanden med endast en kreditupplysning. Creddos tjänst är kostnadsfri, ger snabbt svar inom en arbetsdag, och din ansöka är bindningsfri. Gör din företagsfinansiering smidigare!
Kontaktinformation
Postadress
Garvar­gatan 20
11221 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
559157-4784
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Vi hjälper småföretagare att nå sin sanna potential

Trots att små och medelstora företag utgör ryggraden i landets ekonomi, upplever de flesta som driver företag att det är utmanande att få tillgång till extern finansiering för att stödja nya investeringar och expandera sina verksamheter. Det som bland annat gör det utmanande är att många företagare inte vet vilka banker eller långivare som kan erbjuda bäst villkor till sitt företag. Creddo grundades av ett par svenska entreprenörer som själva har stött på svårigheter med att hitta finansiering och vår tjänst växte fram som svar på behovet att underlätta för små- och medelstora företag när det gäller att hitta och jämföra företagslån.

Genom en helt digital ansökningsprocess möjliggör Creddo att företagare enklare kan navigera i det komplexa landskapet av finansieringsalternativ.

Kort om oss på Creddo
• Vi jämför över 20 långivare
• Endast en kreditupplysning via UC
• Gratis & ej bindande, svar inom 24 timmar
• Få pengarna snabbt utbetalda

Idag finns Creddo i Sverige, Finland och Nederländerna med huvudkontor i Stockholm.
För små- och medelstora företag förmedlar vi vanligtvis lån från 10,000 kronor upp till 10 miljoner kronor. På vår startsida kan du påbörja en kostnadsfri ansökan som ej är bindande.

Creddo förmedlar även större lånebelopp


Utöver vårt fokus på små- och medelstora företag har vi även möjligheten att hjälpa större företag med en mycket hög omsättning att hitta rätt lån. Creddo har tidigare förmedlat lån på över 100 miljoner kronor – om du representerar eller driver ett större bolag så kan du kontakta våra lånespecialister direkt via kundservice@creddo.se eller genom att ringa 010-551 67 02

Kontakter

Mikolaj
010 195 68 33
Agnes Sitarz
+46 72 843 77 98

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-02-23
High voltage water heaterFöretag extremt dåligt rustade Verizon Business skapar anpassad privat 5G-miljö Bästa företagsklimatet i Västerbotten 2026Två erbjudanden för lagerlogistik
2024-02-22
Förbättra din arbetsmiljöKvalitetssäkrade begagnade maskiner Tydlighet vid installations­märkningCarita Nero blir ny vd på KlaravikÖka effektiviteten i din tillverkningsprocess
2024-02-21
Det är viktigt att förstå termografins användbarhetFörsäkra dig om att hörseln inte tar skada vid arbetetUpptäck våra senaste produkterEn ny hydraul­cylinder eller renovera de befintliga? Mångsidiga verktyg för formning och bockning
2024-02-20
Effektiva lösningar för industriell luftkomprimeringEn väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningar
2024-02-19
Vill du veta hur avfuktning fungerar ?Fiber billigare och ger högsta hastighet i kontorsfastighetCoGig och SSAB i samarbeteWavin förutspår ökad marknadsandel 2024 Unik energilösning för hållbara bostäder