SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Förstå hur chip packaging fungerar

En kritisk del av elektronik
Chip packaging, även kallat inkapsling, är en kritisk process inom elektronikindustrin. Det handlar om att omsluta halvledarchip i skyddande förpackningar som säkerställer deras tillförlitlighet och prestanda. Detta är avgörande för att möjliggöra elektriska anslutningar, termisk hantering och miljöskydd för chippen.

Vad är chip packaging?


Chip packaging innebär att halvledarchip skyddas och förbereds för integrering i elektroniska enheter. Genom att använda olika tekniker som wafer-level packaging (WLP), flip-chip och system-in-package (SiP), kan chippen effektivt hanteras och monteras i olika applikationer. Denna process är avgörande för att minska storleken och förbättra effektiviteten hos elektroniska enheter.

Olika typer av chip packaging


Wafer-Level Packaging (WLP): Här paketeras flera halvledarenheter på wafer-nivå innan de skärs i individuella chip. Detta minskar tillverkningskostnader och förbättrar prestanda.

Flip-Chip: Denna teknik, även känd som Controlled Collapse Chip Connection (C4), används för att uppnå hög densitet och förbättrad prestanda genom att chippen monteras upp och ner på substratet.

System-in-Package (SiP): SiP integrerar flera halvledarchip i ett enda paket, vilket möjliggör avancerad funktionalitet och minskad storlek.

Material som används i chip packaging


Materialen som används i chip packaging spelar en avgörande roll för att skydda och sammankoppla chippen samtidigt som de säkerställer tillförlitlighet och prestanda. Några vanliga material inkluderar:

Substrat: Kan vara organiska eller keramiska, där organiska substrat ofta används för deras goda elektriska isoleringsegenskaper och kostnadseffektivitet.

Inkapslingsmaterial: Epoxy Molding Compound (EMC) används för sin goda vidhäftning och elektriska isolering, medan Liquid Crystal Polymer (LCP) är bättre för högfrekventa applikationer.

Sammankopplingsmaterial: Guldtråd används ofta för elektriska anslutningar mellan chip och paket.

Utmaningar och framtida trender


Chip packaging står inför flera utmaningar, inklusive miniatyrisering, termisk hantering och kostnadskontroll. Innovativa lösningar som 3D IC och hybridbinding utforskas för att möta kraven på hög prestanda och kompakt design. Framtida trender pekar på en ökad användning av avancerade material som glas och nya ihopkopplings-teknologier för att förbättra både prestanda och hållbarhet.

Genom att förstå och implementera dessa avancerade chip packaging-tekniker kan företag som Mandalon säkerställa att deras chip uppfyller de högsta standarderna för tillförlitlighet och effektivitet, vilket är avgörande för att stödja den ständigt växande elektroniska industrin.

Kontakta Mandalon idag, för rådgivning och hjälp med inkapsling av chip!
Kontaktinformation
Postadress
Bjärby Himmelslund 1
58561 Linghem
Region
Linköping
Östergötlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556616-3670
Grundat: 2001
Anställda: 2
Välkommen till Mandalon Technologies AB!

Vi är din packaging partner inom mikroelektronik, inkluderande ASIC’s, MEMS, sensorer och andra mikroelektroniska system.

Vi arbetar med, prototyp- och legotillverkning av mikroelektronik, från fåtal till mindre serier.
Kvalificerade chip packaging-tjänster; mikromontering av t.ex. ASIC, MEMS och sensorer; tråd-bondning, layout samt även med problemlösning.

Bondning och kapsling av ett chip, chip packaging, är ofta ett kort steg. Trots det korta steget har det en stor inverkan på hela produktens prestanda i slutänden. Mandalon Technologies har många års kunnande och erfarenhet av att bygga vitt skilda strukturer. Detta gör oss särskilt lämpade att på bästa sätt ta hand om ert chip och er chipmontering.

Med erfarenhet från sensorverksamheten inom S-SENCE på Linköpings universitet föddes företagsidén, och vi bildade Mandalon Technologies HB 1999. Ända sedan dess har vi monterat sensorer, MEMS-strukturer och ASICs. Vi byggde vårt eget mikromonteringslab 2001. Från och med 2002 är vi aktiebolag och genomförde ISO 9001:2008-certifieringen 2008 och sedan 2017 gäller certifiering enligt ISO 9001:2015.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 9001:2015

Kontakter

Per-Erik Fägerman
0733 206050

Filmer

Bondning

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-07-02
engcon tecknar strategiska avtal i JapanOKQ8 öppnar bilpool i AlingsåsMed rätt volym slår stansning allt
2024-07-01
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
2024-06-28
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
2024-06-27
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
2024-06-26
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige