SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Fatpumpar för den svenska industrin

Fatpumpar som utför arbetet snabbt och säkert, utan spill och tunga lyft

Vad är en fatpump?



En industriell fatpump är en typ av pump som är speciellt utformad för att flytta vätskor från en behållare eller tank till en annan i en industriell miljö. Dessa pumpar används vanligtvis i en mängd olika applikationer som överföring av vatten, kemikalier eller petroleumprodukter från en plats till en annan.

Industriella fatpumpar används ofta i tillverkningsanläggningar, raffinaderier och andra industrianläggningar för att flytta vätskor mellan olika stadier av en produktionsprocess. Det finns många olika typer av industriella fatpumpar tillgängliga, inklusive centrifugalpumpar, positiva deplacementpumpar och peristaltiska pumpar, som var och en har sina egna unika fördelar och nackdelar beroende på den specifika applikationen.

Fördelar med en fatpump?


Att använda en industriell fatpump kan ge flera fördelar för en industriell anläggning eller process. Dessa fördelar kan till exempel vara:

Effektiv vätskeöverföring


Industriella fatpumpar kan flytta stora volymer vätskor snabbt och effektivt vilket minskar tiden och arbetet som krävs för att flytta vätskor mellan tankar och behållare. Detta kan förbättra produktiviteten och minska produktionsstopp.

Förbättrad noggrannhet


Industriella fatpumpar är designade för att ge exakt kontroll över flödeshastigheten och volymen av vätska som överförs vilket kan hjälpa till att säkerställa att rätt mängd vätska flyttas till önskad plats. Fatpumpar är vanligtvis utformade med säkerhetsfunktioner som automatiska avstängningsmekanismer och explosionssäkra komponenter som kan hjälpa till att förhindra olyckor och minimera risken för spill, läckor eller andra farliga situationer.

Minskat underhåll


Att använda en industriell fatpump kan bidra till att minska underhållskraven genom att minimera behovet av manuella vätskeöverföringsmetoder som kan vara arbetskrävande och risk för fel. Sammanfattningsvis kan användning av en industriell fatpump bidra till att förbättra effektiviteten, noggrannheten och säkerheten för vätskeöverföringsprocesser i en industriell miljö vilket kan leda till förbättrad produktivitet och minskade kostnader.

Telfa AB är ledande inom fatpumpar


Telfa AB har en vision att vara den ledande aktören av pumpar för hygien, livsmedel och industrikunder i Sverige. Telfa har över 40 års erfarenhet angående fatpumpar och pumpaggregat från ledande tillverkare till den svenska industrin. Med experter som medarbetare och ett brett sortiment monterar, testar och anpassar Telfa pumpen efter kundens behov för ett hållbart och långsiktigt pumpande.
Kontaktinformation
Postadress
Box 12030
40241 Göteborg
Besöksadress
Fredriksbergs­gatan 2
57392 Tranås
Region
Göteborg
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556675-0500
Grundat: 1978
Anställda: 17
Välkommen till Telfa AB!

Telfa AB strävar efter att vara en ledande aktör på pumpar för maskinbyggare och industrikunder i Sverige.

I över 30 år har vi försett svenska företag med pumpar och pumpaggregat från marknadsledande tillverkare. Vi vänder oss främst till maskinbyggare och slutkunder inom marin-, fordons- och processindustrin.

Med över 40 års erfarenhet har vi på Telfa etablerat oss som en långsiktig leverantör av pumpar och pumpaggregat på den svenska marknaden. Specialistkompetens och bra produkter tillsammans med snabbhet och leveranssäkerhet gör det tryggt att göra affärer med oss.

Vi erbjuder ett sortiment som är unikt i både bredd och djup, vilket tillsammans med våra engagerade medarbetares samlade kunskap ger förutsättningarna för att ge er den bästa pumplösningen.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

AAA – ISO 14001:2004 – ISO 9001:2000

Kontakter

Oscar Nyström
VD/Säljare
075 - 242 44 80
Kjell Wallin
Nyckelkundsansvarig (Stockholm)
076 - 527 85 72
Stefan Åslund
Nyckelkundsansvarig
076 - 527 85 69
Telfa AB
075-24 24 450

Filmer

Hydra-Cell membranpump

Hydra-Cell membranpump
Impellerbyte jabsco

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när