Fem stjärnor för effektiv fasning - industritorget.se
TISDAG 07 APRIL 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Fem stjärnor för effektiv fasning

Fasning är kanske den vanligaste operationen vid metallbearbetning. Du hittar det i nästan varje maskin.
Vi är så vana vid att se fasade kanter på de flesta produkter att vi inte tänker på hur viktiga dessa små sluttande ytor är. Faser minskar risken för skador på händer, gör monteringen enklare, minskar spänningskoncentrationer och kan vara en viktig del av utseendet på produkten.

Traditionellt sett anses fasning vara en enkel operation som görs med inte så avancerade verktyg.

Ett enkelt svarvskär, en 45° fräs eller en borr med 90°-spets är vanliga för dessa jobb. Arbetsområdet för att roterande fasverktyg är inte bara fasning utan kan också vara avgradning, försänkning, bakfasning, v-spårsfräsning, centrumborrning med flera. Ett roterande fasverktyg bör vara flexibelt och helst klara av flera av ovanstående operationer.

Det finns en del begränsningar, oftast pga dimension, som gör att dagens verktyg inte kan uppfylla alla krav. Det är viktigt att förstå kundens behov för att kunna utveckla ett modernt fasverktyg kanske speciellt till en operation som fasning som inte är ansedd att vara en av de viktigaste.

ISCAR’s försöker alltid utveckla avancerade intelligenta verktyg som ger produktivitet och flexibilitet, även inom verktyg för fasning.

MULTI-MASTER, ISCAR's sortiment av fräsverktyg med utbytbar spets har ett flertal lösningar för fasoperationer.

Kostnadseffektiva två-skäriga MM H och helslipade MM E har skärdelar som ger effektiv fasning och avgradning, speciellt på relativt små ytor och arbetssycken. En av MULTI-MASTER’s skärdelar MM HCD kan användas för utvändig och invändig fasning, avgradning, centrumborrning och försänkning.

Hemligheten bakom framgången är en kombination av positiv och negativ axial spånvinkel. Tillsammans med en positiv radiell spånvinkel har skäret en stark och lättskärande egg med utmärkt spånevakuering.

En annan MULTI-MASTER produkt har en laxstjärtformad skärdel med 45°, 60° eller 75° ställvinkel. Dessa verktyg kan producera läxstjärtformade spår men också användas för bakfasning med hög produktivitet tack vare en mångskärig design.

Alla industrier vill helst borra hål med fas inför gängning i en operation. Detta kan göras med ett borr som har fasskär men eftersom håldjupen ofta varierar kan det behövas manga olika borrar för att täcka ett företags behov. Detta kan lösas genom att montera en ring med fasskär på ett ISCAR CHAMDRILL borr. Ringen kan placeras på rätt djup och borra och fasa i en operation.

ISCAR lanserade nyligen CHAMFMILL, en familj av vändsskärsfräsar för fasning utvändigt och invändigt.

Verktyget har ett femstjärnigt skär som ger varje skär 10 skäreggar, 5 för utvändig fasning och 5 för bakfasning.

Fasning kan se enkelt ut men det är viktigt att välja rätt verktyg utifrån ett antal parametrar. Är det fasning utvändigt, invändigt eller i ett hål? Vad är viktigast, produktivitet eller flexibilitet?

Fem stjärnor för effektiv fasning får det verktyg som passar kundens behov bäst.

ISCAR SVERIGE AB
Box 845
751 08 UPPSALA
Tel 018-66 90 60
Kontaktinformation
Postadress
Box 845
75108 Uppsala
Besöksadress
Kungsängs­vägen 17 B
75108 Uppsala
Region
Uppsala
Uppsala län
Sverige
Orgnr:
556296-8858
Grundat: 1987
Anställda: 37
Välkommen till Iscar Sverige AB

Iscar Sverige AB säljer och marknadsför Iscar hårdmetallverktyg för skärande bearbetning till svensk verkstadsindustri.

Välkommen att kontakta oss.

Certifieringar

ISO 14001:2004 – ISO 9001:2000

Kontakter

Annika Peterson
Marknadskoordinator
018-66 90 64
Weine Werlevik
VD
018-66 90 61
Catrin Wiberg
Order, leveransbevakning
018-66 90 70
Hannes Strache
Säljcoach
070-2440468
Björn Håkansson
018-66 90 60
076-3978397

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-04-01
Hur fungerar egentligen rengöringsmedel på virus?I Sysslebäck 3D-printas biobaserade skydd åt sjukvårdenEnvirozone tar hjälp av självkörande råttor Bristande cyberskydd orsakade dataförlust och driftsstopp för flera organisationer förra året Iggesunds engelska fabrik helt olycksfri under 2019Unit4 teamar upp med Arribatec för att leverera ERP-programvaraNu har vi öppnat i Uddevalla – Nr 40!Klimatsmartare byggbransch med Wood Tubes reglar av papperAkademiska Hus och NCC vinner pris för säker arbetsmiljöRed Dot design-utmärkelser till Mazda CX-30 och Mazda MX-30Kompetens och rådgivning var avgörande faktorerNytt verktyg hjälper inköpare ta strid mot det giftiga elavfalletAtt begränsa utsläpp från infrastruktur blir nyckel till klimatkrisenSnabbt snygga kanter med nya batteridrivna grästrimmern FSA 57 Är du klar med planeringen inför driftstoppet i sommar?Hälften av de västsvenska småföretagarna korttidspermitterarSolcellsstatistik 2019 – nu finns 44 000 solcellsanläggningar i SverigeAddSecure och Affärsverken utvecklar unik helhetslösning för smarta elnätJordan lanserar fler munvårdsprodukter av återvunnen plastDerome och Magnolia Bostad bygger bostäder i Borås
2020-03-31
Upprop: Plastföretag som kan hjälpa till i kampen mot CoronaTeknik med nålspetsprecisionVill du korta dina cykeltider?HCL lanserar BigFix 10 - en ny version av branschens ledande plattform för slutpunktshanteringKipp Scandinavia AB säker­ställer sin leveransförmåga Allt talar för mindre komponenterBilar köpes - allt är av intresse !Nätverket Stålakademin – en möjlighet för hela branschenPeab bygger koldioxidneutral fabrik åt Komatsu Forest i UmeåKlimatsmart kund väljer Ruthmann billiftar Stockholmsmässan blir FältsjukhusNu lanseras Purus Corner med mattsvart sil i mönstret ChessNordprofil Byggplåt AB förvärvar grossistverksamhet i Luleå Kraftfulla gamingdatorer bidrar i kampen mot Covid-19Mercedes-Benz 8-sitsiga elbil vintertestad i SverigeStructor bidrar till vindkrafts­utbyggnaden i SverigeHallströms Verkstäder AB om Projektet Smart Industriell Modernisering JHSatsning på fossilfritt gruvbrytningssystemFyrfasen Energi och Eways krokar arm för att göra det lätt att köra elbil
2020-03-30
Vi har godkända kirurg­maskar som är CE och ISO märkta.Akutsjukhus prisat för innovativ plåtfasadLesjöfors koncernchef: ”Vår beredskap är god och vi följer utvecklingen dag för dag”Passa på innan den 6 AprilLär dig mer om DATRONs fräsverktyg Ny betydande order: DVel levererar mätutrustning till Studsvik Det stora antalet video­möten utmanar IT-säkerheten Distansutbildning värdefullt i CoronatiderStor potential för bioenergi - branschen står redo för att levereraEntreprenad Live är positiva i orostider – “Vårt koncept håller”3D-skrivarna går varmaGPIF och Kommuninvest gör gemensam satsning på gröna obligationerSatsa på varseldrabbade – skapa snabbspår för omställningNSVA ser stora fördelar med schaktfria lednings­dragningarAnvänd telefonen som Passerkort
2020-03-27
Rototilts helautomatiska snabbfästessystem den stora snackisen under ConexpoStyrud investerar för hållbarhetFAT av RO-anläggningEmballator Melleruds Plast kraftsamlarArkitekter skriver ut skyddsutrustning till vårdpersonal i coronatiderVolkswagen fyller på med laddbara bilar för den svenska marknadenRegion Värmland väljer Steora efter lyckad utvärderingLinde & Lantmännen Agroetanol bygger ut koldioxidanläggningen Norlic i Norrköping
Annonser