Fem stjärnor för effektiv fasning - industritorget.se
SÖNDAG 05 JULI 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Fem stjärnor för effektiv fasning

Fasning är kanske den vanligaste operationen vid metallbearbetning. Du hittar det i nästan varje maskin.
Vi är så vana vid att se fasade kanter på de flesta produkter att vi inte tänker på hur viktiga dessa små sluttande ytor är. Faser minskar risken för skador på händer, gör monteringen enklare, minskar spänningskoncentrationer och kan vara en viktig del av utseendet på produkten.

Traditionellt sett anses fasning vara en enkel operation som görs med inte så avancerade verktyg.

Ett enkelt svarvskär, en 45° fräs eller en borr med 90°-spets är vanliga för dessa jobb. Arbetsområdet för att roterande fasverktyg är inte bara fasning utan kan också vara avgradning, försänkning, bakfasning, v-spårsfräsning, centrumborrning med flera. Ett roterande fasverktyg bör vara flexibelt och helst klara av flera av ovanstående operationer.

Det finns en del begränsningar, oftast pga dimension, som gör att dagens verktyg inte kan uppfylla alla krav. Det är viktigt att förstå kundens behov för att kunna utveckla ett modernt fasverktyg kanske speciellt till en operation som fasning som inte är ansedd att vara en av de viktigaste.

ISCAR’s försöker alltid utveckla avancerade intelligenta verktyg som ger produktivitet och flexibilitet, även inom verktyg för fasning.

MULTI-MASTER, ISCAR's sortiment av fräsverktyg med utbytbar spets har ett flertal lösningar för fasoperationer.

Kostnadseffektiva två-skäriga MM H och helslipade MM E har skärdelar som ger effektiv fasning och avgradning, speciellt på relativt små ytor och arbetssycken. En av MULTI-MASTER’s skärdelar MM HCD kan användas för utvändig och invändig fasning, avgradning, centrumborrning och försänkning.

Hemligheten bakom framgången är en kombination av positiv och negativ axial spånvinkel. Tillsammans med en positiv radiell spånvinkel har skäret en stark och lättskärande egg med utmärkt spånevakuering.

En annan MULTI-MASTER produkt har en laxstjärtformad skärdel med 45°, 60° eller 75° ställvinkel. Dessa verktyg kan producera läxstjärtformade spår men också användas för bakfasning med hög produktivitet tack vare en mångskärig design.

Alla industrier vill helst borra hål med fas inför gängning i en operation. Detta kan göras med ett borr som har fasskär men eftersom håldjupen ofta varierar kan det behövas manga olika borrar för att täcka ett företags behov. Detta kan lösas genom att montera en ring med fasskär på ett ISCAR CHAMDRILL borr. Ringen kan placeras på rätt djup och borra och fasa i en operation.

ISCAR lanserade nyligen CHAMFMILL, en familj av vändsskärsfräsar för fasning utvändigt och invändigt.

Verktyget har ett femstjärnigt skär som ger varje skär 10 skäreggar, 5 för utvändig fasning och 5 för bakfasning.

Fasning kan se enkelt ut men det är viktigt att välja rätt verktyg utifrån ett antal parametrar. Är det fasning utvändigt, invändigt eller i ett hål? Vad är viktigast, produktivitet eller flexibilitet?

Fem stjärnor för effektiv fasning får det verktyg som passar kundens behov bäst.

ISCAR SVERIGE AB
Box 845
751 08 UPPSALA
Tel 018-66 90 60
Kontaktinformation
Postadress
Box 845
75108 Uppsala
Besöksadress
Kungsängs­vägen 17 B
75108 Uppsala
Region
Uppsala
Uppsala län
Sverige
Orgnr:
556296-8858
Grundat: 1987
Anställda: 37
Välkommen till Iscar Sverige AB

Iscar Sverige AB säljer och marknadsför Iscar hårdmetallverktyg för skärande bearbetning till svensk verkstadsindustri.

Välkommen att kontakta oss.

Certifieringar

ISO 14001:2004 – ISO 9001:2000

Kontakter

Annika Peterson
Marknadskoordinator
018-66 90 64
Weine Werlevik
VD
018-66 90 61
Catrin Wiberg
Order, leveransbevakning
018-66 90 70
Hannes Strache
Säljcoach
070-2440468
Björn Håkansson
018-66 90 60
076-3978397

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-06-18
Veeam visar hur de hjälper verksamheter att ta sina molndatastrategier till nya nivåer på VeeamON 2020 Logistik finns överallt - oavsett om du är logistiker eller inte Vindkraftsparken i Sunne tas i drift lagom till midsommarHär utvecklas nästa generations 5G-nät Henrik Johannesson ny styrelseordförande för Eurobattery MineralsNominera en gruvinnovation till Swedish Mining Innovation Award 2020
2020-06-17
Stor amerikansk efterfrågan på tråddetaljer i medicinsk utrustningMOTOMAN MH900Elfordon skapar nya risker för landets verkstäderSafe Control Materialteknik utökar sin ackreditering med två nya metoderAdvanced Engineering flyttar till våren 2021Ny VD på ELKO - Peter Wotz tar över från 1 juli Reviderad standard för bränslecellerFörnyat avtal resulterar i minskade utsläpp om 6 500 ton koldioxid årligenLEJS – Animation av elektrisk linjärenhet med korta cykeltiderMartin & Servera inför strategisk ruttplanering för optimerade transporter – tar hjälp av DescartesSäkra lasten lätt, snabbt och säkert med ErgolashWibax rengör för maximal produktionskapacitet på SunpineÅTERHÄMTNINGEN DRÖJER FÖR KEMI- OCH PLAST- OCH GUMMIINDUSTRINWibax fortsätter jobba för ett fossilfritt Sverige
2020-06-16
EDMOLIFT TILLKÄNNAGER NYTT DIGITALT KONCEPTPumpen som först skär sönder och sedan pumpar iväg, Netzsch såklart.Stålproduktionen minskade i majKonditionsanalys – Vad gäller egentligen?Framtidstron i handeln på väg tillbaka efter coronarasetSommarens största järnvägsarbeten – för punktligare tågresorPressinbjudan till Elmiadalen
2020-06-15
Energihantering allt viktigare i företagens hållbarhetsarbete, rapport från Schneider Electric​Miljonstöd för att nå helt fossilfria byggskivor och byggelement i träMRF justerar prognosen för tunga lastbilar (>16 ton)141 startup-bolag får dela på 42 miljonerAlgeco förvärvar WexusDEHNclip – ny klämma för armeringsjärn som halverar monteringstiden vid installation!Internationellt logistikföretag skapar hållbara transporter i Malmö hamnSolör Bioenergi förvärvar Vasa Värme
2020-06-12
Standardmässigt traverser upp till 42 m. spännvidd.CiRo XL maximerar livslängden på robotkablage Protolabs lanserar ny tjänst - levererar CNC-frästa delar från stora block på bara en dagSpridarplattor – höjer prestanda och sänker kostnader!Lansering av unik kunskapsdatabas för produktion och tillverkningKoldioxidavtryck från olika typer av avloppsreningsverkAluminium i slutet kretslopp har sparat 350.000 ton CO2-utläpp Tillverkningsindustrin drabbas hårt i andra vågen av pandemin
2020-06-11
Effektiv montering av små komponenter i medicinsk utrustning och elektronikprodukterStora Enso Paper AB, Nymölla Mill, har förlängt sitt avtal med JernbroFöråldrade teknologier hindrar IT-moderniseringNy uppfinning gör grävmaskinsförare 30 % snabbareHur mobil teknik kan lätta på bördan av covid-19 för transport- och logistikföretagNu byggs Beijers nya IT-organisation – ”Vi ska stärka våra kunder”
2020-06-10
VBN Components ökar takten med Swedish ScaleupsJMHZ2 – Animation av kompakt parallellgripdonPaulig-koncernen går över till CHEP:s koldioxidneutrala lastpallarOzon i ventilationskanaler och dess hälsoeffekterYstaMaskiner AB presenterar den helt nya släntklippare serien Scorpion 530/630 S samt 530/630 Plus modeller från GreenTec A/S.Poly presenterar ny flaggskeppsprodukt inom Blackwire-familjen – Blackwire 8225Vilka är de tretton största säkerhetshoten i din inkorg?
2020-06-09
DENIOS säkra lösning för tillverkning av handspritKonjunkturbarometer för andra kvartalet 2020 En driftsättning på ett företagshus i StockholmSvensk teknik tvättar speglar för väldens största spegelteleskop i ChileElmia lanserar ny mässa - Elmia MatbrukAI högsta prioritet för svenska företag​Kia är största märke för privatköpare – går starkare än marknaden
Annonser