SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Fem stjärnor för effektiv fasning

Fasning är kanske den vanligaste operationen vid metallbearbetning. Du hittar det i nästan varje maskin.
Vi är så vana vid att se fasade kanter på de flesta produkter att vi inte tänker på hur viktiga dessa små sluttande ytor är. Faser minskar risken för skador på händer, gör monteringen enklare, minskar spänningskoncentrationer och kan vara en viktig del av utseendet på produkten.

Traditionellt sett anses fasning vara en enkel operation som görs med inte så avancerade verktyg.

Ett enkelt svarvskär, en 45° fräs eller en borr med 90°-spets är vanliga för dessa jobb. Arbetsområdet för att roterande fasverktyg är inte bara fasning utan kan också vara avgradning, försänkning, bakfasning, v-spårsfräsning, centrumborrning med flera. Ett roterande fasverktyg bör vara flexibelt och helst klara av flera av ovanstående operationer.

Det finns en del begränsningar, oftast pga dimension, som gör att dagens verktyg inte kan uppfylla alla krav. Det är viktigt att förstå kundens behov för att kunna utveckla ett modernt fasverktyg kanske speciellt till en operation som fasning som inte är ansedd att vara en av de viktigaste.

ISCAR’s försöker alltid utveckla avancerade intelligenta verktyg som ger produktivitet och flexibilitet, även inom verktyg för fasning.

MULTI-MASTER, ISCAR's sortiment av fräsverktyg med utbytbar spets har ett flertal lösningar för fasoperationer.

Kostnadseffektiva två-skäriga MM H och helslipade MM E har skärdelar som ger effektiv fasning och avgradning, speciellt på relativt små ytor och arbetssycken. En av MULTI-MASTER’s skärdelar MM HCD kan användas för utvändig och invändig fasning, avgradning, centrumborrning och försänkning.

Hemligheten bakom framgången är en kombination av positiv och negativ axial spånvinkel. Tillsammans med en positiv radiell spånvinkel har skäret en stark och lättskärande egg med utmärkt spånevakuering.

En annan MULTI-MASTER produkt har en laxstjärtformad skärdel med 45°, 60° eller 75° ställvinkel. Dessa verktyg kan producera läxstjärtformade spår men också användas för bakfasning med hög produktivitet tack vare en mångskärig design.

Alla industrier vill helst borra hål med fas inför gängning i en operation. Detta kan göras med ett borr som har fasskär men eftersom håldjupen ofta varierar kan det behövas manga olika borrar för att täcka ett företags behov. Detta kan lösas genom att montera en ring med fasskär på ett ISCAR CHAMDRILL borr. Ringen kan placeras på rätt djup och borra och fasa i en operation.

ISCAR lanserade nyligen CHAMFMILL, en familj av vändsskärsfräsar för fasning utvändigt och invändigt.

Verktyget har ett femstjärnigt skär som ger varje skär 10 skäreggar, 5 för utvändig fasning och 5 för bakfasning.

Fasning kan se enkelt ut men det är viktigt att välja rätt verktyg utifrån ett antal parametrar. Är det fasning utvändigt, invändigt eller i ett hål? Vad är viktigast, produktivitet eller flexibilitet?

Fem stjärnor för effektiv fasning får det verktyg som passar kundens behov bäst.

ISCAR SVERIGE AB
Box 845
751 08 UPPSALA
Tel 018-66 90 60
Kontaktinformation
Postadress
Box 845
75108 Uppsala
Besöksadress
Kungsängs­vägen 17 B
75108 Uppsala
Region
Uppsala
Uppsala län
Sverige
Organisationsnummer:
556296-8858
Grundat: 1987
Anställda: 42
Välkommen till Iscar Sverige AB

Iscar Sverige AB säljer och marknadsför Iscar hårdmetallverktyg för skärande bearbetning till svensk verkstadsindustri.

Välkommen att kontakta oss.

Certifieringar

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015

Kontakter

Annika Peterson
Marknadskoordinator
018-66 90 64
Weine Werlevik
VD
018-66 90 61
Catrin Wiberg
Order, leveransbevakning
018-66 90 70
Hannes Strache
Säljcoach
070-2440468
Björn Håkansson
018-66 90 60
076-3978397

Filmer

Verktygshantering med MATRIX från Iscar - sänk kostnader, säkra produktion och effektivisera inköp

Verktygshantering med MATRIX från Iscar - sänk kostnader, säkra produktion och effektivisera inköp
Val av metod vid spårupptagning i svarv
Iscar - utveckling bortom gränserna
NEODO - ger exakt 90° hörn
Introduktion till NEOLOGIQ
Tekniksnack på svenska - ISCAR SumoCham

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Jungheinrich får validering AI spås som en av tre utmaningar Företag prioriterar mjukvarudesign Affären klarDe vanligaste orsakerna till visselblåsning
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN