SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Fiberlaserteknik i plåtbearbetningsindustrin

Hög precision, ökad produktivitet och miljövänlighet
Fiberlaser är en avancerad laserteknik som använder en optisk fiber som sitt aktiva medium. Genom att använda innovativa dopningsmaterial erbjuder fiberlasrar hög precision och effektivitet, vilket gör dem idealiska för många industrier, särskilt inom plåtbearbetning.

Hög precision och kvalitet: Fiberlasrar ger exakta snitt med minimal värmepåverkan, vilket minskar risken för deformation och efterbearbetning. Den höga strålkvaliteten gör det möjligt att skapa komplexa och detaljerade mönster med hög precision. Denna noggrannhet och kvalitet är avgörande för att säkerställa att produkterna uppfyller höga standarder och specifikationer.

Ökad produktivitet: Fiberlasrar kan arbeta med höga hastigheter, vilket minskar produktionstider och ökar genomströmningen. Detta är avgörande för plåtbearbetningsindustrin där effektivitet och snabb leverans är kritiska. Genom att minska tiden för varje bearbetningssteg kan företag öka sin produktionskapacitet och därmed möta marknadens krav på kortare leveranstider.

Flexibilitet: Fiberlasrar kan bearbeta en mängd olika metaller, inklusive stål, aluminium, koppar och mässing. Denna mångsidighet gör dem användbara för många olika typer av projekt inom plåtbearbetning. Oavsett om det handlar om tunna eller tjocka plåtar, kan fiberlasern hantera det med stor noggrannhet och konsistens.

Lägre driftskostnader: Med låg energiförbrukning och minimalt underhåll erbjuder fiberlasrar en kostnadseffektiv lösning för plåtbearbetningsföretag. Den långa livslängden på fiberlasersystem bidrar också till att minska totala driftkostnader. Den höga energieffektiviteten innebär att företagen kan minska sina energiräkningar och samtidigt bidra till en hållbar framtid.

Miljövänlig teknik: En fiberlaser har en hög energieffektivitet och genererar mindre avfall jämfört med traditionella metoder. Detta gör dem till ett miljövänligt val för plåtbearbetning. Genom att använda fiberlasrar kan företag minska sitt koldioxidavtryck och bidra till en mer hållbar tillverkningsprocess.

Fiberlasrar är utmärkta för att skära plåt med hög precision och kvalitet. De kan hantera tunna såväl som tjocka plåtar med stor noggrannhet. Dessutom används fiberlasrar för svetsning av metallplåtar, vilket ger starka och rena svetsfogar. Detta är viktigt för tillverkning av robusta och hållbara produkter. För märkning och gravering kan fiberlasrar användas för att skapa hög detaljrikedom, vilket är användbart för spårbarhet och produktidentifiering. För applikationer som kräver exakta hål, såsom tillverkning av maskindelar och verktyg, erbjuder fiberlasrar snabb och exakt borrning.

Exempel på tillämpningar inom fordonsindustrin inkluderar skärning och svetsning av komponenter i fordon, vilket förbättrar kvaliteten och hållbarheten på bilar och lastbilar. Inom byggindustrin används fiberlaserteknik för att tillverka byggkomponenter som kräver hög precision och styrka. Inom elektroniktillverkning används fiberlasrar för att skapa och märka plåtdelar i elektroniska apparater, vilket kräver exakta och rena snitt.

Med ständigt förbättrade teknologier och metoder kommer fiberlasrar att fortsätta spela en avgörande roll inom plåtbearbetningsindustrin. Nya innovationer förväntas öka effektiviteten ytterligare och bredda användningsområdena, vilket ger företag möjlighet att förbättra sina produktionsprocesser och konkurrenskraft. Utforska fördelarna med fiberlaserteknik i plåtbearbetning och upptäck hur din verksamhet kan dra nytta av denna avancerade teknik. För mer information och rådgivning om hur fiberlaser kan integreras i din produktion, kontakta oss gärna. Vi är här för att hjälpa dig ta din verksamhet till nästa nivå!

Våra fiberlaser hittar du här
Kontaktinformation
Postadress
Box 662
44118 Alingsås
Besöksadress
Borgens Gata 6
44118 Alingsås
Region
Alingsås
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556513-3096
Grundat: 1957
Anställda: 13
Välkommen till Belano på nätet.
Här kan Du i lugn och ro gå igenom vårt breda sortiment av maskiner för tunnplåtsbearbetning.
Här finns allt från minsta sickmaskin till största helautomatiska bockningscenter.
Vi är specialister på maskiner för tunnplåtsbearbetning, nya och begagnade, för alla förekommande plåtslageriarbeten inom bygg och ventilation, samt för den plåtbearbetande industrin.
I vårt program finns även maskiner för mekaniska verkstäder och smidesverkstäder såsom kapmaskiner, hydrauliska bockmaskiner, ringbockningsmaskiner mm.

I våra lokaler på 1700 m2 finns, förutom en väl tilltagen utställningsyta, ett fullsorterat reservdels- och tillbehörslager, och våra servicemän hjälper Dig gärna, oavsett var i landet Du befinner Dig.

Förutom att vi erbjuder märkesmaskiner i flera prisklasser, kan vi ofta tillhandahålla ett bra begagnatalternativ -grundligt genomgånget och renoverat till nyskick, med garanti.
Vi utför även reparationer och service av maskiner på vår verkstad, och vi står gärna till tjänst med värderingar av såväl enstaka maskiner som hela verkstäder.

Belano Maskin AB grundades 1957 med målsättningen att erbjuda maskiner av hög kvalitet. Vi bygger vidare på den inriktningen med hjälp av vår gedigna erfarenhet och branschens bredaste sortiment.

Belanos agenturprogram:

RAS - Kantmaskiner, saxar, sickmaskiner m.m.
Schröder - Kantmaskiner, saxar
Geka - Plåt och profilstålsaxar, stansmaskiner
Swah - Profileringsmaskiner
Stierli - Hydrauliska bockmaskiner
Boschert - Stansmaskiner, Hörnklippningsmaskiner
Edel - Stansmaskiner, Hörnklippningsmaskiner
Schwatmanns - Maskiner för plåtisoleringsarbeten

Agenturer

BELANO, Sverige
Klippsträckor
Boschert Gizelis.co, Tyskland (Generalagent)
Kantpressar och gradsaxar. Kantpressar finns från 80 ton till 210 ton och i längderna 2100 mm till 4100 mm. Gradsaxar
Danobat, Spanien (Generalagent)
Helautomatiserade bockautomat Laserskärning från haspel Fiberlaser https://www.danobatgroup.com/en/lb
ECKOLD AG, Tyskland (Generalagent)
Krym och sträck maskiner tillverkade i Tyskland och Schweiz
EDEL, Tyskland
Stansmaskiner
GEKA, Spanien (Generalagent)
Plåt- och profilstålsaxar, stansmaskiner
Gizelis S.A, Grekland (Generalagent)
Hydrauliska kantpressar och gradsaxar
Jorns AG, Schweiz
https://www.jorns.ch/htm/home.htm
KRASSER, Österrike (Generalagent)
Klippsträckor med automatisk slitskärs inställning och finns även med helautomatisk haspel hantering. Leverantören tillverkar sina klippsträckor i Österrike. De tillverkar klippsträckor med slitskär eller gradsax och haspel hantering för både den mindre verkstaden eller till den stora industrin!
LEPETKA, USA (Generalagent)
Lyftare
LOVENT, Italien
Plasmaskärmaskiner
MACC, Italien
Klingkapmaskiner och bandsågar
Nosstec, Sverige
Svensk tillverkaderundmaskiner
PEI, Italien
Punktsvetsmaskiner
RAS, Tyskland (Generalagent)
Kantvikmaskiner och gradsaxar
SCHLEBACH, Tyskland (Generalagent)
Taktäckningsmaskiner
SCHRÖDER, Tyskland (Generalagent)
Kantvikmaskiner och gradsaxar
SCHWARTMANS, Tyskland
Sickmaskiner
STIERLI, Schweiz (Generalagent)
Bockmaskiner

Kontakter

Calle Block
Företagsledning
070-456 22 27
Drago Sinik
0322-159 40
Michael Hansson
Servicechef
0322-15940

Filmer

Klippmaskin för fönsterbleck

Klippmaskin för fönsterbleck
Schröder MAKU med tillvalet lådverktyg
Schröder Powerbend Multi
Schröder MAKU /Konsik / BP Special
Sterli horisontalbock med rörbockningsutrustning

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-07-02
Ny försäljningschef på DematekMatlådor som sparar tid och energiVita varningsprodukter CEJN introducerar SmartflowSabroe presenterar den nya styrenheten unisab 4
2024-07-01
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
2024-06-28
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
2024-06-27
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
2024-06-26
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige