SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Fler och fler väljer att bygga stålhallar

Padelhallar, industrihallar, lagerhallar & ridhallar
Stålhallar har tagit bygg sverige med storm de sista decennierna. De praktiska byggnaderna står troligen för majoriteten av de nya padelhallarna, industrihallarna, lagerhallarna och ridhallarna som byggs i Sverige.

Och det är inte så konstigt,

Stål är ett fantastiskt material att bygga med som har ändrat byggnormen permanent. Idag är stål det mest använda metalliska byggnadsmaterialet i världen, och av en god anledning:

- Stål har en mycket lång livslängd
- Metallen avger inte farliga gifter och hälsoskadliga ämnen (Som vissa andra ämnen har visats sig att göra *hint blåbetong, eternit etc)
- Extremt slittåligt (Mot mekaniskt slitage, syror, frätande vätskor, extrema väderförhållandena för att nämna några)
- Allt stål som produceras kan återvinnas (Ja, 100%)
- Lätt att bygga säkra konstruktioner
- Sist men inte minst, när man arbetar med stål så är det lätt att montera och demontera stora byggnader.

Lätt att montera / demontera
Den största framgångsnyckeln för stålhallarna har varit just att dem är enkla att montera och demontera.

Eftersom det är så pass enkelt har hallbyggare börjat erbjuda leasing av stålhallar.

Du som entreprenör kan med andra ord ringa en hallbyggare, dem sätter upp hallen på 2-3 veckor och 1 år senare demonterar dem den igen.

Du slipper betala miljonbelopp i byggnadskostnader och slipper dem logistikmässiga mardrömmen en nybyggnation innebär.

Det finns redan färdiga ritningar för stålhallen, men du kan skräddarsy otroligt mycket på insidan. Vissa önskar exempelvis ombytesrum för personal. Så det mesta på insidan är anpassningsbart medans utsidan är skrivet i sten.

Hos de flesta hallbyggarna kan du se ritningar och modeller.

Användningsområden för en stålhall:
En stålhall kan användas till vad som helst. Men de vanligaste användningsområdena är helt klart lagerlokaler och industrihallar. Andra vanliga ändamål är som sagt lantbruk, padelhallar, idrottshallar, kontor och butik.

Säkra offerter
Om du vill beställa en förutsättningslös offert för att bygga en stålhall så kan vi rekommendera Stålhallsgruppen - Mötesplatsen för hallbyggare och köpare.

Hur långe håller en stålhall?
Räkna med minimum 30 år. Om du underhåller fastigheten så bör hallen hålla mycket längre än 30 år. De flesta hallbygarna erbjuder denna typen av underhåll och lämnar nästan alltid en garanti vid nybyggnation på minimum 10 år.

Hur är det med bygglov?
Ett bygglovs krävs, oavsett om du ska hyra hallen eller köpa. De flesta hallbyggarna hjälper dig med hela bygglovsprocessen så att det inte blir några frågetecken.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-09-16
Verizon Business utser Sanjiv Gossain Stationär övervakningsenhet för datakablarNy servicemarknadschef på SweconÖka mångsidigheten och sänk kostnadernaArkemi ger ut handbok och digitala verktyg EU-parlamentets förslag om skogsbränslen måste stoppas
2022-09-15
Kan vibrationer vara ett stort problem för verktygsmaskiner?Volvo stödjer trans­formationen till eldrift Spara tid, utrymme och pengar Högsta lasersäkerhet vid mobila applikationerWithSecure™ går med i Cloud Security AllianceBeijer Almas dotterbolag Lesjöfors expanderar Hainbuch utökar portföljen för snabbväxlingTrumhanterare för fotgängare Dubbla utmärkelser till NSK vid Toyotas prisutdelningPeab storsatsar på drift och underhållIranskkopplad hackergrupp i ny cyberattackvåg Bixia och BatteryLoop i nytt samarbeteBanbrytande ekvation kan ge vassare kvantdatorerIvanti utökar Neurons plattform Nu lanserar vi på Netigate textanalys! Skarta Energy & Tohmajärvi kommun inleder samarbete
2022-09-14
Framtidens antenn är härNyindustrialiseringen är i riskzonenModern elinstallation med ConradNu lanserar Processus sin nya hemsidaMissa inte Världssjöfartens dag 2022!Nu välkomnar vi Pappelina till Pretopia!Plastspecialist lanserar ny serie av återvunna materialNy certifierad partner till Bosch RexrothLLB Expo tillbaka Behöver du låna pengar till en fastighet
2022-09-13
Spara tid, pengar och klimatVälkommen till årets Framtidsvecka!SSG Fluiddagar arrangeras 26-27 oktoberDuni Group medverkar på ScanpackPressinbjudan Fastighets­Mässan Malmö 2022Pressinbjudan Elmässan SydNya funktioner i IVECO ON Easy WayBasefarm byter namnHållbara leveranser är en konkurrensfördel Lambertsson Logistics tecknar stor affär i västSOTI:s plattform växer Efterfrågar tydlighet kring digital transformation Bosch, Fein och Rothenberg lanserar batterialliansenUtmattning största problemet med videomöten
2022-09-12
Fler solceller och minskad elförbrukningRekordstart på Elmia Husvagn Husbil Swecons nye marknadschef David AlströmIndustritvättar till behållare från 30 till IBC 1000 literMolnexperten Cloudreach etablerar kontor i StockholmCirkulära material och flöden i fokusEn mer flexibel produktionPresenterar nästa generations battericellerVälkomnar Rederi AB Uman som ny medlemDetaljhandeln tror på digitala medarbetare
2022-09-09
Swecon tillbaka på Entreprenad LiveUppgradera er produktion Ett par räcker - Harting TW1STERFabeo ställer ut på Entreprenad Live!Möjlighet för Sverige att ta tätenNytt förtroende av företag inom Storskogen AB