TISDAG 13 APRIL 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Fler än 220 000 svenskar har utvecklat sin digitala kompetens med hjälp av LinkedIn och Microsoft

Svenska företag måste omvärdera sin syn på rekrytering för att kunna anpassa sig till en osäker arbetsmarknad, öka mångfalden och minska de växande kompetensklyftorna, enligt Microsoft och LinkedIn.
Brådskande att omvärdera rekryteringsprocesser för att undvika ökade klyftor på arbetsmarknaden
• 9,7 procent av svenskarna är för tillfället arbetslösa
• 43 procent av alla nyanställningar i Sverige utgjordes under fjolåret av personer som bytte bransch eller funktion
• Det finns en fortsatt efterfrågan på personal inom e-handel, digital marknadsföring och kundservice
• Arbetsgivare efterfrågar överförbara kompetenser som kommunikation, problemlösning och digital kompetens

Ny data från LinkedIn visar att 43 procent av alla nyanställningar i Sverige under fjolåret utgjordes av personer som bytt till en bransch eller funktion som de kan ha saknat tidigare erfarenheter inom.

Med en arbetslöshet på 9,7 procent i mars 2021 enligt SCB (530 000 personer) måste företag börja bedöma kandidater baserat på deras kompetenser och deras potential lika mycket som på direkta arbetslivserfarenhet och formella kvalifikationer, för att säkerställa en rättvis återhämtning efter pandemin.

För att hjälpa arbetssökande att komma in i arbete och arbetsgivare att implementera en anställningsstrategi som utgår från de sökandes faktiska kompetenser, har Microsoft och LinkedIn lanserat en rad nya verktyg, resurser och tjänster utformade för att matcha sökande med rätt kompetens med rätt position.

Sätter Sverige i arbete igen
Sedan juni 2020 har Microsoft och LinkedIn hjälpt över 220 000 svenskar och 30 miljoner människor världen över att utveckla sina digitala kompetenser genom gratisutbildningar tillgängliga via opportunity.linkedin.com. För att möta det fortsatta behovet av att få in fler människor på arbetsmarknaden kommer Microsoft och LinkedIn utöka tillgången till gratisutbildning för de tio mest efterfrågade jobben fram till slutet av 2021.

Kurserna och certifieringarna är designade för att lära ut kompetenser som behövs för de yrken där efterfrågan på personal växer, exempelvis inom e-handel, digital marknadsföring och kundservice.

Data från LinkedIn visar att kommunikation, problemlösning och digital kompetens var bland de mest efterfrågade överförbara kompetenserna för arbetsgivare idag.

Kompetens måste komma i första hand
För att uppmuntra arbetsgivare att omvärdera sina rekryteringsprocesser hjälper Microsoft och LinkedIn under året 250 000 företag världen över att anställa kandidater utifrån sin kompetens under 2021. Resultatet blir ett stöd för arbetssökande, företag och offentlig sektor i form av bättre anställningsplaner, rekrytering och utvecklingsprogram.

Lisa Gunnarsson, Nordenchef på LinkedIn, säger: ”Covid-19 har förvärrat en redan ojämn spelplan –traditionella rekryteringsprocesser som sätter formella meriter främst gör att många kompetenta personer som nu är arbetslösa riskerar att stängas ute från arbetsmarknaden. Arbetsgivare borde lägga större vikt vid faktisk kompetens och potential när de anställer, vilket också skulle kunna bidra till ökad mångfald. Det finns också ett stort värde i att arbetssökande förstår vikten av de kompetenser de har, och vilka de behöver utveckla för att öka möjligheterna att få jobb.”

Helena Kappen, affärsområdeschef på Microsoft Sverige och ansvarig för bolagets satsningar inom kompetens, säger: “I Sverige har vi kommit en bra bit på väg i vår digitala utveckling. Trots det, så ser vi ett växande behov av ny digital kompetens i alla delar av och på alla nivåer i samhället. För att möta det fortsatta behovet kommer vi tillsammans med Linkedin utöka tillgången till kostnadsfria utbildningar för de tio mest efterfrågade jobben fram till slutet av 2021”.

LinkedIn har lanserat nya funktioner och verktyg för att arbetssökande enklare ska kunna visa upp sina kompetenser till potentiella arbetsgivare:
• Cover Story är en ny funktion för LinkedInprofiler som kan hjälpa användare att dela sin historia på ett mer autentiskt och engagerade vis genom video. Om du är arbetssökande så är Cover Story ett bra sätt att dela karriärmål och visa upp mjuka kompetenser för rekryterare genom din profil. Cover Story lanseras globalt idag.
• Pronomen är viktigt för ens identitet. LinkedIn har nu introducerat ett valfritt fält längst upp i profilen där användare kan lägga till pronomen för att uttrycka vilka de är och hur de vill bli sedda.

Det finns även sedan tidigare några användbara funktioner och verktyg på LinkedIn som kan komma till hjälp för arbetssökande:
• Career Explorer är ett interaktivt verktyg för att hjälpa fler hitta de jobb som matchar ens kompetenser. Genom data från LinkedIn kan arbetssökande se hur deras kompetenser kan leda till nya karriärmöjligheter, vilka eventuellt ytterligare kompetenser som behövs tillsammans med kurser från LinkedIn Learning som kan hjälpa till att fylla dem luckorna.
• LinkedInanvändare kan visa upp sina hårda kompetenser med Skills Assessments och utmärkelser som läggs till i deras profil. Användare med fem eller fler listande kompetenser har 27 gånger så stor möjlighet att bli upptäckta av rekryterare och de med en Skills Assessment-utmärkelse har en 20 procents högre chans att få en anställning.
• LinkedInanvändare kan aktivera funktionen #OpenToWork för att signalera till arbetsgivare att de letar efter nya möjligheter. Mer än sex miljoner personer använder #OpenToWork-ramen i deras profilbild och får i snitt 40 procent fler meddelanden från rekryterare och är 20 procent mer sannolika att bli kontaktade av det bredare LinkedIn-communityt.
• Arbetssökande kan också få tillgång till gratisverktyg i förberedelserna inför arbetsintervjun.

Metod
LinkedIn har analyserat data från tre miljoner medlemmar i Sverige för att förstå volymen av anställningar under fjolåret och procentandelen av de som skiftat arbetsroll till en bransch eller funktion som skiljde sig från deras tidigare bransch eller funktion. En ”skiftad arbetsroll” definieras som när en LinkedInanvändare byter bransch, funktion eller titel. Vi har observerat detta genom användare som lagt till en ny position i deras LinkedInprofil. Data har också hämtats från LinkedIns Jobs on the Rise report.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-03-29
KB Components expanderar i Centraleuropa
2021-03-26
SourceMe:s vision om tillverkningsindustrins nästa generationABUS utvidgar radiostyrningsprogrammet ABURemoteLesjöfors Fjädrar ställer om till fossilfritt och sänker utsläpp med upp till 90 procentÄr ditt företag intresserad av formeln för en IT-driftslösning som verkligen gör skillnad?HCL Technologies lanserar ASM 2.0-ramverk för att omvandla applikations­hanteringen i den digitala eranSafe Control Materialteknik 2021 – firar 20 år och 2 miljoner framgångarAlicat scientific lanserar coda – en ny typ av coriolis massflödesinstrumentProtolabs lanserar ett unikt hackathon i hållbarhet för designingenjörerHar ergonomin hos industri­arbetare glömts bort?Coval GVMAX HD, Mångsidigt vakuum för alla branscherNy rapport från F-Secure: CISO-rollen har skiftat från IQ till EQNy rapport om cybersäkerhet för styrelseledamöter
2021-03-25
Ny HR-roll behövs i pandemins kölvattenAC-D – Ny modulär luftbehandling, helt utifrån dina behovKostnadsfri kompetenshöjning genom Veldi – ansök redan idag!Europeisk VD-allians förespråkar ambitiös klimatstrategiFIEPOS - Framtidens spänningsaggregatVeeam offentliggör nya förbättringar i sitt ProPartner-nätverk i EMEAABB-robotar förbättrar produktiviteten vid Nestlés brasilianska anläggningar med över 50 procentSM-finalerna i bandy 2021Red Bull Racing trimmar Formel 1-teamet med avancerade molnlösningar för dataanalysTA Associates köper majoritetsandel i Unit4 i affär värderad till 2 miljarder dollarBetala hur och var du villEtteplan introducerar HowTo
2021-03-24
Tillförlitlig strömförsörjning med nya kompakta nätaggregat från Schneider Electric Verizon utökar kundupplevelse- och kontaktcenter-erbjudandet med Genesys CloudNytt forskningsprojekt med klimatskyddsmål för pappersindustrinE.ON tecknar ramavtal med RejlersSolör Bioenergi med i satsningen på fjärrvärme i EkeröVarje vätska har ett fingeravtryck – och nu kan det mätas i realtid Södras nya fabrik för KL-trä närmar sig – ökar kapaciteten med tio gångerNytt grepp för att försöka minska klimatoroHCL stödjer företagens flytt till molnet med hjälp av RISE with SAPtado° släpper en rad nya funktioner i sin app TCS ska hjälpa Skanska att bli mer digitalt avanceradeRejlers förnyar ramavtal med Agder Energi i NorgeSTIHL lanserar ny grov­dammsugare för konsumenter
2021-03-23
Nytt webinarium om logistik­fastighets­marknaden i Norden ABB och ETH utökar samarbetet för att främja forskningen om framtidens robotarVertiv underlättar för partner med nya stödfunktionerKyltorn med EC-fläktarna AxiBlade hjälpte företag i tappningsindustrin att spara energiSveriges snabbaste superdator för AI är invigdLambertsson expanderar i Umeå – nu går flytten till nya större lokalerHållbar logistik och självledarskap skapar nya jobbmöjligheter i VästeråsUnik forskarutbildning lockar nya doktoranderCaroline Szyber ny styrelse­ordförande för CM-bolagen
2021-03-22
DENIOS Webinar belyser riskerna kring litium­batterierStockholm Norviks hamn är Årets bygge 2021Coronapandemin har fått offentliga verksamheter att satsa mer på distansarbete och molnlösningarHCL stödjer företagens flytt till molnet med hjälp av RISE with SAPStort genombrott för ”viktlös” energilagringVårens elpriser fem gånger högre än i fjolABB stöttar hållbar tillverkning i Kina
2021-03-19
Ny maskin i vårt TeknikcenterMer exakt grävning med uppdaterade Dig Assist-apparEnersize skriver avsikts­förklaring för att tillhanda­hålla tjänster i IndienSvemester ger högtryck för båtar och samlarbilarEn ny unik lösning för inkoppling av rör till värmepumparSå vårstädar du hemmet smart och få tid över till annat Oracle presenterar innovationer för det autonoma datalagret
Annonser