SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Flera storaffärer initierade på Elmia Subcontractor

Lesjöfors stolt ambassadör av årets mässa
Även om årets Elmia Subcontractor var en nerskalad variant jämfört med ett ”normalt” år så blev det ändå mycket framgångsrikt för Lesjöfors, som dessutom var stolt ambassadör av årets mässa. I montern fanns som vanligt representanter från flera av de svenska Lesjöforsbolagen, Många av de 9 600 besökarna passerade genom Lesjöforsmontern och fick där uppleva exempel på produkter och applikationer där en fjäderlösning har en kritisk funktion. Här fanns vågfjädrar, dragande gasfjädrar, transportband, vertygsgasfjädrar och killåsbrickor för att nämna några från det breda sortimentet.

Affärssnack på alla fronter

Henrik Berner, huvudansvarig för Lesjöfors närvaro på Elmia, var mycket nöjd med affärsdiskussionerna i montern. Efter många år på mässan vet han att det inte är ovanligt att diskussioner initieras i montern som sedan leder till storaffärer för miljontals kronor. Det har varit allt från små nischade bolag till globala storföretag som velat byta ut sin befintliga leverantör eller velat diskutera lösningar i ett kommande projekt. Branscherna varierar stort, från försvars- och verkstadsindustri till sanitetsprodukter och skogsindustri. För att nämna ett fåtal.

”Att träffa befintliga och potentiella kunder under avslappnade former är alltid givande. Det är inte bara ett tillfälle för oss att sälja och berätta om vår breda verksamhet utan vi lär oss också mycket av vad som händer i företagen och kan snappa upp nya trender och önskemål”, säger Henrik Berner.

Paneldiskussion

I samband med mässans öppnande under tisdagen deltog även Jakob Lindquist, regionchef för Lesjöfors Norden, i en paneldiskussion där aktuella ämnen som hållbarhet, digitalisering och kompetensförsörjning togs upp tillsammans med mässans andra ambassadör. Där tog han vara på möjligheten att berätta om koncernens strategi för att ligga i absolut framkant av den tekniska utvecklingen och konsten att kunna attrahera rätt medarbetare.

Lesjöfors ambassadör
Till årets Elmia Subcontractor-mässa hade Lesjöfors fått det hedersamma uppdraget som ambassadör. Det har under året inneburit samverkan på en rad olika sätt för att skapa engagemang och deltagande bland andra branscher och företag inför mässdagarna.

Under mässan genomfördes bland annat en livesänd intervju från Lesjöfors monter. Av en slump befann sig grundaren av Easyrig, Johan Hellsten, i montern när tv-teamet kom. Filmaren hade en av Easyrigs ergonomiska kamerariggar – och i riggen fanns förstås en Lesjöforsfjäder. Resultatet blev en intervju där kunden pratade sig varm om samarbetet med Lesjöfors.

”Att våra produkter finns överallt är verkligen inte en överdrift och att kunder pratar om hur lätt det är att samarbeta med oss är den bästa marknadsföring vi kan få”, var Henrik Berners slutsats av det trevliga sammanträffandet.

Anna-Karin Sandell
Lesjöfors AB | Mobile +46 (0) 70 747 46 18
anna-karin.sandell@lesjoforsab.com | lesjoforsab.com
Kontaktinformation

Lesjöfors Springs & Pressings AB

Postadress
Jämtlands­gatan 62
16260 Vällingby
Region
Österåker
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556997-0675
Grundat: 1852
Anställda: Ej angivet
Lesjöforskoncernen är en global aktör med marknadens bredaste sortiment av fjädrar samt stansade och pressade detaljer. Med en unik expertis inom högteknologiska, kundanpassade lösningar samt stor och flexibel tillverkningskapacitet är Lesjöfors sedan många år fjäderpartner till kunder i vitt skilda branscher.

Lesjöfors består av ett trettiotal tillverkande och säljande bolag i ett flertal länder. Tack vare ett långsiktigt och målmedvetet arbete som innovativ problemlösare växer koncernen kontinuerligt med god lönsamhet, både organiskt och genom förvärv.

Lesjöfors ägs Beijer Alma, noterat på Stockholmsbörsen.

Företagets tjänster/produkter

Produkter: Fjädrar, Gasfjädrar

Certifieringar

IATF 16949:2016 – ISO 14001:2015 – ISO 9000:2015

Kontakter

Sofia Håkansson
Kommunikations- & Marknadschef
054 19 99 21
+46 70-217 64 00
Henrik Berner
Försäljning industri
0513 220 22
Mårten Glas
VD
08-445 88 78
Erik Danell
Försäljning industri
08-445 88 72
Niklas Movitz
Försäljning industri
0513-220 21

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-06-29
Stora framsteg i Svensk Plaståtervinnings hållbarhetsrapportEdethus väljer marknadens bästa paketlösningTele2 ansluter sig till AWS Partner Network
2022-06-28
Laserskärmaskinen har fått ett syskon! MCS lanserar en ny mobilapp Maskinkomponenter i Piteå, ännu en nöjd Edströms-kundFramtidens byggbransch är cirkulärEtt helhetsansvar för hydraulik och eldriftPlåtslagarens egna plåttak är något utöver det vanligaSchneider Electrics VD Jenny Larsson på kunglig delegationsresaDell utöker Inspiron-serien med lansering av nya modeller Välj rätt arbetspaltsbelysningTekniken som kan stoppa oönskade drönareSweco vinner två nya upp­drag för Norrbotniabanan
2022-06-27
Skyltmax lanserar taktila skyltar!Nu lanseras Zoom One Den friktionsfria framtiden är snart härKontokrediter istället för smslånNy säljorganisation för Vimek i NorgeMosaiken växer som aldrig förrRätt batteriteknik för att hålla bussarna igångHexicon skriver historiskt samarbetsavtal med fiskeindustrin
2022-06-24
Tre tips när du väljer industridammsugare
2022-06-23
Lars-Roland Svensson börjar hos Intercut som teknisk rådgivare ABB-teknik till världens första öppna infrastruktur Produktutveckling med plastkonstruktion som spetskompetensVA SYD väljer Enfo för automatisering och visualisering av dataIngen svetsning, bättre hygien för livsmedelThunder Laser Germany nu i Sverige!Flera nya framgångar hos AirForestryWatchItGolf siktar på proffstourerna med ny appCE-märkning och dörrautomatikerNorconsult förstärker elnätet mot NorrlandskustenSvensk kvalitetssäkring har fått internationell statusTricylon Robotics effektiv­iserar tillverkningsindustrinNya Peugeot 408 - den första av sin sortBatterilager vänder på natt och dag
2022-06-22
Nästa generations flexibla automation vid Automatica 2022Snabb, energisnål 3-ports magnetventil med utökat flödeSå mycket mer koldioxid frigörs av asiatisk nickelproduktionHenkel blir samarbets­partner till PorscheWallbox anställer ny nordisk marknadschefZaptec lanserar egen betaltjänst för elbilsladdningApoteas eltransporter började rulla igårRekordorder för Mared till skogskoncernen SödraVi kan bespara världen 30 miljoner ton koldioxidInflationen pressar svenska företagViktigt med en bra arbetsmiljö vid svetsningÄntligen blir Storvik IF tillgängligt för flerEnköping tripplar kapaciteten med nya lokalen
2022-06-21
Industrin minskar koldioxidutsläppenSchneider Electric lanserar ställverket RM AirSeTNCC får order om 200 000 ton asfalt i NorgeEtt år efter Sverige­lanseringen Fördelar med ISO 9001 Skövde Energi lanserar ny lösningFramtidens inlandsbana drivs av vätgasDynabook satsar på klient­teknik i smidigt formatGKN Aerospace och astronauten Jessica Meir på UniverseumNytt kriterium för nybyggda husSpill från Gävle värmer SandvikenHANZA fortsätter att utvecklas starkt under det andra kvartalet