ONSDAG 19 FEBRUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Fluicell lanserar Biopixlar®

Banbrytande högteknologisk bioprinter av biologiska vävnader
6 november 2019, lanserade Fluicell AB (publ.) (“Fluicell”) Biopixlar® som är ett helt nytt koncept inom högupplösande bioprinting med rötter i avancerad mikroteknologi. Biopixlar® skapar tre-dimensionell komplex biologisk vävnad som har potentialen att efterlikna vävnader i mänskliga organ. Dessa printade vävnader kan användas som modeller av patientvävnad för läkemedelsutveckling och forskning. Produkten har enligt styrelsens bedömning mycket stor kommersiell potential.

VD Victoire Viannay kommenterar:

”Vi är otroligt stolta över att lansera Biopixlar® . Biopixlar® är en genombrottsteknologi som vi tror kommer att komma till stor nytta för forskare och läkemedelsbolag. Vi har nu uppdaterat hemsidan med en utförlig produktsida kring plattformen med exempel på bioprinting av biologisk vävnad på en detaljnivå som till det yttersta av vår kunskap inte har visats tidigare. Vi är extremt tydliga med att visa resultat och ser mycket fram emot en benchmarking av tekniken jämfört med andra bioprinterkoncept. Vidare så har den betatestning som Cellectricon AB utfört givit ett fantastiskt underlag för oss, och vi ser nu med mycket stor entusiasm fram emot att inleda försäljningsaktiviteterna kring Biopixlar®”.

Under 2019 har Fluicell haft ett avtal avseende betatestning av plattformen med Cellectricon AB (”Cellectricon”), där syftet varit att få extern klient- och användaråterkoppling innan Biopixlar® tas i fullskalig kommersiell produktion.

Cellectricon avsåg även att hjälpa till med applikationsutveckling inom deras centrala kompetensområde för läkemedelsutveckling mot sjukdomar i det centrala nervsystemet (CNS) och kronisk smärta.

Cellectricons VD Mattias Karlsson kommenterar

“Vi har utfört betatestning av Biopixlar®-plattformen under två månaders tid och vi är otroligt nöjda med resultaten. Plattformen är väldigt smidig att jobba med och spelkonsolen är ett innovativt gränssnitt som vi verkligen uppsakttar. Vi utvecklar nu protokoll för att printa olika typer av nervceller. Förmågan hos denna spännande teknik att kontrollera cell-sammansättningen i en cellkultur har potentialen att öppna upp helt nya möjligheter för in-vitro modellering av ett brett spektrum av sjukdomar i det centrala och perifera nervsystemet.”

I samband med detta pressmedellande så släpper bolaget en video i marknadsföringssyfte.
youtu.be/SLkmFV8rhww

För mer information kring Biopixlar®, vänligen klicka här. fluicell.com/products-fluicell/biopixlarplatform/

För mer information, vänligen kontakta:
Victoire Viannay, VD, +46 (0) 725 65 42 05, victoire@fluicell.com

Fluicell AB
Flöjelbergsgatan 8C, 431 37 Mölndal, Sverige
+46 762 08 33 54
fluicell.com/
info@fluicell.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-02-12
Energisnål pneumatisk närvarogivare lanseras med IO-linkDen är snabb, exakt och har låga vibrationer!Converflex väljer trygg fjärrvärme från ÖrnsköldsvikStor potential i den nya generationens elmätareByxan som förändrar förutsättningarnaAddSecure fortsätter att öka sin geografiska närvaro i EuropaeSite Power Systems får nya ägareProtolabs lanserar nya toleransgarantier för formsprutningSofthouse expanderar och växer ur 3 kontor samtidigtBesked från Mercedes-Benz, sopbilsfavoriten blir eldriven.Hydroscands SlangExpress växer i MalmöNu lanseras Galaxy Z Flip – Samsungs första mobil med vikbar glasskärmBravida förvärvar ventilationsföretag i Kiruna3 steg för att undvika phishing-bedrägerier om coronaviruset Optimera fortsätter att växa, köper Arboga Byggtjänst ABSvenska örter året om!
2020-02-11
Blinto expanderar inom nätauktionshandeln Verizon expanderar sitt internationella 5G-ekosystem med nya 5G Lab i LondonLesjöfors nya vd: ”Vi har både utmaningar och möjligheter för 2020”Nyhet! 1-skärig planfräs som ger en mycket fin ytkvalitetVakuumpumpar från Busch till kinesiska sjukhusOQTR-E – Helt nya tiltrotatorer från OilquickKompakt strypbackventil för trånga utrymmenMaskininvesteringar och ökat miljötänk viktiga prio­riteringar på Emballator i HjoFör att öka nöjdheten storsatsar Engcon på sina slutkunder genom sitt gedigna ambassadörsprogramNu byter vi till framtidens elmätare - ger bättre koll på förbrukningenOutSystems fortsätter att växa i SverigeGapwaves lanserar ny fasstyrd 5G-antennSLU och RISE tecknar nytt samarbetsavtalFinja utsedd till årets leverantörspartner 2019!Tre procents bränslebespar­ing för Wiklund TransportHisstillverkaren Aritco väljer hållbar inredningSticksågar med HiKOKIs smarta teknikSjälvfixerande märknings­slang för ledar- och kabelmärkning
2020-02-10
Slang med fuktutdrivande teknik förebygger kondens i tryckluftssystemAnpassning och flexibilitet utmärker norelems nya sortimentVolvos nya P8820D ABG asfaltläggare kombinerar storlek och flexibilitetVäxtvägg, DENIOS miljöbidrag till industrinReparbete med säkerheten i fokusDet började med en rostig amerikanare…Slipmedelstillverkare går samman för hållbarhet100 % tillverkarkompetens – innovativ och mångsidigHubSpots partnerprogram fyller 10 år – lanserar Solution Partner-programKährs träpellets certifierad enligt Sustainable Biomass Program för hållbar biomassaSolcellspark planeras för Hammarby SjöstadSchneider Electric vinnare av Elektroskandias utmärkelse – Årets leverantör 2019Helsingborgsregionen är i toppen av Sveriges viktigaste logistiklägen NCC renoverar bostäder i Danmark för en miljardÖrebroregionen utsedd till årets kompetenslyft av Intelligent LogistikTESAB företag fixar hållbar kyla till Ica supermarket butik
2020-02-07
Reparbete med säkerheten i fokusGillar du innovation och produktutveckling - då är det här något för dig!Gripen E och GlobalEye avslutar utvärdering i FinlandVolvo Cars rapporterar ökad rörelsevinst på SEK14.3 miljarder för helåret 2019Sverigepremiär för Fords laddhybrider på eCar ExpoSmal givar-, ställdonsplint för snabb och säker installationKONE lanserar världens första hissar med inbyggd uppkopplingCapgemini öppnar innovationscenter för att stötta företagÖresundskrafts nätunderhåll lockar internationell publikPremiär på svensk mässa för Volkswagens nya elbil ID.3B&R introducerar en industriel TSN switch för realtidsnätverk3D-printade fönster från NorDan sätter svensk innovation på världskartan
Annonser