SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Forma framtiden med plåtbockning i 3D

3D Plåtbockning med IRONCAD
Utforska den innovativa världen av plåtbockning i 3D och upptäck hur specialanpassade verktyg kan dramatiskt underlätta din designprocess. Från grundläggande definitioner till avancerade tekniker, låt oss utforska hur 3D-CAD och plåtbockning går hand i hand för att skapa effektiva och produktionsanpassade konstruktionslösningar.

Vad är 3D-Cad?


3D-CAD, eller tredimensionell datormodellering, är en teknik som utnyttjar datorer för att skapa detaljerade och realistiska 3D-modeller. Inom konstruktion möjliggör detta verktyg en visualisering, testning och optimering av komplexa designkoncept, vilket ökar precisionen i skapandet. Man ser helt enkelt hur produkten skulle se ut i verkligheten.

Vad är plåtbockning?


Plåtbockning är en tillverkningsprocess där plåtar av olika material bockas för att skapa 3D-former eller vinklar. Detta görs vanligtvis genom att använda en plåtbockningsmaskin där plåten placeras mellan en över- och underdorn och sedan böjs för att uppnå den önskade formen. Plåtbockning används inom olika branscher för att skapa komponenter och konstruktionselement där böjda plåtar krävs, såsom i tillverkningen av karosseri, maskineri och konstruktionselement. Processen möjliggör kostnadseffektivt skapande av hållbara, materialoptimerade och funktionella komponenter.

Sheetmetal och plåtbockning i 3D


Sheet metal, eller plåt på svenska, och plåtbockning i 3D refererar till användningen av tredimensionell datormodellering (3D-CAD) för att skapa och manipulera plåtdetaljer inom design och tillverkning. Denna metod tillåter designers och ingenjörer att skapa detaljerade och realistiska 3D-modeller av böjda och formade plåtdelar.

Inom 3D-CAD används verktyg och funktioner för sheet metal för att simulera och visualisera böjningar, snitt, och andra plåtrelaterade processer. Plåtbockning i 3D går ut på att skapa och manipulera plåtmodeller, och det inkluderar ofta funktionen att skapa 2D-ritningar som avbildar plåtdetaljer före tillverkning.

Inom konstruktionsprocessen kan sheet metal-funktioner, som de som finns i programvaror som IRONCAD användas för att simulera skapandet av bockade plåtar, ange böjningsparametrar, och även generera utbredda versioner av plåtdetaljerna. Denna teknik möjliggör snabb och effektiv design och därefter tillverkning av komponenter som kräver plåtbockning.

Effektiva funktioner i IRONCAD


Sheet Metal-funktionerna i IRONCAD innehåller snabba och specialutvecklade verktyg som medför effektiva metoder för skapande av plåtbockning. Verktygen innefattar intelligent 3D-formering, loftad plåt genom strålbockning och förmågan att smidigt hantera importerade 3D-parter som även dessa kan bredas ut till en platt version för att kunna exporter konturer i DXF-format som ofta skickas till en laserskärmaskin i produktionen. Tydliga bocknings-linjer talar om var den plana plåten skall bockas och även hur många grader bocken skall vara. Genom att dessutom ges möjligheten att dra och släppa 3D-former, skapa direkt sammanställningen och konstruera wellpappsemballage, ger IRONCAD Sheet Metal en komplett lösning för varierade bockningsbehov.

Solidmakarna


Optimera din plåtbockning med Solidmakarnas expertis 3D-CAD expertis. Upptäck deras breda utbud av program, skräddarsydda utbildningar och dedikerade support. Kontakta dem idag för att ta nästa steg i din konstruktionsprocess och maximera din effektivitet med 3D-CAD.
Kontaktinformation
Postadress
Box 45109
10430 Stockholm
Besöksadress
Olof Palmes Gata 11
11137 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556318-0065
Grundat: 1988
Anställda: 6
Välkommen till Solidmakarna AB!
Vi hjälper företag att sänka sina kostnader genom att erbjuda riktigt kostnadseffektiva mjukvaror inom 3D-CAD, PDM/PLM och CAM.

- IRONCAD är en extremt flexibel och snabbjobbad lösning för konstruktion och produktutveckling.
Till skillnad från traditionella system stöder IRONCAD den viktiga konceptfasen och du kan även genomföra sena oplanerade förändringar. Vi har referenser som bytt till 3D-lösning IRONCAD med resultatet tids och kostnadsbesparing på 50%. Ingen vill bli lurad att "köpa grisen i säcken" så därför finns naturligtvis fri utbildning och komplett 30 dagars fri testversion. Utbildningsmaterialet är på svenska och är fantastiskt bra.

- DDM är en äkta MultiCAD PLM lösning som är i en egen klass när det gäller kostnadseffektivitet.
DDM erbjuder full koll på era produkter och dokument; vilken är den senaste versionen, vem gjorde vad och när. Givetvis kan ni installera fri testversion som fungerar med Er CAD-lösning.

- WoodLAB är en CAD/CAM lösning som inför användarvänlighet inom trä & inredningsindustrin.
Skapa inredning med Dra o Släpp-teknik, få komplett kök, skåp, byrå, lådor etc. Skicka all info direkt till Er CNC fräs som kan tillverka allt utan behov av att gå via DXF 2D.

Solidmakarna har 30 års erfarenhet inom konstruktion. I vår tidigare verksamhet som konsulter inom konstruktion skaffade vi oss ovärderlig erfarenhet och kunskap. Denna bakgrund är även en avgörande fördel för er som kund att välja oss som leverantör då vi förstår ert behov och pratar samma språk. Detta gör även att utbildning och support håller erkänt god klass!

Vi är verksamma över hela landet och har kontor i Stockholm, Eskilstuna och Sundsvall. Bland våra över 1 000 kunder finns Husqvarna, Volvo, Festo, Stora Enso, Nefab, SKF, SMC Pneumatics, ABB och Ericsson.

Varmt välkommen att kontakta oss!
08-556 185 40 www.solidmakarna.se

Relaterade sökord

3D, 3D CAD, 3DCAD, Arkivsystem, CAD, CAD utbildning, CAM, FEM, PDM, PLM

Agenturer

DesigDataManager, Sverige
DesignDataManager (DDM) är en komplett PDM (ProductDataManagement) lösning. DDM är en äkta multiCAD lösning med tät integration till IRONCAD, SolidWorks, Inventor, Creo och SolidEdge! Och detta med samma flytande licens.
IRONCAD, Sverige (Generalagent)
IRONCAD är en mycket flexibel och kostnadseffektiv 3D CAD lösning för produktveckling.
Rhinoceros, Sverige
Rhinoceros är ett 3D CAD program för industridesign, ofta med önskemål om skapande av dubbelkrökta ytor.

Kontakter

Henrik Andersson
Kontaktperson
08-556 185 40
070-575 60 34

Filmer

IRONCAD översikt

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN