FREDAG 21 FEBRUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Fossilfria fordon år 2030 är målet för stor miljösatsning

Målet är att de offentliga aktörerna i Östra Mellansverige ska ha en fordonsflotta som är fossilfri, före år 2030.
Nu satsar Region Örebro län cirka fem miljoner av det statliga regionala utvecklingsstödet i två projekt för att bidra till den måluppfyllelsen. Det beslutade Region Örebro läns regionala tillväxtnämnd den 11 december.

- Det är en ambitiös målsättning att ställa om våra fordon till att var fossilfira till år 2030, men vi måste tro på att det är möjligt, säger Irén Lejegren (S), regionråd och ordförande i regionala tillväxtnämnden. De offentliga aktörerna har en nyckelfunktion som skapar grunden för hela samhällets omställning. Ökade insatser krävs dock för att få till en förändring, därför gör vi den här satsningen i två projekt på fordon och drivmedel och på beteendeförändringar.

Ett samverkansprojekt Fossilfritt 2030 – fordon och drivmedel, mellan Biogas Öst AB, Region Örebro län, Region Östergötland och Region Sörmland. Projektet ska bidra till ökad och bättre fungerande storregional marknad för fossilfria transporter, och för regional produktion och nyttjande av förnybara drivmedel. Projektet kommer bistå med stöd till deltagande offentliga organisationer i omställningen av de egna fordonsparkerna och drivmedelsinköpen, samt i upphandlingar av transporttjänster.

Det andra projektet, Fossilfritt 2030 – Rena resan, kommer att arbeta med beteendeförändring. Region Örebro län bedriver idag projektet Hållbart resande i Örebroregionen. Det nya projektet ska bidra till att det hållbara resandet ökar i Östra Mellansverige, vilket innebär att fler ska välja cykel eller kollektivtrafik vid projektets slut. Aktiviteter som ska bidra till detta är länsövergripande samarbete och kunskapsutbyte med beteendekampanjer marknadsföring av alternativa resesätt.

Projekten ska avslutas senast 2023-03-31. Beslutet gäller under förutsättning att projektets budget är fullt finansierad.

Kontakt:
Irén Lejegren, regionråd och ordförande i regionala tillväxtnämnden, tel. 070 – 663 1975

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-02-17
CERTEX Svenska lanserar webshopE.ON och Trianon skapar omställning med mer förnybar energi2019: Ännu ett år av dynamisk tillväxt för arval
2020-02-14
Hanwha Cobots hos LichronLissmacs nyaste maskin SMD 335 Schneider Electric vinner guld för Mureva arbets­lampor LED i iF DESIGN AWARDNy hyresdepå för lyft­utrustning.85 % av eleverna har redan fått erbjudande om jobbMatHem bygger nytt, miljö­certifierat lager i LarsbodaBoden bygger för framtidenWürth ställer ut på Underhållsmässan 2020Besök Walraven på Nordbyggmässan!Nudging skapade säkrare byggarbetsplatsNy typ av konturmätning av gods Ökat intresse för Timbersports nybörjarläger – inte minst bland tjejer
2020-02-13
Produktnyhet Februari 2020 - Kulventil med högt handtagLys upp tillvaron i vintermörkret!Lätt, billigt att framställa och miljövänligt – ett nytt textilt material ser dagens ljusHydroscand utökar sortimentet med saneringssugslang M44Optimering på systemnivå gör internet energisnålareNytt eldrivet arbetsfordon gör fastighetsskötseln tyst och avgasfriSecure Meter AB säljer sin svenska undermätnings­verksamhet Cewe till Infometric ABTechbolaget Codemill tar in 30 miljoner och går globaltArbetsgivarna med de mest engagerade medarbetarna Konstfacks-elev vann skulpturtävling i Einar Mattssons kvarter SkulpturparkenXenits medarbetare får prestigefull utmärkelseTelenor Sverige och Ericsson rustar industrin för 5GECCO blixtljus klass 2 för dig med högre krav
2020-02-12
ABUS Kransystem ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020Midroc deltar på Underhållsmässan!Energisnål pneumatisk närvarogivare lanseras med IO-linkDen är snabb, exakt och har låga vibrationer!Converflex väljer trygg fjärrvärme från ÖrnsköldsvikStor potential i den nya generationens elmätareByxan som förändrar förutsättningarnaAddSecure fortsätter att öka sin geografiska närvaro i EuropaeSite Power Systems får nya ägareProtolabs lanserar nya toleransgarantier för formsprutningSofthouse expanderar och växer ur 3 kontor samtidigtBesked från Mercedes-Benz, sopbilsfavoriten blir eldriven.Hydroscands SlangExpress växer i MalmöNu lanseras Galaxy Z Flip – Samsungs första mobil med vikbar glasskärmBravida förvärvar ventilationsföretag i Kiruna3 steg för att undvika phishing-bedrägerier om coronaviruset Optimera fortsätter att växa, köper Arboga Byggtjänst ABSvenska örter året om!
2020-02-11
Blinto expanderar inom nätauktionshandeln Verizon expanderar sitt internationella 5G-ekosystem med nya 5G Lab i LondonLesjöfors nya vd: ”Vi har både utmaningar och möjligheter för 2020”Nyhet! 1-skärig planfräs som ger en mycket fin ytkvalitetVakuumpumpar från Busch till kinesiska sjukhusOQTR-E – Helt nya tiltrotatorer från OilquickKompakt strypbackventil för trånga utrymmenMaskininvesteringar och ökat miljötänk viktiga prio­riteringar på Emballator i HjoFör att öka nöjdheten storsatsar Engcon på sina slutkunder genom sitt gedigna ambassadörsprogramNu byter vi till framtidens elmätare - ger bättre koll på förbrukningenOutSystems fortsätter att växa i SverigeGapwaves lanserar ny fasstyrd 5G-antennSLU och RISE tecknar nytt samarbetsavtalFinja utsedd till årets leverantörspartner 2019!Tre procents bränslebespar­ing för Wiklund TransportHisstillverkaren Aritco väljer hållbar inredning
Annonser