SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Från konsultaffär till mjukvarubolag

Under sina första 18 månader har det nischade konsultbolaget PARAGAIA lyckats etablera sig som en expert inom området kring digitala marknadsplatser på den nordiska marknaden.
Under resan har man identifierat flertalet tidskrävande manuella arbetsuppgifter hos de kunder man arbetat med och diskussionerna har ofta kretsat kring hur man bäst kan effektivisera dessa.

I stället för att erbjuda ytterligare konsultimmar så bestämde sig bolaget under våren för att satsa fullt ut på att börja utveckla en ny mjukvara – Marketpilot. Redan innan den första versionen är släppt har intresset varit stort, både bland potentiella kunder och övriga aktörer i branschen.

PARAGAIA startades i mars 2020 av Fredrik Lindqvist och Anders Oscarsson. Idén vid starten var att tillhandahålla expertis inom det nischade området kring Digitala Marknadsplatser. Sedan starten har man haft mycket att göra. Sverige ligger långt fram när det gäller IT-mognad och onlinehandel, men när det kommer till den del av e-handeln som handlar om Marknadsplatser ligger man fortfarande i kölvattnet bakom andra länder i Europa och resten av världen.

Sedan starten har PARAGAIA arbetat med flera av de ledande Marknadsplatserna i Sverige och varit involverade i allt från tidig implementation till drift när marknadsplatsen är live.

”Att sätta upp en digital marknadsplats handlar inte bara om att göra tekniska förändringar och addera en plattformplattformslösning, det handlar om att fundamentalt ändra sin affärsmodell och tänka i helt nya banor”, säger Anders Oscarsson.

”Modellen handlar om att få sina partners att lyckas på marknadsplatsen – först då kan du få den Flywheel-effekt som alla Marknadsplatsoperatörer strävar efter.

Som operatör har du två kunder att ta hand om – dels slutkunden som handlar på marknadsplatsen, dels de partners som säljer på din marknadsplats. Där man tidigare hade en inköpsfunktion har du nu i stället säljare som skall attrahera nya partners till marknadsplatsen”, fortsätter han.

Automatiserade flöden

Det är i relationen mellan Partners och Marknadsplatsoperatörer som PARAGAIA har hittat sin nya nisch.

”Då vi kan accelerera operatörernas tillväxt och samtidigt göra det enklare för alla partners att lyckas på marknadsplatserna kan vi erbjuda en väldigt attraktiv lösning med hjälp av Marketpilot. Även om det inte saknas system därute idag så är kommunikationen mellan systemen oftast begränsad och i vissa fall obefintlig.

Med Marketpilot vill vi automatisera dessa flöden i så stor utsträckning som möjligt och ge våra kunders team tid att fokusera på mer kvalificerade uppgifter i stället”.

Redan en snackis

PARAGAIA har haft projektet i sin roadmap under en längre tid och sedan i vintras är man på allvar i gång med utvecklingen.

”Vi har löpande dialog med befintliga och potentiella kunder och tar hela tiden in input som kan komplettera Marketpilot ytterligare.”

Intresset är stort, inte bara bland kunder utan även bland partners och tillochmed konkurrenter.

”Vi har insett att vi är rätt på bollen här, och får det bekräftat nästan på daglig basis. Nu ser vi fram emot att lägga ännu mer kraft på att få en första release till marknaden inom kort”, Avslutar Anders Oscarsson

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Anders Oscarsson
VD
anders.oscarsson@paragaia.se
0709557767

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-10-15
Investeringar för framtidens Smart Factory Volvo CE bidrar till en hållbar framtidIngersoll Rand kondenshanteringssystemABB firar stolt fem år av ABB Ability-innovationerVerksamhet som flyttar utomlands – tillverkningsindustrin hårt drabbadFörst i världen med autonom skotningDescartes kommenterar E-barometern Q2 2021Alelion förstärker säljteam efter mycket starkt orderinflödeÅteranvändning av komponenterRevolutionerande teknik för trottoardetekteringFör framtidens maskin­uthyrare, för nästa generation
2021-10-14
Tillsammans skapar vi Sveriges bästa material­hanteringInnovativ metod gör 3D-printning i koppar möjligtSMC lanserar nya produkter för batteritillverkningXano spänner musklerna på Elmia SubcontractorIntegrering av Topcon höjer ribban inom grävprecisionHur får man en dygnet runt produktion att fungera smidigt?Ankorstore fortsätter att expandera och tar nästa kliv i NordenSaab expanderar i USAEpiroc vinner stor gruvutrustningsorder CTC lanserar ett nytt koncept för större fastigheterEfterfrågan på begagnad elektronik är högre än någonsinNy säljare på Sennebogen hos Scantruck ABCO2-kompenseringstjänst får DEKRA-validering inom hållbarhet
2021-10-13
Intercut på Blechexpo 26 – 29 oktober 2021Etablerar sig på den svenska marknadenNCC bygger tunnel för skyfall i KöpenhamnHitta bra ergonomi när du jobbar hemifrånTurbo R-Line är här!Läkemedelsrobotar gör entréNy standard för batteri­anläggningar med litium-jonbatterierUtställning om svensk arkitektur och hållbarhetBiogasen kan minska koldioxid­utsläppen inom industrinHöghastighetsfräsmaskinen DATRON MLCube är unik i sin storlekAI och framtidens arbetslivSamrådsstart för reviderad vindbruksplanSelga och Storel blir Rexel
2021-10-12
Correa presenterade två stora nyheter under EMO 2021Ravema tar fram modulbaserad automationslösning!Smart belysning spar energi i hjärnsmart skolaIntegritetsfokuserade annonserings­lösningar är här för att stannaSå ska en grönare verkstadsindustri hjälpa Sverige att nå klimatmålenGötene Ufo lanserar nya skopor
2021-10-11
Ny termiskt ledande plast för krävande applikationerÖgonsäker industriell laser med hög effektComPacT NSX/NSXm en ny generation isolerkapslad effektbrytareFossilfri E-mobilityNy teknik kan göra kropps­arbete 60 procent lättaregop lanserar akrylskivor av 100% återvunnet materialHydroscand utökar sortimentet med flexibel avgasklammerSTIHL lanserar kraftfull topphandssågÖka din lönsamhet med Hitachi ZX210-7 och ZX225US/USR-7BRA Bygg partner till WangeskolanInterConsult Sverige sluter samarbetsavtal med Malte Månson VerkstäderAlcros höstnyheter är utvalda för perfektionHiQ etablerar sig i Jönköping
2021-10-08
Här är kreditkortet av 100 procent träFem tips när du väljer avlopp för hög miljöskyddsnivåSäkra framtidens arbetsplats med identitet i centrumFler eldrivna grävmaskiner och lastare från VolvoEngcon förenklar transport och förvaring av tiltrotatorerEyetron lanserar inom kort sin säkerhetsprodukt