Framtidens fjärrvärme i Landvetter - industritorget.se
TORSDAG 02 APRIL 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Framtidens fjärrvärme i Landvetter

Bränsleficka vid Solör Bioenergis fjärrvärmeanläggning i Landvetter.
Sedan sommaren 2014 har Solör Bioenergi Fjärrvärme AB producerat fjärrvärme till kunderna i Landvetter, där några av kunderna är Stommens Samfällighetsförening och Förbo AB.

Värmeproduktionen omfattar cirka 20 GWh per år, vilket motsvarar energin det går åt att värma upp 1000 medelstora villor. Intresset kring fjärrvärme växer och senast i raden att skriva avtal med Solör Bioenergi är Förbo AB med fastigheter i Landvetter centrum. Nu väntar en spännande framtid med utbyggnad av Landvetter Södra där fjärrvärmen kan komma att spela en viktig roll.

Solör Bioenergy Group är en ledande aktör inom förnybar energi baserad på trädbränslen med 156 500 användare varje dag. Bolaget finns på 141 platser i framför allt Sverige och Norge där de producerar och distribuerar fjärrvärme, ånga och el till bostäder, företag, offentliga verksamheter och industrier.

Verksamheten omfattar även energiåtervinning av impregnerat trä och produktion av biobränsle. Genom att ta tillvara på skogens resurser vill Solör bana väg för ett hållbart samhälle med minskade koldioxidutsläpp.

Kunderna i Landvetter består av villor, flerfamiljsfastigheter, verksamhetsfastigheter och industrifastigheter. Några av de större kunderna idag är Stommens Samfällighetsförening och Förbo AB. Värmeproduktionen på anläggningen i Landvetter omfattar cirka 20 GWh per år, vilket motsvarar energin det går åt att värma upp 1000 medelstora villor. Produktionen består främst av eldning av biobränslen från lokala aktörer i form av briketter.

- Vi ser med spänning fram emot utbyggnad av Landvetter Södra, där fjärrvärmen är ett hållbart alternativ till uppvärmning. Vi är ett energibolag som ser möjligheter, och därför har vi även våra närvärmelösningar dit vi inte når med fjärrvärmekulvert, säger Ann-Sofie Ståhl kundansvarig Region Väst.

Intresset kring fjärrvärme växer och senast i raden att skriva avtal med Solör Bioenergi är Förbo med fastigheter i Landvetter centrum. Avtalet omfattar fyra hus med en energiomfattning på 400 MWh/år.

- Framtidens fjärrvärme kommer att vara fossilfri och vi ser att kraven från kunder ökar. Därför är vi stolta att vara miljömärkta av naturskyddsföreningens Bra Miljöval. Det leder till ett fortsatt miljöarbete för oss, där samverkan mellan oss och kunden är viktig eftersom fler vill ha sin fjärrvärmeleverans miljömärkt. säger Nicklas Eld, regionchef Solör Bioenergi Väst.

Solör Bioenergi arbetar nu för att kunna möta den ökade efterfrågan på grön energi.

- Även om vi har blicken riktad mot framtida fjärrvärmeutbyggnader i Landvetter, så är det viktigt att organisationen kan axla detta. Därför har vi utmaningar kommande år med pensionsavgångar och att i och med detta överföra den kompetens som finns idag, säger Nicklas Eld, regionchef Solör Bioenergi Väst.

För mer information kontakta:
​Anders Pettersson, VD Solör Bioenergi Fjärrvärme, 070-491 55 95
​Pär Westborg, marknadschef Solör Bioenergi, 076-777 76 72
​Nicklas Eld, regionchef Solör Bioenergi Väst, 070 –999 30 62
Ann-Sofie Ståhl, kundansvarig Solör Bioenergi Väst, 031-361 93 44

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-03-30
Det stora antalet video­möten utmanar IT-säkerheten Distansutbildning värdefullt i CoronatiderStor potential för bioenergi - branschen står redo för att levereraEntreprenad Live är positiva i orostider – “Vårt koncept håller”3D-skrivarna går varmaGPIF och Kommuninvest gör gemensam satsning på gröna obligationerSatsa på varseldrabbade – skapa snabbspår för omställningNSVA ser stora fördelar med schaktfria lednings­dragningarAnvänd telefonen som Passerkort
2020-03-27
Rototilts helautomatiska snabbfästessystem den stora snackisen under ConexpoStyrud investerar för hållbarhetFAT av RO-anläggningEmballator Melleruds Plast kraftsamlarArkitekter skriver ut skyddsutrustning till vårdpersonal i coronatiderVolkswagen fyller på med laddbara bilar för den svenska marknadenRegion Värmland väljer Steora efter lyckad utvärderingLinde & Lantmännen Agroetanol bygger ut koldioxidanläggningen Norlic i NorrköpingVattenstämman 2020 i Kalmar ställs inBilfläktar blir respiratorer när Ford samarbetar med 3M, GE Healthcare och UAWBranschens första självsugande batteridrivna vattenpumpEnergiförbättring blir elföretag
2020-03-26
Ny agentur hos LichronProblem med att få fram prototyper och små serier?Hög tid att boka reparationer och renoveringar under semesterperioden.Falun först i Sverige med Dig Assist i skolanKunskap om tryck & kvalité i varje bitLagerautomation är hetare än någonsin Descartes stärker sitt e-handelserbjudande, förvärvar PeoplevoxDescartes växlar upp i Norden – rekryterar HR-chefSå påverkas det sydsvenska näringslivet av CoronavirusetDen smarta fabrikenRädda SME-företagen - Storföretagen måste betala sina fakturor i tidSTIHL inför hemleverans av motorsågarASUS lanserar Chromebook Flip C436 i SverigeFullt fokus på hållbarhet när Klädesholmen satsar på solcellsanläggningSökte en nischverksamhet – blev lösullsentreprenör på heltidNu öppnar Würth butik i Växjö - invigningsdagar 26-27 mars!Träbyggandet ökar och Sweco skriver ramavtal med DeromeBranschens första batteridrivna rensmaskinHuawei och Deloitte i ny rapport: 5G-teknik hjälpte Kina bekämpa Coronaviruset
2020-03-25
Hållfasta tryckfjädrar i verktygsstål för höga temperaturer Säkerhet från EnglandElmia Lastbil flyttas fram till 2021Gasum ska förse Preem med förnybart marint bränsleAbsolicon står stadigt trots Coronakris​Beijer Byggmaterial släpper guide till hantverkare i hantering av Covid-19Derome expanderar mer – slår upp portarna i KarlskronaSLP gör nytt förvärv i Malmö och bygger nyttNolia Beer i Luleå flyttas till 13-14 november10 krisåtgärder för svenska småföretag och jobbFull fart på försäljning och planering inför Stora Nolia och Load Up North – vårens mässor flyttasNetOnNet möter behovet av snabba leveranser när allt fler svenskar ställer om till arbete hemifrånWeber dry renovationProduktnyhet Mars 2020 - Gruppfördelare 1"Svenska bygg- och infrastrukturprojekt anlitar Sika för bredd och kvalitetKronans Apotek kraftsamlar för att prioritera läkemedelsleveranserNu bygger Derome hotell­rummen till Sara KulturhusHydroscand investerar i rörbockningsverksamheten i HudiksvallSuccén fortsätter trots corona kris
2020-03-24
Fem stjärnor för effektiv fasningnorelems dämpare levererar rätt strukturAngående rådande situation om Coronaviruset COVID-19
Annonser