SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

FrontPac storsatsar i coronatider

FrontPac fortsätter sin inslagna väg att expandera verksamheten och investerar i nya maskiner. Trots covid-19 har FrontPac haft en stor efterfrågan av förpackningar. Nu satsas 40 miljoner kronor på ny produktionsutrustning, bland annat en in-line wellpappmaskin.
”Investeringen öppnar upp nya marknadsmöjligheter” berättar FrontPacs VD Martin Enocson.

Investeringen innebär en fördubbling av kapaciteten
I Arlöv tillverkas förpackningar som kunder fyller med varor runt om i Europa. För att stå starka inför framtida expansion har nu ytterligare en ny in-line wellpappmaskin beställts från Bobst i Schweiz till fabriken i Arlöv, vilket innebär en fördubbling av kapaciteten. Samtidigt beställs en anläggning som möjliggör produktion av förtryckt liner. Detta innebär att FrontPac kan gå in på marknader för allt från e-handelsförpackningar till mer transportinriktade wellemballage. Produktionschef Claus Dalgaard är ansvarig för att lägga planen för hur installation av den nya utrustningen ska gå till på bästa sätt utan att störa den dagliga driften. Maskinerna tas i drift under början av 2021.

”Vår kärnverksamhet är offsettryckta wellförpackningar men nu kommer vi dessutom kunna erbjuda kunder en enklare tryckmetod som är bra för stora serier. Samma utrustning kan användas för digitaltryck på rulle vilket vi tror kommer vara framtiden” säger Jesper Ladelfa, Marknads- och Säljchef på FrontPac.

De senaste åren har FrontPac förvärvat ett flertal bolag i Sverige vilket möjliggjort denna fortsatta expansion. Bolaget har på sex år fördubblat omsättningen och har siktet inställt på ytterligare en fördubbling.

Närhet till kunderna en fördel under pandemi
FrontPac finns nära kunderna vilket har visat sig vara en fördel under världens lock-downs. Leveranser har kunnat säkerställas tack vare stora säkerhetslager av papper samt ett effektivt arbete bland personalen för att minimera risken för smittspridning. Till skillnad från många branscher och företag som påverkats negativt under pandemin har FrontPac stått starka. Pandemin har gett upphov till nya uppfinningar som gått bra under denna period samtidigt som vissa segment gått fortsatt bra. Nu står FrontPac redo att ta sig an än större uppdrag i och med den fördubblade produktionskapaciteten.

”Vi är väldigt stolta över att våra kunder ger oss förtroendet att leverera deras förpackningar. Det driver oss att utvecklas och att visa att det går att bedriva en effektiv produktion även i Sverige” säger Martin Enocson.

Under våren har FrontPac lanserat ett antal nya produkter. Några exempel är ett pizzasvep i kartong som ersätter plastpåsen, en take-away matlåda som gör det enkelt att ta med maten hem och ett klimatsmart skyddsvisirvisir för sjukvårdpersonal. Just visiret är FrontPac extra stolta över då det har en prisbild som är väsentligt mycket lägre än de som finns på marknaden.

Frågor besvaras av
Martin Enocson VD,
martin.enocson@frontpac.se,
+46 40 691 40 01

Jesper Ladelfa,
Marknads- & Säljchef,
jespers.ladelfa@frontpac.se,
+46 40 691 40 51
Kontaktinformation
Postadress
Företags­vägen 28
23237 Arlöv
Besöksadress
Företags­vägen 28
23237 Arlöv
Region
Burlöv
Skåne län
Sverige
Organisationsnummer:
556498-4275
Grundat: 1982
Anställda: 150
Välkommen till FrontPac AB!

Vi är Skandinaviens ledande tillverkare av förpackningar och emballage i offsettryckt kascherad wellpapp. Behöver du en förpackningslösning till exempelvis industriprodukter, e-handel, konsumentprodukter, matvaror eller dryck? Vi hjälper dig!

Vi har flertalet välkända företag som kunder som exempelvis Volvo, Absolut och Husqvarna. Vi exporterar ca 50% av det vi producerar till andra länder än Sverige.

För att din produkt ska vara konkurrenskraftig är det viktigt att den skiljer sig från mängden. Fånga dina kunders uppmärksamhet med hjälp av effekter som till exempel foliering och prägling.

Vi hjälper dig in-house med allt från förpackningsdesign till lagerhantering och distribution – läs mer på vår webbplats hur vi kan hjälpa dig från idé till färdig förpackning.

Vi erbjuder en 100% återvinningsbar förpackning tillverkad av papper från etiskt drivna och miljömässigt hållbara skogsbruk.

Idag är vi ca 150 anställda och har en omsättning på 350 miljoner SEK.

Välkommen att kontakta oss!


---

Certifieringar

FSC® Certifiering (FSC-C111831) – ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015

Kontakter

Martin Enocson
Verkställande Direktör
040-691 40 01
Jesper Ladelfa
Försäljnings - och marknadschef
040-691 40 51
Peter Åkerberg
Key Account Manager
0406914010
+46 406914010
Sandra Lecke
Säljare
0406914022
+46 406914022

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-09-21
Presto växer i Finland – förvärvar utbildningsföretagGDL Sjöcontainer AB lanserar "Gröna Korridorer"Rejlers rådgivare när industrin i Norge elektrifierar
2021-09-20
Webbinarium för Enersizes partners och kunder.Bygelhandtag i teknopolymer med elektrisk brytareIntercut ”vill bli bäst i klassen” på service och supportBehärskar komplexa funktioner på bearbetade delarCellulosaisolering – Klimatsmart på riktigtStor potential för AI inom verkstadsindustrinStor satsning på klimatsmart betong ger 15 nya arbetstillfällen i UcklumNu tillverkar Ejendalsägda Jalas skyddsskor med hjälp av solenergi.Basoljebrist och leverans­störningar för flera olje­märken i Sverige och EuropaSjälvkörande bussar välkomnades till Vallastaden i LinköpingKontek nominerat till Årets SaaS-företag 2021Plastavfall kan få nytt värde
2021-09-17
Första ELEMENT maskinen från Messer snart på väg till PajalaSnabba leveranser accelererar gasfjäder­försäljningenLed bort värmen med termiskt material från BergquistSkanska tar ytterligare steg i digitaliseringen av byggbranschenKan man dra en Volvo­dumper på 100 ton med endast LEGO® TECHNIC™-bitar?Stora kostnadsbesparingar på minskad vatten­konsumtionEffektivisera produktionen med rätt utrustning på er robotVIDA investerar över 100 miljoner kronor i virkestorkar från ValutecMer än tre byggmaskiner – nu bygger vi en sprillans ny depå i linköping
2021-09-16
Ny automatiserad produktionscell för formverktyg!VBA – Höj trycket, men bara där det behövsSäkra möten säkrar nya affärer på Elmia Subcontractor 2021Att skapa en trygg och jämlik värld för alla med hjälp av AINutanix presenterar årets keynote-talare till molnkonferensen .NEXT Högre kvalitet, snabbare processer och en enklare vardag för JSB Construction ABTrine accelererar med ny satsning på grön logistikEffektiv arbetsplats­utformning med nytt digitalt verktygTeknik för framtidens elbilsbatterierCranab utvecklar kran till Vimeks Next GenerationHellberg Safety introducerar nytt headset för tvåvägskommunikationEngcon och Takeuchi i utökat samarbeteNya materialhanteraren Cat® MH3026 erbjuder hög prestanda till lägre kostnaderNya Svea WXS 2,85 TrafikbarriärVärldens största producent av foder och räkor effektiviserar med InterrollLuna Tools fortsätter att investera i kompetens inom Verktygssäkring
2021-09-15
CEJN introducerar slangupprullare för högtryck med svivel i rostfritt stålÖkad maskinsäkerhet utan att kompromissa med prestandanFullt fokus på varje detalj Kopplingsklämmor för elektrisk installationDBT kan nu stötta ännu fler av Sveriges SMEs efter att EIF höjer garantiramen till 2 miljarder kronorVindkraftverk är inte räddningenStructor förstärker inom VACASE nya hjullastarserie, G2 Evolution, är här!SIZES förstärker teamet för effektivare processerSödra expanderar inom KL-trä – etablerar sig i DanmarkInnovation och effektivitet i fokus när Geberit lanserar LjudkalkylatorBlue Prism utsedd till ledare i Gartner Magic Quadrant 2021Så här sparar du 71 % i vattenkostnader med ThinkTop V70-uppgraderingenInuit tillsammans med Cryptshare och Signicat banar väg för säker e-post och filöverföring med hjälp av BankIDDubblar personalstyrkan och tar in miljoner
2021-09-14
Uppgradera din PRO-våg nu!Från powersport stjärna till internationell industrientreprenörMovs lanserar 2 modeller av kompakta Fiberlaser maskiner1000 dörrar hos bostadsbolagen i Göteborg går över till mobilnycklar med SafeTeam och ParakeyStora värden med nationella yrkesprofiler och validering på VakineComExpo – ny mässa för framtidens elektrifierade nyttofordonWebinarium ska sätta jämställdhet på byggbranschens agenda