GARO säkrar effektiv laddning av 2 bilar samtidigt med nya laddboxen Twin - industritorget.se
ONSDAG 27 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

GARO säkrar effektiv laddning av 2 bilar samtidigt med nya laddboxen Twin

Under eCar Expo tidigare i år presenterade GARO den nya laddboxen Twin för första gången. Nu släpps den till marknaden för försäljning.
GARO erbjuder helhetslösningar inom elbilsladdning och nya laddboxen Twin är ytterligare en väldesignad och futuresmart laddbox för laddning vid villan, flerbostadshuset eller på arbetsplatsen. Med den nya laddboxen kan två bilar laddas samtidigt på ett enkelt, säkert och effektivt sätt.

”GARO har lyssnat på marknadens efterfrågan att kunna ladda två bilar samtidigt, från samma laddbox, på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt. Genom Twin tillgodoser vi detta. Nu finns Twin möjlig att beställa och senare under våren påbörjas tillverkningen i Gnosjö.” säger Orvar Hurtig, Divisionschef för GARO E-mobility.

Twin har fått flera av de fördelar som kännetecknar GAROs övriga sortiment för elbilsladdning. Den har en modulär uppbyggnad som möjliggör för kunderna att välja de funktioner som passar ett specifikt projekt, och kan senare uppgraderas om behovet förändras. I enlighet med kraven i Elinstallationsreglerna är Twin alltid utrustad med individuell DC-övervakning. I kombination med fästen för både vägg och stolpe är Twin flexibel att installera både i nya och befintliga anläggningar.

För platser där många bilar kan behöva laddning kan Twin kopplas i grupper om maximalt 32 laddpunkter och kan fritt kombineras med GAROs populära laddbox med ett uttag. Tillsammans med energimätare erhålls dynamisk lastbalansering som skyddar huvudsäkringen och säkerställer effektivt utnyttjande av fastighetens elnät.

Det tåliga höljet i svartanodiserad aluminium ger Twin ett modernt utseende. För de kunder som vill exponera sitt varumärke erbjuder Twin stor möjlighet till anpassning av utseendet med färg, logotyp, budskap etc.

GARO är en marknadsledande aktör inom E-mobility med egen produktutveckling och tillverkning i småländska Gnosjö med försäljning av produkter på alla stora elbilsmarknader i Europa. I det heltäckande sortimentet finns allt från laddboxar och publika laddstolpar till snabbladdare för lätta och tunga fordon. Twin är framtagen för det nordiska klimatet, med de väderväxlingar det innebär, och har utvecklats med hållbarhet i fokus.

Tillsammans med G-Cloud förenklar laddboxen laddning i flerbostadshuset eller på arbetsplatsen

När du väljer till GAROs egna mätinsamlingstjänst G-Cloud till GAROs laddboxar får du full kontroll på alla laddningar och kan bryta ner energiförbrukningen till varje användare, laddare och period. Detta möjliggör rättvis betalning genom individuell specificering på hyran eller lönen.

Laddboxen Twin uppfyller kraven för Klimatklivet och Ladda bilen-bidrag från Naturvårdsverket.

För mer information, vänligen kontakta:
Patrik Andersson, VD och koncernchef: +46 (0)76 148 44 44
Orvar Hurtig, Divisionschef E-mobility: +46 (0)72 995 17 80

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-19
​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
2020-05-18
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner alltLuxbrights tar in 12,5 Mkr och siktar på börsnotering!Inlandsbanan är först i Sverige med ny typ av fjärrmanövrering Vilka symboler vill du visa?GK rustar för hållbarhet och lönsamhetDell introducerar nya XPS 15 och XPS 17
2020-05-15
Nya verktygssystem till robotar ​Swecontekniker mötte framtiden i KonzEtt partnerskap som genererar innovationerVäxande marknad för elektroniklösningarNyanställda på Maskin AB FranssonVad kul att du är nyfiken på modern markbaserad rening!Veeam rapporterar fortsatt årlig tillväxt och ökade marknadsandelarABB och Metsä Fibre tecknar avtal för att leverera elektrifiering och drivteknik till nytt finskt bioproduktbrukSvensk Biogas levererar 100 procent förnybart bränsle till bussarna i NorrköpingRejlers satsar på Management Consulting inom energiSuccé för BioLyftet – utbildningen för företag som vill ställa om till hållbara materialKvinnor går ihop för att bygga och investera hållbartGemensam dataplattform ökar lönsamhet, hållbarhet och innovationRedan nu måste vi rusta för kommande kriser i industrin
2020-05-14
Kom igång och producera snabbt och enkelt med DATRON neoBillyften levererar för J BilVet du varför ren luft och hanterad luft är så viktigt för din industris välbefinnande? Tjugo nya ställplatser byggs på ElmiaRadiomodul för enkel integrationNya betongmetoder kan spara 50 miljoner per årDigital signering via Verified i Kontek HRMFAST Deck Mate - för perfekta skruvrader!Webers hållbara golv var startskottet för arbetet med EPD:erNaturstensföretag prisas för miljövänliga leveranserMedvind för Ramirents vindkraftsprojekt när intresset ökarCramo AB lanserar ny appfunktion med fokus på arbetsmiljö och säkerhetHemSol lanserar unik onlineresurs för solcellerTeknikutbildarna och C-con i samarbete Facebook LinkedIn TwitterLedande batteritillverkaren GS Yuasa etablerar bolag i SverigeSolcellsparken börjar växa fram på GärstadCisco vill krossa långlivade säkerhetsmyter i ny rapportProtolabs lanserar nytt 3D-printingmaterial och ny teknologi för de allra minsta detaljernaPeab bygger bostäder i EsboStålproduktionen minskade i april
2020-05-13
Med 40 års erfarenhet och ny teknik skapas nya möjligheterDigital körjournal ger mer tid till kundernaFörsta IOT OUT OF THE BOX levererade till kundHydroscands smidiga tryck­luftslang finns nu i butik och webbutikInnovativ konsulting med inriktning på användandet av ConTech inom byggbranschen.Nya Hyundai i10 lanseras i samarbete med Rädda BarnenDet nya Gotlandsflyget presenterar sin VDNatali Engstam Phalén utsedd till en av framtidens kvinnliga ledare
Annonser