SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

GavleNet väljer Waystream och sparar energi

Byter ut alla existerande accesswitchar i nätet
Waystream får en ny kund i GavleNet, som nu lägger sin första order på drygt 60 accesswitchar samt tillhörande Ultra Low Power SFP:er*.

Stadsnätet GavleNet, som är en del av Gävle Energi täcker hela Gävle kommun samt Ockelbo kommun, och har idag ca 18.000 kundanslutningar. De arbetar aktivt för att bidra till kommunernas hållbara utveckling.

"Vi har tidigare använt oss av en amerikansk leverantör. Men när vi kom i kontakt med Waystream, insåg vi att med deras produkter skulle vår energiförbrukning minska radikalt. Vilket både är positivt ur ett miljöperspektiv, men som dessutom reducerar elkostnaderna. Waystream är ett företag som fokuserar på hållbara lösningar, och det är viktigt både för oss och våra kommuner. Så efter noggrann testning, bestämde vi oss för att uppgradera vårt nät till Waystream," berättar Peter Lindberg, Driftchef GavleNet på Gävle Energi.

Gävle Energi planerar att under en sjuårsperiod byta ut alla existerande accesswitchar i nätet.

"Vi välkomnar GavleNet som ny kund och är glada över att ytterligare ett svenskt stadsnät väljer oss som leverantör. Att GavleNet väljer oss på grund av att våra produkter möter deras funktionskrav och samtidigt reducerar deras elkostnader med energismarta produkter är extra kul. Vi jobbar ständigt med att se över hur vi kan producera och leverera mer effektivt både under produktionen samt under produkternas livslängd. Ett stort steg var när vi flyttade majoriteten av vår produktion hem till Sverige. Elen i Sverige är bland den grönaste i världen, vilket gör att utsläpp från produktion här blir avsevärt lägre. Dessutom leder det också till kortare transporter. Vi ser alltmer från kunder, precis som GavleNet, att de väljer leverantörer som prioriterar hållbarhet," säger Fredrik Lundberg, VD på Waystream Group.

Sedan juli 2022 klimatkompenserar Waystream för det CO2-utsläpp som produktionen av accesswitcharna orsakar.

För mer information vänligen kontakta:

Fredrik Lundberg, VD
Tel +46 (0) 72 509 27 76. E-post fredrik.lundberg@waystream.com

Anna Idbrant, Presskontakt
Tel +46 (0) 72 145 78 54. E-post anna.idbrant@waystream.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-12-04
Biogasanläggningen i Karlskoga firar 10 år Utsläppsminskning med flera hundra tonInnovativ metod för framtidens avloppsreningImpact-bolagets succétjänst AI-expert till styrelsen för HusmanHagberg
2023-12-01
Kombinera styva och flexibla material Collision Sentry Multi-ZoneStålåret 2023: Världsliga ting?Stärker relationen mellan kund och tillverkareNSK arrangerade European Distributor Convention 2023
2023-11-30
Viktigt med reservdelar för vattenskärmaskinerDra tunga laster mer mobilt Höj precisionen med krysslaser Varför du måste ha rätt analysinstrument Optimera din verksamhet med svarv och fräsverktyg
2023-11-29
En extra tia per dag – ger enorma fördelarEffektiv formmätning för precision Nitdragarens funktion och användningsområde Rätt kläder när du svetsar Ont i armen under och efter arbetsdagen?
2023-11-28
Idealiska maskiner för stora arbetsstycken Plasmaskärbord är en revolution inom skärning Undvik skador från fukt och mögel Brandmanschetter för över­gången från metall till plast Vår verkstadsinredning samlat på ett ställe!