Geberits första Inliner i testprojektet Valla Torg - industritorget.se
TORSDAG 02 APRIL 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Geberits första Inliner i testprojektet Valla Torg

Intresset för Geberit Inliner ökar efter att det första systemet har installerats i projektet Valla Torg utanför Stockholm.
VVS-företaget Geberit har installerat sitt första Inliner-system i Sverige. Testprojektet Valla Torg strax utanför Stockholm, blev först ut med att installera det energieffektiva varmvattenröret. Och på Stockholmshem är man nöjda, då det blivit uppemot 25 procent billigare att använda Geberits rör jämfört med konkurrerande rostfria system.

Testprojektet Valla Torg i Årsta utanför Stockholm ska stå modell för hur man kan renovera hållbart och energibesparande. I Stockholmshems drygt 300 lägenheterna från 60-talet, har man satt solceller, tilläggsisolerat, installerat energieffektiva fönster och gjort en rad andra energismarta lösningar. Bland annat valde man att installera Geberit Inliner – en lösning där cirkulationsröret för varmvatten installeras inne i varmvattenledningen, vilket minskar energiförbrukningen. För Geberit var det den första installationen i Sverige.

– På Stockholmshem är man oerhört nöjd med systemet och överraskade över hur lätt och smidigt det gick att installera. Dessutom har det blivit 20-25 procent billigare att använda våra Meplarör med Inliner, jämfört med konkurrerande rostfria Inliner-system. En kostnadsbesparing på närmare en halv miljon kronor för projekt Valla Torg, säger Fredrik Jonasson, projektsäljare på Geberit.

I de flesta flerbostadshus idag har man två vattenledningar - en som leder ut varmvattnet till kranarna och en som leder oanvänt vatten tillbaka i systemet. Med Inliner behövs bara en ledning eftersom Inliner integreras i VVC-röret.

– Idag står varmvattnet för cirka 60 procent av all energianvändning i ett hus. Med Inliner kan man behålla värmen i röret och därmed spara upp till 30 procent energi på varmvattencirkulationen. För ett flerbostadshus innebär det en stor kostnadsbesparing varje år, säger Fredrik Jonasson.

Inliner är inte bara energieffektivt. Det är även lätt att jobba med och systemet tar mindre plats jämfört med den traditionella vvc-dragningen. Dessutom går de snabbt att installera eftersom VVS-montören monterar och isolerar ett rör istället för två.

Inliner har funnits inom Geberitkoncernen i flera år, men inte använts på den svenska marknaden förrän nu.

– Vi har blivit bättre på att berätta om fördelarna med våra Inliner-system och nu har intresset tagit fart. Vårt pilotprojekt Valla Torg har dessutom gett ringar på vattnet och vi har flera nya projekt på gång, bland annat ett större projekt i Linköping, säger Fredrik Jonasson.

För ytterligare information

Petra Nilsson
Marknadschef Geberit Sverige petra.nilsson@geberit.com +46 72 743 29 27

Fredrik Jonasson
District & Project sales, Geberit Sverige fredrik.jonasson@geberit.com +46 70 235 69 13

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-03-30
Det stora antalet video­möten utmanar IT-säkerheten Distansutbildning värdefullt i CoronatiderStor potential för bioenergi - branschen står redo för att levereraEntreprenad Live är positiva i orostider – “Vårt koncept håller”3D-skrivarna går varmaGPIF och Kommuninvest gör gemensam satsning på gröna obligationerSatsa på varseldrabbade – skapa snabbspår för omställningNSVA ser stora fördelar med schaktfria lednings­dragningarAnvänd telefonen som Passerkort
2020-03-27
Rototilts helautomatiska snabbfästessystem den stora snackisen under ConexpoStyrud investerar för hållbarhetFAT av RO-anläggningEmballator Melleruds Plast kraftsamlarArkitekter skriver ut skyddsutrustning till vårdpersonal i coronatiderVolkswagen fyller på med laddbara bilar för den svenska marknadenRegion Värmland väljer Steora efter lyckad utvärderingLinde & Lantmännen Agroetanol bygger ut koldioxidanläggningen Norlic i NorrköpingVattenstämman 2020 i Kalmar ställs inBilfläktar blir respiratorer när Ford samarbetar med 3M, GE Healthcare och UAWBranschens första självsugande batteridrivna vattenpumpEnergiförbättring blir elföretag
2020-03-26
Ny agentur hos LichronProblem med att få fram prototyper och små serier?Hög tid att boka reparationer och renoveringar under semesterperioden.Falun först i Sverige med Dig Assist i skolanKunskap om tryck & kvalité i varje bitLagerautomation är hetare än någonsin Descartes stärker sitt e-handelserbjudande, förvärvar PeoplevoxDescartes växlar upp i Norden – rekryterar HR-chefSå påverkas det sydsvenska näringslivet av CoronavirusetDen smarta fabrikenRädda SME-företagen - Storföretagen måste betala sina fakturor i tidSTIHL inför hemleverans av motorsågarASUS lanserar Chromebook Flip C436 i SverigeFullt fokus på hållbarhet när Klädesholmen satsar på solcellsanläggningSökte en nischverksamhet – blev lösullsentreprenör på heltidNu öppnar Würth butik i Växjö - invigningsdagar 26-27 mars!Träbyggandet ökar och Sweco skriver ramavtal med DeromeBranschens första batteridrivna rensmaskinHuawei och Deloitte i ny rapport: 5G-teknik hjälpte Kina bekämpa Coronaviruset
2020-03-25
Hållfasta tryckfjädrar i verktygsstål för höga temperaturer Säkerhet från EnglandElmia Lastbil flyttas fram till 2021Gasum ska förse Preem med förnybart marint bränsleAbsolicon står stadigt trots Coronakris​Beijer Byggmaterial släpper guide till hantverkare i hantering av Covid-19Derome expanderar mer – slår upp portarna i KarlskronaSLP gör nytt förvärv i Malmö och bygger nyttNolia Beer i Luleå flyttas till 13-14 november10 krisåtgärder för svenska småföretag och jobbFull fart på försäljning och planering inför Stora Nolia och Load Up North – vårens mässor flyttasNetOnNet möter behovet av snabba leveranser när allt fler svenskar ställer om till arbete hemifrånWeber dry renovationProduktnyhet Mars 2020 - Gruppfördelare 1"Svenska bygg- och infrastrukturprojekt anlitar Sika för bredd och kvalitetKronans Apotek kraftsamlar för att prioritera läkemedelsleveranserNu bygger Derome hotell­rummen till Sara KulturhusHydroscand investerar i rörbockningsverksamheten i HudiksvallSuccén fortsätter trots corona kris
2020-03-24
Fem stjärnor för effektiv fasningnorelems dämpare levererar rätt strukturAngående rådande situation om Coronaviruset COVID-19
Annonser