Genom att digitalisera och automatisera ekonomiprocesser skapar Amesto värde - industritorget.se
TORSDAG 28 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Genom att digitalisera och automatisera ekonomiprocesser skapar Amesto värde

Systemimplementatören Amesto är partner till Visma, den leverantör som har över 27 procents marknadsandel på den molnbaserade marknaden för affärssystem i Norden.
Enkelheten och den höga graden av automatisering är några av anledningarna till deras starka position, förklarar Ulrika Bromander.

– Traditionellt har branschen erbjudit väldigt öppna system där man kan bygga komplexa och kundanpassade lösningar. Med en molnbaserad produktlinje får man istället en standardlösning som är designad enligt best practice för enkelhet och automation på ekonomiavdelningen, det är färre klick och färre moment. Med smarta funktioner och till exempel självlärande system kan du till exempel regelsätta systemet så det alltid godkänner fakturor från definierade leverantörer om de är inom ett visst belopp – vi slipper monotona moment och frigör tid i arbetet.

”Fokusera på lönsamhet”

Att ha ett anpassat system är långt mer kostnadsintensivt än ett standardiserat där flöden och processer är satta, särskilt om det ligger på fysiska servrar. Systemen måste uppgraderas och hårdvaran måste underhållas. Med ett molnbaserat system sitter du alltid i den senaste versionen. Gränssnittet eller kostnader för hårdvaran är inget du behöver bekymra dig för.

– Att införa ett molnbaserat system ger utrymme till att se över hur man faktiskt jobbar. Många är de kunder av våra kunder som sparat sexsiffriga belopp per år på att gå upp i molnet, menar Ulrika.

Visma är experter på ekonomiflödet och ger företagen möjlighet att fokusera på sin kärnverksamhet. Med ett bra rapportverktyg som ger enkla översikter i diagramform i realtid kan man fatta mer insiktsfulla och snabbare beslut som driver verksamheten framåt.

– Just nu är det många på marknaden som känner av digitaliseringen och vill byta ekonomisystem för att man känner att ens nuvarande är för litet eller inte håller måttet. Lägg till stressade och, eller, sjukskriven personal och det är hög intressant att diskutera förändring och förbättring. Där kommer vi in som partner. Man måste tänka över vad som är viktigast och vilken strategi man vill att systemet ska stötta, då är Amesto en bra partner.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-20
Väderstad lanserar ett nytt innovativt stopphjul till TempoLyckade tester med Litiumjonbatterier Gnosjö Automatsvarvning nomineras till årets klimatprisNu lanseras Verizon Business Data Breach Investigations Report 2020 ABB Power Grids och Stena Recycling i cirkulärt samarbete kring transformatorerFörhoppningsfulla grabbar som investerar för framtidenOKQ8 hjälper Fastighetsägarna MittNords medlemmar till en grönare vardag Ohlssons är den enda certifierade aktören i Skandinavien för underhåll av hydrofilter Dränerande isolerskiva miljövarudeklarerad för ökad transparensLeica Geosystems satsar på uthyrning genom Leica RentalMirola lägger produktionen i SverigeMakita lanserar ny bilningshammare LXT®SeaTwirl får patent i USADells nya Precision Workstations: Mindre, Snabbare, CoolareAtt bygga med limträ har aldrig varit enklareProtolabs utökar kapacitet för 3D-print investerar 12 miljoner euro Tre leveransutmaningar att hantera i CoronatiderLogistic Contractor har rekryterat Johanna Kindlund som teknisk chefMätverktyg för hållbarhetsdata nu tillgängligt för IT produkter
2020-05-19
Finansierings möjlighet för Sveriges industriMagnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
2020-05-18
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner alltLuxbrights tar in 12,5 Mkr och siktar på börsnotering!Inlandsbanan är först i Sverige med ny typ av fjärrmanövrering Vilka symboler vill du visa?GK rustar för hållbarhet och lönsamhetDell introducerar nya XPS 15 och XPS 17
2020-05-15
Nya verktygssystem till robotar ​Swecontekniker mötte framtiden i KonzEtt partnerskap som genererar innovationerVäxande marknad för elektroniklösningarNyanställda på Maskin AB FranssonVad kul att du är nyfiken på modern markbaserad rening!Veeam rapporterar fortsatt årlig tillväxt och ökade marknadsandelarABB och Metsä Fibre tecknar avtal för att leverera elektrifiering och drivteknik till nytt finskt bioproduktbrukSvensk Biogas levererar 100 procent förnybart bränsle till bussarna i NorrköpingRejlers satsar på Management Consulting inom energiSuccé för BioLyftet – utbildningen för företag som vill ställa om till hållbara materialKvinnor går ihop för att bygga och investera hållbartGemensam dataplattform ökar lönsamhet, hållbarhet och innovation
Annonser