SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Getlink utnyttjar sin data med Qlik-ägda Talend

Viktig drivkraft i sin "Data-as-a-Service"-strategi
• Fransk-brittiska mobilitetskoncernen Getlink har implementerat dataplattform som drivs av Talend för att förbättra beslutsfattande, ekonomisk förvaltning och underhåll för infrastruktur
• Talend Data Fabric viktig drivkraft i Getlinks Data-as-a-Service-strategi

Talend®, ett Qlik®-företag och ledande inom dataintegration och hantering, meddelar att Getlink, en stor aktör inom mobilitetsinfrastruktur, internationell handel och ledande inom miljövänliga transporter, utnyttjar Talend Data Fabric som en viktig drivkraft i sin "Data-as-a-Service"-strategi. Talend hjälper Getlink att integrera och hantera alla sina dotterbolags aktivitetsdata inom sin centrala dataplattform, One Getlink. Plattformen gör det möjligt för Getlink att samla in, omfördela och demokratisera säker tillgång till företagets data i stor skala för att berika sin verksamhet och främja innovation.

- Genom vår strategi vill vi bryta ner silos och demokratisera tillgången till data för alla våra anställda och ledare för att uppmuntra till välgrundat beslutsfattande. Genom att implementera en enda, central plattform som drivs av Talend och som samlar alla koncernens data, säkerställer vi att vi har pålitliga, högkvalitativa data. Det gör att vi kan stimulera innovation och omvandla vårt datalandskap för att utnyttja dess fulla potential och samtidigt förbättra vår verksamhet, våra tjänster och vår övergripande prestanda, säger Morade El Fahsi, Head of Data, Getlink.

Med One Getlink drar Getlink nytta av en centraliserad dataorganisation baserad på en säker, tillförlitlig, högpresterande och skalbar molnplattform. Inom denna infrastruktur arrangerar, transporterar och bearbetar Talend all koncernens data, oavsett om den är strukturerad, semistrukturerad eller ostrukturerad, lokalt eller i molnet till en datasjö på Azure och ett datalager på Snowflake. Talend garanterar datakvaliteten med Talend Trust Score™, som ger insyn i varje datamängds tillförlitlighet. Samtidigt tillför ett datastyrningsteam kunskaper samt hanterar och övervakar plattformen i nära samarbete med operativ personal.

Detta tillvägagångssätt ger Getlink omfattande och tillförlitliga data för användningsområden som artificiell intelligens, med Azure ML för bearbetning av maskininlärningsmodeller för förbättrat prediktivt underhåll, och analys med Qlik, vilket gör det möjligt för affärsanvändare att skapa och upptäcka insikter som driver beslutsfattandet.

Getlinks kommande utveckling av dataplattformen kommer att tillgodose olika affärsbehov, inklusive realtidskonsultation av data från IoT-sensorer för att underlätta automatisk planering av underhållsarbete. Dessutom kommer data att göras tillgängliga som öppna data via marknadsplatser eller en plattform, vilket främjar dess öppenhet och användning. Slutligen kommer självbetjäning och datakunskap att uppmuntras genom öppna datatorg, automatiserad datadelning och utbilda kritiska användare för autonomt utnyttjande.

- När företag vänder sig till molnet för att modernisera sin infrastruktur och hantera sina arbetsbelastningar, blir Data-as-a-Service ett av de mest använda alternativen för dataintegration, hantering, lagring och analys. Genom att anta denna DaaS-strategi med Talend förbättrar Getlink smidigheten i datavolymer, minskar den tid det tar att få tillgång till information och stärker tillförlitligheten och integriteten hos sina data. Vi ser fram emot att stödja Getlink i deras strategi, särskilt eftersom kombinationen av Qlik och Talend, med våra kompletterande erbjudanden, kommer att göra det möjligt för oss att driva innovation och leverera betydande fördelar till våra kunder, säger Gareth Vincent, Senior Vice President of Sales, EMEA på Qlik.

För mer information om Talend och deras lösningar, besök www.talend.com.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-12-04
Biogasanläggningen i Karlskoga firar 10 år Utsläppsminskning med flera hundra tonInnovativ metod för framtidens avloppsreningImpact-bolagets succétjänst AI-expert till styrelsen för HusmanHagberg
2023-12-01
Kombinera styva och flexibla material Collision Sentry Multi-ZoneStålåret 2023: Världsliga ting?Stärker relationen mellan kund och tillverkareNSK arrangerade European Distributor Convention 2023
2023-11-30
Viktigt med reservdelar för vattenskärmaskinerDra tunga laster mer mobilt Höj precisionen med krysslaser Varför du måste ha rätt analysinstrument Optimera din verksamhet med svarv och fräsverktyg
2023-11-29
En extra tia per dag – ger enorma fördelarEffektiv formmätning för precision Nitdragarens funktion och användningsområde Rätt kläder när du svetsar Ont i armen under och efter arbetsdagen?
2023-11-28
Idealiska maskiner för stora arbetsstycken Plasmaskärbord är en revolution inom skärning Undvik skador från fukt och mögel Brandmanschetter för över­gången från metall till plast Vår verkstadsinredning samlat på ett ställe!