SÖNDAG 15 DECEMBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Hållbara affärsidéer vann 100 000 kronor

Nordeas Norrlandsstiftelse har i samarbete med BizMaker delat ut 100 000 kronor i stipendier till tre startups som på olika sätt implementerat hållbarhet i sin affärsidé.
Vi vill främja utvecklingen i Norrland och stöttar gärna företag som bidrar till en bättre värld, säger Carina Bergquist Palm, ordförande i stiftelsen.

Startups som deltar i BizMakers företagsinkubator i Västernorrland hade chans att bli nominerade till tävlingen som avgjordes under eventet Framtidens Företag i Sundsvall.
När krutröken lagt sig hade juryn valt ut tre vinnare som delade på totalt 100 000 kronor.

Lönsamhetspriset: 40 000 kronor vanns av Calejo Industrial Intelligence som utvecklar AI-stöd för industrier och som med den nya tekniken hjälper sina kunder att bli mer lönsamma. Calejo har bland andra SCA och Boliden Mineral på kundlistan.

– Vi kan hjälpa industrier att effektivisera processer och bidra till att de exempelvis blir mer energisnåla. Dessutom hjälper vi kunderna att höja sin AI-mognad. Vi är mycket glada över prispengarna som kommer till nytta, säger Calejos vd Johannes Holmberg.

Jämställdhetspriset: 40 000 kronor vanns av Voady som utvecklat en digital plattform för frisörbranschen. Plattformen är ett komplett affärssystem som underlättar för just frisörer att driva företag och göra bättre affärer.

– Voady skapar friskare och mer lönsamma och hållbara företag, vilket hjälper frisörer att få mer makt över affärerna, säger Voadys vd Elin Sjöström.

Utvecklingspriset: 20 000 kronor vanns av Fair Term Profit som är ett initiativ för investeringar på finansmarknaden. Centralt är att investeringar som görs bidrar till att driva på en hållbar utveckling, och att inga pengar investeras i destruktiva verksamheter. Företaget var ej på plats vid prisutdelningen.

– Vi på BizMaker är jätteglada över samarbetet med Nordeas Norrlandsstiftelse. Att som startup bli uppmärksammad av ett storbolag som Nordea ger inte bara klirr i kassan, utan även energi, inspiration och en tumme upp för det arbete som läggs ner, säger Eva Nyh Hederberg, vd på BizMaker.

För Nordeas Carina Bergquist Palm är hållbarhet något som bara växer i betydelse.

– Det känns helt rätt att få vara med och uppmuntra hållbara initiativ, det är också något vi tar hänsyn till när vi som bank väljer att samarbeta med både små och stora företag, säger Carina Bergquist Palm.


Kontakt

Eva Nyh Hederberg
Vd, BizMaker
070 280 34 35, eva.nyh-hederberg(@)bizmaker.se

Carina Bergquist Palm
Ordförande Nordeas Norrlandsstiftelse och chef Region Norr, Nordea Bank AB
070 322 18 43, carina.bergquist.palm(@)nordea.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-12-09
​Högsta säkerhetsbetyg till Nya Renault CapturSkolan som tränar framtida ledare i InstalcoMagdalena Forsberg ny ambassadör för Mitsubishi MotorsBilhandlarnas vardag kommer att hetta till!Trästommar håller ställningarna inom nyproduktion av flerbostadshus3D-modellering med hög byggbarhetÅrets Byggchef 2019 är Jeanette Rhodin KörössyDriftsäkerhet
2019-12-06
Pro 2 - Klassledande strömförsörjningABB och Stena Recycling i nytt miljösmart samarbeteGerdau och SKF i avtal för att förbättra produktiviteten vid brasilianska stålverkNu är det nya majestätiska vattenkraftaggregatet Sofia igång i Åsens kraftverkNy dragtruck för trånga utrymmen: Jungheinrich EZS 130Elvaco breddar utbudet inom LoRaWAN – lanserar fyra nya mätarmoduler till värmemätareAldrig ett tomt batteri!TEKONF – ett kompetent företag inom teknisk konfektionVolvo Group Venture Capital investerar i programvara för autonom mobilitetWingårdhs Arkitekter flyttar till Varvsstaden
2019-12-05
Exacta har förvärvat samtliga aktier i 3P Logistic ABNy version av IRONCAD nu här!SSAB inleder studie i Finland för fossilfri ståltillverkningDe brinner för plåt och senaste teknikenInterroll trummotorer får EHEDG-certifiering för högsta hygienkrav AWS och Verizon levererar 5G Edge Cloud Computing tillsammansDan Nilsson ny standardiseringschef på SISFyra av tio småföretagare har ingen hemsidaSiemens bygger vätgas­anläggning för utsläppsfritt energisystemKraftig 18V kolborstfri gäng­stångskap med extra kraftAllt viktigare med miljö­certifierat byggmaterialSomfy lanserar radiatortermostat för det smarta hemmetStora kostnadsbesparingar efter uppgradering av kondensorer hos drygt 150 butikerProduktnyhet December 2019 - IndustrifördelareDynamics by Sigma öppnar i Storbritannien
2019-12-04
Iscar Chatterfree och Solidmill Damaskus Maskinskydd förvärvar leverantör – stärker sin ledande position i Sverige Troax skapar nya möjligheter – på längden och på höjdenBranäsgruppen startar ett vasst samarbete – tar bort plastsugrören4,5 miljoner till AI-forskning i NorrbottenNu blir det lättare att resa fossilfritt i JämtlandErik ska bidra till att utveckla svensk industriUppsala kommun vinner årets Biogasutmärkelse 2019Visma förvärvar fintech­bolaget InyettEasyfairs renodlar varu­märket Empack och lanserar nya mässan Logistics & AutomationDB Schenker startar nytt i åtta länderCaterpillar lanserar nya bandschaktaren Cat D5 och förenklad namnstruktur
2019-12-03
PR-Plast Investerar för en ljusare framtidMetal Work Sverige AB söker en driven säljareSvenska bilförare väljer helst Volvo V60Peab bygger ut SCAs sågverk i BollstabrukStröman Maskin AB är ny generalagent för Johnston och Beam i SverigePanasonic förvärvar finsk värmepump­verksamhet7 av 10 svenska hantverkare genomgår sällan eller aldrig säkerhetsutbildningar på arbetsplatsen Veeam förutspår teknologi­trenderna för 2020 De är nominerade till Träpriset 2020Rejlers förvärvar Elproj teknik ABVerkstäder uppmanas hjälpa bilägare som är oroliga för brandrisk!Årets XL-BYGG leverantör 2019Så skapar ni en hållbar affärsmodell i 5 stegKylkedjan TESAB växer!En ny generation av axialfläktarVi välkomnar Peter Benjaminsson som ny försäljningschef Bygg
2019-12-02
Ny hemsida räcker inte för att nå ut på nya marknader
Annonser