ONSDAG 26 FEBRUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Hållbarhet är en guldgruva av affärsmöjligheter!

Unitelys grundare Terése Hammarsten och Marie Grabe.
Unitely hjälper företag att ta tillvara på den uppsjö av affärsmöjligheter som uppstår i och med marknadens ökade fokus på det värderingsstyrda och hållbarhet.

Byrån verkar i gränslandet mellan kommersiellt och ideellt och ger företag verktyg att lyckas få affärsmässig utväxling av sitt hållbarhetsarbete vilket bidrar till värdeskapande för kunder och medarbetare. Med erfarenheter från seniora strategiska roller inom både näringsliv och ideell sektor skapar Unitely syftesdrivna samarbeten som bidrar till verklig skillnad för samhälle och klimat.

- Vi ser ingen motsättning mellan att göra gott och lönsamma affärer. Många företag behöver hjälp att byta perspektiv och se att hållbarhet kan skapa affärsmöjligheter, säger Marie Grabe som tillsammans med Terése Hammarsten har grundat konsultbyrån Unitely.

Nyckeln är att identifiera en samhällsfråga som på ett naturligt sätt knyter an till företagets värderingar och verksamhet och att integrera denna i affären och den interna och externa kommunikationen. Härigenom breddas fokus i hållbarhetsfrågan från att primärt handla om verksamhetens egen miljöpåverkan till att istället lyftas till en affärsstrategisk nivå. På köpet ges företaget en trovärdig och intressant story som bygger anseende, säkrar framtida konkurrenskraft och engagerar medarbetare.

- Hållbarhet är så mycket än en rapport över sin egen miljöpåverkan eller bidrag till välgörenhet som julklapp till personalen,säger Terése Hammarsten.

Byråns grundare träffades på Rädda Barnen i ett uppdrag att positionera organisationen mot näringslivet och skapa strategiska partnerskap med företag. Där bevittnades vilken affärspotential det finns när samarbetet skapar ett ökat mervärde för båda parter just tack vare en tydlig koppling till företagets affärsutmaningar. Men samtidigt hur svårt det kan vara för företag och organisationer att upprätta dessa samarbeten på egen hand. Här såg byråns grundare ett tomrum på marknaden. Terése och Marie bestämde sig för att starta Unitely som är en nischbyrå med fokus på syftesdrivna samarbeten som, genom ett nätverk av gig-konsulter, skräddarsyr lösningar för varje enskilt uppdrag. Konsultbyråns kompetens är unik då grundarna kan kombinera erfarenheter från ideell sektor med mångårig erfarenhet i affärsstrategiska roller på vitt skilda och hårt konkurrensutsatta marknader (såsom bank-, spel- och elbranschen).

www.unitely.se

Kontaktuppgifter

Terése Hammarsten 072-713 32 83, terese@unitely.se

Terése har över 20 års erfarenhet av försäljning och affärsutveckling på en av Europas största banker och en av världens största barnrättsorganisationer. Hon kommer närmast från rollen som chef för partnerskap med företag och stiftelser på Rädda Barnen.

Marie Grabe 073-033 12 12, marie@unitely.se

Marie har 15 års erfarenhet av varumärkes- och marknadsstrategiarbete. Bland tidigare befattningar kan nämnas Marknadschef på Telge Energi, Marknadschef B2B på Rädda Barnen och samt Brand Manager på Svenska Spel.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-02-19
Veidekke leder fortfarande inom klimatrapportering Snabb mellanladdning med stationär energilagringStort pris till kompakt truck: ERC 216ziTrallskruvmontage med snyggt resultatBruk med korrosionsskydd från ARDEX! Beijer slog rekordVi behöver fler kvinnliga förebilder inom IT och teknikLidköping Energi utser Valmet till leverantör av allbränslepannaBatteridrivna loggers med lång batteritidTvå procent av alla personbilar är laddbaraUtvecklad för medicinsk teknik och nu anpassad för industriapplikationerInterroll breddar lösningen för detaljhandelssektorn
2020-02-18
Metrol Springs gasfjädrar ger effektiv och säker kontrollSlagkraft presenterar nytt motorpaket och ny kran för buskröjningHållbarhetsarbete som ger global effektPMH International AB ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020HCL Technologies lanserar “Women Lead”-initiativ i Norden OGD-givaren är baserade på time-of-flight principen.Kronos Titan AS får full kontroll på sin export med molntjänst från DescartesSivers IMA lanserar spjutspetsteknologi med en ny 5G mmWave Dual Quad Beamformer ICLedande elbilsexperter startar konsultbolagGARO lanserar ny egenutvecklad snabbladdareStockholmsmässan byter bränsle och minskar sin klimatpåverkanGolvlim med 40% lägre koldioxidavtryck sätter ny standard i branschenSchneider Electric expanderar sitt partnernätverk ebm-papst nya fläkt AxiEco Protect har utvecklats för applikationer med krav på hög tryckstabilitetBulten lanserar BUFOeTorell Pump lanserar en ny excenterskruvpump för dosering
2020-02-17
Korrekt förberedelse och planering för topproduktionFlera möjligheter och ett större sortiment av KIPP KulspärrbultarNy katalog från DENIOS med miljösmart utrustning för kemikaliehanteringPumpstation för dränvatten Kährs lanserar den ultimata guiden för golv till detaljhandelnNorrbottens mest digitala byggföretagNya produkter till BMI Sveriges TaksäkerhetssystemVindkraften räcker för att ersätta kärnkraftBring satsar offensivt på e-handelArtificiell intelligens hittar sjukdomsrelaterade generEn supervecka i Linköping för miljönBlue Partner fortsätter att växa!CERTEX Svenska lanserar webshopE.ON och Trianon skapar omställning med mer förnybar energi2019: Ännu ett år av dynamisk tillväxt för arval
2020-02-14
Hanwha Cobots hos LichronLissmacs nyaste maskin SMD 335 Schneider Electric vinner guld för Mureva arbets­lampor LED i iF DESIGN AWARDNy hyresdepå för lyft­utrustning.85 % av eleverna har redan fått erbjudande om jobbMatHem bygger nytt, miljö­certifierat lager i LarsbodaBoden bygger för framtidenWürth ställer ut på Underhållsmässan 2020Besök Walraven på Nordbyggmässan!Nudging skapade säkrare byggarbetsplatsNy typ av konturmätning av gods Ökat intresse för Timbersports nybörjarläger – inte minst bland tjejer
2020-02-13
Produktnyhet Februari 2020 - Kulventil med högt handtagLys upp tillvaron i vintermörkret!Lätt, billigt att framställa och miljövänligt – ett nytt textilt material ser dagens ljusHydroscand utökar sortimentet med saneringssugslang M44Optimering på systemnivå gör internet energisnålareNytt eldrivet arbetsfordon gör fastighetsskötseln tyst och avgasfriSecure Meter AB säljer sin svenska undermätnings­verksamhet Cewe till Infometric AB
Annonser