SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Hållbarhet, en viktig faktor i nytt transportavtal

Samarbetet innebär en mer effektiv distribution
Under 2021 upphandlade Bevego ny transportör i Stockholmsområdet, och den 1 januari drog arbetet tillsammans med FORIA igång. Det nya avtalet innefattar bland annat sex nya turbilar som alla drivs av det förnybara drivmedlet HVO100. Samarbetet innebär en mer effektiv distribution med högre servicegrad, och dessutom högre fyllnadsgrad i lastbilarna.

”Under förra året arbetade vi på Bevego med upphandlingen av transporter för våra filialer i Stockholmsområdet. Vi gjorde ett mycket grundläggande arbete och under stor konkurrens valde vi FORIA som ny transportör, och vi är mycket nöjda med vårt val. Detta innebär att vi nu har centraliserat vår distribution i Stockholm vilket gör att vi kan vara effektivare och erbjuda ännu högre service till våra kunder. I och med detta har vi också ökat vår fyllnadsgrad i lastbilarna. FORIA var den transportör som kunde erbjuda det bästa upplägget utifrån våra behov, och de har dessutom ett ambitiöst arbete kring hållbarhetsfrågor.” säger Fredrik Leyon, logistikchef på Bevego.

”Det nya avtalet med Bevego driftsattes den 1 januari. Fredrik Leyon kom med sin förfrågan till oss tidigt under 2021 så vi hade totalt ca 9 månader på oss att lämna ett anbud och förbereda uppdraget. Det kändes som oceaner av tid då många kommer till oss 3 månader innan de behöver en ny transportör. Nu fick vi god tid på oss att tänka efter och hitta den allra bästa lösningen. Bevego skötte upphandlingen och processen otroligt bra och professionellt. De är exakt denna typ av uppdrag som är de allra roligaste, när man kan arbeta långsiktigt tillsammans med kunden i ett nära samarbete.” säger Sven Steinholtz, säljare på FORIA.

FORIAs breda tjänsteutbud
FORIA är ett av Sveriges största transport- och maskintjänstföretag. Deras huvudkontor ligger i Södertälje och verksamheten är lokalt förankrad i många orter kring Stockholm och i mellersta Sverige. FORIA arbetar inom tre olika tjänsteområden. Inom tjänsteområdet miljö är det fokus på slamsugning, containers, flistransporter och liknande. Inom bygg & anläggning fogar FORIA över 500 olika kombinationer av fordon och maskiner för bygg- och anläggningstrafiken.

Inom tjänsteområdet logistik arbetar FORIA med flexibla logistiklösningar som bud- och lastbilar. Deras stora utbud av tjänster gör att kunder som Bevego får allt samlat under ett och samma tak. Förutom Bevegos sex fordon i turbilsdistribution omfattar det nya avtalet även avropade transporter samt bud och distribution från Bevegos VentCenter i Järna och lagret i Älvsjö. Eftersom att dessa tjänster finns inom FORIAs tjänsteutbud slipper Bevego att ha flera avtal med olika transportörer i Stockholmsområdet.

Samma syn på hållbarhetsarbetet
”Vi på FORIA arbetar för att vara fossiloberoende till 2026, och för att vi ska nå det målet är det viktigt att våra kunder ser på hållbarhetsfrågor på samma sätt som oss. Detsamma gäller åt andra hållet, för att företag som Bevego ska nå sina mål behöver de arbeta med en transportör som kan hjälpa dem i rätt riktning. Även om våra kunder inte har möjlighet att genomföra vissa förändringar just nu visar vi på FORIA gärna vad vi har möjlighet att hjälpa till med när kunderna väl är redo.” säger Tove Winiger, hållbarhets- och kommunikationschef på FORIA.

För att visa på olika hållbara arbetssätt jobbar FORIA ofta med parallella offerter. Då tar de fram och lämnar över ett antal offerter som visar på olika möjliga lösningar. Det kan till exempel vara tre offerter som jämför lastbilar som går på biogas, bränslet HVO100, och 100% el. Under upphandlingen med Bevego låg stor vikt på FORIAs hållbarhetsarbete, inte bara när det kommer till fossilfritt bränsle.

”Vi berättar för potentiella kunder hur vi tänker att omställningen till en mer hållbar värld ska se ut. Det innefattar inte bara fossilfritt bränsle utan även arbetsmiljö, säkerhet och mycket mer. Vi märker att det uppskattas att vi är tydliga, ofta är detta information som företagen själva behöver rapportera vidare. Varje månad lämnar vi rapporter till våra kunder med uppgifter om hur långt vi kört, påverkan på klimatet, och så vidare. De senaste åren har företag blivit mycket bättre på uppföljning, vilket såklart är en positiv utveckling.” säger Tove.

Stor vikt på de mjuka värdena
En stor del av det nya avtalet innefattar Bevegos turbilar i Stockholmsområdet. FORIA tillhandahåller nu sex fordon för turbilsdistribution, och fem av deras anslutna åkerier står för chaufförerna. Bevego formulerade sina krav i början av upphandlingen, och när FORIA sedan valdes till transportör var det upp till Sven och hans kollegor att hitta rätt åkerier och rätt chaufförer. Sven berättar att de mjuka värdena som chaufförerna tillför är det viktigaste i hela uppdraget.

”En chaufför blir som en ambassadör. I Bevegos fall ska chaufförerna åka ut till deras kunder och representera företaget. Deras kunder träffar ofta chauffören mer än de träffar sin säljare, då är det viktigt att Bevego känner sig trygga med att de tjejer och killar som kör bilarna är bra ambassadörer. Dessa mjuka värden är viktigare än mycket annat som uppdraget omfattar. Därför har vi en nära dialog med Bevego under hela denna process.” säger Sven.

Välplanerad samordning gör att arbetet flyter på
När upphandlingen var färdig och man hade valt FORIA som ny transportör inleddes nästa fas. Nu skulle man tillsammans hitta ett arbetssätt som fungerar i Bevegos löpande verksamhet, och se till att samarbetet flyter på bästa möjliga sätt. Sven poängterar att det är viktigt för FORIA att vara närvarande vid uppstarten för att se hur allt fungerar.

Mathias Gattefors och Fredrik Drakenlind arbetar som transportansvariga på Bevego Storstockholm och de arbetar just nu med att sätta ett bra och effektivt arbetssätt tillsammans med FORIA. Mathias och Fredrik samordnar säljare, ordrar, kunder och chaufförer. De bokar upp turbilar och budbilar, och gör ett otroligt bra arbete med att ta fram hållbara rutiner för det dagliga arbetet kring logistiken på Bevego i Stockholm.

”Det är jätteviktigt för oss på FORIA att vara på plats hos Bevego i uppstarten, då hör och ser man direkt om allt fungerar som det ska eller om det finns något som behöver förbättras. Om det är någon faktor vi inte haft med i beräkningen kan vi snabbt genomföra förändringar och vara där med lösningar för att utveckla arbetet. Det är nu man kan börja förfina samarbetet och visa att vi är duktiga på riktigt.” säger Sven.

Annika Lincoln
Marketing Manager
annika.lincoln@bevego.se
Kontaktinformation

BEVEGO Byggplåt & Ventilation AB

Postadress
Box 168
44124 Alingsås
Besöksadress
Malm­gatan 8
44124 Alingsås
Region
Alingsås
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556396-5713
Grundat: 1990
Anställda: 430
Välkommen till Bevego!

Om du inte redan känner till oss är vi ett av landets ledande grossist- och handelsföretag inom byggplåt, teknisk isolering och ventilation.

Bland våra kunder anses vi vara en tillförlitlig leverantör med gott rykte, något vi är mycket stolta över och jobbar hårt för. Vi kavlar gärna upp ärmarna och ser till att vårt sortiment ständigt uppdateras, att vår kvalité är den högsta och våra medarbetare de mest kompetenta.

Verksam på den professionella marknaden
Vi vänder oss till dig som är verksam på den professionella marknaden och arbetar alltid långsiktigt med ledande och stabila leverantörer och tillverkare. Våra främsta kundgrupper är plåtslagare, ventilationsmontörer, isoleringsentreprenörer och småskalig industri.

Kvalitet och erfarenhet
Vårt förhållande till omvärlden bygger på specialisering, tillgänglighet, kompetens och produkter. Vi eftersträvar att varje uppdrag leder till förnyat förtroende och fortsatta affärer.

Den naturliga länken!

Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

Annika Lincoln
0730-63 57 65

Filmer

Bevego - Våra Värderingar

Bevego - Våra Värderingar
Bevego hållbarhets Event, Karlstad. El-Louise

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-09-16
Verizon Business utser Sanjiv Gossain Stationär övervakningsenhet för datakablarNy servicemarknadschef på SweconÖka mångsidigheten och sänk kostnadernaArkemi ger ut handbok och digitala verktyg EU-parlamentets förslag om skogsbränslen måste stoppas
2022-09-15
Kan vibrationer vara ett stort problem för verktygsmaskiner?Volvo stödjer trans­formationen till eldrift Spara tid, utrymme och pengar Högsta lasersäkerhet vid mobila applikationerWithSecure™ går med i Cloud Security AllianceBeijer Almas dotterbolag Lesjöfors expanderar Hainbuch utökar portföljen för snabbväxlingTrumhanterare för fotgängare Dubbla utmärkelser till NSK vid Toyotas prisutdelningPeab storsatsar på drift och underhållIranskkopplad hackergrupp i ny cyberattackvåg Bixia och BatteryLoop i nytt samarbeteBanbrytande ekvation kan ge vassare kvantdatorerIvanti utökar Neurons plattform Nu lanserar vi på Netigate textanalys! Skarta Energy & Tohmajärvi kommun inleder samarbete
2022-09-14
Framtidens antenn är härNyindustrialiseringen är i riskzonenModern elinstallation med ConradNu lanserar Processus sin nya hemsidaMissa inte Världssjöfartens dag 2022!Nu välkomnar vi Pappelina till Pretopia!Plastspecialist lanserar ny serie av återvunna materialNy certifierad partner till Bosch RexrothLLB Expo tillbaka Behöver du låna pengar till en fastighet
2022-09-13
Spara tid, pengar och klimatVälkommen till årets Framtidsvecka!SSG Fluiddagar arrangeras 26-27 oktoberDuni Group medverkar på ScanpackPressinbjudan Fastighets­Mässan Malmö 2022Pressinbjudan Elmässan SydNya funktioner i IVECO ON Easy WayBasefarm byter namnHållbara leveranser är en konkurrensfördel Lambertsson Logistics tecknar stor affär i västSOTI:s plattform växer Efterfrågar tydlighet kring digital transformation Bosch, Fein och Rothenberg lanserar batterialliansenUtmattning största problemet med videomöten
2022-09-12
Fler solceller och minskad elförbrukningRekordstart på Elmia Husvagn Husbil Swecons nye marknadschef David AlströmIndustritvättar till behållare från 30 till IBC 1000 literMolnexperten Cloudreach etablerar kontor i StockholmCirkulära material och flöden i fokusEn mer flexibel produktionPresenterar nästa generations battericellerVälkomnar Rederi AB Uman som ny medlemDetaljhandeln tror på digitala medarbetare
2022-09-09
Swecon tillbaka på Entreprenad LiveUppgradera er produktion Ett par räcker - Harting TW1STERFabeo ställer ut på Entreprenad Live!Möjlighet för Sverige att ta tätenNytt förtroende av företag inom Storskogen AB