SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Högsta utmärkelse vid Red Dot Design Award

Jungheinrich motviktstruckar i EFG 4-serien
Dubbel seger för Jungheinrich med den nya serien EFG 4 med motviktstruckar som vinner ”Best of the Best” och den mobila roboten arculee M som också vinner en Red Dot Award.

• Elektrisk fyrhjulig motvikstruck imponerar på juryn med körkomfort och körprestanda
• AMR roboten arculee M erbjuder ”optimal interaktion mellan människa och maskin"

Jungheinrich serie EFG 4 med elektriska motviktstruckar har utsetts till ”Best of the Best” i Red Dot Design Award. Detta är den högsta utmärkelsen som delas ut av den internationella juryn för det välkända priset för produkt- och industridesign.

Effektiva och kraftfulla motviktstruckar
De effektiva elektriska fyrhjuliga motviktstruckarna i serien EFG 4 har en lastkapacitet på upp till 3 500 kg och är konstruerade för snabb hantering av tunga laster vid interna godstransporter och för användning med tillsatsaggregat.

Juryn var särskilt imponerad av den nya hyttdesignen på motviktstrucken: Den smala B-stolpen och de kompakta lyftstativprofilerna, i kombination med ett panoramatak, ger en betydligt bättre sikt runtom jämfört med andra motviktstruckar. Experterna uppskattade också den särskilt ergonomiska utformningen av förarutrymmet med lågt insteg, generöst fotutrymme och smal rattstång för gott om knä- och benutrymme. ”Den ergonomiska kvaliteten på trucken är utmärkt”, berömde juryn i sitt utlåtande.

Design med användaren i fokus
Från manövreringskonceptet och förarstolens utformning till sikten i hytten och de genomtänkta lamplösningarna märks det att varje detalj har utformats specifikt för att möta användarens behov. Enligt juryn leder detta till ”enastående användarkvalitet”.

”Truckarna i EFG 4-serien bevisar att det fortfarande, hundra år efter att trucken uppfanns, är möjligt att avsevärt förbättra körkomforten och hanteringsprestandan”, sammanfattade juryn för Red Dot Award.

”För oss står människan i centrum för designen”, säger Till Muhl, Head of Industrial Design, på Jungheinrich. ”Vi måste tillgodose en mängd olika användarperspektiv, och vi behandlar dem alla med den respekt som krävs. Vi har utformat EFG 4-serien med förarna i centrum och har på så sätt kunnat maximera truckens säkerhet och prestanda.”

Jungheinrich AMR arculee M får också Red Dot Award

Den autonoma mobila roboten (AMR) arculee M är den andra lösningen från Jungheinrich som har belönats med Red Dot Award. Som en automatiserad transportlösning kan Jungheinrich AMR autonomt transportera laster på upp till 1 300 kg på alla vanliga lastbärare med en hastighet på 1,6 m/s i lagret. Tack vare sitt 360° säkerhetssensorsystem kan arculee M navigera fritt inom definierade områden, och människor och AMR:er kan samarbeta på ett säkert sätt även i trånga utrymmen. AMR roboten arculee M upptäcker hinder automatiskt och kör runt dem eller stannar vid behov, vilket garanterar flexibilitet och säkerhet i varje användningssituation.

”AMR roboten arculee M imponerar med sin unika estetik och säkerställer tack vare sin sofistikerade teknik ett optimalt samspel mellan människa och maskin”, säger juryn som motivering till varför arculee M valdes ut för Red Dot Award.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-17
Teknikchef firar tre decennier IT-utrustning blir liggande i förråd Främjar hållbarhet med återbrukad inredningAWS miljardsatsar på AI-startupsKraven på luft- och ventil­ationsflöden missförstås
2024-06-14
Vollenweider Entre­prenad AB drar full nytta Kompakta och okapslade motion controllersPonsses nya lösningarFinja Betong tar emot förnyat certifikatTre nya partners på Delphis kontor
2024-06-13
Enklare och effektivare TIG-svetsningKalorimetrisk flödesgivare med displayFulltaliga utbildningarFokus på hållbarhet och låg energiförbrukning GodEl & 1KOMMA5° lans­erar solcellssamarbete
2024-06-12
Hjälper till att förbättra industriella pumparsonnen i nytt partnerskap med Tibber Sigtunaskolans nya belysning sparar energi STRATO lanserar ny hemsidebyggarePax8:s nya marknads­plats använder AI
2024-06-11
Befintlig produkt, men i nytt material Volvo CE presenterar utökad flottaMagasinera i StockholmHLR utbildning StockholmFiberlaserteknik i plåtbearbetningsindustrin