SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Hårdhetsprovare: Vad är det och varför är det viktigt?

En viktig parameter inom många industrisektorer
Hårdhetsprovare används för att mäta materialens hårdhet, vilket är en viktig parameter inom många industrisektorer. Hårdhet är en materials förmåga att motstå deformation eller repor. Ju högre hårdhet, desto mer motståndskraftigt är materialet.

Mitutoyos hårdhetsprovare


Mitutoyo erbjuder ett brett utbud av hårdhetsprovare för att tillgodose olika användares behov. Provarna kan användas enligt de vanligaste metoderna, antingen på en arbetsbänk eller på annan lämplig plats.

Varje komponent i Mitutoyos hårdhetsprovare är utformad med de senaste CAD-teknikerna för att säkerställa maximal prestanda. Komponenterna tillverkas av de bästa materialen för att garantera lång livslängd. Detta garanterar en hög kvalitet på konstruktionen och tillförlitlighet i användningen.

Mitutoyos hårdhetsprovare är också utrustade med olika tillbehör som kan förbättra produktiviteten. Tillbehören inkluderar videokameror, automatisk positionering och auto-fokuseringsenheter. Med dedikerad programvara kan intrycksbild och hårdhetsresultat erhållas på bara 0,3 sekunder. Detta är en kapacitet som behövs för att hålla jämna steg med dagens snabba produktion.

Varför är hårdhetstestning viktigt?


Hårdhet är en viktig parameter inom många industrisektorer, eftersom det är en indikator på materialets styrka och motståndskraft. Material med hög hårdhet är mer motståndskraftiga mot repor och deformationer, vilket är viktigt inom sektorer som metallurgi, verkstadsindustri och bilindustri.

Hårdhet är också en viktig parameter vid kvalitetskontroll. Hårdhetsprovning kan användas för att kontrollera att produkterna uppfyller de krav som ställs på deras hållbarhet och motståndskraft.

Slutsats


Mitutoyos hårdhetsprovare representerar en utmärkt investering när det gäller produktivitet, mångsidighet, kvalitet på konstruktion och servicestöd. Dessa högkvalitativa instrument erbjuder den oöverträffade tekniska expertisen hos en världsledare inom metrologi. Oavsett vilken sektor du är verksam inom, är en hårdhetsprovare och mätspetsarfrån Mitutoyo ett utmärkt verktyg för att säkerställa att dina produkter uppfyller de högsta kvalitetsstandarderna.
Kontaktinformation

Mitutoyo Scandinavia AB

Postadress
Slänt­vägen 6
19461 Upplands Väsby
Region
Upplands Väsby
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556210-1138
Grundat: 1981
Anställda: 37
Välkommen till Mitutoyo Scandinavia AB!

Vi har försäljning, kalibrering och service av precisionsmätutrustning för kontroll och kvalitetssäkring. Allt från skjutmått till koordinatmätmaskiner.

Välkommen att kontakta oss!

Relaterade sökord

Mätteknik

Agenturer

KOMEG , Tyskland
KOMEG ingår i Mitutoyokoncernen. KOMEG tillhandahåller uppspänningssystem, prober, mätspetsar, laddystem för koordinatmätmaskiner m m.
MITUTOYO, Japan
Mätmaskiner och mätutrustningar som t.ex. profilmätmaskiner, rundhetsmätare, lasermikrometrar, digitalutrustningar, hårdhetsprovare, koordinatmätmaskiner, 3D videomätmaskiner m.m

Certifieringar

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015

Kontakter

Henrik Lalin
Försäljning
08-594 109 67

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
CERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföring
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN