SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Koordinatmätmaskiner för 3D-mätningar

Utforska hur koordinatmätmaskiner kan vara en välgrundad investering för ditt företag
Koordinatmätmaskiner är avgörande verktyg inom mättekniken för att säkerställa noggranna mätningar av komplexa geometrier. I denna artikel kommer vi att utforska vad koordinatmätmaskiner är, vilka yrkesverksamma som drar nytta av dessa maskiner och Mitutoyos breda utbud av koordinatmätmaskiner som adresserar olika behov och applikationer.

Vad är en koordinatmätmaskin?


En koordinatmätmaskin är en avancerad mätmaskin som används för att mäta de geometriska egenskaperna hos olika typer av objekt. Dessa maskiner arbetar med hjälp av ett koordinatsystem bestående av tre axlar (X, Y, Z) och en beröringsprobe som mäter objektet från olika vinklar och positioner. Resultatet är högprecisionmätningar av dimensioner, avstånd, vinklar och ytjämnhet.

Vilka yrkesverksamma nyttjar dessa maskiner?


Koordinatmätmaskiner används i en mängd olika branscher och sektorer där precisionsmätningar är avgörande. Tillverkningsindustrin, fordonssektorn, flyg- och rymdindustrin, medicinteknik, och verkstadsindustrin är några exempel på områden där koordinatmätmaskiner används för att säkerställa hög kvalitet och precision i tillverkningsprocessen.

Mitutoyos breda utbud av koordinatmätmaskiner


Mitutoyos koordinatmätmaskiner omfattar ett brett spektrum av storlekar och noggrannhetsklasser för att tillgodose behoven för praktiskt taget alla 3D-precisionsmätningar.
Varje maskin representerar en välinvesterad resurs när det kommer till produktivitet, flexibilitet, konstruktionskvalitet, utbildning och service.

Genom att använda den senaste CAD-tekniken i konstruktionen av varje maskinkomponent garanteras högsta möjliga prestanda, med materialval som är optimerade för lång livslängd. Denna teknik bygger på Mitutoyos enastående tekniska expertis som världsledande inom mätteknik.

Mitutoyo erbjuder ett omfattande utbud av både kontakt- och beröringsfria prober som möjliggör en mångfald av mätningar. Dessa prober kompletteras av avancerade analysprogram som säkerställer snabb och effektiv tolkning av mätresultaten, vilket är av yttersta vikt för att hålla jämna steg med den snabba produktionsrytmen i dagens industri.

Här är några olika kategorier av koordinatmätmaskiner som Mitutoyo erbjuder:

Små och mellanstora koordinatmätmaskiner: Mitutoyo erbjuder kompakta och mångsidiga koordinatmätmaskiner som passar för mindre arbetsytor och applikationer där flexibilitet och precision är avgörande.

Koordinatmaskiner för inline-mätning: För applikationer som kräver kontinuerlig och automatiserad mätning integreras Mitutoyos koordinatmätmaskiner smidigt i produktionslinjen för snabb och pålitlig kvalitetskontroll.

Stora koordinatmätmaskiner: För storskaliga komponenter (såsom karosserier) och avancerade mätbehov erbjuder Mitutoyo robusta och högkapacitets koordinatmätmaskiner som säkerställer precision och tillförlitlighet även vid stora dimensioner.

Mätteknik med Mitutoyo


Upptäck Mitutoyos expertis inom koordinatmätmaskiner och mätteknik. Kontakta Mitutoyo idag för skräddarsydda lösningar och högkvalitativa produkter som möter dina specifika behov inom mätning och kvalitetskontroll. Med Mitutoyo får du tillgång till pålitliga verktyg och expertis för att maximera precisionen i din verksamhet.
Kontaktinformation

Mitutoyo Scandinavia AB

Postadress
Slänt­vägen 6
19461 Upplands Väsby
Region
Upplands Väsby
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556210-1138
Grundat: 1981
Anställda: 37
Välkommen till Mitutoyo Scandinavia AB!

Vi har försäljning, kalibrering och service av precisionsmätutrustning för kontroll och kvalitetssäkring. Allt från skjutmått till koordinatmätmaskiner.

Välkommen att kontakta oss!

Relaterade sökord

Mätteknik

Agenturer

KOMEG , Tyskland
KOMEG ingår i Mitutoyokoncernen. KOMEG tillhandahåller uppspänningssystem, prober, mätspetsar, laddystem för koordinatmätmaskiner m m.
MITUTOYO, Japan
Mätmaskiner och mätutrustningar som t.ex. profilmätmaskiner, rundhetsmätare, lasermikrometrar, digitalutrustningar, hårdhetsprovare, koordinatmätmaskiner, 3D videomätmaskiner m.m

Certifieringar

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015

Kontakter

Henrik Lalin
Försäljning
08-594 109 67

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när