MÅNDAG 24 FEBRUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Halmstadföretaget Swedlock är en del av SOS Alarms nya tjänst ”Smart Passage”

Halmstadföretaget Swedlock AB:s innovativa digitala låsteknik är en integrerad del när SOS Alarm nu lanserar tjänsten Smart Passage för fastigheter med automatlarm.
Genom digital behörighet och inpassage till fastigheter effektiviseras räddningstjänstens arbete och livsviktig tid kan sparas vid insats.

SOS Alarms lanserar i dag sin nya unika tjänst Smart passage som hjälper räddningstjänsten till effektivare insatser eftersom de slipper krånglig nyckelhantering vid larm. Idag förvaras stora mängder fysiska nycklar i skåp på brandstationerna vilket leder till en onödig administrativ börda för räddningstjänsten. Det förenklar också för fastighetsägare som slipper förse räddningstjänsten med gällande nycklar till sina lås. Med införandet av Smart passage erbjuds istället en effektivare och säkrare digital nyckelhantering där SOS Alarm automatiskt genererar tillfälliga behörigheter för räddningstjänsten till de fastigheter som berörs av ett larm och som är försedda med den nya smarta lösningen. Swedlocks digitala låsteknik är en viktig del av den nya tjänsten som medger att man enkelt kan förse alla fastigheter med ett smart lås utan att påverka befintlig låsinstallation eller passagelösning.

- Swedlocks digitala låssystem är väl beprövat och används sen tidigare av många offentliga verksamheter och räddningstjänster med mycket gott resultat. Att vi nu med hjälp av vår unika låsteknologi tillsammans med SOS Alarm och Amido gjort en viktig samhällsinnovation ser vi som ännu ett genombrott. Tillsammans har vi vidareutvecklat den bakomliggande tekniken och skapat förutsättningar för att förenkla vardagen för räddningstjänsten och i förlängningen även ambulansen. Tjänsten kan bidra till effektivare insatser och därmed till samhällsnytta i stort säger Swedlocks VD, Johan Hörberg.


Swedlock AB utvecklar, tillverkar och säljer digitala låslösningar företrädelsevis till verksamheter inom offentlig sektor. I dag används företagets system bland annat inom hemtjänst, renhållning, räddningstjänst och energiförsörjning. Bolaget tillhandahåller den moderna “Nyckeln till Staden” som förenklar, effektiviserar och skapar samhällsnytta genom att möjliggöra en bättre samverkan mellan samhällets aktörer i vardagen och vid särskilda händelser. Swedlock är beläget i Halmstad och sysselsätter ett 50-tal personer.

För mer information om Smart Passage kontaktas SOS Alarms pressjour på telefon 08-205307
För mer information om Swedlock AB och ”Nyckeln till Staden” kontaktas VD Johan Hörberg på telefon 010-4348660

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-02-17
Flera möjligheter och ett större sortiment av KIPP KulspärrbultarNy katalog från DENIOS med miljösmart utrustning för kemikaliehanteringPumpstation för dränvatten Kährs lanserar den ultimata guiden för golv till detaljhandelnNorrbottens mest digitala byggföretagNya produkter till BMI Sveriges TaksäkerhetssystemVindkraften räcker för att ersätta kärnkraftBring satsar offensivt på e-handelArtificiell intelligens hittar sjukdomsrelaterade generEn supervecka i Linköping för miljönBlue Partner fortsätter att växa!CERTEX Svenska lanserar webshopE.ON och Trianon skapar omställning med mer förnybar energi2019: Ännu ett år av dynamisk tillväxt för arval
2020-02-14
Hanwha Cobots hos LichronLissmacs nyaste maskin SMD 335 Schneider Electric vinner guld för Mureva arbets­lampor LED i iF DESIGN AWARDNy hyresdepå för lyft­utrustning.85 % av eleverna har redan fått erbjudande om jobbMatHem bygger nytt, miljö­certifierat lager i LarsbodaBoden bygger för framtidenWürth ställer ut på Underhållsmässan 2020Besök Walraven på Nordbyggmässan!Nudging skapade säkrare byggarbetsplatsNy typ av konturmätning av gods Ökat intresse för Timbersports nybörjarläger – inte minst bland tjejer
2020-02-13
Produktnyhet Februari 2020 - Kulventil med högt handtagLys upp tillvaron i vintermörkret!Lätt, billigt att framställa och miljövänligt – ett nytt textilt material ser dagens ljusHydroscand utökar sortimentet med saneringssugslang M44Optimering på systemnivå gör internet energisnålareNytt eldrivet arbetsfordon gör fastighetsskötseln tyst och avgasfriSecure Meter AB säljer sin svenska undermätnings­verksamhet Cewe till Infometric ABTechbolaget Codemill tar in 30 miljoner och går globaltArbetsgivarna med de mest engagerade medarbetarna Konstfacks-elev vann skulpturtävling i Einar Mattssons kvarter SkulpturparkenXenits medarbetare får prestigefull utmärkelseTelenor Sverige och Ericsson rustar industrin för 5GECCO blixtljus klass 2 för dig med högre krav
2020-02-12
ABUS Kransystem ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020Midroc deltar på Underhållsmässan!Energisnål pneumatisk närvarogivare lanseras med IO-linkDen är snabb, exakt och har låga vibrationer!Converflex väljer trygg fjärrvärme från ÖrnsköldsvikStor potential i den nya generationens elmätareByxan som förändrar förutsättningarnaAddSecure fortsätter att öka sin geografiska närvaro i EuropaeSite Power Systems får nya ägareProtolabs lanserar nya toleransgarantier för formsprutningSofthouse expanderar och växer ur 3 kontor samtidigtBesked från Mercedes-Benz, sopbilsfavoriten blir eldriven.Hydroscands SlangExpress växer i MalmöNu lanseras Galaxy Z Flip – Samsungs första mobil med vikbar glasskärmBravida förvärvar ventilationsföretag i Kiruna3 steg för att undvika phishing-bedrägerier om coronaviruset Optimera fortsätter att växa, köper Arboga Byggtjänst ABSvenska örter året om!
2020-02-11
Blinto expanderar inom nätauktionshandeln Verizon expanderar sitt internationella 5G-ekosystem med nya 5G Lab i LondonLesjöfors nya vd: ”Vi har både utmaningar och möjligheter för 2020”Nyhet! 1-skärig planfräs som ger en mycket fin ytkvalitetVakuumpumpar från Busch till kinesiska sjukhus
Annonser