SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Har du rätt bokföringsprogram?

Spara pengar med hjälp av rätt bokföringsprogram
Det är väldigt få företagare som ser sin bokföring som det roligaste med att driva företag. Även fast det är roligt med intäkter tar det både energi och tid att bokföra. Dock är det något av det viktigaste du gör inom ett företag. Skatteverket kräver att du ska samla skriftliga bevis för alla händelser angående företagets affärer och allt material ska sparas i hela sju år! Ta det lugnt, det finns hjälp i form av bokföringsprogram.

Vad är bokföring?


Att konstant hålla ordning på sina affärshändelser genom att spara material och skriva upp detta kallas faktiskt för att föra bok, alltså att bokföra. Alla händelser ska skrivas upp i kronologisk ordning eller nummerordning beroende på vilken händelse det handlar om. Detta gör man i olika så kallade konton.

Ett årsbokslut är en samanställning av alla konton du skapat under året. Detta bokslut visar hur det har gått för ditt företag under året samt hur mycket skulder du har.
Det viktigaste att ta med sig när det gäller bokföring är att du som är ägare av företaget ansvarar för bokföringen oavsett om du har en tredje part som sköter bokföringen eller inte.

Varför du tjänar pengar på att använda ett bokföringsprogram


Om du som de flesta sitter i slutet av bokföringsåret och ska deklarera och inser att du har gjort fel uppstår den där tråkiga känslan i magen. Kanske har du bokfört samma sak på två ställen, en utgift som intäkt?

Ett bokföringsprogram är en investering för dig som företagare. Ett bokföringsprogram tillåter dig att göra rätt från början. Men det starkaste skälet att de flesta väljer ett bokföringsprogram är att automatisera processen. Tänk att skriva in alla intäkter och utgifter i färdiga boxar i ett enkelt system. Att med ett enkelt knapptryck skriva ut ett bokslut, skönt eller hur?

Du får samtidigt en enkel och snabb överblick över företagets ekonomi. Hur mår egentligen företaget? Finns det några flaskhalsar och finns det några likviditetsproblem?

Hitta rätt bokföringsprogram för dig


Att hitta rätt bokföringsprogram ska vara enkelt. Bokföringsprogram24.se hjälper dig att hitta rätt bokföringsprogram. Bokföringsprogram24 samlar svenska bokföringsprogram och system för dig som vill investera i ett rejält bokföringsprogram. För att göra valet enkelt för dig ser du både pris samt strukturen på bokföringsprogrammet.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-06-15
Ny landschef för Ahlsell SverigeMimecast har köpts upp av riskkapitalbolaget Permira Sökmotorn för möbler och inredning i Sverige - FAVIFlyttstädning och annan städning för företagetHelsingborg startar Sveriges första kommunala AI-labbNy utbildning säkrar hållbara affärer i Sydsveriges näringslivElever på Järfälla gymnasium tilldelas BygmastipendietTranpenad förvärvar Eyes4workUltimo ledare inom EAM-teknologiNy Castrol studie i Norden kring nästa bilköpStor skillnad på epostskydd bland nordiska företag Peab utför renoverings­projekt för Helsingfors UniversitetssjukhusTaigatechs AI-lösning redo för marknadenJoanna odlar i ett Elfa-system!
2022-06-14
CAD-Design blir vanligare och vanligareVolvo CE påbörjar testning Ny lasertrackerplattform med ultralång räckviddBättre fiskelycka tack vare hållfast LesjöforsdetaljF-Secures nya allt-i-ett-skydd förenklar säkerheten Lambertsson etablerar nytt kundcenterNP Nilsson förvärvar och växer inom industriellt byggandeNu möts internationell gruvindustri i SkellefteåDigitaliseringen har fått yrkeshögskolan att satsa på fler programmerareOmedelbara offerter på CNC-bearbetningHydroscand Group AB förvärvar Anderstorp Hydraulik ABZipforce lanserar en ny generation portabla elmotorer för cyklarNya allroundmaskiner för effektiv palltransportVärldsledaren inom värmepumpar storsatsar på den svenska marknaden
2022-06-13
Optimal lösning – det är målet för varje projektABB visar upp framtiden för processautomationMöt en av våra anställda: Johan EdbomIndustrirör från Jernbro Företagsfinansiering med stöd av EUAnders utmanar traditionella sätt att utforma fabrikerVärldens första elbilspool med laddning utan sladdVälkommen till lanseringen av Elektronikmässan Stockholm!Ramirent tecknar ramavtal med SinfraFörsta spadtaget för NP Nilssons nya logistikcenter!Ta med hemmakontoret till mässan Advanced EngineeringGKN Aerospace deltar i nytt EU-projektNexer tilldelas ramavtal med IneraNu öppnar Norrbotten Stål
2022-06-10
Enklare att använda teknik för hållbara byggnaderKundcase med 3D-scanner från PhotoneoSchneider Electric tilldelas flera prestigefyllda designpriserTransportbandsreparation på rekordtidVerdion säkrar en ny spek­ulativ möjlighet i Sverige Fördubbling av antal bluff-sms Fortsatt tryck på försörjningstrygghetenABB och Börjessons Lastbilar stöttar utbyggnadenTekniska museets samling fyller 100 årNytt utgångsläge när Science Village ska växaBolist Emmaboda gjorde rekordartad ökning på 4 årDell Technologies i partnerskap med AI Sweden
2022-06-09
Ewellix Nordics expanderarLevererade anläggnings­maskin tillverkad med fossilfritt stål till kundSveriges största laddgata invigdDags att ta vara på industri 4.0-vågen Tysk förpackningstillverkare integrerar ABB:s automatiska pappersprovningStora klimatvinster med utvinning i SverigeXiaomi lyfter och inspirerar unga kreatörer i AfrikaNordomatic fortsätter sin europeiska expansion