HCL lanserar ett globalt hackathon för att hitta långsiktiga tekniklösningar på COVID-19-pandemin - industritorget.se
MÅNDAG 23 NOVEMBER 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

HCL lanserar ett globalt hackathon för att hitta långsiktiga tekniklösningar på COVID-19-pandemin

Utvecklare från hela världen tävlar under vägledning och stöd från ledande teknologi- och sjukvårdsföretag, akademiska experter och tankeledare.
Det globala teknologiföretaget HCL Technologies (HCL) -- HCL Technologies, (HCL), tillkännagav idag lanseringen av “Better Health Hackathon: #CodeforCOVID19,” ett hackathon i flera olika faser. Syftet är att samla in teknikinnovation för att hitta lösningar på den direkta och långsiktiga samhällseffekten av COVID-19-pandemin, inklusive pandemisk inneslutning och förebyggande; diagnoser, behandling och terapeutisk hantering; återhämtning och återgång till normalitet; samt att hitta systemlösningar inför framtida kriser.

Som en del av upplägget har HCL samarbetat med Microsoft och internationella SOS, världens största medicinska och resesäkerhetsföretag, som tillhandahåller företagsanpassade och tekniska övervakningslösningar till eventet och feedback till de tävlande lagen. Dessutom sammanför Better Health Hackathon en bred och prestigefylld grupp av chefer och företag över flera branscher, som ska fungera som domare och rådgivande panelmedlemmar, med bl a forskare från Johns Hopkins University, University of Cambridge, Tuck School of Business, University of Queensland, Indian Institute of Technology, Kanpur och ämnesexperter från HCL.

Tävlingen är öppen för teknikinnovatörer, entreprenörer och problemlösare från den globala utvecklargemenskapen. Hittills har Better Health Hackathon fått in mer än 7500 registreringar från över 600 unika organisationer och akademiska institutioner, som sträcker sig över 350 olika platser i 52 länder. För att engagera topptalanger inom kodning samarbetar Hackathon med BeMyApp, för att utnyttja dess expansiva nätverk av kodare och teknikentusiaster. Tävlingen är öppen för kvalificerade deltagare, som är minst 18 år.

"De unika förmågorna och styrkan i HCLs globala ekosystem av partners, i kombination med den enorma talangen och de skarpaste hjärnorna inom teknologi-, utvecklar- och entreprenörsgemenskapen, gör det möjligt för oss att göra en betydande insats under COVID-19-pandemin," säger Arthur Filip, Executive Vice President, Sales Transformation & Marketing, HCL Technologies. ”Teknologi spelar en viktig roll för att lindra de utmaningar som pandemin medför, genom att finna lösningar för framgångsrik inneslutning och omorientering av företag och samhällen. Vi är hedrade över att sammanställa en mycket entusiastisk, engagerad och djupt begåvad global gemenskap för att hjälpa oss alla i detta viktiga arbete. ”

”Vi är hedrade över att vara en del av detta initiativ tillsammans med vår kund HCL Technologies och är övertygade om att resultaten kommer att resultera i genombrott och fördelar för de anställdas hälsa och välbefinnande, vilket i slutändan har en stor inverkan på att stärka företagets motståndskraft, kontinuitet och hållbarhet,” säger Neeraj Balani, Managing Director, International SOS, Indien.

”Detta hackathon erbjuder en möjlighet för tekniska experter och innovativa tänkare att demonstera hur avancerad teknologi kan hjälpa till att identifiera lösningar på utmaningar och problem som samhällen står inför. Teknologi kan fungera som ett medel för att driva fram nya lösningar som kan bidra till att förbättra välbefinnandet i våra samhällen och förbereda oss för framtida hälsoutmaningar, ” säger Takuya Hirano, VP, Partner Services, Microsoft Corp.
Specifikt så kommer HCL Better Health Hackathon: # CodeForCOVID19 att behandla följande områden:

Förebyggande och inneslutning: #StayAtHome
Detta spår utforskar lösningar för att bättre kunna skydda de mest sårbara i våra samhällen, bättre kommunikation av pålitlig information, samt att hjälpa människor att effektivare hantera utmaningarna med självisolering. Det här spåret kommer att undersöka följande: Hur kan tekniska hjälpinsatser bidra till att #FlattenTheCurveg, genom att erbjuda en bättre livskvalitet för att uppmuntra människor att #StayAtHome?

Diagnoser, behandling och terapeutisk hantering
Denna inriktning fokuserar på olika sätt att bättre skydda och utrusta sjukvårdspersonal i frontlinjerna och de första respondenterna, samt effektivare hjälp åt de individer och organisationer som letar efter behandlingar och botemedel för COVID-19, med teknologilösningar.

Återhämtning och återgång till det normala
Detta spår dyker in i nästa samhällsfas, när restriktionerna om nedstängning har hävts. I avsaknad av ett färdigtestat och tillgängligt vaccin eller terapeutiska behandlingar mot COVID-19, måste vi hitta lösningar på hur teknologi kan skydda samhällen mot nya utbrott, inte minst när människor börjar återvända till offentligheten, i samband med att social distansering och andra restriktioner har upphört att gälla världen över.

Systemlösningar för kriser och pandemihantering
På detta område identifieras innovativa användningsmetoder kring nästa generations teknologilösningar för att planera inför de långsiktiga implikationerna av COVID-19, samt bättre förbereda sig för framtida globala pandemirelaterade utmaningar inom sjukvården och ekosystemen för samhällsservice.

För mer information, vänligen kontakta:
HCL Technologies
Elka Ghudial, Europe
Elka.ghudial@hcl.com
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

Nyheter med koppling till företaget

2020-11-18Veeam har nu över 400 000 kunder som använder dess backup-lösningar för att skydda, hantera och frigöra sina data
2020-11-12Arvals resultat för tredje kvartalet: +7% tillväxt för den finansierade vagnparken
2020-11-05Data måste hanteras säkert även utanför datacentrets fyra väggar
2020-11-04Nordisk vind i seglen för Okta – växlar upp ytterligare i regionen
2020-11-04HCL Technologies i partnerskap med Green Datacenter
2020-11-03Vikten av att tänka om kring företagsbilar och fordonsflottor i den nya tiden - efter Covid-19
2020-10-22Verizon Business lanserar privat 5G globalt
2020-10-22Undersökning: CIO:er pressade att balansera behovet av att påskynda digital transformation i en allt mer komplex molnmiljö
2020-10-19IT-säkerhetsföretaget Mimecast: cyberkriminella utnyttjar Trump i ny bluffvåg
2020-10-15HCL Technologies lanserar 1PLMCloud för att snabba på digital transformation inom tillverkande industri
2020-10-12Endast 1 av 4 globala företag håller kortinnehavarnas betalningsuppgifter säkra
2020-10-09Veeam och Kastens datahanteringsplattform ska snabba på införande av container-baserade applikationer
2020-10-07Everest placerar HCL Technologies som ledare inom Digital Workplace Services
2020-10-07HCL och IBM utökar sin allians för att hjälpa organisationer med digital transformation
2020-10-02eeam utser sina 50 främsta EMEA-samarbetspartners och belönar dem med en Accredited Service Partner-utmärkelse
2020-09-28HCL Technologies lanserar MINTVIZOR för att möjliggöra smidig distribution av analyser för smart tillverkning
2020-09-23Verizon avancerar säkerheten i 5G-nätverk

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-11-10
Volvo presenterar F-generationens ECR50 - enastående mångsidighet och användarvänlighetSmart vattennät hjälper Anglian Water att förebygga vattenbristBoliden Rönnskär – världsledande på metallåtervinningFörpackningsändring och ny färgkodning på Q&E-ringarNy rapport: 2,6 miljoner laddbara personbilar kan rulla på svenska vägar inom tio årJönköping Energi investerar i företaget Primrock tillsammans med fyra energibolagNy rapport pekar på behovet av hybrida molnlösningar som möjliggör kontinuerlig drift
2020-11-09
Schuchardt Maskin AB är med och skapar nästa generations teknikerTAMTRON VANN UPPHANDLING OCH FÅR INSTALLERA ÄNNU ETT RFID-SYSTEMTruckar - Vilka regler är det som gäller, och vilka risker finns det?Hanterbara förpackningar för extraktionskåp.ComboExcelsior® - en ny hoppfällbar IBC anpassad internationell logistik.Industriell Switch med fiberopikVärldens största MarTech-grupp förvärvar AI-företagSå ställer du in rätt temperatur i dina olika rum hemmaDynabook lanserar portégé x30w-j – världens lättaste evo-certifierade 13-tums hybriddator med 11:e generationens intel-processor​
2020-11-06
Stranda AB har investerat i en bäddfräsmaskin av fabrikatet MTE från Mekana Maskin AB.Flexibla kylvätskeslangar hos ElesaAssemblin är märkesoberoende och säljer även nya elmotorer av önskat fabrikat. Tvåhandsdon med extra funktioner - S-2HAND-OAX00676 Snabb montering utan verktygBAGAs styrelseordförande är Blekinges kandidat till GuldklubbanLK Systems levererar till SkiStar Lodge Hundfjället, SälenLogistiksektorn efter Brexit
2020-11-05
E-handelsjätten Komplett effektiviserar internlogistikenFramtidens fordonsindustri - behöver ny kompetensABB använder återvunnen plast i tillverkningen av lock till installationsdosorDHL uppgraderade sin terminal i TrondheimÖkad effektivitet med visuellt planeringsverktygAD Plast – superautomatiserat med förarlösa truckarData måste hanteras säkert även utanför datacentrets fyra väggarTeleoperatörer utan edge-lösningar blir omkörda av de som har dem
2020-11-04
ABB:s livsmedelssäkra motorer klarar över 1 100 rengöringstillfällenSju tips för dig som jobbar hemifrånABB och Ericsson samarbetar för att förverkliga Thailands ambition om Industri 4.0Den nya generationen av Photoneo PhoXi 3D-skanner är här!Se JUMBO MED som ett extra skydd mot Corona-virus i våra olika miljöerLAPP lanserar en färdig lösning med solcellskablar i skyddshöljeNordisk vind i seglen för Okta – växlar upp ytterligare i regionenFreno Air lanserar ny transportlösningHCL Technologies i partnerskap med Green Datacenter
2020-11-03
Fyns Kran Udstyr vill utöver de danska gränserna – ny online satsning i Sverige Nilex NSP 10.7.7IZT43 – Eliminering av statisk elektricitet i små utrymmenArvid Nilsson får nya ägare – investerar i framtidenSnabb montering utan verktygNäringsministern deltar på Elmia Subcontractor Connect 2020Mikael Wictor, vd Ehandel.se: ”E-handeln kommer bara att bli större och större”Ny finansieringsguide för industrisektornTyskland med Frankfurtmässan – språngbräda även för svenska företagNSK ger ut ny lagerkatalog för elmotorerVikten av att tänka om kring företagsbilar och fordonsflottor i den nya tiden - efter Covid-19
2020-11-02
Miljön styr maskinvalet hos Skultorps Åkeri & Grus ABABB inleder samarbete med Forescout för att utvidga erbjudandet inom cybersäkerhetSchuchardt Maskin AB levererar nyckelfärdig CNC-lösning till Gränges AB Schoeller Alliberts MO1208- en ny dimension för industriell logistik!3D-printing – Hype or not?
2020-10-30
Göhlins i Gnosjö investerar ytterligare i en maskin till sin TejpavdelningÖlands Vattenskärning installerar jättemaskin med 5-axlig skärningSå lyfte vi Airshoppens nya lagerPelly Group ville ha med Jernbro på resan till NässjöMinalyze är finalist i Swedish Mining Innovation Award 2020
Annonser