SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Held Biker Fashion halverade personalens körsträcka per dag

För att göra plockningsprocessen mer ergonomisk och effektiv letade man efter en lösning och fann Helge Nyberg AB
I över 70 år har Held GmbH i Kempten Tyskland, stått för innovativa motorcykelplagg och utrustning med högsta kvalitet. Idag finns varumärket och produkterna representerade genom ett globalt nätverk bestående av mer än 3000 återförsäljare. På grund av den växande efterfrågan på sina produkter, behövde Held expandera logistiskt.

Tidigare användes hyllvagnar som manuellt kördes genom lagret. Men det blev alldeles för tungt. Beroende på beställningens storlek uppnåddes ibland en vikt på upp till 350 kg.

När Robert Sontheim, logistikchef på Held GmbH, var på LogiMat 2016, såg han Helge Nyberg AB’s erbjudande och teknik i företagets monter. Under de inledande diskussionerna presenterades olika lösningar, varigenom det snabbt blev klart i vilken riktning de skulle behöva gå. Därefter organiserades ett relevant och jämförbart kundreferensbesök omgående av Helge Nyberg AB för att kunna se produkterna live.

– Efter det fick vi ha en demo hos oss på Held då vi själva kunde testa produkterna och lösningen i en vecka. Vi var riktigt nöjda och gjorde en beställning direkt, säger Robert Sontheim.

Truck- och vagnlösning
Held GmbH bestämde sig för två varianter. Först den klassiska orderplockningen med en hyllvagn 300 modell 12 för övervåningen. Här är takets maximala belastning för låg för att köra med en truck. På bottenvåningen valde de dragtruck 708 med en kombikoppling.

Helge Nybergs samarbetspartner Toyota Material Handling har varit med under hela projektfasen och Robert Sontheim tycker att det är skönt att ha en kontaktperson för hela sitt logistikcenter.

Effektiviteten har ökats många gånger om
Tack vare dragstångslösningen kan kunden fästa flera vagnar efter trucken och därmed bearbeta flera beställningar samtidigt. På grund av denna effekt reducerades ledtiden för de enskilda beställningarna. Det var inte bara plocktiden som minskade utan också personalens körsträcka.

– Varje anställd körde upp till 20 km om dagen tidigare. Och nu har den sträckan halverats, säger Robert Sontheim.

De anställda var skeptiska till en början, men när de märkte hur mycket den fysiska ansträngningen minskades, accepterades lösningen mycket snabbt. Personalen tycker nu att det är roligt att köra dragtruckar genom hallarna.

Komplett leverantör av motorcykelkläder
Held GmbH har funnits i över 70 år som bolag och på 70-talet utvecklades de första motorcykelhandskarna. Sedan dess har vidareutvecklingen lett till att bli en komplett leverantör av motorcykelkläder. Den stora nyfikenheten för innovationer, ständiga förbättringar i kombination med flexibiliteten och den inbyggda passionen hos ett familjeföretag i tredje generationen, skapar förutsättningarna för detta. Solidariteten och lojaliteten hos över 150 anställda och det långsiktiga samarbetet med mer än 3000 återförsäljare runt om hela världen, borgar för framgång.

" – Det är inte bara kvaliteten på vagnarna och truckarna som talar för Helge Nybergs, utan också de trevliga och öppna diskussionerna under hela projektfasen och i den efterföljande fasen. Regelbundna samtal och möten visar att säljarna är villiga att etablera och upprätthålla utmärkt kundkontakt och att de har ett genuint intresse för att vi ska lyckas och vara nöjda.”
Kontaktinformation
Postadress
Industri­vägen 2
52390 Ulricehamn
Besöksadress
Industri­vägen 2
52390 Ulricehamn
Region
Ulricehamn
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556143-2013
Grundat: 1958
Anställda: 45
Välkommen till Helge Nyberg AB

Sedan 1958 utvecklar och tillverkar Helge Nyberg AB vagnar och lätta eltruckar under namnet Ergobjörn för intern materialhantering.

Som specialister förenklar och kostnadseffektiviserar vi lager och logistik för bland annat industri, sjukvård, flygplatser och postorder.

Vi kan materialhantering - Vi är fokuserade. Därför har vi också möjligheten att vara bäst.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

AAA – AFS 2001:1 – ISO 14001:2004 – ISO 9001:2008 – OHSAS 18001

Kontakter

Robert Nyberg
CEO
0321 263 16
Tobias Hendén
Marknad/Försäljningschef
+46 321 263 21
+46 70 284 98 63

Filmer

Nu lanseras vår smidigaste truck någonsin, Ergobjörn TT-05

Nu lanseras vår smidigaste truck någonsin, Ergobjörn TT-05
Ergobjörn products we love/ Helge Nyberg AB

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-09-21
Presto växer i Finland – förvärvar utbildningsföretagGDL Sjöcontainer AB lanserar "Gröna Korridorer"Rejlers rådgivare när industrin i Norge elektrifierar
2021-09-20
Webbinarium för Enersizes partners och kunder.Bygelhandtag i teknopolymer med elektrisk brytareIntercut ”vill bli bäst i klassen” på service och supportBehärskar komplexa funktioner på bearbetade delarCellulosaisolering – Klimatsmart på riktigtStor potential för AI inom verkstadsindustrinStor satsning på klimatsmart betong ger 15 nya arbetstillfällen i UcklumNu tillverkar Ejendalsägda Jalas skyddsskor med hjälp av solenergi.Basoljebrist och leverans­störningar för flera olje­märken i Sverige och EuropaSjälvkörande bussar välkomnades till Vallastaden i LinköpingKontek nominerat till Årets SaaS-företag 2021Plastavfall kan få nytt värde
2021-09-17
Första ELEMENT maskinen från Messer snart på väg till PajalaSnabba leveranser accelererar gasfjäder­försäljningenLed bort värmen med termiskt material från BergquistSkanska tar ytterligare steg i digitaliseringen av byggbranschenKan man dra en Volvo­dumper på 100 ton med endast LEGO® TECHNIC™-bitar?Stora kostnadsbesparingar på minskad vatten­konsumtionEffektivisera produktionen med rätt utrustning på er robotVIDA investerar över 100 miljoner kronor i virkestorkar från ValutecMer än tre byggmaskiner – nu bygger vi en sprillans ny depå i linköping
2021-09-16
Ny automatiserad produktionscell för formverktyg!VBA – Höj trycket, men bara där det behövsSäkra möten säkrar nya affärer på Elmia Subcontractor 2021Att skapa en trygg och jämlik värld för alla med hjälp av AINutanix presenterar årets keynote-talare till molnkonferensen .NEXT Högre kvalitet, snabbare processer och en enklare vardag för JSB Construction ABTrine accelererar med ny satsning på grön logistikEffektiv arbetsplats­utformning med nytt digitalt verktygTeknik för framtidens elbilsbatterierCranab utvecklar kran till Vimeks Next GenerationHellberg Safety introducerar nytt headset för tvåvägskommunikationEngcon och Takeuchi i utökat samarbeteNya materialhanteraren Cat® MH3026 erbjuder hög prestanda till lägre kostnaderNya Svea WXS 2,85 TrafikbarriärVärldens största producent av foder och räkor effektiviserar med InterrollLuna Tools fortsätter att investera i kompetens inom Verktygssäkring
2021-09-15
CEJN introducerar slangupprullare för högtryck med svivel i rostfritt stålÖkad maskinsäkerhet utan att kompromissa med prestandanFullt fokus på varje detalj Kopplingsklämmor för elektrisk installationDBT kan nu stötta ännu fler av Sveriges SMEs efter att EIF höjer garantiramen till 2 miljarder kronorVindkraftverk är inte räddningenStructor förstärker inom VACASE nya hjullastarserie, G2 Evolution, är här!SIZES förstärker teamet för effektivare processerSödra expanderar inom KL-trä – etablerar sig i DanmarkInnovation och effektivitet i fokus när Geberit lanserar LjudkalkylatorBlue Prism utsedd till ledare i Gartner Magic Quadrant 2021Så här sparar du 71 % i vattenkostnader med ThinkTop V70-uppgraderingenInuit tillsammans med Cryptshare och Signicat banar väg för säker e-post och filöverföring med hjälp av BankIDDubblar personalstyrkan och tar in miljoner
2021-09-14
Uppgradera din PRO-våg nu!Från powersport stjärna till internationell industrientreprenörMovs lanserar 2 modeller av kompakta Fiberlaser maskiner1000 dörrar hos bostadsbolagen i Göteborg går över till mobilnycklar med SafeTeam och ParakeyStora värden med nationella yrkesprofiler och validering på VakineComExpo – ny mässa för framtidens elektrifierade nyttofordonWebinarium ska sätta jämställdhet på byggbranschens agenda