SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Hexagon i partnerskap med Scada Systems

För kompletta automatiserade industridesign-lösningar
Hexagons lösningar för konstruktion och visualisering, som till exempel Intergraph Smart® 3D och CADWorx®, är standard hos många företag. Samarbetet med Scada Systems och deras EDS-programsvit innebär att Hexagon nu kan helt integrera elkonstruktion i sina lösningar och erbjuda en mer automatiserad och effektiv konstruktionsprocess.

Oavsett om det handlar om design inom energibranschen eller att designa nya industrianläggningar, hantera infrastruktur eller utrustning, så är elprojektering ett område som blir allt viktigare och mer komplext.

Därför letar konstruktörer och ingenjörer oftare efter mer kompletta och integrerade konstruktionslösningar som integrerar elektricitet och instrumentering med strukturer, rörläggning och annan utrustning. Integrationen sparar tid och ökar kvaliteten med färre fel och lägre redundans och det underlättar även en automatisering av konstruktionsprocessen.

Hexagon har därför inlett ett partnerskap med Scada Systems världsledare inom industrilösningar för energiproduktion och kraftöverföring.
Samarbetet innebär att Hexagon direkt kan sälja Scadas Elecdes Design Suite (EDS) för att komplettera sitt redan omfattande erbjudande av konstruktions- och teknikprogramvara, som bland annat inkluderar CADWorx® Plant Professional.

EDS, utvecklat av Scada Systems, är en intelligent 2D och 3D-programvarulösning som hanterar inte bara instrumentation och elektriska scheman, utan även erbjuder automatiserad modellering av kabelvägar och kabeldragning. Den automatiserade 3D-kabeldragningslösningen säkerställer korrekt rapportering och att ingen kabel går till spillo.

“Det är med stor glädje vi utökar vårt samarbete med Scada Systems”, förklarar Peter van der Weijde, Vice-President med ansvar för försäljning på Hexagons division Asset Lifecycle Intelligence. “Med vår gemensamma produktportfölj kan vi erbjuda en komplett konstruktions- och tekniklösning för alla projekt med behov inom el- och instrumentering och ge alla våra kunder bättre möjligheter att automatisera.”

En bransch i fokus: förnybar energi

Det som driver detta samarbete är den mycket snabbt expanderande branschen inom förnybar energi.

Sektorns konstruktionsbehov förväntas öka snabbt de närmaste åren. Bland annat har Frankrike beslutat att 40% av landets elkraft ska vara förnybar 2030, jämfört med dagens 24.4%.

Vind- och solkraft kommer att kräva högpresterande lösningar som kan hantera inte bara konstruktionsdesign utan även industriell ledningsdragning och instrumentation. Tack vare partnerskapet med Scada System kan Hexagons lösning CADWorx® Plant Professional möta dessa behov av en mer komplett lösning.

"När kraven på förnybar energi ökar, ökar även behoven av lösningar som kan hantera våra kunders alla konstruktionsbehov och som bättre kan hjälpa dem planera, konstruera och genomföra,” säger Peter van der Weijde.

Företag i branschen kan även i fortsättningen vara säkra på att Hexagons tekniklösningar hjälper dem hantera de snabba förändringarna inom områden som kraftproduktion och distribution och associera dem med Elecdes för el- och instrumentationskonstruktion. Det innebär att de kan dra fördel av ökad automatisering, ökad effektivitet och högre tillförlitlighet och exakthet i alla sina kommande projekt.

Kontaktinformation
Postadress
-
63502 Eskilstuna
Besöksadress
Svista 7
SE-63502 Eskilstuna
Region
Eskilstuna
Södermanlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556601-9773
Grundat: 1911
Anställda: 61
Hexagon Metrology Nordic AB hjälper industriella tillverkare att utveckla dagens omvälvande teknik och framtidens livsförändrande produkter. Som en ledande metrologi- och tillvekningslösningsspecialist ger vår expertis inom Sensing, Thinking, Acting – insamling, analys och aktivt användning av mätdata – våra kunder förtroende att öka produktionshastigheten och accelerera produktiviteten samtidigt som de förbättrar produktkvaliteten.

Med hjälp av ett nätverk av lokala servicecentra, produktionsanläggningar och kommersiell verksamhet på fem kontinenter, formar vi smarta förändringar inom tillverkningsindustrin för att bygga en värld där kvalitet driver produktiviteten.

Hexagon Manufacturing Intelligence är en del av Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B; hexagon.com), en ledande global leverantör av informationsteknik som driver kvalitetsförbättringar och produktivitet över geospatiala och industriella företagsapplikationer.

Vi utför mättjänster, service, kalibrering, Retrofit, CMM-support, mjukvarusupport,
utbildning, mätlego samt applikationsarbeten.

Välkommen att kontakta oss!

Relaterade sökord

3D-scanning, mätmaskin, scanning, skanning

Senaste annonser från Hexagon Metrology Nordic AB

Se alla företagets 8 annonser »

Certifieringar

ISO 9001:2000

Kontakter

Peter Petersson
031-106258
Jens Stenström
Säljare
016-16 08 09
Henrik Stranne
Säljare, produktansvarig Leitz
016-16 08 49
Per Uno Olsson
Säljare Lasertrackers
016-16 08 16
Henrik Jansson
-
Taif Mahdi
0761253159

Nyheter med koppling till företaget

Filmer

Hexagon. Shaping Smart Change.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-03-17
Dell lanserar nya servrar för edge computingBOLIST Taberg utvecklar butikenKinesiskt verktyg för cyberbrott nu i ryska händer Essitys hållbarhetsarbete
2023-03-16
Mission completed!Produktiv hörnfräsningVerizon förändrar i ledningenOslagbart paket från Volvo och SweconNya motorsågar från STIHL
2023-03-15
ISTech kapmaskiner auto­matiserar din produktionFIEPOS – framtidens spänningsaggregatmySwecon blir mer startsnabbUtmaningar med arbetskraftenSmidmek monterar balkar på 50 ton
2023-03-14
SMARTLINK hjälper digVibrationsmätning: Att mäta är att veta!Spånutsug och filteranläggningarVälkommen till Circular Plastic Summit 2023Beredda när elmaskinerna kommer i stor skala
2023-03-13
Målen för införandet av elfordonSveriges bästa unga plåtslagare 2023B_NEWS #8 Säkerhet och renlighet inom livsmedelsproduktionFilbornaverket fyller tio år