TORSDAG 25 FEBRUARI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Hexagon lanserar R-evolution, en ny affärsenhet fokuserad på en hållbar framtid

Hexagon AB, en ledande global leverantör av sensorer, mjukvara och autonoma lösningar, offentliggjorde idag lanseringen av en ny affärsenhet, R-evolution, med fokus på att utveckla lösningar som adresserar industrins hållbarhetsutmaningar.
R-evolution kommer att investera i vinstdrivande projekt inom greentech där Hexagons teknik kan appliceras, med syfte att accelerera övergången till en mer hållbar ekonomi. Hexagon offentliggjorde nyligen sin hållbarhetssatsning, vilken bland annat inkluderar målet att kraftigt minska sitt koldioxidutsläpp inom hela värdekedjan. R-evolution är ett led i denna satsning, då affärsenheten kommer att verka för att hjälpa hela branschen och världen att bli mer hållbar. De första investeringarna kommer att kretsa kring förnybar energi, och involverar konstruktion och drift av solparker med hjälp av den senaste tekniken. Solparkerna kommer att förse elnätet med ren energi motsvarande 50 000 ton lägre koldioxidutsläpp per år jämfört med nuvarande residualmix.

“Hexagons affär bygger på lösningar som använder teknik och data på sätt som ökar produktiviteten och kvaliteten samtidigt som processer görs mer effektiva. Resultatet är lägre resursutnyttjande och mindre svinn. Konceptet för R-evolution går i samma anda. Greentech-projekt kommer att ha stor nytta av de sensorer, mjukvara och autonoma lösningar som används i helt andra branscher idag. Vi grundade R-evolution eftersom vi tror att lösningar som räddar världen är en enorm affärsmöjlighet. De omfattande problem som klimatförändringarna innebär kräver att vi agerar idag – 2050 är det redan för sent. Vi måste tänka och agera rätt nu om vi ska lyckas förändra utvecklingen. R-evolution gör det möjligt för industrin att accelerera omställningen och lönsamheten, samtidigt som de ger tillbaka till planeteten som blivit överutnyttjad sedan den industriella revolutionen”, säger Hexagons vd och koncernchef, Ola Rollén.

Solkraft är bara början. R-evolution kommer att använda avkastningen som genereras till att finansiera andra klimatpositiva projekt. Strategin är att på sikt expandera verksamheten till projekt inom hållbart jordbruk, hållbar havs- och skogsnäring med flera. Ambitionen är även att i framtiden bjuda in andra aktörer att delta – från företag till pensionsfonder och individer – vilket ger fler möjligheten att bidra positivt till klimatet genom hållbara och vinstdrivande projekt.

“Global handel behöver inte stå i motsats till en hållbar framtid, det kan istället vara en del av vägen dit. Att planera långsiktigt och i linje med ESG-mål, kommer att vara nyckeln för ett företags motståndskraft. Och företag som Hexagon, som redan har lösningar som hjälper världen nå sina hållbarhetsmål, måste vara ledande i denna utveckling,” fortsätter Ola Rollén.

”Att föra samman Hexagons branschledande teknologi och innovation till vinstdrivande projekt som bidrar till planeten är ett stort och viktigt åtagande. Jag har med glädje utsett Erik Josefsson till vd för R-evolution, som kommer att driva förändring genom lönsamma projekt. Erik kommer att ansvara för en verksamhet som genom data och Hexagons portfölj av sensorer, mjukvara och autonoma lösningar, bidrar till en hållbar värld och samtidigt generera avkastning till aktieägarna”, säger Ola Rollén.

Erik Josefsson var tidigare chef för affärsområdet Advanced Industries på Ericsson, där han ansvarande för global lansering av industriella lösningar inom IoT och 5G till tillverknings- och teknikbranschen. Han har ett stort intresse av global teknikutveckling och har arbetat samt studerat i Sverige, Malaysia, Kina och USA, och har erfarenhet från att leda satsningar inom 5G-fabriker, uppkopplade bilar och hållbara städer.

R-evolution kommer att drivas som ett helägt dotterbolag till Hexagon, och rapportera direkt till Hexagons vd och koncernchef Ola Rollén. Planen är även att på sikt knoppa av R-evolution från Hexagon i takt med att verksamheten växer och fler aktieägare ansluter.

För mer information, besök r-evolution.com eller kontakta:

Maria Luthström, Head of Sustainability and Investor Relations, Hexagon AB, +46 8 601 26 27, ir@hexagon.com
Kristin Christensen, Chief Marketing Officer, Hexagon AB, +1 404 554 0972, media@hexagon.com

Hexagon
Lilla Bantorget 15 PO Box 3692 103 59 Stockholm
+46-8 601 26 20
+46-8 601 26 21
http://www.hexagon.se
ir@hexagon.se
Kontaktinformation
Postadress
-
63502 Eskilstuna
Besöksadress
Svista 7
SE-63502 Eskilstuna
Region
Eskilstuna
Södermanlands län
Sverige
Orgnr:
556601-9773
Grundat: 1911
Anställda: 61
Hexagon Metrology Nordic AB hjälper industriella tillverkare att utveckla dagens omvälvande teknik och framtidens livsförändrande produkter. Som en ledande metrologi- och tillvekningslösningsspecialist ger vår expertis inom Sensing, Thinking, Acting – insamling, analys och aktivt användning av mätdata – våra kunder förtroende att öka produktionshastigheten och accelerera produktiviteten samtidigt som de förbättrar produktkvaliteten.

Med hjälp av ett nätverk av lokala servicecentra, produktionsanläggningar och kommersiell verksamhet på fem kontinenter, formar vi smarta förändringar inom tillverkningsindustrin för att bygga en värld där kvalitet driver produktiviteten.

Hexagon Manufacturing Intelligence är en del av Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B; hexagon.com), en ledande global leverantör av informationsteknik som driver kvalitetsförbättringar och produktivitet över geospatiala och industriella företagsapplikationer.

Vi utför mättjänster, service, kalibrering, Retrofit, CMM-support, mjukvarusupport,
utbildning, mätlego samt applikationsarbeten.

Välkommen att kontakta oss!

Relaterade sökord

3D-scanning, mätmaskin, scanning, skanning

Certifieringar

ISO 9001:2000

Kontakter

Lennart Hedman
Säljare
016-16 08 21
Jens Stenström
Säljare
016-16 08 09
Henrik Stranne
Säljare, produktansvarig Leitz
016-16 08 49
Per Uno Olsson
Säljare Lasertrackers
016-16 08 16
Henrik Jansson
-
Peter Petersson
-

Nyheter med koppling till företaget

Filmer

Hexagon. Shaping Smart Change.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-02-15
Ny taxiaktör i Uppsala vill erbjuda snabba och prisvärda resorNytt Linde-försäljningsställe i KirunaMartin Evertsson ny vd för Norvatek och affärsområdeschef för Uniwater Pumping StationsNu tas nästa steg i utvecklingen av ny kärnkraft i SverigeVad gör en konstruktör på emb-papst?Arkitekt får teknisk-naturvetenskapliga fakultetens pedagogiska prisAbetong nyanställer i Falkenberg – rekordår följs upp med ytterligare satsning2020: Ett framgångsrikt år av tillväxt för arvalInbjudan till lanserings­evenemangNCC och Svenskt Vatten föreslår insatser för att modernisera Sveriges VA-system
2021-02-12
Repay Mitt AB i Köping expanderar med större lagerytor!Från transparent återvunnen ädelmetall till den finaste produkten för teknisk, industriell eller kemisk tillämpning.  Ny produktkatalog med spännande nyheter!Fulspola inte!Doosan och Hyundai Construction får samma ägareChefer tror att 5G kommer hjälpa den ekonomiska återhämtningen från COVID-19-pandeminDe okända skälen till att molnet tar över och konsekvenserna av detIvanti utser Erik Randles till ny global kanalchef SAS Institutes hackathons ska bidra till innovationer över hela världen – det startade i Norden för fyra år sedanKärleksfälgar till alla hjärtans dagHydroscand utökar sorti­mentet av spiralsugslangMECA+ i Östersund är nu en Godkänd BilverkstadKallt och torrt väder ger höga elpriserCroisette fortsätter växa inom Digital FörvaltningPonsse AB öppnar servicecenter i Uddevalla
2021-02-11
Vakuumpumpar för pneumatisktransportPOWERTEX lastsurrning – fri från Cr6+AFF/AM/AMD/AMK – Ledningsfilter i enlighet med ISO8573OLA driftsätter robot- och automationslösningar från ABB vid megafabriken för elmopeder i IndienRekordår för Combitech med kraftigt ökat resultatSå här övervinner du svårigheterna med pulverblandningLFV och Vattenfall i samarbete om den fossilfria flygplatsenFramgångar för Ouman AB trots ovanligt år: Utökad kundstock med 25 procent Veeam växte med 22 procent under 2020 då efterfrågan på moderna lösningar för dataskydd ökade bland företag av alla storlekar
2021-02-10
Cell Impact utökar maskinparken med avancerat matningssystemVi säkrar transporter och batterilivslängd i Sesam 800 sändarnaFörsta kunderna att beställa Volvos eldrivna kompaktmaskiner på bauma 2019 får sin leveransSCA deltar i stor satsning på autonom skogsföryngringNy simulator för bromssträcka förbättrar säkerheten och minskar nödvändigt robotutrymme med upp till 25 procentDynabook ansluter sig till IGEL ready-programmet som teknikpartner för klintenheterValeo förbinder sig att uppnå koldioxidneutralitet 2050Trenderna som påverkar företagen under 2021Solör satsar i Nora och levererar fossilfri fjärrvärmeSCA stänger pappersmaskinStorskogen förvärvar Strigo ABNorvatek Invest byter namn till Uniwater AB
2021-02-09
Bergen Kommun väljer Nilex för sin ärendehanteringIntercut öppnar servicekontor i Eskilstuna.Allt som behövs för en enkel automatiserad pick-and-place-maskinRepay expanderarBåde trådgnist och fräsmaskin till Lideco i DalstorpSignicat och Mambu inleder samarbete för att digitalisera tjänster för identitetshanteringKinnarps i spännande samarbete med Beckmans DesignhögskolaByggmax expanderar – sex nya butikslägen klara i SverigeNu spetsas spillvärmen fossilfritt även i LindesbergRamirent lanserar Säkrare lyft enligt ISO-standardAddMobile inleder samarbete med Lyft & Byggmaskiner ABColliers får i uppdrag att agera rådgivare åt LogicorSigma Technology storsatsar i Stockholm inom Digitalisering och Cloud
2021-02-08
Snart lanserar Iscar nya produkter för att möta utmaningarna i dagens trenderMiljövänliga mobilskal av hampa
Annonser