FREDAG 28 FEBRUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Hexagon Production Software visar hur virtuell och verklig produktion kan kombineras under EMO2019.

Spännande visningar av framtidens intelligenta CNC produktion.
Hexagons division Manufacturing Intelligence kommer att visa upp digitala produktionslösningar från sin portfölj av produktionsinriktade programvaror under EMO 2019 i Hannover, världens ledande mässa för metallbearbetning. Höjdpunkten i montern är en demo som tar besökare från en virtuell verklighet till en verklig bearbetningsprocess.

Årets EMO, som pågår från 16 till 21 september, har temat: Smarta tekniker som driver morgondagens produktion. Det visar hur digitala och verkliga tillverkningsvärldar smälter samman i morgondagens produktion och hur smarta tekniker integrerar sömlöst med varandra.

Besökare i Hexagons monter i hall 9 kan använda glasögon för virtuell verklighet som låter dem se hela konstruktionen och produktionen av en motorcykelsadel, med början med 3D-skanning med hjälp av en Hexagon-mätarm och omvänd konstruktion (reverse engineering).

Den 3D-modell som skapas efter skanningen används av CAM-systemet EDGECAM för att ta fram ett optimalt bearbetningsprogram. Den efterföljande simuleringen av CNC-koden sker med en virtuell maskin i NCSIMUL för att säkerställa en kollisionsfri bearbetningsprocess. Det färdiga CNC programmet kan sedan överföras direkt till maskinen och användas direkt utan tidsförluster vid inkörning.

Genom att låta dessa lösningar samverka i nätverk i hela produktionskedjan, från design, från konstruktion och produktion till mätning, skapas möjlighet att få effektiva, säkra och framtidssäkra processer.

Andreas Seum, chef för DACH Production Software, säger: "Hexagons erbjudande av programvaror
för produktionsmiljö innehåller en rad av digitala lösningar, i detta ingår även detaljerad specialistkunskap om CNC-processerna i de olika branscherna.

Under EMO vill vi visa hur vi kan hjälpa användare att utveckla komplexa och noggranna komponenter på kortast möjliga tid och dessutom omedelbart överföra dem till automatiserad
produktion. Att se på hela tillverknings-processen är ett avgörande kriterium för att öka processens tillförlitlighet och produktivitet."

I montern har besökarna möjlighet att lära känna den omfattande portföljen av lösningar för produktion, med mer än tio olika mjukvarulösningar, inklusive EDGECAM, WORKNC, VISI, NCSIMUL och FASYS. Området Get-Together i montern ger utrymme för utbyte av erfarenheter och nätverkande.

Dessutom kan de som är intresserade registrera sig direkt i montern för individuella besök på det helt nyupprättade centrat för Hexagons programvaror vid Hexagons Neu-Isenburg-anläggning, för att redan nu själva kunna se framtiden för intelligent CNC-produktion.

I hall 6 visar dessutom Hexagon Manufacturing Intelligence ytterligare lösningar inom
mätteknologin.

Edge Technology AB Pressinfo EMO 2019.docx sida 3 av 3
Tid och plats ,16 till 21 september 2019 i Hanover Trade Fair Center , hall 9 monter E03.

I mässområde "Software for Product Development, Machinery and Production".

Om EMO Som världens ledande mässa för metallbearbetningsindustrin kännetecknas EMO Hannover av bredd och djup i alla produktionsområden samt av det stora antalet visade innovationer. Spektrumet sträcker sig från bearbetning och formbearbetning som kärnan i produktion, precisionsverktyg, tillbehör och styrteknik, systemelement och komponenter för fabriksautomation, till sammanlänkande utrustning och industriell elektronik. Mässan lockar handelsbesökare och beslutsfattare från alla områden inom metallbearbetningsteknik. Under 2017 räknades cirka 130 000 handelsbesökare. EMO Hannover är organiserad av Association of German Machine Tool Fabrics på uppdrag av Cecimo (European Committee for the Cooperation of the Machine Tool Industry).

Om Hexagon Manufacturing Intelligence Hexagon en ledande global leverantör av informationsteknologi. Hexagons lösningar integrerar sensorer, programvara, lägeskännedom och arbetsflöden i intelligenta informationsekosystem som levererar beslutsstödjande information som är använda i ett brett spektrum av industrier. Läs mer på www.hexagonmi.com

Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B) har cirka 20 000 anställda i 50 länder och omsätter cirka 3,5 miljarder EUR. Läs mer på www.hexagon.com

Edge Technology AB | 0224-370 50 | www.edgetech.se
Kontaktinformation
Postadress
Norrängs­gatan 4
73338 Sala
Besöksadress
Norrängs­gatan 4
73338 Sala
Region
Sala
Västmanlands län
Sverige
Orgnr:
556544-5821
Grundat: 1997
Anställda: 19
Välkommen till Edge Technology AB!

Vi skapar tid och rum.

Vi har kontor i Sala, Stockholm och Värnamo tillsammans är vi idag (januari 2019) 19 entusiastiska och kunniga personer som står till din tjänst. Vår expertkunskap tillsammans med marknadsledande produkter ger dig en tillförlitlig samarbetspartner. Vi har noggrant valt ut de produkter som bäst uppfyller våra högt ställda krav på bland annat användarvänlighet, kontinuerlig utveckling, kompetens och integrationsmöjligheter.

Vi erbjuder produkter och tjänster som skapar utrymme för ökad produktivitet inom tre områden:

- Verkstadssystem - CAM, DNC, driftuppföljning

- Lagerautomater - hissautomater, paternosterlager

- Produktionsteknik inom svarvning och fräsning

Agenturer

Edgecam, Storbritannien
Komplett CAM-systemet för all skärande bearbetning. Svarvning från 2 axlig till mångaxlig bearbetning inklusive subspindel och B-C och Y axel Fräsning från 2½ axlig bearbetning till 5-axlig simultan fräsning Trådgnistning 2 och 4 axligt Information om Edgecam på engelska finns på www.edgecam.com
Modula, Italien
Hissautomater https://www.modula.eu/
Supply Point, Storbritannien (Generalagent)
Lagerautomater för alla branscher

Certifieringar

SafeTrade

Kontakter

Anders Brunström
VD
070-673 04 01
0224-370 51
Nils-Erik Larsson
Marknadschef
070-673 04 03
Christer Martinsson
+46-703 642 250
Pierre Holmström
Säljare
0370-770306
Anders Lilja
tekniker
0370770307
Carina Karlsson
ekonomi
0224-37053
Johan Sjölund
Säljare
0224-37055
Gustav Berggren
022437050

Filmer

ETUX 2018 - Edge Technology Costumer Days

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-02-21
VD-skifte i familjeföretaget Hüllert MaskinÅtervinning största vinstenMatch Up 2020 en succéPannoperatörsutbildning inför certifieringNya pannlampslösningar från Milwaukee®Solbys förare har sista ordetCOWI projekterar ny gasterminal i Oxelösunds HamnHållbara stolpar melodin för Linde energi
2020-02-20
Forsells Mekaniska investerar för framtiden och köper sin tredje HurcoABB ny medlem i ElectriCityDe goda hackarnas tid spås vara förbi Lättklinker – för byggnader med högt brandmotståndRototilt ställer ut på ConexpoNya lättare svärd och kedjaAuktorisationen Trygg plåt i fokus på FastighetsmässanTräffa oss på Underhållsmässan 2020Unik samverkan kring IT och artificiell intelligensFM Mattsson på plats på Vasaloppsmässan 2020Fler byggnader i trä för en bättre miljöIT-bolaget DXC Technology meddelar att de inleder ett samarbete med Ericsson.
2020-02-19
Veeam presenterar Veeam Availability Suite V10 - nästa generations backup-lösning Konduktivitetsgivare med IO-LinkHär är årets finalister i "SM för unga plåtslagare 2020"LK Armatur breddar utbudet av LK 551 HydroMix – nu med högre Kvs-värdeebm-papst deltar med två montrar på mässan Mostra Convegno den 17-20 marsSmålandshamnar Oskarshamn miljösatsar på magasinbelysning med IntenzVeidekke leder fortfarande inom klimatrapportering Snabb mellanladdning med stationär energilagringStort pris till kompakt truck: ERC 216ziTrallskruvmontage med snyggt resultatBruk med korrosionsskydd från ARDEX! Beijer slog rekordVi behöver fler kvinnliga förebilder inom IT och teknikLidköping Energi utser Valmet till leverantör av allbränslepannaBatteridrivna loggers med lång batteritidTvå procent av alla personbilar är laddbaraUtvecklad för medicinsk teknik och nu anpassad för industriapplikationerInterroll breddar lösningen för detaljhandelssektorn
2020-02-18
Metrol Springs gasfjädrar ger effektiv och säker kontrollSlagkraft presenterar nytt motorpaket och ny kran för buskröjningHållbarhetsarbete som ger global effektPMH International AB ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020HCL Technologies lanserar “Women Lead”-initiativ i Norden OGD-givaren är baserade på time-of-flight principen.Kronos Titan AS får full kontroll på sin export med molntjänst från DescartesSivers IMA lanserar spjutspetsteknologi med en ny 5G mmWave Dual Quad Beamformer ICLedande elbilsexperter startar konsultbolagGARO lanserar ny egenutvecklad snabbladdareStockholmsmässan byter bränsle och minskar sin klimatpåverkanGolvlim med 40% lägre koldioxidavtryck sätter ny standard i branschenSchneider Electric expanderar sitt partnernätverk ebm-papst nya fläkt AxiEco Protect har utvecklats för applikationer med krav på hög tryckstabilitetBulten lanserar BUFOeTorell Pump lanserar en ny excenterskruvpump för dosering
2020-02-17
Korrekt förberedelse och planering för topproduktionFlera möjligheter och ett större sortiment av KIPP KulspärrbultarNy katalog från DENIOS med miljösmart utrustning för kemikaliehanteringPumpstation för dränvatten Kährs lanserar den ultimata guiden för golv till detaljhandelnNorrbottens mest digitala byggföretagNya produkter till BMI Sveriges TaksäkerhetssystemVindkraften räcker för att ersätta kärnkraft
Annonser